Wie laat zich niet vaccineren 2.0 - deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Bloempjelief, 1 dec 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.016
    17.034
    113
    Vrouw
    Van te voren navragen.... en soms hoor je van anderen waar wel /niet gecontroleerd wordt.
    Gister heerlijk met een vriendin wezen lunchen. Het was alsof alles weer even normaal was.. Niemand die kwam vragen om een qr, personeel wat gewoon zonder mondkapje rondloopt en de hele tent zat vol (dat zegt ook wel wat). Heb dan wel een qr maar ik weiger om hem te pas en te onpas te gebruiken.
     
    Biny vindt dit leuk.
  2. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.016
    17.034
    113
    Vrouw
    Ik kan het artikel niet lezen.
     
  3. Mammavan5

    Mammavan5 Fanatiek lid

    15 dec 2021
    1.874
    2.381
    113
    Vrouw
    Ik ook niet daarom had ik gevraagd ofdat iemand die hem wel kon lezen hem hier zou willen plaatsen.
    Je moet een abbonement hebben om hem te kunnen lezen.
     
    Spectre vindt dit leuk.
  4. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Over qr, ik ben het duidelijk niet mee eens. Voor ons is niks een uitzondering tenzij ze zo gek worden dat we geen boodschappen meer kunnen doen omdat toch een levensbehoefte is en hierboven noemde iemand begrafenis, dat zou voor ons denk ik ook een uitzondering zijn. Maar ik heb wel begrip voor mensen die ondanks dat ze er niet mee eens zijn er wel gebruik van maken. Vind ik het normaal dat mensen niet meer alles mogen tenzij ze gaan testen of prikken? Natuurlijk niet. Maar ik benadeel nu mijn kind wel door niet naar zwemles te gaan. Hij vond het sowieso stom en kan zich op zich al prima redden zonder maar ik begrijp dat andere ouders in een waterrijk land als Nederland andere keuzes maken. Het is en blijft een zeer lastige situatie en de een gaat daar anders mee om dan de ander. Voor diegen die het lukt echt zonder de qr te kunnen leven; dat vindt ik zeer knap en ik hoop zelf dat ik het vol hou maar ik weet ook dat ik ook breekpunten heb. En voor diegene die hebben besloten (onder protest) er (beperkt) gebruik van te maken; ik snap het, het is en blijft moeilijk en kiezen uit 2 kwade. Wat schaad je gezin meer? Dat is een keus die ieder voor zich moet maken. En het enige wat we kunnen doen is elkaar steunen. De tijden zijn al moeilijk genoeg.
     
    Liedx, Saartje33, Snoopy1979 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.506
    5.606
    113
    Vrouw
    Ik snap niet dat er zo aan word gezegd, mijn kind kan niet naar zwemles…

    waarom kan ie niet? Omdat jij zelf niet mee naar binnen mag?
    Of omdat je kind zelf fysiek niet in staat is zichzelf af te drogen?


    Overigens heb ik mij gister voor de 2e keer laten testen… en ja ik heb al 100x ‘klachten’ gehad..

    Ik ga niet voor elke snottebel een stok in m’n neus duwen…

    dus waarom vind je het zeer knap? Wij doen gewoon dingen hoor… nee niet naar bungelland of uit eten… maar genoeg andere dingen te doen ;)
     
  6. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.016
    17.034
    113
    Vrouw
    Nouja dat met zwemles.. mijn zoontje start dit jaar (geen idee wanneer de oproep komt). Nu vind ik het sowieso al spannend, een eerste zwemles.. ik zou hem dat niet aan willen doen om alleen naar binnen te moeten gaan.
    En ja wat voor de één geen noodzaak is (uit eten, pretpark, vakantie) is dat voor de ander wel. Dus daarover oordelen vind ik lastig, je weet niet hoe een ander zich voelt.
    Ik zou eerder kijken naar de ondernemers die dit massaal in stand houden. Al snap ik ergens ook wel dat zij een sluiting van hun zaak niet willen riskeren (al denk ik persoonlijk dat er eerst een waarschuwing komt voordat een zaak gesloten wordt) Wie niet waagt, die niet wint denk ik maar.

    Rennen naar de teststraat bij klachten hebben we eigenlijk nooit gedaan. De afgelopen tijd wel met klachten een zelftest, maar alle keren nog negatief. We hebben nog 1 zelftest liggen en dan vinden we het wel prima. Gaan geen nieuwe meer kopen, met milde klachten gewoon naar werk/ school en bij meer klachten blijven we thuis.
     
  7. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.506
    5.606
    113
    Vrouw
    Ja ik snap wel wat je bedoeld…

    dacht even vanuit mezelf….

    zoontje zit nu in totaal een jaar op zwemles, half jaar denk ik echt actief gezwommen(ivm sluitingen)
    En hij is inmiddels oud genoeg dat hij alles zelf kan….

    Ik zou m’n kind die voor het eerst gaat( Incl de eerste maanden ;)) ook never nooit alleen laten gaan, of als er iets niet goed gaat oid


    En ik snap echt wel over de uitzonderingen hoor, volgens mij heeft @GoldenClown een dochter waar het niet goed mee gaat ( sorry als ik het fout heb)

    maar je kan me niet vertellen dat miljoenen mensen de uitzondering zijn
     
    Spectre vindt dit leuk.
  8. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Ik denk dat het heel erg aan je omgeving ligt, hier is dus vrijwel niks te doen zonder qr,de gemeente is erg streng met de controles en boetes en diegene die eerst daar niet aan meededen, moeten nu wel omdat ze hun zaak anders niet overeind kunnen houden en ja familie, vrienden of het bos kunnen maar samen gaan zwemmen zoals ik m'n oudste had beloofd dus niet. Zwemles voor de middelste nu ook niet. (Die heeft helaas nogal een angst voor zwemmen en water en zonder ons gaat die dus niet naar binnen)als het moet lukt het denk ik wel om uit het water te komen in noodgevallen maar een goede zwemmer is hij nog niet. Kinderfeestje wat m'n jongste zou hebben bij de binnenspeeltuin kan dus ook niet. En voor mij is dat te overzien maar voor kinderen niet. Die zien dat vrienden dat wel allemaal kunnen en de andere dingen die ook een qr vereisen. Dus in die zin vindt ik het knap dat het lukt om nu dingen te doen zonder al te veel gedoe terwijl je kinderen hebt. Want hier heeft het al voor de nodige tranen gekost zowel vanuit mijzelf als vanuit de kinderen (vooral de oudste)
     
    Spectre vindt dit leuk.
  9. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.506
    5.606
    113
    Vrouw
    Ja hier vloeien er ook heus weleens tranen, van beiden kanten

    hier is ook niks te doen hoor zonder QR…. Maar het is ff niet anders

    overigens als je ECHT iets wil doen kan je tvt doen…. ( en in mijn geval daarna de app gelijk weer verwijderen)

    ik probeer m’n kinderen ook mee te geven dat het niet normaal is om een stok in je neus te krijgen als je een snottebel heb…. Dus in dat opzicht hebben we het niet heel veel over Corona, het meeste wat hij daarvan weet krijgt hikt vanuit school mee…. En ik vind dat vreselijk…

    Ik, je eraoonlijk geloof heus dat Corona bestaat… maar elke snottebel en daarme je kind een stok in hun neus te proppen… nee….
     
  10. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    #1610 SAARC, 14 feb 2022
    Laatst bewerkt: 14 feb 2022
    Ben het compleet met je eens, en ik weiger dus tvt te doen. Dat maakt het wel een stukje moeilijker. Daarintegen doen we wel veel thuis en ik hoop dat dat een beetje helpt. De kinderen testen we ook zo min mogelijk en eigenlijk wil ik er ook mee stoppen. Maar één of andere reden laat ik mijzelf soms toch weer overhalen. Niet door m'n man of iemand anders overigens. Meer de omstandigheden. En ik denk dat voor meer mensen is. moeite hebben met de omstandigheden en daardoor toch meedoen met tvt of met een herstelbewijs/vaccinatiebewijs. En elkaar daarvoor "afbranden" gaat niet helpen in mijn ogen. Met begrip kom je verder. We zitten allemaal in de sh*t en als we elkaar steunen kunnen we de last een beetje verdelen zodat niemand alles alleen op hun schouders hoeft te tillen.
     
  11. Pinac

    Pinac Fanatiek lid

    13 jul 2014
    1.131
    417
    83
    Kinderen mogen hier zwembad niet in zonder begeleiding en begeleiding heeft ctb nodig.. ik test daarvoor. Zou verder ook echt niet de qr code gebruiken als ik m zou hebben, alleen voor zwemles dat vind ik noodzakelijk voor kids.

    Je kan toch prima zonder horeca, monkey town etc… ik vind dat puur luxe. Bos, natuur, strand, stad, je kan overal nog heen zonder ctb.
     
    Saartje33 vindt dit leuk.
  12. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.825
    25.923
    113
    Vrouw
    Klopt helemaal.
    Ik heb een qr, en ben niet 'bang' hem te gebruiken. Maar heb het gewoon echt nooit nodig. Heb geen kinderen op zwemles. En verder komen we zelden ergens.

    Ik leef wel relaxter dan wat ik hier lees. Gewoon omdat ik weet dat ik wel overal heen kan als ik dat zou willen. Hoef me er dus ook niet druk over te maken.

    Ik ben beslist voor afschaffen ervan. Maar dat is voor mij geen reden om hem niet te gebruiken als dat nodig zou zijn. Binnenkort staat een theater-uitje gepland. (Geboekt voor qr bekend werd) en dat ga ik niet laten schieten.
    Pure luxe. En heb er ook echt zin in. Hoop dat 't zonder qr-gedoe gaat kunnen. Maar heb er dus ook geen stress over.
     
  13. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Hier sinds november de (niet zo trotse) eigenaar van een groen vinkje. Ja ff lekker uit eten mis ik wel hoor of lekker een dagje pretpark/dierentuin met de kinderen. Maar nee die qr ga ik niet gebruiken.

    Behalve, tja met toch best wat twijfel een vanantie geboekt voor eind maart. Dus dat gaat onze eerste keer worden dat we toch dat vinkje gaan gebruiken :oops:.



    De oudste hier mogen overigens zelf kiezen hoor, hebben inmiddels ook een vinkje en geloof dat M laatst mrt wat meiden uit de klas naar de mac geweest was, al twijfel ik of ze moest scannen. Ach ze weet wat wij vinden kwa gebruik maar ze mag lekker haar eigen keus maken hoor en als je vriendinnen naar de mac gaan, tuurlijk ga je dan mee.
     
  14. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Zijn er hier al dames naar Italië geweest? Wij gaan binnenkort heen en wil de app niet downloaden eigenlijk. Is de qr uitgeprint ook goed daar?
     
  15. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.533
    1.527
    113
    Nou na 2 jaar ben ik het wel goed zat.
    En tussen de bedrijven door konden wij gewoon wel wat doen.
    Vlak voor de eerste lockdown nog een week op vakantie geweest.
    Dus daar konden wij nog wel even op teren.
    Ook nog 2 dagjes ergens in een b en b geweest in die zomer.
    En zijn wij de eerste week van deze zomervakantie op vakantie geweest.
    Het enigste wat we merkte was eten ophalen en 2 uur zwemmen reserveren.
    En veel de hort op haha.
    Maar wij gaan nooit verder dan onze landje met uitstapjes.

    Maar na de vakantie is c opgenomen en gaan wij nu nog niet op vakantie hopelijk in de mei vakantie en zonder opgelegde shit.
    En anders de zomer weer.

    Dus prik voor vakantie vind en vond ik een slappe smoes van velen.
    Ook hier is meer dan genoeg en ja met pech in regen maar ach je bent even weg van huis.
    Als alles weer open is zal c ook weer vol thuis zijn dus kunnen we zat doen.
     
  16. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Hier ben ik net met de kinderen terug van school. De leerkracht van de oudste heb ik niet zelf gesproken. De directie wel. Ze gaf aan dat er wat kinderen schijnbaar brutaal waren met geen mondkapje op in de gang om "uit te dagen" en dat de leerkracht daarom maar zei dat wie niet luisterde dan maar na moest blijven. Ik heb gezegd dat ik dat nogal rare uitleg vond en dat niet alleen mijn dochter maar ook andere kinderen het totaal anders begrepen en thuis vertelde dat het een nieuwe regel was voor iedereen. Daarop kreeg ik te horen dat dat niet zo bedoeld was. Aangezien ik er niet bij was weet ik niet wat ik er van moet denken. Wel dat het van de baan is. Het voelt echt als terugkrabbelen nadat meerde ouders hebben geklaagd.
     
  17. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.041
    2.173
    113
    Het zal best om een luxeprobleem gaan. Maar ook een luxeprobleem is een probleem….

    Ik heb geen qr meer, man en oudste zoon wel, de andere kinderen zijn nog geen 13. Ik heb mijn qr niet gebruikt toen ik hem nog had. Maar nu is hij verlopen en we gaan straks op voorjaarsvakantie. Gewoon in NL in een huisje. Maar ik kan niet mee zwemmen, niet uit eten, ik wou een dagje naar een dierentuin maar dat blijkt ook niet te gaan. Dus door dit luxeprobleem wordt onze vakantie toch net wat minder leuk dan hij had kunnen zijn. En ik vind het echt niet eerlijk. Mijn man en zoon hadden ook een qr code die verliep en zij kregen op de valreep opnieuw Corona en hebben nu weer een nieuwe. Mijn afweer/immuniteit bleek zo goed dat ik het niet opnieuw heb gekregen. Voor mij voelt het alsof ik, en indirect mijn gezin, nu gestraft wordt omdat ik zo’n goede gezondheid heb…..

    En dan kun je zeggen: neem dan dat vaccin, maar als ik niet ziek word ondanks dat ik het echt geprobeerd heb te krijgen, dan voegt dat vaccin niks toe. Of je zegt: ga testen voor toegang, maar het is toch van de zotte dat ik dan de hele week moet gaan lopen bewijzen dat ik niet ziek ben om een uurtje te mogen zwemmen of uit eten te kunnen? Ik vind dat echt bizar en onredelijk. En meestal kan ik er prima mee leven, maar soms word ik er ineens heel boos, opstandig en verdrietig van.
     
    Liedx, Nellie4, Roosje35 en 3 anderen vinden dit leuk.
  18. Wish05

    Wish05 Actief lid

    5 apr 2020
    281
    635
    93
    Toch vind ik dat wat anders dan een experimenteel vaccin in je laten spuiten wat er niet meer uitgaat. Dan maar een stok in je neus. Die gaat er weer uit en kan zeker weten geen gekke bijwerkingen hebben.
     
  19. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hier hetzelfde, tenminste, ik zit nog in quarantaine dus heb nog kans op een positieve test, maar ik acht de kans klein. Het voelt zo oneerlijk. Wij gaan eind april, ik hoop dat de qr er dan af is. Maar anders ga ik wel tvt doen hoor, ik laat echt mijn weekend weg/Efteling niet verpesten hierdoor.

    Hopelijk gooien ze die coronacheck er eind deze maand af. Wanneer gaan jullie?
     
  20. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.041
    2.173
    113
    25 februari…. Maar die kuipers kickte vorige week nog zo op 3G dat ik niet denk dat hij zich binnen een week gewonnen geeft.
     

Deel Deze Pagina