Is dit raar???

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Suusje03, 12 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Hoi Allemaal,

    Ik zit met een vraag waar wij zelf en onze omgeving niet uitkomen.
    Als de kleine straks geboren is gaan we weer een kraamfeest houden. Lekker makkelijk en geen visites die wekenlang aanhouden. Nu vroegen wij ons af of het raar is als je op het kaartje zet dat je als kadotip het liefst kadobonnen wil hebben van een babyzaak ofzo zodat je zelf wat kan kopen als je iets nodig hebt. (op een trouwkaart staat dit ook vaak) Omdat we een eigen zaak hebben versturen we een hoop kaartjes. Bij onze dochter nog net geen 300 stuks! En daardoor krijg je een heleboel kado's, waarvan een heleboel dingen waar je helemaal niks aan heb maar uiteraard wel goed bedoeld zijn. En wij denken dat het met een tweede (weer een meid) nog erger gaat worden. Daarvoor hebben we alle spullen natuurlijk ook nog. (onze omgeving wet niet dat het een meisje wordt!) En aangezien we niet beschikken over heel veel ruimte zien we er erg tegen op als we weer een heleboel speelgoed krijgen voor de kleine. (ben nu al van alles aan het bedenken om alles kwijt te kunnen, box met lades eronder, speelgoedzakken die je aan de box kan hangen, en heb al een hoop speelgoed weggedaan) Kortom, is het raar als wij als kadotip op het geboortekaartje zetten dat we graag kadobonnen willen hebben????? Ben erg benieuwd.
    Alvast bedankt voor de reacties.

    Groetjes Suus
     
  2. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    In Belgiƫ is het vrij normaal om een kadolijst te leggen bij een babywinkel dan weet je dus wat je krijgt... in NL is het volgens mij erg ongebruikelijk. Ikzelf zou er niet voor kiezen... ik vind het een beetje dwingend over komen, als er bij ons kraamvisite komt verwacht ik niet dat ze iets meenemen. Wij hebben ook een eigen zaak maar versturen onze zakenvrienden/relaties echt niet allemaal een kaartje.Ik hoef ze ook niet langs te zien komen, degen die het krijgen zien het ook gewoon als een soort kennisgeving. Ik vind 300 dan ook behoorlijk veel...

    Maar als je een kraamfeest geeft, is het geboortekaartje ook meteen de uitnodiging? Lijkt mij lastig te bepalen wanner je dan dat feest geeft als je nog niet weet hoe de bevalling verloopt. Als je een aparte uitnodiging maakt zou ik het al anders vinden. Ik heb ook wel eens gehoord van een luierrekening, dan zette ze een gironummer erop... ook een mogelijkheid, als vind ik dat te onpersoonlijk... maar het is een idee.

    Succes met beslissen.
     
  3. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Ik vind het persoonlijk helemaal niet raar hoor, maar juist een leuk idee! Je ziet het trouwens ook steeds meer hoor... Ook met kinderfeestjes, ik weet dat de kleine van mijn zus laatst een feestje had ook met als kadotip een kadobon van een bepaalde speelgoedwinkel!

    Gewoon doen! Ik denk dat niemand er raar van zou opkijken hoor ;)

    Gr. Miranda
     
  4. nicol

    nicol Actief lid

    8 nov 2005
    142
    0
    0
    Ik vind het ook niet raar hoor, ik zou het zelfs prettig vinden als iemand zoiets op het kaartje zou zetten. Gewoon doen zou ik zeggen.

    Groetjes nicol
     
  5. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Een kraamfeest vind ik zelfs een heel goed idee in jouw situatie! Alleen zou ik het zelf niet zo leuk vinden om een kadobon te geven. Ook al staat er dat het een tip is, en dat het dus niet verplicht is....
     
  6. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    23 jul 2006
    1.705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland
    Ik zou het ook gewoon doen hoor. Lekker makkelijk voor de visite ook toch? Nee hoor, vind het niet raar.
     
  7. Mirre

    Mirre Fanatiek lid

    4 jul 2006
    4.173
    4
    0
    Zwijndrecht
    Ik vind het super handig!
    Denk dat een hoop mensen er juiste blij mee zijn (hoeven ze niet zoveel moeite te doen om een mooi, passend, origineel cadeau te zoeken), maar zitten altijd safe.
    Gewoon doen!

    Mirre
     
  8. nathalie1980

    nathalie1980 Actief lid

    8 feb 2006
    107
    0
    0
    callagent
    almere
    hoi hoi,

    ik zou het ook gewoon doen want voor de mensen zelf is het ook niet leuk als ze zien dat hun cadeau voor de derde keer al gegeven word dus gewoon doen ik heb het zelf ook gehad op mijn dochter haar verjaardag kreeg ze 3 prinsess kleurkoffers precies dezelfde tja mijn dochter werd 8 dus brak gelijk het ijs door te zeggen nou ja als de een op is heb ik altijd nog eentje achter de hand dus zo heb ik volgend jaar nog steeds wat aan mijn cadeau's ;)

    maar leuk is het natuurlijk niet dus zoals ik al zei gewoon doen ik denk zelfs dat mensen het op prijs stellen maar zou het niet zo direct zeggen ik zou meer zeggen in de zin van cadeautje is niet verplicht maar mocht u wat moois willen meebrengen zien wij dat graag in de vorm van een envelop ;) deze hint word altijd begrepen
     
  9. Niet meer actief

    Is het niet een idee om op de kaart te zetten: weet u niet wat u ons moet geven? We zijn erg blij met een kadobon van de...

    Dan hou je het toch vrijblijvend, maar toch duidelijk dat je dat graag wil?

    misschien kan je het zelfs in een gedichtje verwoorden!
     
  10. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Gewoon doen hoor. Anders krijg je een hele berg spullen waar je niets aan hebt en dat is toch echt wel zonde. Mijn neef had laatst een kraamfeest en daar stond ook op de kaart dat ze graag bonnen of gelden zouden willen. Je kunt dat met een gedichtje of zo op een aardige manier op de kaart zetten. Zo van "we zitten al goed in de spullen, graag iets om mijn spaarpotje mee te vullen".

    Maar ... ga je voor 300 mensen een kraamfeest houden ? Hoe ga je dat doen als ik vragen mag ? Wij wilden ook graag een kraamfeest, hebben geteld en kwamen toen, na flink schrappen in de lijst, uiteindelijk uit op 160 mensen en naar mijn idee vond ik dat voor een kraamfeest niet te doen. Je kunt niet met mensen praten en mensen niet met jou en 160, breng die maar eens ergens onder. We hebben nu dan toch maar gekozen voor gewoon kraambezoek ... maar misschien heb jij wel een goeden tip ... :D

    Wij maken een lijstje van spulletjes die we nog graag willen hebben voor ons kleintje, ook dingen die leuk zijn om typisch jongens / meisjes te kopen (wij weten niet wat het zal worden ... alleen een baby :D ) wat mensen dan kunnen kopen die graag een cadeautje mee willen nemen. We strepen de dingen die we hebben gevraagd dan steeds door zodat we geen zaken dubbel krijgen. Hopen maar dat de berg cadeautjes die je nooi gebruikt een beetje beperkt blijft ! ;)

    Succes !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  11. Selin

    Selin Fanatiek lid

    15 aug 2005
    1.396
    0
    0
    Maastricht
    Ik vind het ook niet raar! Wat moet je inderdaad met zoveel spullen...

    Zelf hebben we een lijstje neergelegd bij een babywinkel hier in de buurt. Hiervoor hebben we een klein kaartje bij de geboortekaart gestopt waarop staat dat er vrijblijvend een geboortelijstje beschikbaar is bij die babywinkel.

    Ik zou het gewoon op jouw kaartje zetten!
     
  12. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ik vind het best een goed idee. ik moet wel zeggen dat ik vaak hoor dat veel mensen aan de jonge ouders vragen wat ze leuk vinden als cadeau. maar dit vind ik een goed idee.
     
  13. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    Als u eventueel wat zou willen geven voor ons pasgeboren popje,
    denk dan alstublieft aan een envelopje....

    Ik vind het ook een goed idee.....
    Maar ben blij dat ik niet zoveel mensen een kaartje hoeft te sturen... :)
     
  14. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Wat grappig, op het forum kraamhulp (geloof ik) is nu ook een topic bezig over geld vragen bij het kraambezoek. Hier staan de meesten er positief tegenover, maar bij het andere topic hebben de meeste er toch hun twijfels bij....
     
  15. mieke

    mieke Bekend lid

    ik denk dat dat een heel goed idee is zelfs
    veel mensen zijn al van tja wat zal ik kopen en zouden ze dat al niet hebben
    en een kadobon is makkelijk je hebt toch wat te geven
    en moeders kan zelf wat uit kiezen

    veel liefs mieke
     
  16. dennisenjose

    dennisenjose Actief lid

    29 jun 2006
    268
    0
    0
    servicemedewerkster op tankstation
    tilburg
    hoi
    ik vind het een leuk idee zo'n kraamfeest zet mij aan het denken om het straks ook te doen.
    en van die kadobonnen vind ik een topidee
    kunnen mensen geven waar je echt blij mee bent en kun je wat leuks uit zoeken wat je echt nodig hebt of leuk vind

    liefs jose
     
  17. Tigger

    Tigger Fanatiek lid

    1 jun 2006
    2.803
    0
    0
    Het is toch een kadotip? Dus als iemand graag iets meeneemt, vind ik dat een goed idee!
    Mocht het voor ons ooit van toepassing zijn, denk ik daar ook aan. En dan een leuk rijmpje, waaruit blijkt dat het goed bedoeld is om een tip te geven, zodat het niet rot overkomt. Maar goe dbedoeld is.
     
  18. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Hoi Allemaal!

    Wat een reacties zeg! Allemaal ontzettend bedankt voor de gegeven reacties. We zijn er nu uit, we zetten op het geboortjekaartje een leuk rijmpje met de boodschap van de kadobon erop. (moeten we nog even over puzzelen)

    Een geboortelijstje bij een winkel neerleggen is op zich een goed idee maar voor ons geen optie omdat we alle spullen nog hebben.

    @Renate28: Ik ben zelf ook niet zo van een kadobon geven maarja als je aan iemand vraagt wat ie hebben wil, wie ben ik dan om daar dan dwars tegenin te gaan door toch iets te geven wat ik zelf leuk vind...en de ander er misschien wel helemaal geen plezier mee te doen. Dus daar ben ik ook maar vanaf gestapt.

    @NikkiF: Het kraamfeest wordt deze keer ook zeker niet zo uitgebreid als bij de eerste hoor. (moet er niet aan denken) Maarja man-lief was nogal enthousiast over de geboorte van z'n dochter dat ie iedereen maar een geboorte t-shirtje gaf die er om vroeg. (we hebben namelijk een cafe) Daar was ik het overigens niet mee eens natuurlijk maar had weinig in te brengen omdat ik natuurlijk thuis was met de kleine.
    Het kraamfeest was toen echt een massaal gebeuren. Er stond een hele lange rij met mensen (het leek wel een begrafenis-rij) die stonden te wachten om me te kunnen feliciteren en hun kado te kunnen uitreiken. M'n moeder had ik een stapel papiertjes in haar handen gegeven met een pen om de namen van de mensen op het kadootje te zetten zodat we toen we de volgende dag alle kado's uitgingen pakken wisten wat we van wie hadden gekregen. Het was ook zo druk omdat we de tijden hadden van 14.00 tot 18.00 en als je zoveel mensen heb uitgenodigd komt de hele meute in die korte tijd. Dat zullen we nu zeker anders doen, een wat langere tijd dus. Maar achteraf toch enorm blij dat we een kraamfeest hadden gehouden, anders had ik nu nog met de visite gezeten. :D

    Nogmaals iedereen bedankt voor z'n mening en reactie op deze topic!

    Groetjes Suus
     

Deel Deze Pagina