Corona op de scholen

Discussie in 'Corona forum' gestart door Pleak, 13 jan 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.534
    6.228
    113
    zuid-holland zuid
    Ik vind het wel lastig, ik hoor iedereen zeggen dat het zo’n milde verkoudheid is, maar ik zie in mijn omgeving toch echt ook veel mensen die minimaal een week uit de running zijn met koorts en hoofdpijn en overgeven en alles. We hebben een uitbraak in de klas van mn jongste en op de klasse app geeft echt een groot deel van de ouders aan echt ziek te zijn en ook de juf is echt ziek. Dus als we het echt helemaal laten uitrazen dan komen er denk ik toch weken aan waarin bedrijven en diensten in de problemen gaan komen omdat zoveel mensen tegelijk ziek zijn.
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.225
    3.670
    113
    Ik denk inderdaad dat die hobbel nu genomen moet worden. Er zal een paar weken een pittig ziekteverzuim zijn in alle branches maar daarna is het aanmodderen hopelijk wel voorbij
     
    Willemijntje19, Novi, Mapje en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Ja maar als je een positieve test hebt dus niet. Mijn meiden hadden een halve dag hoofdpijn en lichte koorts. Toen 6 dagen nergens last van, gewoon topfit. Op dag 8 allebei een verstopte neus en nu mogen ze alsnog niet naar school. Terwijl de medisch advieslijn aangeeft dat de kans 99,99% is dat dit geen Corona klachten meer zijn en dat ze, gezien ze niet niezen of hoesten gewoon naar school kunnen, is school onverbiddelijk. Dus de quarantaine wordt hier lekker verlengd. In de kleuterklas bij de middelste zijn vandaag 6 kindjes aanwezig. De rest zit thuis met Corona of een besmetting in het gezin. Mijn mentorklas is vorige week woensdag naar huis gestuurd vanwege 4 besmettingen. Dit weekend zijn er 19 positief getest bij de ggd, waarvan er 3 verkoudheidsklachten hebben en de rest heeft helemaal niets. Missen nu allemaal de hele toetsweek. Tot wanneer blijft dit nou zo? Iedereen heeft nu een booster kunnen halen die dat wil, omikron is echt bij lange na niet meer wat delta was. Ik vraag me echt af of dit middel het doel nog wel heiligt. En of het doel überhaupt nog wel het doel moet zijn. Maar zoals ik al zei, zit er aardig doorheen vwb quarantaine :rolleyes: dus ik kijk inmiddels denk ik niet meer objectief.
     
    Baileyy, chrystel73, Zxcvb en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. MissXray

    MissXray Fanatiek lid

    19 sep 2020
    1.690
    1.612
    113
    Vrouw
    Dit denk ik ook. Het beleid nu is “een pleister heel langzaam er af trekken”. In andere landen hebben ze het ook laten gebeuren en daar is de daling vrij snel ingezet. Maar buiten dat ben ik mega blij dat mijn kinderen vanaf de kerstvakantie zonder problemen naar school zijn geweest en er nu net op tijd versoepelingen aan lijken te komen om dat ook zo te houden.
     
    Mapje vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.493
    24.368
    113
    #505 Adje, 25 jan 2022
    Laatst bewerkt: 25 jan 2022
    Dat snap ik wel, maar daar moeten we dan even doorheen imo.
    Daarbij blijven huisgenoten ook niet in quarantaine bij influenza of buikgriep oid en dan zijn mensen ook vaak minstens een week uit de running.
    Ik ben nu bij het moment gekomen waarop ik vind dat de maatschappij weer richting open moet. En aan blijven modderen met quarantaines vind ik niet meer te verantwoorden. Want dat werkt toch ook voor geen meter. Er zitten nu net zo goed heel veel mensen (onnodig?) thuis.
     
    Willemijntje19, chrystel73, Novi en 7 anderen vinden dit leuk.
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ja zo denk ik nu ook, je kunt het nu toch niet meer tegengaan. Vroeg of laat ben je aan de beurt met deze getallen. Als je iedereen i n quarantaine zet, heb je half Nederland straks op zijn gat voor mensen die misschien niet eens echt ziek zijn. Open de boel en dan zien we wel, is nu toch niet meer te stoppen
     
    Novi, Mapje, Neuzeke en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.493
    24.368
    113
    Precies, en met die quarantaine wordt het alleen maar onnodig opgerekt. En de samenleving ligt net zo goed op zijn gat.

    Is ook de reden dat mijn dochters niet in isolatie zijn gegaan. We dachten dat we het dan allemaal wel zouden krijgen en voorlopig klaar ermee waren. Werkt niet helemaal zoals gepland, want er is verder (nog) niemand besmet :roflmao:
     
    Mapje en sidmick vinden dit leuk.
  8. reckless

    reckless Bekend lid

    17 apr 2014
    788
    284
    63
    Hier op school valt het heel erg mee. Hier en daar wat besmettingen maar nog geen klassen in quarantaine.
    De oudste is hier wel snipverkouden. Hebben met heel veel moeite een zelftest kunnen doen, die was negatief. Ik heb hem maar wel thuis gehouden, maar eigenlijk had hij prima naar school gekund. Hij snottert flink, maar geen verhoging. Als dit zo blijft, denk ik dat hij morgen weer naat school gaat. Misschien nog maar een zelftest proberen vanavond. Al denk ik dat dat niet gaat lukken, hij heeft ASS en schreeuwt al moord en brand als dat wattenstaafje in de buurt van zijn neus komt.
     
  9. sabagirl

    sabagirl Fanatiek lid

    15 okt 2015
    3.321
    1.052
    113
    Er zijn ook 'lolly' zelftesten te koop, vergelijkbaar met een tandenborstel. Doet geen pijn en stuk kindvriendelijker.
     
    reckless vindt dit leuk.
  10. Philou

    Philou Fanatiek lid

    20 apr 2019
    1.770
    5.474
    113
    Bizar inderdaad de uitzondering van quarantaine bij een besmette huisgenoot. Mijn hart gaat echt uit naar alle kwetsbare ouders met schoolgaande kinderen. Er is nu écht geen ontkomen meer aan. Dat was het al zo goed als niet, dat weet ik, maar nu is het helemaal afwachten wanneer je het krijgt en dan maar hopen dat het goed gaat. Ik ben zó blij en dankbaar dat mijn vriend niet nu midden in zijn chemotherapie zit. Maar toch doet het me meer dan ik dacht. In het advies staat dat contact met kwetsbaren vermeden moet worden. Ze hebben echt geen idee dat kwetsbaren niet alleen ouderen zijn, lijkt het. Ik merk dat het me raakt. Maar ik weet ook dat dat mijn eigen angst van toen is, en dat je de maatschappij simpelweg niet stil kunt leggen daarvoor. Dat is met griep, wat net zo goed gevaarlijk is voor kwetsbaren, ook niet zo. Ik vind het heel fijn dat de regels versoepeld zijn voor iedereen die hier niet mee te maken heeft. Of die er geen angst voor heeft, dat kan natuurlijk ook. Telkens in quarantaine is gewoon ruk. Ondertussen hoop ik heel erg dat het mee gaat vallen voor alle kwetsbaren en Omikron ook voor hen mild verloopt.
     
    Ischa31, Syane, Pleak en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. Pinac

    Pinac Fanatiek lid

    13 jul 2014
    1.131
    417
    83
    Vorige week een brief op de mat voor vaccinatie kinderen en nu alles open qua quarantaine. Maakt mij niet uit, hier worden ze niet gevaccineerd. Maar de kinderen dir kunnen hun vaccinaties niet eens halen voordat ze straks Corona hebben denk ik…
     
  12. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.225
    3.670
    113
    Snap ik, hier tegenover gesteld. Zijn beide nog geen week geweest en dochter zit iig nog tot eind volgende week thuis ;-( Daarna nog een week geloof ik en is het vakantie
     
  13. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.225
    3.670
    113
    Hier idem helaas, ook alle 3 gespaard gebleven terwijl dochter besmet was
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. MissXray

    MissXray Fanatiek lid

    19 sep 2020
    1.690
    1.612
    113
    Vrouw
    Ja echt mega zuur! Hier hadden we dit voor de kerstvakantie. School week dicht, na die sluiting zelf Corona in het gezin. Het voelt dan allemaal zo uitzichtloos.
     
  15. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Dat zei zo’n arts ook dat vaccineren van kinderen nu eigenlijk niet zoveel doet omdat ze de tweede vaccinatie pas na 8 weken krijgen en met deze mega golf het waarschijnlijk toch niet ontlopen. En dat dit ook nog eens niet specifiek een vaccin is tegen omikron. Voor ons ook de reden om nu niet te vaccineren. We kijken wel weer als er een ergere variant (en een beter vaccin wellicht) aanwezig is.
     
  16. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.534
    6.228
    113
    zuid-holland zuid
    Ja he dat “contact met kwetsbaren vermijden” steekt mij ook zo. Ik ben de enige familie van mijn ernstig zieke vader en ik moet de komende weken regelen dat hij naar een verpleeghuis gaat. Precies hoe ga ik dat contact dan vermijden? Juist omdat hij zo kwetsbaar is kan het contact niet vermijden, hij heeft me keihard nodig!
     
    Ischa31, Syane, Philou en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. Zana28

    Zana28 Actief lid

    29 dec 2010
    369
    46
    28
    Ik ben benieuwd, wat een chaos...de regeltjes veranderen constant en heel eerlijk, het helpt ook niet mee dat steeds weer informatie "lekt" en direct in het nieuws komt, terwijl bijvoorbeeld de adviezen van het OMT uiteindelijk misschien niet allemaal of in net iets veranderde vorm worden overgenomen.

    De klas van mijn zoon is in quarantaine, morgen kunnen zich de eerste kinderen laten vrijtesten. Met pijn en moeite een afspraak geregeld bij de GGD (niet in de ochtend, want dan is on-line les, wel dichtbij en zo vroeg mogelijk, zodat de uitslag ook nog voor schoolbegin donderdag binnen kan zijn, maar on-line heb je niet zo veel te kiezen en per telefoon sta je waarschijnlijk in de wacht). Is dat misschien helemaal niet meer nodig en voldoet straks een negatieve zelftest.

    Volgens de meester verwacht hij de meeste kinderen morgen waarschijnlijk weer op school...de rest mag dan on-line meekijken met de les op school.
     
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Kinderen bij mijn dochter in de klas gaan nu stuk voor stuk naar huis. elke dag zijn er wel 2 kinderen die naar huis gaan. Zijn elkaar aan het aansteken. Ze mogen namelijk komen met een negatieve test...maar die is dus later ineens positief...oeps.

    Ga er vanuit dat onze dochter het nu echt wel een keer moet gaan krijgen. Ze heeft deze week toetsen dus ze gaat gewoon door na een negatieve test. Anders raak je gewoon achterop.

    1 meisje zelfs flauwgevallen. Dan krijg je natuurlijk weer gelijk van die massahysterie bij die tieners. :o:

    Overigens was dat meisje niet gevaccineerd. Even voor de mensen die daar dan weer naar speculeren...de kinderen weten het van elkaar. En ze cancellen elkaar er niet om...anders dan de volwassenen :)
     
  19. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.828
    25.925
    113
    Vrouw
    Precies dit.
    Net zoals dat mijn schoonma niet allleen zorg nodig heeft maar nu vooral ook veel liefde en aandacht.
     
    Philou en cowgirl80 vinden dit leuk.
  20. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.828
    25.925
    113
    Vrouw
    Hier nu discussie

    Situatie: zoon was voor het laatst vrijdag op school.
    Hij mag woensdag getest worden om donderdag (indien negatief) weer te gaan.

    Afspraak kon pas donderdag gemaakt worden.

    Mijn mening: uitslag met geluk vrijdag binnen kan dan pas maandag naar school. Ik (of hij) moet donderdag vrij bomen voor te testen.
    Dan liever niet testen en dinsdag naar school. Bovendien. Dikke kans dat testen en quarantaine niet eens meer moet na morgen :|. Dus afspraak afzeggen.

    Mening man: maar nu heb ik de afspraak al gemaakt.


    Pffff. Ik zit geloof ik vet hard aan mijn irritatiegrens.
    En eigenlijk moet ik nu keihard aan het werk zijn :oops:
     

Deel Deze Pagina