Wie laat zich niet vaccineren 2.0 - deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Bloempjelief, 1 dec 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Wie is hier vijandig bezig door mij een meisje te noemen? wil je mij daardoor naar beneden halen en mijn mening daardoor minder belangrijk maken? enwie geeft jou het recht dingen als desinformatie te bestempelen en aan @Beheer te vragen nieuwsbericht te censureren omdat nrc het desinformatie vindt? Het enige wat ik aangeef aan @Beheer dat ik hoop dat niet alles gecensureerd wordt en het enige wat ik jou vroeg is wie bepaalt wat desinformatie is?
    Informatie heeft altijd vele kanten en door 1 kant als desinformatie weg te zetten kijk je niet naar het gehele plaatje en kan je niet met fatsoen tot een goede mening komen. Iedereen heeft recht op informatie én het recht om daar een eigen mening over te vormen. Als jou mening is dat bovenstaande desinformatie is,prima. Maar laat mensen zelf die beslissing daarover maken en leg niet jou mening op door beheer te vragen de informatie al op voorhand te verbieden of te verwijderen omdat het jou niet aanstaat. Nogmaals @ beheer hopelijk mag het bericht gewoon blijven staan zodat iedereen hier zelf een mening over kan vormen. Zonder open informatie kunnen we alleen gecensureerde informatie krijgen. En in een land als Nederland is vrije pers en vrije informatievoorziening zo ver ik weet nog steeds zeer belangrijk. We leven niet in Rusland of China waarin de overheid bepaalt welk nieus we lezen of maken. Of door 1 forumlid die denkt dat een artikel van nrc meer waarde heeft dan de mening van welk ander persoon dan ook.
     
    Muisje2016, Spectre, Edr89 en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Ik heb hem niet gehad dus ik kan geen mening geven over de inhoud. Is dit een blad die alleen in bepaalde gemeentes wordt verspreid?
     
  3. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Wauw..! :roflmao:

    Laat ik voorop stellen dat ik altijd in ben voor een goede inhoudelijke (!) discussie. Eentje waarbij je met argumenten je mening of overtuiging onderbouwt. Daarom ook de vragen die ik mijn berichtjes stel, maar waar niemand helaas op antwoordt.. ;)

    Desinformatie (verspreiden) is iets zeer schadelijks, toch? Ik ben van mening, na het lezen van een aantal betrouwbare bronnen, dat "de andere krant" hier aan mee doet en dat het dus ook schadelijk is dergelijke "krantjes" hier op een forum te promoten. Waarom zou ik dat niet mogen vinden en waarom zou ik dat hier op een forum niet mogen schrijven? Als ik jouw berichtjes lees moet dat allemaal gewoon kunnen :D

    Het zou je sieren als je niet de hele tijd met wedervragen komt, dat is een zwakke vorm van discussiëren (of eigenlijk geen vorm van discussiëren).

    En het is "JOUW" mening, en niet "JOU" mening :thumup:
     
    Zoe123, Sansaatje en Mamafiets vinden dit leuk.
  4. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.887
    403
    83
    Nederland
    Een volwassen vrouw een meisje noemen en iemand op taalfouten wijzen vind ik behoorlijk denigrerend. Dat siert je niet.

    Ik zou zeggen, lees de krant. En mocht je vragen hebben dan geef ik je graag antwoord hierop.
     
    Mammavan5 en SAARC vinden dit leuk.
  5. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.887
    403
    83
    Nederland
    Nee de krant is door heel Nederland verspreid. Misschien wordt het bij jou morgen geleverd.
    De krant is ook online te lezen.
    De link zal ik hier maar niet posten maar je kunt op de naam van de krant zoeken.

    Er was een grote online crowdfunding waarbij mensen geld konden geven voor de verspreiding in hun eigen woonplaats. Daar is massaal geld voor binnengekomen.

    En nee, ik heb hier niet aan meebetaald of aan meegewerkt. Maar ik vind het een goed initiatief.
     
    SAARC vindt dit leuk.
  6. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Ik lees de krant iedere dag, de NRC welteverstaan, of goede stukken van de Correspondent. Ik heb je al een aantal vragen in eerdere berichtjes gesteld, scroll terug and you’ll see! Ik heb geen andere vragen waarbij ik de behoefte voel die aan jou te stellen.. ;)
     
    Zoe123 en Sansaatje vinden dit leuk.
  7. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Iemand meisje noemen om te kleineren. Spelling verbeteren om zelf een goed gevoel te hebben en de andere te kleineren.vragen om censuur. Informatie zonder het zelf te lezen afdoen als desinformatie.zelf geen antwoord geven op 1 simpele vraag en de ander beschuldigingen van zwakke of geen vorm van discussie. Ik ben niet uit op een discussie trouwens. Ik geef alleen maar aan dat censuur nooit een goede optie is. Maar goed.
     
    Nellie4, Edr89, Mammavan5 en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Dankjewel voor de info. Ik ga eens verder kijken. Ik vind het altijd fijn dingen zelf te bekijken en met een open mening ergens naar te kijken om daar zelf een mening over te kunnen vormen. Ik kijk namelijk liever verder dan een nationaliteit van een oprichter of hoe lang een nieuwsbron bestaat. Er zijn genoeg grote kranten die ooit illegaal zijn begonnen en werden afgedaan als onzin en propaganda terwijl het nu respectabele nieuwsbronnen zijn.
     
    Liedx en flothe vinden dit leuk.
  9. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Je stelt een heleboel vragen in je berichtjes (lees maar even terug), waarop ik logischerwijs natuurlijk niet serieus in ga :) Maar als er schijnbaar 1 hele simpele is wil ik die best voor je beantwoorden: shoot!

    Dikgedrukt: ik heb de informatie die ik afdoe als desinformatie wel degelijk gelezen. Waarom zeg je dat ik dat niet heb gedaan? Waaruit maak je dat op? En hoe weet jij zo zeker dat het geen desinformatie is? Bronnen? Argumenten?

    Of ga je ook op deze vragen ook geen antwoord geven?
     
  10. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Waarom beantwoord je beheers vraag niet? (De vraag waarom je het desinformatie vindt) waarom noem je mij een meisje? Omdat ik van mening ben dat elke informatiebron beschikbaar moet zijn en blijven? Waarom val je mij aan op mijn spelling? Waarom beschuldig je me van wedervragen terwijl je zelf alleen maar wedervragen stelt en nog niet eens het fatsoen hebt on uit te leggen waarom jij ( dus niet het nrc) het desinformatie vindt? En als antwoord op je vraag : zoals ik hierboven al heb aangegeven, ik heb het nog niet gelezen. Daar heb ik nog niet de tijd voor gehad. Wel een heel klein stukje over de beschuldigingen aan de oprichter van de krant die beweren dat zijn nationaliteit ervoor zorgt dat Rusland zich zou mengen in de berichtgeving. Hiervan heb ik nog geen bewijs voor of tegen gezien. En al was dat zo dan ben ik nog steeds van mening dat censuur meer problemen veroorzaakt dan oplost en dat iedereen het recht heeft om dingen zelf te lezen en zelf een mening te vormen zondar dat anderen dat meteen afdoen als desinformatie.
    En je 2e vraag waarom ik dacht dat je het niet had gelezen : omdat je schreef dat nrc het desinformatie noemd, niet dat je na het lezen van deze editie van de krant het zelf desinformatie vindt omdat... dat klinkt in mijn oren als de mening van iemand anders overnemen zonder zelf op onderzoek uit gaan en een eigen mening vormen.
     
    Mammavan5, Liedx en Liliane92 vinden dit leuk.
  11. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Ik heb de allereerste vraag allang beantwoord, lees maar even goed terug. Als je dat doet zul je overigens gelijk zien dat dat ook veel van de andere vragen die je hierboven stelt beantwoordt.. :thumup:

    Samenvattend: ik heb de stukken gelezen, waarbij gelijk alle alarmbellen afgingen, en dat bleek te kloppen toen ik verschillende bronnen raadpleegde (waaronder NRC). Als een krant of een ander medium met goede onderbouwingen iets desinformatie noemt, dan mag ik die informatie en mening toch overnemen? Zo werkt het toch met alle informatie en meningen in de wereld? Je hoort dingen, je ziet dingen, je verdiept je eens een keertje, iemand heeft bepaalde meningen en met dat alles vorm je je eigen mening. Nee, natuurlijk heb ik niet ieder detail uitgeplozen; daarvoor heb je namelijk een krant, met gerenommeerde journalisten die er, ja echt waar, voor hebben gestudeerd en hun vak verstaan. Kijk, dat is mooi, hoef ik niet al dat werk zelf te doen! Net als dat ik niet bij alles en iedereen maar eindeloos vraagtekens ga zetten; ieder zijn vak toch? Zou wat zijn, als ik het werk van de elektricien, de ANWB wegenwacht en de huisarts voortdurend zou moeten checken. :roflmao: De meeste mensen deugen, gelukkig. En ik heb geen tijd om iedereen en alles de hele tijd maar in twijfel te trekken, lijkt me een doodvermoeiend bestaan o_O.

    En je hebt het de hele tijd over censuur, ook interessant. Ik heb alleen aan het beheer gevraagd of het niet wat ver ging allemaal. Jij schrijft nu voortdurend dat ik vroeg om censuur. Niet echt netjes om iemand dat soort uitspraken in de mond te leggen, vind je niet? ;)
     
    Zoe123 en Sansaatje vinden dit leuk.
  12. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Je weet dondersgoed waarom je beheer vroeg er naar te kijken. Dat is niet omdat je vindt dat het hier zou mogen staan of gedeeld worden. Maar goed. Dit meisje ( ook een vraag waar ik geen antwoord op krijg, waarom je mensen meisje noemt als ze een andere mening hebben dan jou) had zowieso geen zin in deze discussie. Ik hoop dat beheer ook informatie beschikbaar houd. Ook wanneer mensen die bronnen minder betrouwbaar vinden. Zo kan iedereen hun eigen conclusie trekken.
     
    Liedx vindt dit leuk.
  13. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Ik weet dat inderdaad heel goed, ik vroeg ze mee te kijken, niet te censureren. Dat jij dat er van maakt is jouw probleem ;)
     
  14. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.529
    1.512
    113
    Waarom mogen wij hier niet gewoon alles neer zetten.
    Dit is al de zoveelste keer dat wij op onze vingers getikt worden.
    Om een nieuwsartikel.
    Elke keer als wij denken iets te plaatsen, wat wel interessant is.
    Gewoon om over na te denken.
    Nee dat komt er een forum lid hier weer stalken omdat, het niet waar is, niet klopt of gewoon niet kan volgens die lid.
    Dan volgt er weer een hele wel/niet spel en moet beheer er bij geroepen worden.
    Hou op en laat ons zelf denken wand sommige niet waarheden zijn wel waarheden geworden.
     
    Biny, SAARC, Liedx en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Jullie al leuke dingen gedaan nu t weer kan om maar een ander onderwerp aan te snijden haha.
    Hier een beetje schandalig, 2x binnenspeeltuin, 2x uit eten 1x zwemmen en vakantie (helaas nog wel met QR :oops:) is geboekt. Ik moet zeggen dat ik het niet eens super erg miste, maar t is toch ook wel weer heel lekker dat t weer mag.
     
    Liedx en SAARC vinden dit leuk.
  16. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Je mag alles neerzetten van mij, maar dan mag ik toch ook alles schrijven wat ik wil? Is tenslotte een openbaar forum ;)..
     
  17. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Hier hebben we zeker al leuke dingen gedaan maar nog niet alles wat we wilde omdat 1 van de kinderen ziek is geweest in de vakantie. Zwemles is ook weer opgepakt. Het zwembad belde zelf op omdat ze zo blij waren dat de kinderen weer mochten zwemmen zonder dat ze daarvoor beboet konden worden. Er waren helaas best wat kinderen de dupe van de strenge gemeente. Verder staat een Romeins museum op de planning. ( de middelste vind alles wat daar mee heeft te maken heel leuk) en de jongste wil graag naar een kasteel. De oudste wil met vriendinnen naar de bios en de efteling staat op de planning. Genoeg om naar uit te kijken dus de komende weken.
     
    Hanneke vindt dit leuk.
  18. Liva

    Liva Fanatiek lid

    5 dec 2016
    2.017
    3.041
    113
  19. flothe

    flothe Bekend lid

    27 dec 2017
    540
    334
    63
    Desinformatie = schadelijk, zeker voor mensen die er ontvankelijk voor zijn.
     
    Zoe123 en Sansaatje vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina