Frankrijk voor dummies?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door cowgirl80, 18 mrt 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Ok we willen graag weg in de meivakantie. We houden van actieve vakanties, veel doen en zien.
    Voor corona gingen we vaak naar Italie, maar daar zijn de coronaregels nog vrij streng en ik durf er niet op te gokken dat dat over 6 weken anders is. Ik wil ergens heen waar ik mijn kinderen niet steeds hoef te laten testen als we naar een museum ofzo willen.

    Nou zijn we nog nooit in Frankrijk geweest met het gezin. Als ik een week weg wil en ik wil kastelen zien en spectaculaire natuur en een cool museum. Waar moet ik dan zijn? Ik zat zelf te denken aan Normandie , dat is ook niet zo ver rijden. Is dat al een beetje levendig in de meivakantie? Of is er dan veel dicht? (Dat het er niet warm is maakt ons niet zoveel uit)
     
  2. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Als jullie graag kastelen bezoeken, zou ik je de Loire streek kunnen aanraden. Daar zijn zo veel mooie kastelen, dat je aan een week niet genoeg hebt. Zoek maar eens op bijv. Blois, Chambord, Chenonceau, Chinon, Saumur, Villandry, Amboise, Cheverny, Azay-le-Rideau, Ussé, etc. In het gebied zijn ook veel mooie romaanse kerken. De natuur is er niet "spectaculair", maar wel mooi. Er zijn diverse nationale en regionale natuurreservaten.
     
  3. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.516
    7.317
    113
    Daar dacht ik ook direct aan!
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  4. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    2.988
    2.471
    113
    Vrouw
    NB
    De natuur is wel heel mooi in Normandie maar los van dat het er niet warm is kan het ook erg winderig en regenachtig zijn , wel iets om rekening mee te houden.
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  5. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.163
    379
    83
    Als je kastelen wil zien moet je inderdaad naar de Loire streek. Maar echt spectaculaire natuur heb je daar niet. Weer zal vergelijkbaar zijn met Nederland op dat moment. Je zit niet enorm zuidelijk.
    Normandië heb je de stranden van D-day. Enorme begraafplaatsen waar militairen liggen. En je kan naar de Mont Saint Michel. Op zich kun je daar ook wel een week vullen. Toen wij er waren hadden we best mooi weer.
    Wat ook erg mooi is en iets verder rijden is Bretagne. Ruige kusten en enorm veel te zien. Ook vanuit hier kun je naar Mont Saint Michel. Maar ook roze graniet kust, carnac, Quiberon (vind ik een must see, cote sauvage), verschillende vuurtorens op mooie kliffen. Qua weer gelijk aan Normandië.
    Wat ook mooi is, de zuidelijke Jura (is uur of 10-12 rijden) daar heb je niet echt kastelen, maar wel bergen, uitstapje naar Chamonix kan, mooie watervallen.
    Frankrijk is zo mooi!!
     
    Afua32 en cowgirl80 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina