Werk of studie?

Discussie in 'Jonge moeders' gestart door liefssenh, 16 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Studie of werk?

  1. Studie

  2. Werk

De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. liefssenh

    liefssenh Nieuw lid

    8 nov 2021
    3
    1
    1
    Vrouw
    Lieve mama’s,

    Mijn kleine meisje is nu bijna drie maanden oud. Ze heeft nog een grote zus die enkele tijd geleden na de bevalling is overleden.

    Ikzelf ben 22 jaar oud, mijn man 23. Hij werkt bij een bakkerij in dagdienst en heeft soms nachtdiensten en omdat we nog bij mijn ouders wonen hebben we weinig financiële lasten.

    Nu is het dus zover dat ik weer over mijn toekomst na moet denken. Ik heb nog steeds een depressie door het overlijden van mijn eerste dochter en vind aan het werk gaan dus eng. Vandaar dat ik me verdiep in het doen van een studie, beginnende in september: de lerarenopleiding Nederlands via afstandsleren. Ik zou deze studie via Windesheim in Zwolle gaan volgen zodat ik er veel voor haar kan zijn en omdat ik ook heel graag zelf leer, zonder al te veel verplichtingen. Hiervoor zou ik nog studiefinanciering krijgen (wat volgend jaar nog wordt opgehoogd met het terugkomen van de basisbeurs). De studie duurt vier jaar, al zou ik hem kunnen verkorten tot 3 jaar. Daarnaast wil ik proberen na mijn eerste jaar te gaan solliciteren omdat er hier in de buurt een chronisch tekort is aan leraren Nederlands.

    Daarnaast vind ik dat een studie als leraar een enorme stabiele basis kan zijn voor de toekomst en ook goed is voor mijn dochtertje, omdat ik met die baan waarschijnlijk toch iets meer ga verdienen dan wanneer ik nu in een winkel of de productie zou gaan werken.

    Maar nu zit ik dus in dubio. Kan ik niet beter gewoon gaan werken en die studie achter me laten? Maar dan ben ik bang dat ik mezelf wegcijfer. Ook omdat mijn dochtertje geen makkelijke baby is (veel huilen, veel aandacht nodig) en ik dan drie tot vier dagen weg zou zijn. Ik voel me daar rot bij. Ik zou zo graag er voor haar zijn, maar ik weet niet meer wat wijsheid is.

    Wat vinden jullie het verstandigste om te doen?

    Veel liefs ❤️
     
  2. Anna4

    Anna4 Bekend lid

    25 jun 2015
    715
    120
    43
    Noord-Holland
    Wat houdt je tegen om te gaan studeren? Je beschrijft namelijk allemaal argumenten om het wel te doen :)

    het enige is, besef dat het combineren van een kindje wat ouder wordt en studeren best erg pittig kan zijn. Maar als je daar hulp bij kan krijgen… lijkt me het een goed idee - je hebt dan een opleiding (er van uit gaand dat je voor de klas staan leuk denkt te vinden) en straks een baan die perfect op kinderen is afgestemd met alle vakanties
     
    Vero0504 en liefssenh vinden dit leuk.
  3. Krily

    Krily VIP lid

    20 jul 2017
    5.035
    3.776
    113
    Vrouw
    Ik volg een deeltijd studie toevallig aan het Windesheim en heb 2 jonge kindjes. Ik ben begonnen toen mijn oudste 9 maanden was en heb mijn propedeuse cum laude behaald. Dus ik vind het wel te doen. Nu scheelt het dat ik maar deeltijd studeer waardoor ik veel tijd heb met de kindjes. Het is vooral veel en goed plannen en je doel voor ogen houden. Dan is het echt wel te doen :)

    Of je nou 4 dagen werkt of 4 dagen studeert zit niet echt veel verschil qua afwezigheid. Als je bijvoorbeeld savonds wanneer je kindje op bed ligt wat aan school doet, dan merkt ze het niet eens. Je moet alleen wel zorgen dat je serieus bezig bent met je opleiding en iedere kostbare minuut goed gebruikt. Maar als je iets graag wil dan lukt dat wel.
     
  4. Louloute

    Louloute Niet meer actief

    je bent nog zo jong. Ik zou zeker gaan studeren als dit kan. :thumup:
     
  5. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.797
    14.142
    113
    Studeren en dikke vette kans dat je uit je opleiding gelijk al een baan hebt.

    Het is nu afzien maar je kind is meer gebaat bij een stabiele financiele basis dan dat je nu zou gaan werken. Dan werk je 40 uur voor wat je in 32 bijv ook zou kunnen verdienen.
     

Deel Deze Pagina