Na 17 jaar vriendschap; laten doodbloeden of afsluiten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Cobon, 25 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.082
    5.270
    113
    Ik zou afwachten hoe het loopt. Ik heb een vriendin vanaf groep 3 en toen we 19 waren verhuisde ik naar de andere kant van het land en even later zij ook we wonen 1.5 uur van elkaar vandaan. Wij zijn nu 30 en 31 en we hebben van die fases dat we elkaar vaker zien en soms een jaar niet. Maar als we elkaar dan weer zien is het altijd zoals vanouds.
     
  2. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.516
    4.576
    113
    Ik zou het gewoon laten doodbloeden. Je kunt wel een brief sturen of in gesprek gaan maar dat heeft maar zelden een positieve uitkomst. De ander zal altijd gekwetst zijn en zaken anders zien.

    Waarom tal van vervelende situaties weer gaan aanhalen? Of wachten op een reactie terug? Je kunt er niets meer mee dus geen energie meer instoppen. Ik zou zelf overigens ook niet zitten te wachten op kaartjes of apjes van zo'n persoon. Het was klaar dus dan hoeft dat voor mij ook niet meer. En bij een berichtje zou ik mij ook afvragen wat die persoon verder nog wil (toch weer contact?)
     
  3. Indiana

    Indiana Fanatiek lid

    3 mei 2015
    1.036
    1.271
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Ik denk dat je hiermee echt alleen maar dicht bij jezelf moet en kan blijven... En bij hoe jullie vriendschap is/ was... Doet zij nog haar best om contact te onderhouden? Spreek en zie je elkaar nog omdat dat vanuit haar komt of spreek je elkaar nauwelijks als je niet zelf ook contact zoekt?

    Ik heb verschillende situaties meegemaakt, eentje waarin ik probeerde contact te onderhouden en omdat ik daar zo mee bezig bleef de vriendin uiteindelijk naar me toe is gekomen om uit te leggen dat ze de vriendschap idd wilde laten doodbloeden (was heel 'gek' omdat we uiteindelijk in tranen beide afscheid hebben genomen maar zij de keuze 'moest' maken door haar relatie, waarin ze nu overigens nog steeds gelukkig is, hoor ik soms via m'n moeder) Ik ben oprecht blij dat ze de moeite genomen had om dat uit te spreken naar me!
    Maar ook een vriendin waarbij het vanaf mijn kant niet meer 'erin' zat, levens waren te anders.. Dit ook uitgesproken (zij had wel een voorzetje gegeven dat ze het gevoel had dat contact altijd vanaf haar kwam..) Nu ' goed afscheid' genomen en zouden als we elkaar tegen komen ook gewoon weer een bakkie ofzo kunnen drinken.
    En een andere vriendin laten doodbloeden, zocht nooit contact, daar eerder op aangesproken, beloofde 'verbetering' maar was druk... Tsja, ik heb dr inmiddels verwijderd uit mijn app en nooit meer gesproken, is ook goed zo...

    Lang verhaal kort, doe wat goed voelt!
     
  4. Charmed72

    Charmed72 Fanatiek lid

    8 mrt 2009
    1.317
    227
    63
    Vrouw
    Ik ben een keer 'gedumpt' door een vriendin. Onze levens waren anders gaan lopen. Zij kreeg een kind, ik was aan het uitgaan. Onze vriendschap was eigenlijk verwaterd.

    Maar om dan na een tijd gebeld te worden en te horen te krijgen dat ze het zo druk had en keuzes moest maken in vriendschappen en daardoor onze vriendschap wilde beëindigen... dat komt dan wel rauw op je dak. Als ik haar nu weer tegen zou komen, zou ik haar koeltjes begroeten en doorgaan.

    Daarentegen zijn er vroegere vriendinnen waarbij de vriendschappen verwaterd zijn en ik ook al meer dan 15 jaar geen contact meer mee heb. Maar als ik die tegen zou komen zouden we gezellig bij kunnen kletsen.

    Dus ik zeg uit ervaring: laat het lekker doodbloeden/verwateren.
     
  5. Gizzie1983

    Gizzie1983 Fanatiek lid

    11 apr 2011
    3.339
    206
    63
    Secretaresse
    Noord-Brabant
    Niet alle reacties gelezen. Mijn mening zou zijn dat je het wel mooi kan afsluiten met een brief. 17 jaar is echt erg lang. Je zegt zelf al dat je de mooie herinneringen koestert. Waarschijnlijk zullen jullie beiden voelen dat de vriendschap van toen op zijn retour is. Hoe mooi zou het zijn als je dit op een liefdevolle manier kan bevestigen d.m.v. een brief. Vind ik persoonlijk heel mooi en respectvol naar elkaar toe.

    Zelf ook zo'n ervaring mee. We zaten er beiden hetzelfde in en hebben dit in mooie verwoordingen (in de app in dit geval) naar elkaar toe kunnen bevestigen. De cirkel is hiermee rond voor mijn gevoel. En ik koester idd onze mooie herinneringen voor het leven! Sommige vriendschappen zijn voor altijd, sommige niet. Maar al deze ervaringen vormen je wel als mens. Elke vriend/vriendin laat iets achter.... hoe kort of hoe lang ook.

    Maar dat is mijn mening ;).
     
  6. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Hier sluit ik me bij aan. Soms is genoeg genoeg. En fijn toch dat je de fijne momenten koestert?
     
    Magnolia29 vindt dit leuk.
  7. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Toevoeging, als jij er geen energie meer uit haalt, uit de vriendschap, dan moet dat sowieso reden genoeg zijn om voor jezelf na te gaan wat je zoekt in die vriendschap. En volgens mij is dat niet veel meer..
     
  8. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Ik heb dat gehad met een vriendin.
    Echt lang en veel in elkaars leven geweest.
    Paar jaar terug ging ze scheiden van haar man.
    Haar nog geholpen met verhuizen en klussen in de nieuwe woning.
    Niet veel later kreeg ze een nieuwe vriend en hoorde ik van de een op de andere dag niets meer.
    Paar keer nog geprobeerd om contact te onderhouden van mijn kant, maar telkens liep dat op niets uit.
    Haar nieuwe vlam negeerde mij ook volkomen trouwens. Heeft nooit een bek vol tegen me gezegd.
    Prima, dan heb je blijkbaar je keuze gemaakt en mij niet meer nodig.
    Heb me er lang over opgewonden, maar heb er nu vrede mee.
    Ze doet maar, ik ga verder met m'n leven.
     

Deel Deze Pagina