jullie netto inkomen excl. toeslagen

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door misz81, 17 apr 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. misz81

    misz81 Actief lid

    12 apr 2008
    175
    0
    16
    Ok, ja borstvoeding wil ik sowieso ook geven.. We gaan eerst eens kijken hoeveel we per maand opzij kunnen leggen en dan nemen we een definitieve beslissing. Iedereen vooralsnog bedankt!
     
  2. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    Suc6 met het denken.
     
  3. Puck70

    Puck70 Bekend lid

    6 jan 2008
    759
    0
    0
    Zou de vraag niet beter anders gesteld kunnen worden? Wat zijn jullie extra kwijt sinds jullie kindje geboren is? En dan duur (Pampers, flesvoeding, potjesvoeding, merkkleding, kdv, nieuwe kinderkamer, maxi cosi, wippertje etc.) t.o.v. 'goedkoop' (huismerkluiers, borstvoeding, zelf voeding maken, oppasoma's, tweede hands spullen) zetten. En vergeet de extra kosten die er ongemerkt insluipen niet (zoals bijvoorbeeld extra wassen -elektra + waspoeder).
     
  4. Florida13

    Florida13 Fanatiek lid

    25 feb 2008
    1.485
    2
    0
    Ik ben ook miminaal een dikke 70 euro per week kwijt aan boodschappen! Ik ga wel naar de appie, puur omdat deze dichtbij zit. Ik werk full time en heb geen zin om 4 winkels af te gaan. Koop wel hoofdzakelijk hun eigen merk.
    Ook ik vraag me af hoe het nu moet mocht ik dadelijk zwanger raken.
    Ik werk nu nog 36 uur per week en krijg er 1100 euro voor.
    Mijn vriend is sinds 1 jan een eigen zaak begonnen (zaak van zijn baas overgenomen) dus zijn inkomen is nu nog onzeker en kan verschillen....
     
  5. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    ALs je erover denkt dat je dan wel in eens en aldi of lidl binnen moet lopen.
    Je geen merk meer kunt halen ?

    Dan kan een heel gezin op 1100 euro teren.
     
  6. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Ik woon praktisch naast de aldi, kom er eigenlijk nooit. Ik kan daar echt niet al m'n boodschappen doen en ben (nu nog) te lui om 60 winkels af te lopen voor m'n boodschappen.

    Ze hebben er trouwens wel allemaal lekkere dingen haha. (nog een reden om er niet snel binnen te stappen hihi)
     
  7. WishfulDreaming

    WishfulDreaming Fanatiek lid

    24 jun 2007
    1.643
    51
    48
    Vrouw
    België
    Volgens mij is het gewoon een kwestie van aanpassen.
    Wij moeten het binnekort ook met minder gaan doen... Aangezien mijn contract misschien niet verlengd wordt in september.

    Wij hebben (samen!) een netto-inkomen van 2700 euro, waarvan er direct 850 naar de afbetaling van ons huis gaat. Daar moeten de vaste kosten (gas, electriciteit, water, internet,...) ook nog vanaf getrokken worden.

    Winkelen proberen wij ook zo vaak mogelijk in Lidl of Aldi te doen. Sommige producten moet ik gewoon van een vast merk hebben, en dan rij ik naar een merkenwinkel (Carrefour, Delhaize,...)

    Dus ik denk wel dat het mogelijk is om het met minder te doen hoor :)
     
  8. JennyS

    JennyS VIP lid

    14 dec 2007
    6.001
    0
    0
    Analist
    Oeps voel nu precies hetzelfde, onze lasten inclusief alles is al 3000 en dan nog je eigen uitgaven. Ook ik heb moeite met minder werken vanwege het missen van extra's. Weet nog steeds niet wat ik ga doen straks.

    Maar weet wel dat iedereen een bepaalde hoeveelheid gewend is om mee te leven en zelfs als je 1700 euro gewend bent zou het moeten lukken. Je leeft naar je inkomen dat is gewoon zo. Ik heb zelf goede en slechte jaren gekend dus denk dat iedereen er wel uit komt

    succes!

    liefs jenny
     
  9. ingrid130

    ingrid130 VIP lid

    14 dec 2007
    20.859
    0
    0
    receptioniste
    assen
    Je leeft denk ik inderdaad na wat je verdient, hebben het hier gemerkt toen eerst ik een paar jaar geleden even werkloos was en daarna mijn vriend. Beiden maar een maand of twee maar toch, je hebt ineens minder en dan lukt het ook. Heb toen wel eens gezegd hoe kan het dat als we meer hebben het op is en nu we minder hebben is het ook op en toch komen we niks tekort? Puur dus omdat je als je meer hebt ook meer gewoon snel uitgeeft zonder erover na te denken, denk ik tenminste ;)
     
  10. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Mijn vriend heeft een netto inkomen van bijna 2100 euro en ik heb een inkomen van 700 euro (tsja, ib-groep...). Onze hypotheek kost ons 600 euro. Soms ben ik wel eens bang dat in de toekomst allerlei toeslagen zullen stoppen of andere kosten flink omhoog zullen gaan waardoor we het niet meer zullen redden en bijvoorbeeld noodgedwongen zullen moeten verhuizen... Hebben meer mensen daar last van? Ik kan daar echt wakker van blijven liggen... Gelukkig zit in de planning dat mijn vriend binnenkort 400 euro netto per maand omhoog gaat in zijn salaris, maar goed daar mogen we natuurlijk nog niet vanuit gaan... En dan nog heb ik die pieker angsten :( Heel erg vervelend!
     
  11. Jansen

    Jansen Bekend lid

    6 nov 2005
    588
    0
    0
    Volgens mij leef je gewoon naar wat er binnenkomt. Als student heb je het toch ook gered van die magere studiefinanciering in die paar lullige centen die je verdiende met je bijbaantje?

    Gewoon geen domme dingen doen met je geld en altijd zorgen dat je wat geld achter de hand hebt.

    Groetjes,
    Jansen
     
  12. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Nou ik lig niet meer wakker van. Tijdje terug nog wel. Net een huis gekocht, en dus ook gelijk hogere maandlasten. En ik ga straks natuurlijk minder verdienen. Maar toen kwam mijn vriend met het goede nieuws, die gaat dit jaar geloof ik 4 keer omhoog met zijn salaris, dus ik maak me niet meer druk.
    Natuurlijk zullen we onze uitgaven aan moeten passen omdat we het nu gewoon giga ruim hebben, maar daar leren we ook wel weer mee te leven.
     
  13. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    4 keer omhoog? Hoe kan dat nou? Dat lijkt me eerlijk gezegd nogal sterk ;) Of hij moet van een bijbaantje in de supermarkt naar een geweldige top positie gaan :p

    Oh misschien bedoel je dat ie 4 tredes in zijn schaal omhoog gaat? Dat zou wel logisch klinken :p
     
  14. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ja hij gaat echt 4x omhoog.
    In mei en in juni gaat hij omhoog in salaris, en dan in september nog een keer, en dan eind december weer. Hoe het precies zit weet ik niet. Maar het is echt zo.
     
  15. ingrid130

    ingrid130 VIP lid

    14 dec 2007
    20.859
    0
    0
    receptioniste
    assen
    Roeland is net 2x omhoog gegaan in salaris, 1x echt een verhoging en 1x de cao verhoging van 2,5 procent. Aan het eind van het jaar gaat hij nog een keer 3,5 procent omhoog en wat ik begrepen heb krijgen ze volgend jaar een eenmalig bedrag uitgekeerd.
     
  16. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Iedereen gaat er jaarlijks op vooruit ivm inflatie :) En ook nog eens omdat je een jaartje ouder wordt. Dat kan wel bijna 100 euro per maand schelen. Maar dat merk je minder sterk in je koopkracht.

    Maar goed, ik snap die 4 keer omhoog al! Dat is wel lekker! Ik dacht dat ie 4 keer zoveel ging verdienen ;)
     
  17. ingrid130

    ingrid130 VIP lid

    14 dec 2007
    20.859
    0
    0
    receptioniste
    assen
    Dat zou wel lekker zijn 4 keer zoveel :D
    Hier hebben we het 'geluk' dat mijn vriend sinds twee jaar nieuw werk is gaan doen en toen echt op het minimum is begonnen en daardoor gaat het nu nog gewoon regelmatig omhoog, ook krijgt hij er steeds meer werkzaamheden bij waardoor het loon ook weer omhoog gaat.
     
  18. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    :) Was het maar waar, dan kon ik stoppen met werken ;)
     
  19. Marie26

    Marie26 Fanatiek lid

    13 nov 2006
    1.004
    0
    0
    Wij zitten samen aan een netto inkomen van rond de 2750 euro per maand (mijn vriend verdient 1900 euro met zijn fulltime baan en ik de rest met een halve baan). Daar moet natuurlijk wel de hypotheek en alles verder af. We merken er verder financieel niet heel veel van dat we Noortje hebben, want luiers kopen we gewoon bij kruidvat en kleding hoeft ook niet altijd het duurste van het duurste te zijn (bovendien hebben we ook veel kleding gehad). Dadelijk als ik weer ga werken, neem ik er waarschijnlijk 0,1 bij omdat we financieel dan weer iets extra's overhouden.
    En ik werk in het onderwijs, dus wat dat betreft is dat ook niet slecht met 5% salarisverhoging in het vooruitzicht.
    Joh, een kind is soms zo duur als je het zelf maakt.
    Zolang je niet te gek doet, gaat het vast wel goedkomen!
     
  20. pixie

    pixie VIP lid

    30 mei 2008
    12.315
    0
    0
    woonbegeleider psychiatrie
    Leusden
    Ik sta een beetje van op te kijken over alle reacties.. namelijk netto's. uhum... ik werk maar part-time in de zorg en verdien bruto rond de 1300. Ik werk ook onregelmatige diensten dus helpt dat ook een beetje.

    mijn vriend heeft zijn eigen bedrijf maar hij wil toch weer een vast baan.
    Ik heb hier zo lang over nagedachten en deels hierdoor ook uitgesteld. Maar het kan mij echt niet schelen meer. Zal nooit rijk zijn aan geld, maar ik hoop echt rijk te voelen door mijn kindje en mijn kindje het rijk hebben aan liefde.
    we leven nu prima op mijn salaris en als er een kindje in beeld is zullen we heus ook wel aanpassen. Maar ik hoop toch dat mijn vriend dan al een baan heeft.
     

Deel Deze Pagina