Rollende moeders hier? :)

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Sugarsnap, 18 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw
    Eigenlijk zegt de titel het al. Ik vroeg me af wie er nog meer net als ik rolstoelafhankelijk is?

    Nadat de gynaecoloog gisteren ineens vroeg hoe ik het kindje ga dragen. Hoe dat met onze trap moet etc.. ben ik toch wel aan het denken gezet.

    Door een uberlieve wmo medewerkster is er na de woorden zwanger en rolstoel meteen een traplift aangevraagd. Ik dacht gewoon dat ik daar niet voor in aanmerking kwam.. belde eigenlijk voor de parkeerkaart.. maar zo blijft er idd wel de vraag hoe andere rollende moeders hun kindje dragen.. verplaatsen etc..

    In huis heb ik beneden een trippelstoel.. dus die zet ik dan wel meer in.

    Verder heb ik wel armkracht tot bepaalde hoogte. Kan de beeb alleen niet het hele huis door dragen denk ik. (Heb om die reden buiten ook binnenkort een elro, want kan niet lang hoepelen) Gewoon totaal niet bij stilgestaan eigenlijk.. dit soort dingen

    Ik weet dat er meer rollende mama's zijn, dus hopelijk tref ik er hier :)
     
  2. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Ik rol dus niet.. maar het eerste wat ik denk is een draagzak? Dat kan ook gewoon zittend volgens mij, heb jij je handen vrij en is je kindje lekker bij je. ❤️
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  3. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw
    Wat superlief dat je meedenkt! Heb je daar advies in? Of zijn daar ook consulten voor zoals met een draagdoek kan? Sowieso bedankt alvast :)
     
  4. Mimus

    Mimus Fanatiek lid

    26 okt 2015
    2.266
    2.464
    113
    Ik ken wel een rollende papa.
    En weet dat wanneer ze iets ouder zijn de Hema rompers ideaal zijn om ze aan vast te grijpen en omhoog te tillen. Klinkt heftig als ik het zo schrijfo_O, maar is even een stukje omhoog liften om op te kunnen tillen.
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  5. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.694
    7.749
    113
    Vrouw
    Ik ben er niet zo in thuis maar wellicht heeft @Mamavandrie34 tips? Als ik het goed heb onthouden is zij ook draagconsulente geweest namelijk. Anders kan @Liva je wellicht adviseren.
     
    Mamavandrie34 en Sugarsnap vinden dit leuk.
  6. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Ik rol alleen tijdens zwangerschap en periode na die tijd. Draagzak is ideaal :) ik kan wel beperkt lopen in huis dan en traplopen: maar dan heb ik wel beide armen nodig om mijzelf omhoog te trekken of dat ik mijn ouders bel voor kind sleep dienst. Had bed in woonkamer. En kleine sliep ook eerst beneden, scheelde hoop gesleep.

    En ergotherapeut kan ook enorm helpen thuis. En draagconsulent helpt ook met draagzak. Lactatiekundige hielp mij met minst belastende voedingshouding ook
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  7. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.868
    15.304
    113
  8. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Ik ben inderdaad draagconsulente geweest, meer hobbymatig omdat ik het gewoon heel leuk vond. Ik lees dat groenbomen een consult heeft gehad, dat lijkt me an te raden bij iemand die daar ervaring mee heeft, want ik wou het 1.2.3 niet weten. Niet alle draagzakken zijn even simpel. Misschien een ringsling?
     
    Sugarsnap en Malbec vinden dit leuk.
  9. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.043
    4.239
    113
    Ik was 15 jaar geleden niet rollend, nu wel (alleen binnenshuis nog niet)

    Lang dragen kon ik niet dus verplaatste ik ze binnen met de wandelwagen. De trap deed ik op mijn billen.

    Ik zou in iedergeval contact zoeken met een ergotherapeut want volgens mij zijn er adapter voor aan je rolstoel zodat je de maxicosi erop klikken.
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  10. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.187
    2.392
    113
    Mijn vriendin is een rollende moeder.
    Bij de oudste had ze nog geen rrapkift maar na se bevalling kon ze veel ninder eb gelukkig nu wel een traplift
    Tip can een ergotherapeut is al genoemd. Heel belangrijk .

    Mijn vriendin had een bedje van stokke ( ovaalvormig). Daarin zat een deurtje.
    Omdat zij ook niet zo goed kon tillen was het bedje omhoog gezet zodat zij er een beetje onder kon rijden en met deurtje open zo de baby op haar schoot kon schuiven.

    Dezelfde constructie beneden maar dan als box.

    Met de broem aan de rilstoel heeft ze beide kinderen nog langere op schojt gehad. Toen ze een beetje baby af waren in een babyborn.

    Zij had al een bed in de woonkamer omdat ze regelmatig moet liggen

    Pas zag ik Esther Vergeer in de stad en die een electrische bakfiets cobstructie aan haar rolstoel. Zag er echt heel praktisch uit!. ( Vindt het zo leuk voor gaar dat ze uiteindelijk toch moeder is geworden na veel obstakels )
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  11. momim

    momim Actief lid

    21 feb 2019
    342
    213
    43
    Draagzak of ringsling lijkt me het meest praktisch om overdag te dragen, inderdaad ergotherapeut en ik zou nadenken over bijv een cosleeper (of ledikantje van Ikea bijv ombouwen als cosleeper) zodat je makkelijk je kindje kunt pakken

    verder heel tof dat je gewoon denkt in uitdagingen en niet in problemen, uiteindelijk vindt je denk ik vanzelf overal een oplossing voor die bij jou/jullie past :)
     
    Sugarsnap en Malbec vinden dit leuk.
  12. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw
    Wat een gave reactie, thx! Co sleeper hebben we al aangeschaft. Ergo heel stom maar nooit aan gedacht die mee in de zwangerschap te betrekken: gaat op de agenda!

    Dankjewel voor je antwoord en eigen positiviteit! :)
     
    momim vindt dit leuk.
  13. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw

    Oh top dit antwoord ook, dankjewel jullie zijn heel inspirerend en motiverend! :)
     
  14. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw

    Jij ook dank! Binnen probeer ik rollen nog te vermijden maar de trippelstoel wordt ineens toch belangrijker nu met de zwangerschap. De verwachting is ook dat mijn bekken nu sneller achteruit gaat. Maar na 10 jaar in de veronderstelling geleefd te hebben kinderloos te blijven.. klinkt voor sommige mensen wellicht gek.. had ik dat er wel voor over ofzo? Echt niet raar verkeerd bedoeld...

    Ik ga aan de slag met al jullie antwoorden en mijn wegen om potentiele beren op de weg vinden :)

    De wandelwagen binnen trouwens ook niet bij stilgestaan :)
     
  15. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw
    Nah dan jij ook maar een persoonlijke djw!


    Excuus iedereen voor alle losse replies. Maar ben op de gsm geen held in iedereen apart te quoten :roflmao:
     
  16. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.548
    2.398
    113
    Ik zou inderdaad met een draadconsulent kijken welke draagzak of doek voor jou het fijnst werkt. Ik weet je beperking niet, maar bijv schouderklachten of gespen openen zijn aandachtspunten waar je dan samen naar kan kijken.

    Er is ook een fb groep 'dragen met een beperking' waar handige info staat van ervaren rollende moeders. Niet alleen over draagzakken, maar ook meerijplankjes en andere dingen voor peuters aan/op de rolstoel, en co-sleepers etc. .
     
  17. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Die boxen die de kinderopvang gebruikt zijn ideaal, zijn hoog en zijkant kan open doen als deuren. Dus dan til je niet vanuit laag maar verplaats je horizontaal. Of als je een handig iemand hebt kunnen ze t ook zelf maken. Maak t jezelf zo makkelijk mogelijk. Co sleeper vond ik fijn maar 1 nadeel, ik kon zelf moeilijker uit bed komen daardoor. Ik was al niet zo mobiel en dan langs zo'n obstakel had nadelen. Gebeurde ook wel dat we de cosleeper aan.de kant van mijn man deden.
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  18. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.021
    113
    Onze dochter van 8 zit in een rolstoel, heb dus zelf geen ervaring, maar doordat ik heel wat uren met haar in het revalidatiecentrum heb doorgebracht, wel het één en ander gezien.

    Er was daar ook een rollende moeder die haar kindje in een draagzak had (ik dacht toen dat het een draagdoek was, maar ik nu ik er over nadenk lijkt een draagzak me handiger voor een rollende moeder, dus ik vermoed dat het een draagzak was).

    En ik kom regelmatig een moeder tegen die een connect carrier (van Roam) heeft. Eerst had ze een maxicosi erin, waar ze haar baby in kon leggen, later een autostoel groep 1 en tegenwoordig zit het meisje op het bankje.
    En wat ik van deze connect carrier ook een pluspunt vind, is dat het er 'normaal' uitziet. Veel hulpmiddelen zien er toch best aangepast (gehandicapt) uit en dat vind ik bij deze niet.
    https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/rolstoelbakfiets-connect-carrier-roam/
    (staat ook een filmpje).

    Ik weet niet of een fietsstoeltje aan een elro kan, om een wat ouder kindje mee te kunnen nemen? Aan een scootmobiel kan het wel.
    De elro is denk ik al aangevraagd (als ik je bericht goed lees)? Er bestaat ook een e-drive systeem, kun je (net als bij een elro) met een pookje sturen zodat je niet hoef te hoepelen, maar dat kan op de handrolstoel worden gemaakt.
    Wat ik van onze ergo begreep, rijdt een elro wel stabieler dan een handrolstoel met e-drive (doordat de banden van een elro dikker zijn). Maar ik denk dat zo'n connect carrier weer wel op een haro met e-drive kan, maar bij een elro heb ik nog niet gezien.
    Als de elro nog niet is aangevraagd, zou je nog kunnen informeren naar het e-drive systeem (kan natuurlijk dat je dat allang gedaan hebt, en de elro voor jou beter/praktischer is). En misschien kan het wel allebei, maar dat ligt ook aan je gemeente (WMO).

    Ken je de supportbeurs? Die is van 15-18 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.
    Wij vinden het heel prettig om daar rond te kijken, te zien welke hulpmiddelen er zijn, wat we wel of niet prettig vinden, dingen uitproberen. Er is heel veel kennis, en soms met een relatief kleine aanpassing zijn er weer veel mogelijkheden.
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.142
    113
    Hier met de zwangerschap twee keer rolstoel gehad. Bij dochter ook erna nog nodig gehad. De trap ontweek ik maar zo veel mogelijk.

    Toen ze nog in de wagenbak paste was dat dan maar ff een slaapplaats. Deed dan wel slaapzakje aan om nog iets van voorspelbaar ritme te creeëren.

    Buiten wandelen hadden we de fut niet voor nog los van fysiek beperkt. Ze heeft de eerste 6 weken op een paar uurtjes na (opgeteld, niet aaneengesloten) 24/7 gekrijst. Pas met 4 maanden ofzo kon ik een stukkie wandelen met dr.

    Ringsling vind ik erg prettig, die heb ik pas sinds geboorte zoontje aangeschaft.

    Ik heb ook een tricot doek maar dat zou ik afraden. Hij wordt niet alleen kneiter heet (ik ben een koukleum maar met een december baby kwam ik niet verder dan een tshirt) maar door de rek is t met sommige maneuvres, waarbij je soms je handen echt voor jezelf nodig hebt, ook niet echt geschikt.

    Koop je een nieuwe ringsling ga dan enige tijd voor beoogde gebruik met een spijkerbroek op dat ding zitten, dan is hij soepeler, zit hij mooier en is makkelijker in te stellen. (Kreeg ik als tip mee via dit forum). Stugge doek aantrekken is nogal een ehm...gedoe.
     
    Sugarsnap vindt dit leuk.
  20. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw
    Even jullie allemaal laten weten dat ik alle reacties gelezen heb en rustig in me opneem. Super bedankt allemaal! Ik begin al weer veel meer vertrouwen te krijgen. En zeker de draagzak/sling tips en de fb groep zijn mega waardevol voor me.

    Thx!
     
    Leraje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina