Wat is jouw favoriete recept met passata? Ik heb het gekocht om mee te koken, maar ik ben eigenlijk helemaal geen keukenprinses en weet dus niet wat ik ermee moet
Ik gooi het vooral in pastasauzen en curry's, soms in soepen. Ik gebruikt het regelmatig, maar nog nooit dat ik dat als de basis van een gerecht gebruikte.
Jamie oliver heeft wel recepten met passata. of op allerhande zoeken. wij houden wel van shakshuka: https://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?query=Shakshuka
Wij gebruiken het als basis voor pastasaus. Ui fruiten met een teentje knoflook, scheutje balsamico azijn, blikje tomatenpuree even mee bakken ( ontzuren) pakje pasata in de pan. Beetje zout en peper en wat basilicum Dit vriezen we ook in kleine zakjes als pizza saus
Ik gebruik het in ieder geval voor bolognese saus en spaghetti & meatballs. En volgens mij nog wel voor enkele andere recepten, maar die weet ik nu even niet uit mijn hoofd. Voor andere recepten en pastasauzen gebruik ik meestal verse tomaten of tomatenblokjes.
Ik gebruik het best vaak maar inderdaad als ingrediënt. Ik hou niet van stukjes tomaat dus meestal genruik ik passata daarvoor in de plaats. Bolognesesaus Pizzasaus Gehaktballetjes in tomatensaus Lasagne Shakshuka (heerlijk met zelfgemaakt flatbread) Goulash(soep)
Ik heb het standaard in huis, idd zoals hierboven gezegd voor pizzasaus, basis voor pastasaus, soep, shakshuka, maar ook om Pilav te maken; uitje en knoflook fruiten, kip blokjes meebakken, passata en ketjap manis erbij en stukjes perzik (blik) er door, daarbij dan rijst.
Hier ook als basis voor pastasaus. Ik maak altijd een grote pan en dan vries ik porties in, ideaal als je weinig tijd hebt.
Ik gebruik het in sauzen en soepen. Tomaten creme soep met mascarpone of een Bolgnese of Napoletana saus.