Wat alle maatregelen mentaal met je doen

Discussie in 'Corona forum' gestart door Loveloes, 12 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Philou

    Philou Fanatiek lid

    20 apr 2019
    1.762
    5.440
    113
    Van de maatregelen heb ik geen last. Wat me wel heeft geraakt is het weinige begrip wat er is voor jonge kwetsbare mensen. Die voor veel mensen gewoon niet lijken te bestaan. Het onbegrip als je zegt blij te zijn met maatregelen en versoepelingen spannend vindt, vanwege de gezondheid van je dierbare. Dat je je kinderen schade toebrengt als je het spannend vindt ze naar school te laten gaan. Om nog maar niet te spreken over te durven zeggen dat je voorstander bent van maatregelen op of sluiting van scholen. Ook heb ik me echt boos gemaakt om mensen die liepen te zeiken (in mijn ogen dan he) dat ze niet naar de dierentuin of Efteling konden. Het maakt dat ik me soms wel eenzaam heb gevoeld, omdat ik voor mijn gevoel heel anders tegen de maatregelen aankijk/keek dan het overgrote deel van de samenleving.

    Maar inmiddels kan ik het redelijk loslaten en snap ik dat het voor iedereen anders is. Dat alle maatregelen behoorlijk overdreven kunnen voelen als je zelf niet kwetsbaar bent en dat ze uiteraard voor die mensen heel nadelig kunnen zijn. Nog steeds vind ik het jammer dat sommige mensen alleen maar vanuit hun eigen perspectief kijken, maar dat kan ik niet veranderen dus besteed ik daar geen energie meer aan. En ik snap ook dat je soms alleen nog maar vanuit je eigen perspectief kunt kijken, doordat de maatregelen zo nadelig voor je zijn. Net als dat ik niet begreep waar mensen nou zo om ‘zeikten’, omdat de maatregelen voor ons juist goed waren.

    Ik ben wel eens ongerust over wat de komende maanden gaan brengen. Soms zie ik dat best somber in. Ik denk namelijk dat de 2G-maatregel alleen maar ellende brengt. Zowel in het buitensluiten van mensen als in de druk op de zorg. Maar goed, ik ben geen expert. Ik doe gewoon wat voor ons goed voelt. Als dat betekent dat ik de kinderen thuis moet houden vanwege de gezondheid van vriend, dan doe ik dat. Ondertussen probeer ik zo min mogelijk te oordelen over de keuzes en het ‘gezeik’ van anderen, en waar mogelijk ongevaccineerden te voorzien van praktische hulp als dat nodig blijkt te zijn. Zal niet altijd even goed gaan, mijn emoties zitten ook vaak genoeg te hoog, maar het lijkt me een mooi streven.
     
    Cobon, Mamafiets, Syane en 5 anderen vinden dit leuk.
  2. 19Summer87

    19Summer87 Actief lid

    12 apr 2021
    308
    192
    43
    Vrouw
    Inderdaad..ik denk ook dat hetgeen je zelf hebt gezien van dichtbij, je keuze beïnvloedt.
    Ik heb best bij een aantal mensen van dichtbij meegemaakt hoe zij corona beleefden. 1 ervan was behoorlijk ziek, de rest had amper ergens last van.
    Vaccinatie idem: de meesten hebben amper ergens last van gehad, maar ik heb ook meegemaakt dat 2 familieleden ernstige bijwerkingen hadden na de vaccinatie.
    Dat alles zet je wel aan het denken.

    Ik voel me wel vaak angstig momenteel, probeer altijd positief te blijven en te genieten van onze zwangerschap, maar soms Is het moeilijk.
    Niet zo zeer om de maatregelen, maar meer om de macht die de regering heeft, en de vraag hoe ver het nog gaat komen, en welke toekomst onze kinderen tegemoet gaan :(..
     
    Liliane92, Eikeboompje en Loveloes vinden dit leuk.
  3. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    Thuiswerken vind ik prima winkels en horeca vind ik vooral voor de eigenaren enorm zuur. Maar ik ben enorm bang voor nog een school sluiting. We zijn daar als gezin al 2x bijna aan onderdoor gegaan. Onze verstandelijk beperkte dochter met ass trekt het gebrek aan ritme en vastigheid heel erg slecht.
     
    femkes en Loveloes vinden dit leuk.
  4. Gewooniemand

    Gewooniemand Niet meer actief

    Ik hoop en bid dat vooral mijn jongste gewoon naar school kan gaan, voor mijn oudste ook natuurlijk die zit in het laatste schooljaar. Maar de jongste heeft ASS en het thuisonderwijs dat is drama met hem, hij kan dat niet bolwerken. Schreeuwt dat hij ook gevoelens heeft etc.
    Ook hoop ik dat hij gewoon de therapie kan krijgen voor zijn angsten, want die angsten komen ook wanneer ze willen.

    Voor mezelf vind ik het zo jammer de 2-deling die ontstaat. Ik probeer zoveel mogelijk omdat te vermijden.
    De berichten op fb over corona doe ik alsof ze er niet staan, in hier op het forum zit ik zelden op het corona gedeelte.
     
    Loveloes vindt dit leuk.
  5. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    #85 Willemijntje19, 12 nov 2021
    Laatst bewerkt: 12 nov 2021
    herkenbaar, hier ook een kindje met ASS (2017), voor haar is logopedie zó belangrijk (ivm erg laat begonnen met praten),maar door Corona ging de logopedie vaak niet, of minder frequent door enz.
     
    Loveloes vindt dit leuk.
  6. Septembre

    Septembre Bekend lid

    19 jan 2021
    933
    1.295
    93
    Dat kan ik goed begrijpen. Het voelt machteloos hè. Heb jij dat ook?
    Ik ben niet blij dat we in deze tijd leven. Zeker naar de kinderen toe. Maar ik heb zo'n grote hoop op een goede toekomst dat dat alle angst overstemd. Al verwacht ik eerlijk gezegd wel dat het eerst nog erger zal worden. Hopelijk drijft het mensen uiteindelijk naar elkaar toe in plaats van dat het afstand en onbegrip brengt. Iedereen heeft het recht om een keuze te maken waar hij/zij achter kan staan. Door angst raakt dat vertroebeld helaas.
     
    Loveloes vindt dit leuk.
  7. Eikeboompje

    Eikeboompje Bekend lid

    7 sep 2017
    813
    489
    63
    Vrouw
    Vandaag speelt het woord waanzin door mijn hoofd na het nieuws over de pc van vandaag te hebben gelezen. De macht die Hugo en Rutte hebben vind ik beangstigend en daarbij de groepsdynamica die ontstaat en is ontstaan binnen onze samenleving. Drang lijkt niets meer waard te zijn binnen het coronabeleid, terwijl ik binnen mijn werk als maatschappelijk werker cliënten ken die door het gebrek van inzicht baat zouden hebben bij hulpverlening d.m.v. drang. Onrechtvaardigheid. De werkdruk in de zorg piekt enorm. Dit verloop was te voorspellen en is niet van de laatste jaren. Ik kwam als net afgestudeerde verpleegkundige niet aan een baan door de bezuinigingen 10 jaar geleden.... Velen van ons zijn een andere weg ingeslagen. Over het voorziene werkdruk probleem werd toen al gesproken.

    Nu als maatschappelijk werker vind ik het onrechtvaardig het leed wat ik zie bij mensen veroorzaakt door de maatregelen. De werkdruk ligt hoog en een wachtlijst kon niet meer worden voorkomen. Dit voelt nu wel zwaarder en meer als strijd.

    Tegelijkertijd vraag ik me ook af waar gaat dit naar toe? In wat voor wereld groet onze dochter op? De twijfel over een 2e is voor mij nu echt een duidelijke nee geworden. Eerst maar eens zien hoe de wereld er over een paar jaar uitziet!

    Tot slot als niet gevaccineerde voel ik me steeds meer gedwongen. Terwijl ik vind dat ieder baas is over zijn eigen lichaam. Op een of andere manier lijken deze grenzen binnen het coronabeleid te vervagen....
     
    Liliane92, Duma, SAARC en 7 anderen vinden dit leuk.
  8. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Mentaal heb ik zelf weinig tot geen last van de maatregelen.
    Moet er een mondkapje op, dan doe ik dat.
    Ik werk in de zorg, dus ik ben dat toch wel gewend.
    Evenals hand-hygiene.
    Gevaccineerd ben ik ook dus qua QR code ook geen probleem.
    Wij gaan nu toch niet uitete, afspreken met groepen etc
    Max. 2 mensen per keer (en dat is echt niet dagelijks) langs.
    Doe 1x per week boodschappen
    Verder gaat werk gewoon door.
    Daar wel regelmatig nieuwe maatregelen, afdelingen in cohort etc.
    Maar goed, we doen ons best.
     
    Neuzeke, Ang1987 en Loveloes vinden dit leuk.
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.884
    7.594
    113
    Hier eigenlijk ook geen last. Verbazingwekkend want ik ben heel gevoelig voor paniek en depressie. Al wel weer geestelijke problemen gehad in deze pandemie maar kon er met een klein beetje hulp weer uitkomen. En die problemen kwamen niet sist vanwege corona maar vanwege belasting in het algemeen.

    Eerlijk gezegd vond ik de eerste lockdown daarom wel fijn. Prikkelarm leven, weinig verplichtingen buiten werk om. Past wel bij mij.

    Nu laat ik het allemaal maar een beetje over me heenkomen en merk dat het eigenijk weinig impact op ons heeft. Maar dan ook mazzel, makkelijk lerende kinderen zonder problemen, allebei een baan waar we flexibel zijn en zelf mogen bepalen hoeveel we thuis zijn, iederen nog (relatief) gezond.
     
    Philou en Loveloes vinden dit leuk.
  10. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    #90 zonnetje2015, 13 nov 2021
    Laatst bewerkt: 13 nov 2021
    Wij hebben na 11 maanden eindelijk goedkeuring om te kunnen starten met hulp.. wil je echt niet ontmoedigen maar een wachtlijst van 24 weken, daarna moet de gemeente ( waarschijnlijk) nog goedkeuring voor het financiële plaatje geven, daarna de eerste afspraak gemaakt worden wat ook weer een paar weken duurt en zo ben je na een jaar aan de beurt..
    Heel veel sterkte. Hopelijk snel wat verbetering voor jullie.

    Inmiddels zit ik er dus ook best doorheen. Even helemaal klaar met het karige zorg beleid hier in NL. Er is drastisch te kort op alle fronten in de zorg. Het hele Corona gedoe maakt dat pijnlijk duidelijk en wat gebeurd er. Maatregelen die zoveel schade aanrichten op andere fronten die gewoon weggestopt worden. Alles gaat om Corona en andere noodkreten wordt niet naar geluisterd. En ondertussen zie je dat je belastinggeld gewoon door de wc gespoeld wordt. Moedeloos wordt ik hiervan. Gewoon geen perspectief. Ik ben blij dat mijn kinderen nog te jong zijn om echt beperkt te worden ( de scholen blijven gelukkig open) maar hoe ik hun toekomst zie? Op het moment zou ik het niet weten..
     
    Loveloes vindt dit leuk.
  11. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik denk dat je andere hulp bedoeld.

    Mijn zoon heeft de diagnose al gekregen, alle onderzoeken zijn al geweest. Ik heb deze route vaker gelopen. Het is hulp vanuit GGZ, dus aanmelden, afspraak en kijken wat zij kunnen doen.
    Als ze dan door verwijzen zullen we weer moeten wachten, maar ik hoop dat psycho-educatie voor hem de oplossing is. En dat bieden zij vanuit hun organisatie.

    Ik weet ook dat er organisaties zijn die voor GGZ hulp een wachtlijst hebben, intake en dan nog een wachtlijst. Maar deze organisatie gelukkig niet.

    Heftig hoor dat je zo lang moet wachten. Ik ben blij dat we met de oudste al alles goed op de rit hadden voor corona.
     
  12. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Wij hebben nog geen diagnose oid, niemand die ons die heeft kunnen geven.
    Nu idd aan de beurt bij ggz. Maar om daar binnen te komen heeft dus een jaar geduurd.
     
  13. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.892
    25.243
    113
    sterkte jij ook! Hopelijk gaat ze mooie sprongen maken! :)
    En hopelijk blijft de overheid met z’n poten af van dit soort belangrijke zorg! Maar ik ben er bang voor hoor.. en dat bedoel ik niet dramatisch, ik ben echt bang dat de overheid alles gewoon schaamteloos weer dicht gaat gooien.
     
    Willemijntje19 en Loveloes vinden dit leuk.
  14. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.126
    1.926
    113
    Ik maak me ook zorgen over de toekomst van onze kinderen. Mbt Covid-19, het klimaat, de onsaamhorigheid binnen de huidige samenleving.. Waar gaat het naar toe inderdaad.
    Wij hebben persoonlijk weinig last van de maatregelen, maar ik zie mensen vereenzamen, psychische klachten/angsten ontwikkelen, met veel pijn rondlopen omdat hun operatie weer moet worden uitgesteld. En dat doet wel wat met mij. Ik vind dat heel erg en ik help dan ook waar mogelijk. En dat wil ik mijn kinderen ook meegeven. Elkaar helpen, respecteren.
    De schoolsluitingen (van basisonderwijs tot universiteit) vond ik, zowel als ouder als leerkracht, vreselijk. Er zijn zoveel kinderen die geen veilige of stabiele thuissituatie hebben. Kinderen die opeens van de radar verdwenen waren.. Ik hoop dat dat nooit meer hoeft!!!
     
    Liedx, Saartje33, Eikeboompje en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Dank je wel, jij ook! En ja dat zit er wel aan te komen, vrees ik.
     
  16. jojo85

    jojo85 Fanatiek lid

    14 okt 2012
    1.160
    497
    83
    Ik merk dat het me allemaal enorm raakt. Ik heb enorm het gevoel dat we terug zijn op het punt van vorig jaar. Toen zei iedereen rond deze tijd ook dat de scholen open zouden blijven en toch zijn die uiteindelijk dicht gegaan. Vooral voor mijn oudste was dat echt niet oké. De jongste zit nu in groep 3 en ik hoop echt dat hij gewoon het hele schooljaar naar school mag gaan.
    Daarbij maak ik me zorgen over mijn werk met kwetsbare mensen. Ik hoop dat ik gewoon mag blijven doen wat zo hard nodig is, maar maak me er ook zorgen over dat er toch weer veel mensen ziek worden.
    En ik maak me ook zorgen over de ongevaccineerden en hun positie.
    Wat het met mij doet: ik voel me onzeker over de komende tijd. Af en toe ook moedeloos en verdrietig. Ik heb inmiddels mijn hoop gericht op de boosterprik en hoop dat ik dan in ieder geval voor mezelf en mbt mijn werk weer een stukje geruststelling heb.
     
    Loveloes en Ang1987 vinden dit leuk.
  17. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Ik heb er mentaal eigenlijk geen last van (ondanks verledeb met angstklachten) maar ik moet daarbij zeggen dat ik wel geluk heb qua omstandigheden (gevaccineerd , getrouwd, beide zzper met vrijheid, vier gezonde kids).

    Ik begrijp dan ook heel goed dat andere mensen wel mentale klachten ervan hebben. Mij helpt het om zoveel mogelijk een gevoel te behouden van Ik red mezelf wel, WAT er ook gebeurt. Probeer vertrouwen te hebben in dat je zelf in Controle blijft over je eigen leven. Probeer te denken: ik ben creatief en sterk en veerkrachtig genoeg om om te kunnen gaan met wat er ook gebeurt. Ik kan zelf mijn eigen boontjes doppen en heb daarvoor niemand anders van buiten nodig Alleen mijn dierbaren om mij heen.

    Kun je je werk niet meer uit oefenen in verband met 2G? Ik vind wel iets anders waar ik dan wel geld mee kan verdienen. Geen logopedie meer voor je kind? Ik kan zelf wel die oefeningen met hem doen. Geen zwemles meer voor je kind? Ik ga komend voorjaar 2 weken lang elke dag een uur zelf met mijn kind zwemmen en hem leren zwemmen. Zie jezelf niet als slachtoffer en speelbal van nieuwe maatregelen die door overheid zijn bedacht maar als iemand die daar onafhankelijk van is en zijn eigen leven leidt.

    Echt, Ik geloof erin dat vrijwel iedereen dit kan! De mens is sterker en veerkrachtiger dan we misschien denken!

    Ik hoop dat ik hiermee niemand voor het hoofd stoot, het is goed bedoeld
     
    Sic, Sophy, Philou en 4 anderen vinden dit leuk.
  18. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.477
    5.135
    113
    Vrouw
    Ik begrijp wat je bedoelt. Ik denk ook altijd maar: de zon komt morgen toch wel weer op. Met of zonder Corona, met of zonder maatregelen, met of zonder economie (ja echt!) en ook met of zonder mij. Sommige mensen vinden dat dan juist deprimerend klinken maar voor mij is het een kracht. De mens als soort heeft zich al door zoveel heen geworsteld.
     
    julia80 vindt dit leuk.
  19. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Wauw dat het al zolang duurde dat binnen te komen. Echt slecht.

    Hopelijk krijg je snel een correcte diagnose, vaak is dat noodzakelijk voor de juiste hulp....
     
    zonnetje2015 vindt dit leuk.
  20. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Voor een gedeelte idd mee eens maar als jij morgen niet wakker wordt en je partner en kinderen dan?
    Er is zoveel moois om voor te leven. Dus ja het klinkt idd ook echt wat deprimerend.
     

Deel Deze Pagina