Zwanger worden met reuma

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Bloempje2021, 1 dec 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bloempje2021

    1 dec 2021
    19
    20
    3
    Vrouw
    Hallo lieve leden,

    graag stel mezelf even voor :)

    Ik ben een vrouw ( of nou ja redelijk jonge dame ) :D van 35 jaar, ik woon samen met mijn partner van 34, we zijn bijna 14 jaar samen:)

    Wij proberen nu enige tijd zwanger te worden, 5 maanden nu alleen kan dit bij mij helaas niet zomaar.
    Ik heb een zeldzame vorm van reuma ( auto imuuumn ziekte ) waarbij zwanger worden helaas niet vanzelfsprekend is :( wij hebben onze kinderwens ook heel lang moeten uitstellen ivm mijn gezondheidsproblemen. Ik heb verschillende medicijnen gehad waaronder ook chemo kuren, dat is allemaal niet bevorderlijk als je een kinderwens hebt, dus we hebben toen uit voorzorg embryo's in laten vriezen.

    Nu mijn gezondheid stabiel is mogen we proberen zwanger te worden, onze voorkeur is om het eerst op de natuurlijke manier te gaan proberen, kijken of dat nog lukt :oops: daar voelde we ons beide het beste bij, mocht het nu niet lukken kunnen we altijd nog een embryo laten terug plaatsen. Ook omdat daar voor mij ook weer andere risico's aan zitten, in overleg met de verloskundige hebben we toen besloten het een jaar te proberen ;)

    Ik hoop met heel mijn hart dat het ons gaat lukken! Er is niets liever wat ik zou willen dan moeder worden! Maar ja, soms zijn deze dingen niet vanzelfsprekend, dus we hopen dat het ons gegund is!
    Misschien zijn hier dames die mijn verhaal een beetje herkennen en mee kunnen praten. Ik zoek me rot naar forums over zwanger worden met reuma maar ik kom eigenlijk niks tegen, en wat ik tegen kom is vaak niet meer actief, :p dus ik hoop dat hier dames zijn die een beetje in hetzelfde schuitje zitten en wellicht kunnen we wat ervaringen en tips delen! :thumup:

    Bedankt voor het lezen van mijn verhaal, liefs bloempje2021 :thumup:
     
    Achterkantvandemaan vindt dit leuk.
  2. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.126
    2.853
    113
    Welkom op Zwangerschapspagina.nl.
    Wat fijn dat je gezondheid nu stabiel is en dat jullie voor een kindje willen gaan. Ik wens jullie alle geluk toe!
     
    Bloempje2021 vindt dit leuk.
  3. Emotions

    Emotions Fanatiek lid

    5 jan 2019
    1.981
    2.237
    113
    Vrouw
    Welkom!
    Wat vervelend zeg die reuma! Ik hoop oprecht dat het jullie snel lukt.

    Zelf heb ik spontane reuma arthritis gehad en 2 jaar lang behandeld geweest. Het was best intens want ik kon 6 maanden niet stappen en het duurde eeuwen voor ze de oorzaak vonden. Het verhaal is niet zo ernstig als bij jou natuurlijk.

    Gelukkig mocht ik na 2 jaar stoppen met medicatie (Ledertrexate en Salazopirine en nog een aantal, nam 12 pillen per dag) want die medicatie moet eerst zoveel maanden uit je lijf zijn. Ik gok dat dit bij jou ook het geval is?

    4 maanden later, in onze eerste ronde was ik blijvend zwanger op de natuurlijke manier. Dus het kan wel, maar wederom: het was niet ernstig geweest als bij jou. Het zou wel zo zijn dat een zwangerschap goed is om de reuma onder controle te houden. Het zou zelfs in sommige gevallen gewoon verdwijnen zei mijn reumatoloog doen.

    Ik weet een klein beetje wat je meemaakt, het is niet niets. Hopelijk lukt het de natuurlijke manier en zo niet heb je gelukkig een alternatief achter de hand. Veel succes!
     
    Bloempje2021 vindt dit leuk.
  4. Bloempje2021

    1 dec 2021
    19
    20
    3
    Vrouw


    Hoi Hoi,


    dank je wel voor je reactie! :)

    Ik herken wel dingen hierin, zeker wat medicijnen betreft! Sommige dingen moeten eerst uit je lichaam zijn, of in mijn geval, ik slik nog steeds medicijnen om alles stabiel te houden! Maar je mag ook weer niet alles hebben als je een zwangerschaps wens hebt :oops:

    Het is zeker pittig, ook mijn reumatoloog had al aangegeven dat een zwangerschap voor mij een stuk zwaarder zal zijn, maar ik wordt gelukkig goed begeleid! :thumup: Ik heb ook al allerlei gesprekken gehad met een verloskundige, ook is er een kans dat ik door een zwangerschap minder last krijg van de reuma! Ik hoop het! Hoe was dat bij jouw?
    Had je minder klachten of juist meer? Wat fijn dat het gelukt is om zwanger te raken! :)
    Heb je nog de wens om nogmaals zwanger te worden?

    Leuk je dat je gereageerd hebt :)
     
  5. Emotions

    Emotions Fanatiek lid

    5 jan 2019
    1.981
    2.237
    113
    Vrouw
    Hey!
    Mijn reuma was volledig weg voor de zwangerschap. Nu heb ik weer klachten die leken op reuma maar reuma is gelukkig uitgesloten dus het is gelukkig al 2.5 jaar weg.

    Nu ben ik opnieuw zwanger. Zwanger worden ging dit keer minder vlot, maar geen idee waarom. Ik dacht dus eerst vanwege terugkerende reuma maar dat is gelukkig uitgesloten. Na deze 2e zijn we denk ik rond.
    Veel succes meid! Ik duim voor je!

    Als je trouwens behoefte hebt om mee te praten met vrouwen die ook proberen zwanger te worden ben je zeker welkom in de NOD topics.
     
    Bloempje2021 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina