Corona nieuws, deel 10

Discussie in 'Corona forum' gestart door Bloempjelief, 5 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sunshine1993

    Sunshine1993 Niet meer actief

    Waarom willen de mensen niet gevaccineerd worden wie nu ' op leeftijd' zijn en in het ziekenhuis liggen. Er is best een groep mensen met bepaalde ziektes die niet gevaccineerd mogen/kunnen worden. Zijn het deze mensen of zijn het 'schreeuwers' . Want deze mensen worden natuurlijk door alle besmettelijke aangestoken.

    Overigs wil je het als gevaccineerde ook niet aan een ouderen met kwetsbare gezondheid die gevaccineerd is doorgeven, deze hebben ondanks vaccinatie ook gewoon kans alsnog naar het ziekenhuis te moeten.

    Ik denk gewoon niet dat door alleen mensen die niet gevaccineerd zijn extra beperkingen op te leggen het zal dalen.

    Eerder weer een 1.5 meter.
     
  2. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.600
    3.847
    113
    Die 287 zijn niet alleen beschikbaar voor corona, want er moeten altijd een aantal bedden (ik dacht 200) beschikbaar blijven voor grote rampen etc (bijv grote ongelukken als de brand in Volendam, vuurwerkramp Enschede etc etc).
    Daarnaast zijn er niet eens voldoende mensen beschikbaar op dit moment om die 1350 te halen waar ze het laatst over hadden.
    Er is echt een groot probleem momenteel, dus elke coronapatiënt die er minder ligt is goed.
     
    Whoopy, Syane, Dubbelgeluk en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Sunshine1993

    Sunshine1993 Niet meer actief

    Whoopy vindt dit leuk.
  4. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.175
    1.357
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    13% van 17 miljoen zij nog streeds 2,2 miljoen mensen, die kunnen de zorg aardig overbelasten
     
    Whoopy, Baukje1985 en Athina vinden dit leuk.
  5. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.172
    6.695
    113
    Vrouw
    Misschien hielden de niet gevaccineerde mensen meer afstand? Ik geloof er in ieder geval niet in dat mensen met vaccinatie bevattelijker zouden zijn voor het virus. Ik weet ook eigenlijk niet welk punt gemaakt moest worden met dat eerste bericht hierover, dus misschien vat ik iets verkeerd op.

    Overigens geef ik als gevaccineerde niemand "de schuld" en snap ook niet zo waarom daar telkens over gesproken wordt. Gelukkig zijn er heel veel gevaccineerde mensen die met corona bij hun huisgenoot niet de deur uitgaan en die andere maatregelen nog in acht nemen.
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  6. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.172
    6.695
    113
    Vrouw
    #4466 JupitR, 25 okt 2021
    Laatst bewerkt: 25 okt 2021
  7. Wondertje2020

    Wondertje2020 Fanatiek lid

    6 aug 2020
    4.890
    5.127
    113
    Vrouw
    @Sunshine1993 hier ook veel vrienden die gevaccineerd zijn en bij klachten gewoon testen en extra voorzichtig zijn tot ze de uitslag hebben..
    ik blijf ook elke keer testen als ik het niet vertrouw. En dan heb ik covid19 besmetting doorgemaakt en gevaccineerd.
     
    Whoopy, Sunshine1993 en nizzie86 vinden dit leuk.
  8. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.629
    7.294
    113
    Persoonlijk begin ik hier inmiddels wel mijn vraagtekens bij te zetten. Aan 1 kant van mijn familie is een heuse Corona uitbraak gaande en zij zijn allemaal gevaccineerd. Als ik zie hoe makkelijk dat is gegaan en hoe hard nu ook de besmettingscijfers oplopen heb ik daar een stuk minder vertrouwen in dat dat dus zo is.
     
    Edr89, SAARC, Loveloes en 4 anderen vinden dit leuk.
  9. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.062
    10.329
    113
    DIe bedden waren er omdat alle andere afdelingen personeel moesten aanleveren. Dat betekent dat die afdelingen weer te weinig personeel hebben. En dan kun je andere zorg niet door laten gaan. En dat is nu juist wat deze keer wel geprobeerd wordt.
     
    Whoopy, Syane en Dubbelgeluk vinden dit leuk.
  10. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.378
    1.380
    113
    Ik hoor net de 3e in mijn omgeving die corona heeft. Twee keer gevaccineerd allemaal en 1 heeft al corona gehad zelfs. Het hele bedrijf moet dagelijks zelftesten nu (ongeveer 30 man).
    Gekke nu eigenlijk deze huidige regels is dat corona weer meer is, ondanks vaccinaties. Maar dat ze met die corona app toch overal heen mogen. Op het werk dagelijks testen, want best veel contact. Maar ze mogen gerust een restaurant binnen of naar een concert ofzo.
     
    bulakgirl vindt dit leuk.
  11. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.937
    15.246
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Dat jullie dit zo doen wil niet zeggen dat iedereen dit doet;)
    Je wil echt niet weten wat voor gezeik wij iedere dag aan de telefoon hebben. Mensen die perse langs willen komen omdat ze twee dagen keelpijn hebben en omdat ze gevaccineerd zijn doen ze niet aan testen. Mijn collega is zelfs bedreigd op het werk door een patiënt die verhaal kwam halen.
    Zonder mondkapje en hoestend. Zo leuk ons werk. Voetveeg van de samenleving :(
     
    SAARC en olleke vinden dit leuk.
  12. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.600
    3.847
    113
    Dat ja, bij mij vorige week ook een cliënt die ik behandel in hals/borst/okselgebied, dus zeg 'n minuut of 35-40 op een kleine halve meter afstand. Ze vertelt dat haar man al een paar weken flink aan het hoesten was, benauwd was en verhoging had gehad. Bij navraag van mij of ze getest hadden, was het antwoord dat ze toch niet dachten dat het corona was want ze waren gevaccineerd....
    Achteraf was het dat ook niet, maar toch. Heb wel uitgelegd dat het dan toch verstandig was om dat wel te doen en zeker omdat ze wel oa naar ons komt (en wij ook weer veel (vaak kwetsbare) mensen zien).
    Of laatst iemand die het raar vond dat ze niet volop hoestend even zo naar de huisarts kon tussendoor...
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  13. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.937
    15.246
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ja mensen zijn soms zo enorm simpel in hun denkpatroon. Dan roepen ze steeds ja maar ik ben gevaccineerd en ik zeg dan ook dat maakt voor ons geen verschil. U wilt een arts zien met deze klachten en dan vragen wij u om zich eerst te laten testen. 9 van de 10x zijn het ook klachten die met een beetje geduld vanzelf wel weer overgaan;)
    Volgende week gaan we met de griepprikken starten en ik voorspel nu al dat het gros zonder mondkapje komt ook al staat het dikgedrukt in de oproep
     
    Baileyy en Sunshine1993 vinden dit leuk.
  14. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Nellie4, Roosje35 en Hanneke vinden dit leuk.
  15. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.143
    113
    Ik ben er de 17e, was niet vermeld, maar goed dat je t zegt! Zal mondmasker dragen hoor! Ben al blij met de optie (zwanger ook griepprik).

    Algemeen:
    Ik gok dat ze in tegenstelling tot vorig jaar de reguliere golven ook een beetje vrezen.

    Griep, RS en momenteel ook een geboortegolf (loopt nog tot zeker eind januari begreep ik van de kraamzorg vandaag).

    RS hebben we al wel een opvlamming van gehad maar die was voor covid al een "pain in the ass" voor de bezetting en treft jong en oud. Vraag is of daar niet nog een grote pool "vatbaar" van open staat die in normale rondes een stuk kleiner was geweest.

    Griepprik is maar hopen dat je de goede voorspeld hebt, zoals altijd. Vorig jaar kreeg die ook niet veel kans door maatregelen dus zit je verkeerd dan kan dat ook gezellig worden.

    Covid wordt ook gezelliger, je merkt dat de oudere groepen die als een van de eersten gevaccineerd zijn toch (weer) vatbaarder lijken. Dat ze problemen hadden om immuunrespons overeind te houden is altijd al een gegeven geweest en inherent aan leeftijd, dat het te verwachten was dat de bescherming een keer onder de maat zou komen is ook niet helemaal nieuw. Wel een beetje ongunstige timing, dat wel.


    Maar goed als ik ff ga rekenen:
    griepprik + covid booster optie.

    Grof gerekend we zijn nu in november...1e week november griepprik, half november covid, begin december (weer) redelijk beschermd tegen griep en covid.

    In mijn huisartsenpraktijk vaccineren ze half november (17e zowel op oproep als zelf aangemeld) dus dan kom je uit op half december...Als alles meezit en de ene afspraak netjes de ander opvolgt.

    Personeel wat de zorg verlaten heeft, restverschijnselen heeft (familielid is ook net pas weer begonnen met wat uurtjes werken, was maart vorig jaar besmet geraakt). Komt covid samen met griep en rs, plus die geboortegolf die ook nog werk meelevert dan snap ik wel dat ze een probleem zien.

    Ik vind alleen niet dat je het deel ongevaccineerden dan maar extra moet inperken, maar dan over de hele linie moet proberen te blussen aangezien de bottleneck niet eenzijdig Covid is.

    • Gooi maar weer mondmaskers, desinfecteren en afstand in zorginstellingen op, hoe irritant ook.
    • IEDEREEN testen voor toegang. Rol maar een QR code uit voor TT zelfde soort techniek. Gewoon tabblad 3 naast nationaal en internationaal erbij. Of de hele bende gaat op 1.5 meter terug wat lastiger wordt met horeca in naseizoen.
    • Bij klachten in elk geval thuis blijven ookal ben je gevaccineerd.
    • Bij een positieve huisgenoot en jij hebt zelf (nog) geen last blijf je thuis. Wat ik ook buitenom deze heisa nogal krom vond dat dat niet meer hoefde. Allicht voor vitale beroepen icm een sneltest of dergelijke dat je wat anders kan regelen.
    • Weer zoveel mogelijk thuiswerken waar kan (veel werkgevers zijn toch weer aan t trekken) of maak op zn minst een roulatiesysteem of rooster als je je eigen werkkamer niet meer aan kan zien.

    • Optioneel: Vervroeg evt de kerstvakantie (gepland) aangezien die heel laat begint. Zodat families de kans hebben om voorisolatie te kunnen doen of laat de leerplichtambtenaar maar ff gewoon wegkijken die week. Scheelt ook weer in de kerstaankoop drukte allicht. Zal niet voor iedereen werken, dus school wel open met alternatief programma wat wel educatief is maar anders, of puur educatief vanwege achterstanden ofzo.
     
  16. Anne2019

    Anne2019 Fanatiek lid

    14 apr 2019
    1.893
    2.682
    113
    SAARC vindt dit leuk.
  17. Sunshine1993

    Sunshine1993 Niet meer actief


    Ik zeg of beweer ook nergens dat ongevaccineerde minder bevattelijk voor het virus zijn. Het was een reactie op de post dat gevaccineerde minder besmettelijk zijn.

    Terwijl je nu toch echt hoort dat veel mensen besmet raken door anderen gevaccineerde. En dat was mijn punt.

    En gelukkig blijven veel mensen met een huisgenoot met corona thuis. Maar veel mensen dus wel gewoon want de GGD zeg dat het mag dus ze doen wat de GGD zegt.

    Net als testen met klachten, ik heb gewoon een pak zelf testen thuis liggen, en zodra we klachten krijgen testen we en met twijfel naar de GGD. Veel mensen doen dit ook niet want ze zijn ' gevaccineerd'

    Terwijl ik mijn vaccinatie als hulp middel zie. En niet als een wonder middel. Corona zal blijven, maar de zorg zegt het nu niet aan te kunnen dan moeten we met zen alle weer de schouders er onder zetten.
     
  18. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.600
    3.847
    113
    Dat is zeker heel triest en vervelend voor degenen die het treft.
    Maar ik denk ook dat het juist goed aangeeft hoe enorm slecht het momenteel gaat in de ziekenhuizen. Mensen in de zorg hebben over het algemeen een echt zorghart die altijd blijven zorgen en hun patiënten en collega's niet zomaar in de steek laten. Zulke stappen zetten ze echt niet zomaar!
    En dit is iets wat al veel langer speelt, maar waarbij de extra zorglast door covid ervoor zorgt dat het nu geen 5 voor 12 meer is maar 5 over 12.
     
    femkes en Whoopy vinden dit leuk.
  19. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.803
    6.969
    113
    Vrouw
    Maar die zelftesten zijn niet bedoeld voor klachten. Vriendin van mijn vriendin had ook klachten, zelftest gedaan en die was negatief, dus lekker samen op stap geweest. En nu liggen beide gezinnen plat met Corona, incl een zwangere. Natuurlijk ook oerdom om met klachten dus gewoon weg te gaan, maar er wordt veel te veel uitgegaan van positief/negatief. En ja, heel eerlijk, iemand die ik ken heeft werkelijk al tig keer getest met klachten, maar nooit positief getest. Op een gegeven moment ben je er ook wel klaar mee. Maar ja, dan gebeurd er dus toch dit.
     
    SAARC vindt dit leuk.
  20. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Denk je dat al deze mensen hoogopgeleide verpleegkundigen zijn?
    Of waar baseer je je vergelijking op?

    Daarnaast is het soms fijn als mensen wat teruglezen, vooral bij de 600ste "open gewoon een blik IC-personeel" oplossingen.
     
    Syane vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina