Rusland en Oekraïne

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Gewooniemand, 24 feb 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovemy2kids

    lovemy2kids Fanatiek lid

    3 nov 2010
    2.458
    1.407
    113
    Lees dat hij zweden en finland al officieel gewaarschuwd heeft om zich niet bij NAVO aan te sluiten..
    Dat vind ik dan wel weer eng
     
  2. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    nelta en Sado vinden dit leuk.
  3. Vergeten

    Vergeten Bekend lid

    1 dec 2019
    990
    1.714
    93
    Vrouw
    Comments op social media van (sommige) Russen over het hele gebeuren zijn gewoon misselijkmakend. Ze steunen ten volste het oorlog en juichen de dreigementen van Putin aan Westen juist toe.

    Lees dat België mogelijk wel wapens gaat leveren aan Oekraïne zelf, wat natuurlijk als een uitdaging ge,ien kan worden door Rusland,die al dreigen om de opgelegde sancties te vergelden.
     
  4. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.911
    15.358
    113
    Waar zie je die comments dan? Ik zie op social media (Instagram en Linkedin) namelijk alleen compleet het tegenovergestelde. Namelijk Russen die zich kapot schamen voor wat er gebeurt en ontzettend meeleven met Oekraïne.

    Om nog maar te zwijgen over de honderden, al dan niet duizenden, Russen die gearresteerd zijn bij protesten tegen deze oorlog…
     
    Marti, Spectre en Saartje33 vinden dit leuk.
  5. Vergeten

    Vergeten Bekend lid

    1 dec 2019
    990
    1.714
    93
    Vrouw
    Op insta vooral, in het Russisch onder de posts van Russische nieuwspagina's. Er zijn gelukkig ook veel in Rusland bekende influencers en vloggers die tegen de oorlog zijn en zich uitspreken, maar er zijn helaas ook velen die het hele gebeuren wel steunen.
     
  6. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.911
    15.358
    113
    Ah, ik kan geen Russisch lezen, wellicht is dat het verschil.

    Wel heftig, je kan je toch niet voorstellen dat mensen hier achter kunnen staan…
     
  7. EvaD

    EvaD Actief lid

    16 jun 2018
    344
    201
    43
    Vrouw
    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/02/25/liveblog-oorlog-rusland-oekraine-vrijdag-25-februari/

    "België stuurt militairen naar oostflank NAVO"
    Ons land heeft van de NAVO de vraag gekregen om militairen te sturen naar de oostflank van het NAVO-gebied. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd in "Het journaal". "We gaan onze verantwoordelijkheid nemen", zegt de premier. "Onze militairen gaan deel uitmaken van de oostflank van de NAVO om duidelijk te maken aan Rusland dat we daar geen millimeter op gaan toegeven."

    Eerder vanavond had NAVO-topman Jens Stoltenberg aangekondigd dat de snelle reactiemacht van de NAVO wordt ontplooid. Het is voor het eerst dat dit gebeurt. De oostgrenzen van het NAVO-gebied worden versterkt met duizenden militairen, er staan honderden jets klaar om uit te rukken op 30 verschillende locaties en er zijn 120 schepen uitgevaren van het hoge noorden tot en met de Middellandse Zee.

    Hoeveel militairen ons land gaat sturen is nog niet zeker, zegt De Croo. Volgens de premier is er ook al Belgisch militair beschermingsmaterieel onderweg naar Oekraïne en wordt nu bekeken welk materieel ons land nog kan sturen. "We moeten onderscheid maken tussen materieel dat we zelf nodig hebben voor de verhoogde staat van paraatheid en materieel dat niet dringend nodig is."
     
  8. Maan14

    Maan14 Fanatiek lid

    6 feb 2022
    2.385
    2.551
    113
    Wat is de anti war coalitie van Amerika?

    Dit staat op twitter.

    Володимир Зеленський@ZelenskyyUa·1hStrengthening sanctions, concrete defense assistance and an anti-war coalition have just been discussed with @POTUS. Grateful to for the strong support to !
     
  9. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Hoe meer ik het nieuws volg, hoe banger ik begin te worden :(

    hij is zo onvoorspelbaar…
     
    marina kl vindt dit leuk.
  10. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    En dan is Poetin bereid tot overleg, mits op zijn voorwaarden. :$ Ben benieuwd hoe daarop gereageerd gaat worden.. Helemaal knetter in z'n bovenkamer die vent.
     
  11. 1991Mamavanvier

    1991Mamavanvier Fanatiek lid

    1 apr 2020
    1.689
    1.292
    113
    Vrouw
    dat heb ik ook! :(
     
  12. Belle22

    Belle22 Bekend lid

    22 jan 2015
    653
    210
    43
    Vrouw
    Ik ben ook ontzettend bang.. bij elk nieuws bericht wordt het alleen maar erger
     
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #234 Devilschase, 25 feb 2022
    Laatst bewerkt: 25 feb 2022
    Sja weet je wat het is. Het liefst wil iedereen Oekraïne steunen en helpen. Maar dit is iets tussen Rusland en Oekraïne. Met Rusland als starter van de oorlog natuurlijk. Als andere landen zich hierin gaan mengen is het leed niet te overzien.

    Laten we Oekraïne dan op een andere manier steunen. Laten we de mensen die vluchten helpen aan onderdak en veiligheid. Laat ze zich welkom voelen en laten we ze dan op die manier helpen.

    Je mengen in deze oorlog als " buitenstaander" is in dit geval echt het domste wat je kan doen. Oekraïne moet dit zelf oplossen met Rusland en andersom, het klinkt hard maar dat is in dit geval het juiste. Als we dat niet doen, mengt China zich hierin en met al die nucleaire wapens waarover zij samen beschikken, is dat echt levensgevaarlijk.

    Soms kan je maar beter eieren kiezen voor je geld en toegeven aan een eis waar je totaal niet achter staat, puur om jezelf en de medemens te redden. Poetin wil niet dat Oekraïne zich aansluit bij de Navo, punt. Oekraïne wil dat wel en blijft achter haar standpunt staan. Rusland pikt dat niet en bombardeert het hele land kapot. Heel heel soms is het dan verstandig om je eigen ideeën en standpunten op te geven, puur om dit soort afgrijselijke dingen te voorkomen. En ja, dat voelt zwak, dat voelt alsof Poetin heeft gewonnen, en dat is in dat geval ook zo.

    Rusland heeft nou eenmaal macht, dat kan je gewoon niet ontkennen. Het is het grootste land op aarde met een van de belangrijkste export goederen voor het Westen. Dat is nou eenmaal zo en daar verander je niks aan. Helaas. Bedoel, wat boeit Poetin het dat Rusland niet meer mee mag doen met het Eurovisie Songfestival? Niks. Hij haatte het EVSF toch al. En de SWIFT uitsluiten? Prima, draait hij de gaskraan toch dicht. Poetin heeft veel meer dingen achter de hand dan het complete Westen.

    Maar wat is in deze nu belangrijker? Jezelf overgeven een Poetin om je land en inwoners te sparen, of doorvechten en je land kapot laten gaan terwijl je weet dat je dit niet gaat winnen?

    Ik hoop van harte dat Oekraïne en Rusland tot een akkoord kunnen komen en dat de rust wederkeert.
     
    citroenrasp, hummeltje5, Seffie en 9 anderen vinden dit leuk.
  14. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.303
    7.259
    113
    Vergeet vooral niet te doneren aan bv. Stichting Vluchteling, alle beetjes zullen de arme mensen daar helpen!
     
    Beausecret en Mapje vinden dit leuk.
  15. maliro

    maliro Niet meer actief

    Dat het tussen rusland en Oekraïne is, is m.i. te zwart wit. Het westen probeert al jaren invloed te hebben op Oekraïne omdat rusland een potentiële bedreiging is voor het westen. Het westen heeft de laatste weken ook allerlei uitspraken gedaan richting Rusland om te voorkomen dat die Oekraïne in zou vallen.

    Als het westen niet zoveel belangen had in een enigszins leefbare relatie met rusland, hadden ze ingegrepen. De belangen zijn te groot en Oekraïne wordt dus opgeofferd. Simpelweg omdat het westen zich niet kan permitteren om tegenover rusland te komen te staan. Rusland weet dit, waardoor poetin teveel macht heeft.
     
  16. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Oplossen is in dit geval overgeven en zij willen niet meer onder het regime van Rusland terugkeren, maar zelfs aansluiting NAVO.
    Ik snap wel dat ze zich verzetten en een ander toekomst beeld voor zich hadden.

    Ik denk alleen dat Oekraïne deze strijd nooit zal winnen, alles kapot, mensenlevens en een leven onder Poetin..
    Aan zijn kop zie je al dat die niet spoort en in en in slecht is.
     
  17. marina kl

    marina kl Bekend lid

    21 jun 2015
    649
    344
    63
    Idd ja. Alleen westen is niet alleen eu maar ook america die imo grotere rol heeft gespeeld dat de hele eu bij elkaar (en veel belooftes gedaan) en nu zegt ie dat europa het zelf mag oplossen. Dat vind ik echt schijnheilig en achterbaks van america richting oekraine en eu.
    Waarom stuurt america geen schepen naar bijv. turkije om daar vluchtelingen op te vangen en tijdelijk in america onderdak bieden? Waarom gaat america geen humanitaire hulp sturen naar poland voor de vluchtelingen? Nee die gaan gas naar ons verschepen voor een "leuke" prijs....
     
    citroenrasp, Dubbelgeluk en Saartje33 vinden dit leuk.
  18. marina kl

    marina kl Bekend lid

    21 jun 2015
    649
    344
    63
    Zag net filmpje op internet dat tjetjenie 10.000 man klaar heeft staan om russen te helpen. Dit zijn strijders die heel krachtig zijn en die warme band met rusland hebben. Als ze echt ingezet worden dan is het echt een dikke s...
     
  19. ClaireDeLune

    ClaireDeLune Bekend lid

    12 okt 2021
    966
    1.691
    93
    Nederland
    Dat China Oekraïne als soeverein heeft erkend is een stap in de goede richting.
    Kazachstan zegt ook tegen Poet joee zoek jij het even uit.
    De hele wereld moet zich keren tegen Putin.
     

Deel Deze Pagina