8 weken, geen nieuwe kansen.

Discussie in 'Vlindertjes tot 16 weken' gestart door Amadeliefjes, 4 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amadeliefjes

    1 mei 2022
    9
    5
    3
    Vrouw
    Hallo iedereen!

    Ik heb November 2021 mijn eerste kindje verloren, ik was toen 8 weken zwanger dus best wel vroeg. Hoewel het totaal niet gepland was verlangde ik nog steeds naar het moederschap.

    Na het gezien te hebben van een positieve test en een echo heb ik zo'n 'need' om te zorgen voor een kindje, specifiek een eigen kindje. Zelf ben ik 19 en weet ik dat het er voorlopig nog lang niet inzit.

    Toevallig nog iemand anders in het zelfde schuitje die er makkelijker door heen komt dan mij? Voel me een beetje alleen hierin omdat ik weet dat de meeste van mijn leeftijd hier nog lang niet mee bezig zijn, en het eerder fijn vinden om nog 'jong' te kunnen zijn.
    Ik probeer er niet aan te denken, maar mijn verjaardag komt in de buurt en dat was ook nog eens mijn uitreken datum.
     
  2. YellowEyes

    YellowEyes Fanatiek lid

    28 nov 2017
    1.863
    2.324
    113
    Vrouw
    Ik kan me voorstellen dat dit heel heftig moet zijn geweest voor jou. Ik snap ook heel erg goed dat je daardoor nog erger de drang hebt om moeder te worden en voor een kindje te zorgen. Leeftijd heeft hier niks mee te maken, een miskraam is een miskraam en dat verdriet mag er natuurlijk gewoon zijn! Ik vind het juist heel normale gevoelens, die je nu ervaart.

    Ik was zelf 21 toen ik een miskraam (missed abortion) had met 9 weken en 2 dagen, ook mijn eerste zwangerschap. Was hier erg verdrietig om. Heb je mensen uit je omgeving waarmee je kunt praten? Misschien familie, vrienden, de biologische vader? Ik heb zelf destijds heel veel aan mijn moeder gehad en aan mijn man. Praten doet wonderen! Ik heb op internet ook gezien dat er invulboekjes bestaan, waarin je kan schrijven over een zwangerschap die is geëindigd in een miskraam. Is misschien ook een idee om het een beetje te kunnen verwerken?
     
  3. RE080219

    RE080219 Fanatiek lid

    10 dec 2018
    2.449
    4.619
    113
    Het moment waarop een kinderwens ontstaat is bij iedereen anders. En ook niet in woorden of ‘redenen’ te vangen: het IS gewoon.

    Ik was 18 toen ik mijn oudste dochter kreeg. Niet helemaal gepland, maar ook niet helemaal ‘niet’ gepland. Laten we het impulsief noemen. En ze is het mooiste dat me ooit is overkomen, ik zou het zó weer doen.

    Maar het is allesbehalve makkelijk geweest. De praktische en rationele kant, die jij nog heel goed in ogenschouw kunt houden. Maar dat dat een struggle is en kan zijn, snap ik heel goed. Verlangen naar een kindje kan je helemaal opslokken. Dat staat los van leeftijd.

    Die oudste dochter van mij is nu bijna 18. En zij heeft dat verlangen ook in haar bloed. Hoezo ze lijkt op me. ;) Ik ben tegenover haar altijd heel open (geweest) hierover en zal tegen jou hetzelfde zeggen…

    Volg je hart, maar neem je verstand onder de arm mee. Dat intense verlangen mag er zijn en by all means, zodra het kan, doe wat je gelukkig maakt. Maar verlies het belang van een stabiele basis niet uit het oog. Zorg dat je ‘established’ bent: een stabiele financiële basis, een solide relatie en eigen woonruimte. Jarenlang carrière maken en een vette spaarpot zijn geen voorwaarde voor het ouderschap, maar een harmonieuze start wel. Anders maak je het jezelf en je kindje echt heel moeilijk.

    Als het gebeurt, gebeurt het, en dan komt het ook wel goed. Maar als je er wat in te kiezen hebt, wees dan verstandig en gebruik je anticonceptie adequaat tot aan het moment dat je die doelen bereikt hebt. Zie het als een doel op zich. Praat er ook over, dat helpt. Met je vriend, met je ouders, met vrienden. Als het dan zover is, of je nu 20, 25 of 30 bent, dan weten zij ook alvast hoe ontzettend gewenst het voor jou is om moeder te worden.

    Als je wil spuien of verder advies wil, pb me gerust. I’ve been there. Liefs.
     
    Beertje8, LisaLisaa, angie18 en 4 anderen vinden dit leuk.
  4. LisaLisaa

    LisaLisaa Lid

    6 mei 2022
    7
    4
    3
    Vrouw
    Heel mooi gezegd en ik sluit me hier helemaal bij aan. Ik was ook op mijn 21e zwanger (net als het verhaal hierboven niet gepland niet ongewenst maar impulsief) en ook ik kan zeggen dat mijn kleine grote vriend het beste is wat mij ooit is overkomen. Zoals ik al zei het advies hierboven is het beste advies wat je maar kan krijgen denk ik.

    Heeel veel succes en een dikke knuffel x
     
    RE080219 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina