Curly girl methode, niet te strikt ;-)

Discussie in 'De lounge' gestart door MamavanLieverd, 7 feb 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Vandaag was dag dus de hele mik mak.

    20220208_185756.jpg
     
  2. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ik gebruikte ook niks in mijn haar voor cg en waste het 1x per 10dagen. Nu was ik het 1x pw (maar meer om weer mooie krul te krijgen) het wordt niet vetter door de producten ik ben wel van de (semi)eco, vond die spullen van kv toch vaak uitdrogend (parfum denk ik).

    Maar ik denkdat als je het zou diffusen je meer krul krijgt/houdt, dat scheelt bij mij veel (ik heb 2a/b-3a, heel lastig 70% is 3a en bovenop is 2a/b met diffusen 2b..alleen zakt het wel uit in d e loop vd dag)
     
  3. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Ik heb ook onder meer krul en slag. Op de FB groep werd gezegd mij meer te focussen op de 2a/b slag, de andere gaan vanzelf mee. Mijn haar is dus ook meer een S aan de bovenkant. En zakt okk sneller uit. Netjes hoor dat je voor heen met dat haartype 1x in de 10 dagen waste.

    Eco is ook fijn. Zoals ik al schreef op een gegeven moment heb je een kast vol spullen. En wil je ook iets op maken. Wellicht ga ik ook beter op andere producten maar mijn portemonnee vind het wel even goed zo :roflmao:

    Ps. Leuk je weer even te treffen ❤️
     
  4. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Hier veel krullen en ik heb alles geprobeerd :)
    Mijn formule:

    - 1 x in de 3 dagen wassen met shampoo en cremespoeling
    - nooit, maar dan ook nooit borstelen.
    - alleen met de grove kam erdoor als het nat is.
    - krullencreme erin
    - aan de lucht drogen
    - beetje biosilk als het droog is in de punten

    Tussendoor:
    - plantenspuit met water 's ochtends
    - klein beetje leave in conditioner
     
    Zuul en Asil vinden dit leuk.
  5. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ja zag t al beetje op je foto. Mijn focus ligt idd ook helemaal op dat bovenste stuk maar wil gewoon echt niet mee doen :( nou ja dat doe ik het dan vaak vast. Ja eco is echt reteduur en vind helemaal niet dat je daar langer mee doet (ja omdat het zo duur is pak je misschien wat minder :roflmao:) maar ik heb mezelf een jaar gegeven (en 1 plank in kastje) om van alles uit te proberen, dus koop vnl via fb en vinted en als t niet bevalt meteen weer door verkopen. Wel bijv boucleme masker nieuw gekocht, die vind ik zo fijn en met max 1x pw doe ik daar wel 9mnd mee.

    (Off topic Ga je binnenkort de laatste terugplaatsing krijgen ? Nog iets extra gedaan? Heel veel succes!)
     
  6. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Wat ik best veel zie en vandaag dus ook heel erg heb, is dat mijn “krullen” (is niet echt krullen te noemen vandaag ;)) er vettig en nat uit zien. Niet bovenop dus, maar de lengtes. Ik heb dat ook een beetje als ik mijn haar was met een vettige zeep. Maar goed, ik zie dat ook wel in youtube filmpjes bij vrouwen met 2a/b haar, dus ik denk dat dat een gevolg is van het gebruik van de leave-in. Ik vind dat dus niet mooi, dat glimmende. Als er meer een echte krul in het haar zit, dan zie je dat ook wel, maar dan ziet het er toch anders uit. Heb ik dan teveel leave-in gebruikt of komt het omdat ik nog geen mousse of gel heb gebruikt?
     
  7. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Bij 2a/b haar hoef je helemaal geen leave in te gebruiken he. Ik heb het nu ook zonder gedaan en maakt niet uit, alleen kam je er met leave in in, makkelijker doorheen maar als je je haar als borstelt met masker of conditioner in dan maakt dat ook niet uit. Dus zou het lekker even weglaten.
     
    Asil en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  8. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Je vertelde olie te gebruiken, argan olie geeft die glans en vettige uitstraling.
    Leave-in kan maar dan zonder proteine / maar hoeft niet.

    Sowieso begin je met een final wash, dat is met een milde shampoo maar wel sufaten. Ik gebruik KV ecoline babyshampoo, kost 1.39 ofzo. Ik doe dat 1x per maand om de Build-up te verwijderen. Dat is het opstapelen van product op product wat je met een sulfaat-vrije shampoo niet altijd kan verwijderen. Maar je wast je haar die keer dus 2x, 1x met sulfaten en 1x zonder sulfaten.

    Als je wast, dan was je ook alleen je hoofdhuid, niet de rest van je haar en als je een conditioner gebruikt dan juist niet je hoofdhuid maar alleen je haar. Bij een masker/ deep-co wel je hele haar.

    Wanneer je wast doe je dat niet grof met je hand in circkels over je hoofd zodat je klitten krijgt maar met een masserende beweging van de handen tussen je haar en over je hoofd naar elkaar toe zoals de kapper dat doet. Dit scheelt echt met klitten als in, op langer termijn welke klitten...

    Ik gebruik wel een borstel maar dan een denman brush en ik borstel wel mijn haar onder de douche en borstel mijn producten door mijn haar, weliswaar voorover gebogen.

    Ook spoel ik de cremespoeling niet helemaal uit en gebruik ik de squish to condish methode. Dat is dus je hoofd voor over, houd je haar in je handen, laat wat water over de achterkand van je hoofd lopen en squist de conditioner uit maar niet tot alles uit je haar is.

    Dan is een T-shirt of microvezel handdoek echt een musthave en zo zijn er wel meer dingen maar gelang de weg vind je de juiste routine voor jezelf.
     
    Zuul vindt dit leuk.
  9. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.259
    113
    Je zou nog een goede gel kunnen gebruiken tegen het pluizen.

    De haren van onze dochters moet ik elke dag refreshen en borstel ik elke dag nat met een denman borstel. Bij hun moet ook elke dag weer producten in.
     
  10. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Nee, ik gebruik geen olie hoor. Ik gebruik arganolie voor mijn gezicht en ga dan daarna soms nog even met mijn handen alleen over de middensecties, waar mijn haar het meest pluist. Dus dat is minder dan 1 druppel en niet waar het nu vettig is. Eigenlijk gebruik ik helemaal niets, dus ik heb ook geen build-up en geen final wash nodig. Ik heb nu wel gelezen inderdaad dat als ik deze producten ga gebruiken, dat ik dan wel afentoe zo’n final wash moet gaan doen, ik kijk wel even of we een geschikte shampoo hiervoor in huis hebben.
    Ik was mijn haar eigenlijk altijd al op die manier (alleen hoofdhuid en zonder klitten te maken), eigenlijk deed ik het meeste al, behalve dus alle extra producten en het niet borstelen als het droog is.
    Ik heb nu mijn zelfgemaakte droogshampoo (arrowroot met cacaopoeder voor de kleur) op mijn achterhoofd gebruikt en het ergste vettige is nu weg, dus ik durf weer over straat, haha. Ik denk dat ik teveel leave in heb gebruikt gisteren.
     
    Asil vindt dit leuk.
  11. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.563
    453
    83
    Ik volg met veel interesse dit topic. Wat zouden jullie mij adviseren over mijn haar:
    Op de foto’s heb ik vanmorgen mijn haren gewassen met een gewone shampoo en conditioner. Uitgespoeld en gekamd met een grove kam en voorover de waterresten eruit geknepen en daarna aan de lucht laten drogen.
    Ik verf mijn haar ( ga gelukkig zaterdag weer na alle Coronaperikelen), maar ontkleur het niet.
    Welk type krul heb ik (nu zit het boven ook met een beetje slag, maar dat kan ook stijl worden). Ik heb dun haar, maar ik zie mijn hoofdhuid niet bijzonder goed er doorheen.

    Ik moet er bij zeggen dat ik ‘s ochtends geen uur de tijd heb en ik heb geen haardroger. (6.30 opstaan om om 7 uur de eerste gastkindjes te verwelkomen vind ik vroeg genoeg ;)) 4B4F969C-3438-411F-9BF4-28ED4A2B1057.jpeg 0FF98E79-37AE-479E-ACBC-1B62B4337297.jpeg
     
  12. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Ik ben dus absoluut geen expert (aangezien ik de ts ben ;)), maar ik zou zeggen 2c, aangezien je bovenop ook al slag hebt.

    Qua advies ben ik dus ook maar net begonnen en wil ik er niet teveel tijd aan kwijt zijn, dus ik zou zeggen, eerst met een cg geschikte shampoo en conditioner starten en dus misschien net zoals ik een mousse of gel uitproberen om meer kruldefinitie te krijgen. Ik ga de volgende keer dus na het wassen een mousse proberen, mijn haar daarna een beetje droger scrunchen (dan breng je de krul er een beetje in), aan de lucht laten drogen en dan de krullen nog een keer scrunchen om het harde eruit te krijgen.
    Ik hoop dat ik de termen goed heb gebruikt. ;)
     
    Asil vindt dit leuk.
  13. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.563
    453
    83
    Top dank je en begrijp precies wat je bedoelt :thumup:
     
  14. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Hier ook geen expert, ik denk 2b/c. Ik zou inderdaad eerst met shampoo/conditioner en masker beginnen zonder sulfaten, gezien jouw haar dan deze wel met proteine maar de rest van de routine niet.

    Ik zou ook een paar filmpjes kijken op youtube. Niet persee voor de producten maar hoe je je haar squist, scruncht en plopt. Deze manieren zijn essentieel om pluis te verminderen en meer curl clumps te krijgen. Als je naar de kapper gaat zou ik laagjes in de bovenlaag laten knippen, dan heb je meer volume maar ook dat S slag meer terug komt.

    Verven is overigens allemaal prima, alleen van blondeer gaat je haar stuk.

    Als je echt je haar wilt herstellen, geld voor ons allemaal maar heb het zelf (nog) niet gekocht, schijnl Olaplex het middel te wezen. Die repareert je haar.
     
    Kyra73 en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  15. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Ik heb inmiddels wat producten gebruikt. Ik had gisteren mijn haar gewassen en een minibeetje leave -in (aunt jackie’s quench) en wat mousse (van yari green curls) gebruikt. Vandaag refreshed met de mist fles en dat werkt wel redelijk goed, maakt mijn haar vochtig, maar niet heel nat, waardoor het weer snel droog is.
    Verder zit het (zowel gisteren als vandaag) in de bovenste lagen voor geen meter, heel piekerig en weinig slag. Maar aan de achterkant zit het best leuk, dus ik ben op de goede weg, haha.
     
    Asil en vlinderCN vinden dit leuk.
  16. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    Ik volg ook aardig de CG methode, heb 3a & 3b krullen.

    Ik was 1x per week met CG shampoo en conditioner. En 1x per week met shampoo en daarna een masker.

    Ik borstel het nat onder de douche.

    Ik knijp mijn haar enkel uit en droog het niet af. Dus het blijft kletsnat.
    Dan doe ik er een beetje leave in in, en mouse. Daarna style ik het met de Denman brush. Daarna doe ik er wat gel in.

    Ik pak een hydrofiel en knijp met de doek het overtollige vocht uit mijn haar. Ik hou m'n hoofd op zn kop en knijp naar boven zeg maar.

    Daarna laat ik het aan de lucht voor 90% drogen. Het laatste beetje föhn ik voor meet volume. En knijp dan de cast (hardheid van de gel) eruit.

    Dit kost me totaal incl. douchen ongeveer een uur werk.

    Refreshen in de ochtend is binnen 5 min gebeurt. Ik doe een klein beetje water op mn handen en soms een beetje gel. Maar meestal is alleen water voldoende om het weer prima pluisvrij te krijgen.
     
    MamavanLieverd en Asil vinden dit leuk.
  17. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Ik ben laatst ook weer bij de krullenkapper geweest. De knipmethode is echt anders, maar ook hun adviezen vind ik erg fijn.
    Deze foto is bij de kapper gemaakt, net na diffusen, dus hier zat het nog helemaal top. Zelf heb ik nooit het geduld om het helemaal droog te diffusen, heb enorm dik en veel haar. Wel doe ik zodra het droog is nog wat Andrelon volumepoeder bij de wortels, voor wat meer lift.
    6AA65A3B-6756-4349-B8FE-094CFF6B89A6.jpeg

    Ik heb alleen ‘s ochtends en na het sporten (als ik mijn haar vast heb gehad in een hoge knot) vaak dat de krul nog erg mooi zit, maar dat het bovenop best veel pluist en als ik het natspuit met zo’n mistfles, wordt het eigenlijk alleen maar meer… Soms maak ik dus de bovenste plukken weer echt helemaal nat, borstel het weer met mijn Denman en ingercoil deze laag plukje voor plukje, maar dat is toch meer werk dan die 5 minuten refresh waar ik veel anderen over hoor… Wie heeft de tip?
     
    MamavanLieverd en Asil vinden dit leuk.
  18. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Vraagje, na het air drogen, wat doen jullie dan nog aan je haar? Als het bijvoorbeeld op bepaalde plekken niet helemaal zit zoals je zou willen (zoals ik de vorige keer had met dat piekerige).

    Ik had het vanochtend gewassen, maar ben gaan wandelen voor het helemaal droog was en was mijn oorwarmers vergeten (heb snel oorpijn bij kou) en moest mijn capuchon van mijn jas op doen in de wind. Achterop vrij veel pluis uiteindelijk. Ik heb nu een heel klein beetje biosilk tussen mijn handen gewreven en daarmee de plukken achterop “gecoat” en dat lijkt wel te hebben gewerkt. Ik had de biosilk nog niet open, want had een miniflesje gratis gekregen bij mijn haarverf bestelling. Ruikt wel lekker trouwens en voor zover ik kon vinden ook curly girl proof.
    @siets Heb je al iets olie-achtigs geprobeerd? Misschien biosilk ook, mijn eerste indruk is dat het niet een heel vettig effect geeft, maar ik heb het natuurlijk nog maar net gebruikt op pas gewassen haar, dus weet het niet zeker.
     
  19. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Biosilk ken ik niet. Ik dacht even dat het dat spul is wat je tegen striae kunt smeren, dat heb ik misschien nog wel staan. Maar net toch even gegoogled voordat ik het uitprobeerde en dat was Bio-oil, toch wat anders :roflmao:

    wat ik wel eens doe zodra mijn haar droog is, is een klein beetje pure kokosolie warm wrijven en dat in de punten. Nooit op de pluis bovenop gebruikt eigenlijk, maar kan ik wel eens proberen.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  20. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Tja, als ik eens zo’n keer heb dat het heel raar opdroogt door bijv. een wandeling of fietstocht met nog vochtig haar, dan draag ik mijn haar wat vaker vast en was ik het wat eerder weer. Heb helaas geen truc om het dan alsnog goed te krijgen.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina