Lalandia Denemarken

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door sunshine83, 4 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sunshine83

    30 jun 2020
    56
    17
    8
    Is iemand van jullie wel eens in Lalandia Denemarken geweest?
    Wat was jullie ervaring met dit park?
    Was het qua reizen goed te doen in 1 dag?
    Verder las ik iets over het zwembad van het park, dat je daar naakt moet douchen voor het zwemmen. Dat maakt mij niets uit, maar mijn kinderen... ;) Is het echt zo dat iedereen daar naakt gaat douchen? Ik las dat er wel familiecabines zijn, maar die lijken vooral voor gezinnen met jongere kinderen bedoeld.
     
  2. lindajl

    lindajl Fanatiek lid

    25 jan 2016
    1.691
    1.340
    113
    Vrouw
    Wij zijn er vorige week geweest.
    Was echt super! Nette huisjes, zwembad erg schoon en super leuk. Kindjes die nog niet zindelijk zijn moeten wel een speciaal zwembroekje aan, zijn daar verkrijgbaar.
    Ik heb daar niet naakt gedoucht. Sommige doen het wel, maar veel ook niet. Volgens mij is dat in Scandinavië wel gebruikelijk.
    Reizen is goed te doen in 1 dag.
     
  3. Driessen21

    Driessen21 Bekend lid

    13 jan 2012
    916
    213
    43
    Vrouw
    Wij zijn ook net terug. Er is een gezamenlijke douche waarin, voornamelijk, naakt gedoucht wordt, maar er zijn ook 2 aparte douches waar je met je kinderen in zou kunnen gaan. 1 is echt ruim, de andere is wel krap als je met meerdere kinderen hierin zou gaan. De aparte familiekleedkamer is bedoeld voor ouders die met kinderen van het andere geslacht gaan zwemmen, waarbij de kinderen ouder dan 6 jaar zijn.

    Qua reizen: wij hebben er inclusief stops 7,5 uur over gedaan, maar wonen wel in Noord Nederland. Voor ons was het prima te doen.

    Het zwembad heeft veel glijbanen, waarbij er bij de grote glijbanen aangegeven staat welke lengte de kids minimaal moeten hebben. Dit kun je evt ook terugvinden op lalandia.dk en dan bij AquaDome kijken.

    Wij verbleven zelf in de Holiday Village, een ninjago cottage (stacaravan) en dit was echt meer dan prima. Als je op Lalandia park verblijft en je zit soort van achteraan is het best ver lopen naar het centrale deel met oa het zwembad.
     
  4. Muis2009

    Muis2009 Bekend lid

    29 jan 2018
    668
    370
    63
    Vrouw
    Fijn te lezen dat er goede ervaringen zijn en dat de reis goed te doen is. Wij gaan deze zomer, zin in!
     
  5. sunshine83

    30 jun 2020
    56
    17
    8
    Bedankt voor jullie reacties, klinkt goed!
     
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Bedoel je Lalandia Bilund? Wij komen uit West-Brabant en hebben een tussenstop gemaakt in Bremen, maar zonder overnachting is het ook prima te doen hoor. Ik houd gewoon niet van lang in de auto zitten en krijg ook makkelijk last van mijn rug. Terugweg hebben we wel in één dag gedaan.

    Lalandia is een mooi park, keurige huisjes. Het zwembad is echt gaaf, met geweldige glijbanen.
    Houd er wel rekening mee dat het tegen het vliegveld aan ligt. Er komt dus geregeld wat laag overvliegen, ook 's avonds laat en 's ochtends vroeg. Ik heb daar geen last van, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die er een minder goede nachtrust door hebben.

    Het is even geleden dat wij er geweest zijn. Het douchen staat me al niet meer zo bij. Volgens mij was naakt douchen niet verplicht, het kan ook met badkleding aan. Maar anderen douchen wel bloot.
     
  7. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Niet verplicht hoor, om naakt te douchen. Gewoon in badpak gedaan. Onze kinderen vonden het zwembad heel leuk.

    Wij zijn 2 x naar Lalandia geweest in een huisje. Let goed op de verschillen in prijzen, soms kan een dag later al veel goedkoper zijn en zit je goedkoper in een groter huisje dan een klein huisje. Je kunt een parkeerkaart kopen voor het grote parkeerterrein, dat is wel handig, daar zit je meteen bij het zwembad en Legoland.

    Qua reizen was het prima te doen.
     
  8. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    30 okt 2018
    732
    477
    63
    Heb zelf een paar jaar geleden gekeken naar een verblijf daar en toen had je bij tui op bepaalde aankomstdagen goede aanbiedingen (3 nachten voor de prijs van 2 bijv.). Je kon ook als je boekt zo’n pas kopen waarmee je onbeperkt naar het zwembad en legoland kan. Verder kijk bij het boeken of de prijs in- of exclusief gas, licht & water is. Wij hebben uiteindelijk ergens anders een huisje geboekt en 1 dag naar Legoland gegaan. Legohouse is trouwens ook erg leuk om te bekijken.
     
  9. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Wij hebben vorig jaar in de Holiday Village gezeten in een Ninjago cottage dat was toen echt 5x zo goedkoop als Lalandia. En ook helemaal geweldig. Maar mijn man en kinderen vinden Legoland en Lego house zo geweldig , dat we helemaal geen tijd en energie over hadden om nog naar een zwembad te gaan:)

    We rijden regelmatig naar Denemarken, omdat we er vrienden hebben wonen. Mijn ervaring met reistijden is heel wisselend, het hangt vooral af van de drukte bij de Elbetunnel, daar kan het echt flink vast staan. Bremen en Hamburg en alles eromheen kan flinke vertraging opleveren. Maar het is altijd wel te doen in 1dag hoor. Een keer was het zo erg dat we pas om half 8 savonds in ons huisje in zuid-Denemarken aan kwamen, terwijl we om 7u die ochtend waren vertrokken.
    Maar vorig jaar viel het wel mee op de heen weg, beetje file wel, maar om half vijf al lekker bij Legoland. Alleen op de terugweg hebben we toen een monster file gehad waarbij we stapvoets door de buitenwijken van Hamburg werden geleid, dat kostte echt een paar uur extra.
     

Deel Deze Pagina