Wat alle maatregelen mentaal met je doen

Discussie in 'Corona forum' gestart door Loveloes, 12 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loveloes

    Loveloes Niet meer actief

    Zoals de titel het al zegt.
    Ik merk dat het mij bij tijden enorm beangstigt en beheerst. Op sommige momenten voel ik bijna paniek.

    Waar gaat dit heen...

    In veel topics zijn de reacties scherp, en dat begrijp ik ook.

    Maar wellicht kunnen we hier in dit topic elkaar steunen en echt GEEN discussies houden?!

    Ik merk dat ik behoefte heb om mijn hart af en toe te luchten, niet mijn mening te droppen dus, maar wel wat het met me doet. Wellicht zijn er meer hier die dat fijn vinden?
     
    Kukido, Philou, Wenda en 9 anderen vinden dit leuk.
  2. Kerst1980

    Kerst1980 Lid

    5 jan 2021
    34
    15
    8
    Vooral herkenbaar, ik vind het vooral zorgelijk dat het na twee jaar nog niet opgelost is.
     
    Loveloes vindt dit leuk.
  3. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.477
    5.135
    113
    Vrouw
    De maatregelen zelf; erg weinig. Er is nog niets geweest waar ik zelf last van had, ook de scholensluiting niet. (Maar ik begrijp heel goed dat dit voor andere mensen wel echt moeilijk is, en zeker voor de kinderen)

    waar ik wel last van krijg is de tweedeling en het wij/zij gevoel. Vooral online want in het echt merk ik daar minder van.
     
    spruitje80, JupitR, Zuul en 7 anderen vinden dit leuk.
  4. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.390
    4.245
    113
    Vrouw
    Ik merk ook dat ik er weer last van krijg, maar meer stress van: hoe moet dat weer met werk, hoe moet het weer met de leerlingen? Lessen weer fysiek en digitaal, alles weer omzetten. We hebben veel besmettingen op school. In elke klas wel één of meer. Ik heb nu al geen tijd om mijn werk af te krijgen en ik ben dit jaar gestopt met veel overwerken, op mijn vrije dagen ben ik er voor mijn dochter en niet voor school. Er komen zoveel taken bij (veel zorgtaken, cursussen, extra lesuren geven/ondersteuning). Het wordt veel collega’s ook teveel. En dan nu weer dit vooruitzicht. Zucht.
     
    Mississippi, Mapje en Loveloes vinden dit leuk.
  5. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    #5 amdaa, 12 nov 2021
    Laatst bewerkt: 12 nov 2021
    Ik heb persoonlijk met name last van het thuiswerken, daar kan ik erg slecht tegen. Ik moet mensen om me heen hebben.
    En voor de kinderen hoop ik dat de scholen open blijven.
    Voor de rest sta ik er best nuchter in. In Nederland hebben we, vergeleken met de rest van de wereld, vrij weinig maatregelen gehad.
     
    Loveloes en Syane vinden dit leuk.
  6. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.832
    12.956
    113
    Vrouw
    Ik probeer het negatieve gevoel om te zetten in iets positiefs. Dus mocht er een scholen sluiting van 2 weken of langer zijn, dan vertrekken we tijdelijk naar ons het in het buitenland. Daar kunnen de kinderen dan online onderwijs volgen terwijl je daar in het dagelijks leven (afgezien van mondkapjes vanaf 6 jaar in de winkel) niets merkt van corona. Dus gewoon even ontspannen en ontsnappen.

    Verder ben ik bang voor het 2g beleid en vaccinatie plicht op de werkvloer. Kunnen we onze kinderen straks nog wel voldoende gezond eten geven? Worden we de zorgverzekering uit geschopt? Mogen kinderen van ongevaccineerde ouders sowieso nog wel naar school? Mag je werkgever je salaris inhouden als je geen vinkje kan tonen? Mogen wij straks nog wel naar het ziekenhuis? (Zit daar momenteel wekelijks met mijn jongste). Mogen we nog wel reizen? Kunnen we nog wel tanken?
    Na deze stemming ben ik echt hard geschrokken, even als de onmenselijke reacties hier op het forum.

    Screenshot_20211111-141224_Samsung Internet.jpg
     
    yakuzi, Gewooniemand, Inge1984 en 5 anderen vinden dit leuk.
  7. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Praktisch gezien vind ik het een beetje lastig met de maatregelen. Mijn zoon ging vandaag hoesten en met een blij gezicht zeggen dat hij niet naar school hoefde. Ik heb hem wel laten gaan omdat ik denk dat hij het erom deed. Nu is het hopen dat ik dat goed ingeschat heb. Situaties waarin een mondkapje gedragen moet worden vermeid ik zover het kan. Dat beperkt mijn routine wel die ik graag weer op zou pakken. Echte moeite heb ik persoonlijk nog niet met de maatregelen.

    Maar als ik kijk naar andere landen en situaties waar mensen in belanden dan vraag ik mij af waar het naartoe gaat. Ook de geluiden die op gaan over mogelijke maatregelen die er hier aan zitten te komen. De dwang die steeds verder opgevoerd wordt. De controle en dwang wordt steeds sterker terwijl ik nergens nog heb gelezen dat ze extra investeringen doen in de zorg.
     
    yakuzi, zonnetje2015, Gewooniemand en 5 anderen vinden dit leuk.
  8. Nikki23

    Nikki23 Fanatiek lid

    26 mei 2007
    1.907
    1.878
    113
    Herkenbaar. Ik heb tegenwoordig veel dagen dat ik in een flinke dip zit (met nare gedachten die ik helemaal niet wil hebben) en me ontzettend veel zorgen maak over de toekomst, vooral van mijn kinderen.
    Ik lig er wakker van, huil veel etc.
    Gelukkig zijn er ook nog dagen bij dat ik me wel sterk voel.
    Een vriendin van me werkt bij de GGZ en zei al dat het 2 dagen na de PC chaos was op haar werk. Nog nooit zoveel crisisgevallen op 1 dag gehad, mensen met suïcide neigingen etc. Ze lopen daar al op hun tenen en wordt steeds erger.

    Ik kan soms niet geloven in wat voor chaos we zijn belandt met z’n allen. Niet één samenleving meer, maar spreken over gevaccineerden en ongevaccineerden, haat, geen respect meer voor elkaar (s keuze).
    Ik ben echt heel verdrietig en boos.
    Dikke knuffel voor iedereen die het nu moeilijk heeft om welke reden dan ook.
     
    Wenda, MariekeRox, zonnetje2015 en 10 anderen vinden dit leuk.
  9. Roosje35

    Roosje35 Niet meer actief

    Ik heb vannacht niet geslapen, en slaap al nachten slecht. Ik ben alleen maar aan het nadenken, zal ik dan toch maar dat prikje halen…ben ik dan van alles af? Nee, want nr 3, 4, 5 etc staan al te wachten om je groene vinkje te behouden. En dat alles om gewoon deel te kunnen nemen aan de maatschappij, gewoon het dagelijks leven. Ik kan gewoon niet geloven dat zoveel mensen dit accepteren, volgen wat er wordt gezegd. Zijn er dan echt zo weinig mensen die het zien?? dat is wat door mijn hoofd gaat. Zo volgzaam de afgrond in…kan er met mijn pet niet bij. Vooral voor mijn kinderen vind ik het verschrikkelijk.
    Dat de GGD’s het druk heeft na een persconferentie begrijp ik, het grijpt je naar de keel. Niet corona zorgt voor benauwdheid maar de wijze waarop we met elkaar omgaan in de samenleving zorgt bij mij voor de benauwdheid. Er is niets meer over van “we doen het met elkaar.”
     
    Kindje3, MariekeRox, emmen88 en 8 anderen vinden dit leuk.
  10. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.895
    25.248
    113
    Ik probeer me heel erg vast te houden aan het idee dat dit allemaal tijdelijk is. Ook iets dat jaren kan dure is uiteindelijk tijdelijk. Elke crisis kent een eindtijd.

    Maar ik vind het wel zwaar. Ik zit niet in de gevaccineerde vs niet-gevaccineerden discussie. Het geschreeuw wat ik hier op het forum lees is ver van m’n bed.

    ik vind het wel vervelend dat àlle discussies hier op het forum (uiteindelijk) gaan over vacccineren. De schreeuwers die topics weer overnemen om hun mening voor de 100ste keer door te drukken. De pandemie is en doet zoveel meer dan dat, ik vind jouw topic een mooie! .. maar ik zie dat het alweer over vaccineren/QR codes gaat helaas. erg jammer.

    Ik twijfel dus of ik de tijd wil steken in ‘mijn verhaal’. Ik lees nog even mee en kijk even waar het heen gaat :)
     
    Zuul, Lizoe, Philou en 12 anderen vinden dit leuk.
  11. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.163
    3.120
    113
    Vrouw
    Sluit me helemaal aan bij de laatste reacties hierboven. Ik heb er vannacht ook echt slecht door geslapen. Blijf maar malen in mijn hoofd wat er allemaal gebeurt en wat de gevolgen kunnen gaan zijn binnen de maatschappij. Twitter daar kom ik maar helemaal niet meer want de reacties en uitspraken die ik daar lees vind ik echt schokkend. Dat mensen zo over een groep kunnen praten... bizar. De verharding hier op het forum vind ik ook erg lastig.

    Waar ik me eigenlijk het meest zorgen over maak zijn mijn kinderen. Wat voor wereld groeien zij op? Hoe gaat hun toekomst er uitzien?
     
    Saartje33, Liedx, Loveloes en 3 anderen vinden dit leuk.
  12. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113

    Nou dit dus. En er worden hier ook meteen alweer steken uitgedeeld aan anderen hier. Terwijl de openingspost zo mooi open en verbindend was. Heel jammer vind ik dat. Nodig ook niet echt uit om te reageren.
     
    Zuul, Lizoe, Philou en 7 anderen vinden dit leuk.
  13. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Op dit moment kan ik wel janken.
    Jongste zit weer thuis, hij is elke winter gewoon vaak verkouden. Nu dus weer. Dat beperkt mij in mijn vrijheid en tijd voor mezelf. En die heb ik juist heel hard nodig omdat ik overbelast ben.

    Mijn jongste heeft ass en is HB en loopt nu vast. Ik kan hem niet meer helpen, alle mij bekende trucjes helpen niet. En ik weet echt wel veel van ass.
    Via huisarts hem aangemeld voor hulp, die was het vergeten en zo heeft het een week extra geduurd. Wachtlijst van waar we eerder zijn geweest is momenteel 24 weken. Door naar een andere locatie te gaan heb ik de wachtlijst kunnen verminderen naar 12 weken.....
    Hoe vaak zal hij nog van school of opvang opgehaald moeten worden ivm meltdown? :(
     
    femkes, Ang1987 en Loveloes vinden dit leuk.
  14. Duma

    Duma Bekend lid

    13 sep 2007
    970
    901
    93
    Ik vind het ook wel lastig.
    Aan de ene kant heb ik vertrouwen in Jezus, dus hoe het ook gaat lopen hier op deze aardkloot, er wacht iets moois op ons.

    Maar eerlijk gezegd krijg ik het de laatste dagen ook wel benauwd als ik er aan denk. Als ik de tweedeling zie. Op internet, in m’n familie. Als ik aan de naderende maatregelen denk.

    Dan denk ik: ik stop met berichten lezen en focus op het mooie in het leven. Maar dat lukt niet helemaal.. Ik wil denk ik ook gewoon berichten lezen van mensen die in t zelfde schuitje zitten. Of juist in een ander schuitje, en hun mening lezen.
    Lastig…
     
    yakuzi, emmen88, Edr89 en 6 anderen vinden dit leuk.
  15. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.895
    25.248
    113
    Een dikke knuffel! :(
     
    Loveloes en Averlhach vinden dit leuk.
  16. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Dank je.
     
  17. Loveloes

    Loveloes Niet meer actief

    Laten we inderdaad echt geen discussies hier houden.

    Ik vind het fijn om te lezen dat er veel meer mensen zijn die de angst en onzekerheid zo voelen, en ik daar niet alleen in ben...

    Ik heb het inderdaad ook richting mijn kinderen. Het gevoel dat ik ze nog meer wil beschermen. Ik ben zo bang voor hen, in wat voor tijd moeten ze opgroeien... wat is voor hen straks normaal... waarom moeten ze zich zorgen maken of ze hun verjaardag wel kunnen vieren... waarom moeten ze belemmerd worden om naar dingen heen te kunnen...

    Ikzelf kom er wel doorheen, mits de maatregelen voor ongevaccineerden niet nog verder opgevoerd gaan worden. Maar wat doet dit op de lange termijn met de hele samenleving en vooral voor onze lieve kinderen.

    Toch schrik ik ook van sommige reacties hier. Zo bizar wat er allemaal gebeurd en wat dat met iedereen doet. Veel sterkte voor iedereen hier die het zo moeilijk heeft!
     
    Nikki23 en Roosje35 vinden dit leuk.
  18. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.895
    25.248
    113
    Ik heb zelf ook een kind met ass. En ondanks dat hij geen direct last heeft van de maatregelen heeft hij wel indirect last in de zin van uitgestelde therapie, dichte school, enz. Bijv zijn logopedie die uitgesteld was en daarna heel traag op gang is gekomen omdat de logopedist een mondkapje op moest. Tja.. hoe ga je een kind leren praten als de mond bedekt is? Nou niet. Een weggegooid jaar. Welke cruciaal was.. is..

    Ikzelf ben ook overspannen en daardoor niet de geduldigste en vriendelijkste ouder.

    Ik baal zo erg! De eerste levensjaren zijn zó belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Naar mijn idee hebben we niet alle kansen benut die hij zo ontzettend verdiend! Afgelopen jaar heeft hij de helft van de hulp gehad die hij nodig heeft. Misschien zelfs minder.
    Ik word intens verdrietig van de onherstelbare schade (van misgelopen therapie) die hij misschien heeft opgelopen.

    ik voel je.. je bent niet alleen!
     
    femkes en Loveloes vinden dit leuk.
  19. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    In het begin (toen het virus nog onbekend was) vond ik het wel spannend. Nu niet meer. Ik leef gewoon mijn leven en val zeker mijn kinderen niet lastig met corona. Die merken er weinig of niets van. Is natuurlijk ook hoe je daar zelf instaat. Ik kijk naar alles wat wel (weer) kan.

    Ik kan mij wel indenken dat ongevaccineerden er heel anders instaan. En ook mentale problemen van krijgen. Dat zal alleen maar toenemen met alle komende maatregelen denk ik. En ik heb niet de indruk dat de rest van de maatschappij zich daar heel druk om maakt. Mensen kijken voornamelijk naar hun eigen situatie.
     
    Zara75, nizzie86, bosi333 en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.887
    403
    83
    Nederland
    De maatregelen doen mentaal heel veel met me. 's Nachts word ik vaak wakker en raak dan zo in een paniekstemming dat ik niet meer in slaap kan komen.
    Er komt zoveel op ons af. Beginnend met zoontje die straks niet meer naar zwemles kan naar man die misschien zijn baan kwijtraakt. En dan hebben we dus een groot probleem.
    Geen huis, geen geld, geen eten?
    Dus ja mentaal maakt het me kapot. Ik weet me geen raad met mezelf. Ik kan alleen maar hopen dat het niet zo ver gaat komen.
     
    emmen88, Nikki23 en Loveloes vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina