Uitgerekend 1-15 mei 2022 - deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Mamavandrie34, 6 apr 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.692
    7.739
    113
    Vrouw
    Ze drinkt de fles niet leeg dus dat is het niet. Ze doet zo lang over een fles en valt dan in slaap Twijfel toch om de speen een maat groter te proberen. Zijn nu 20 min voor, luier verschonen en dan weer 20 minuten na bezig en dan nog issie niet op.

    Klein hadden we aangeboden om 04:00, 60cc op maar de onrust blijft daarna. Verder is ze heel relaxed maar van 4-7 is het dus enkel onrust.
     
  2. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.692
    7.739
    113
    Vrouw
    Nee het staat los van de voeding (zie reactie hierboven)

    Ze wordt er ineens mee wakker en gaat gewoon kei hard huilen. Maakt niks uit of ik haar bij me heb of niet. En alleen van 4-7 de rest is ze zo relaxed als wat, Bob Marley zou er jaloers op zijn geweest :p
     
    ButterflyPassion en Ang1987 vinden dit leuk.
  3. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.692
    7.739
    113
    Vrouw
    Heerlijk!! Hier hanteren ze niet meer het aankomen als richtlijn maar of ze zich goed op temperatuur kunnen houden. Wellicht iets om te vragen?
     
  4. Liva

    Liva Fanatiek lid

    5 dec 2016
    2.017
    3.041
    113
    Lief dat jullie aan me denken! Voelt toch een beetje als erg lang alleen overblijven hahaha.

    Nog steeds geen baby hier, verloor net wel de slijmprop, dus er is nog steeds wat gaande maar het zegt weer niks uiteindelijk haha. Verwacht hem wel echt ergens deze 3 dagen. Erg spannend want de focus ligt er nu enorm op thuis. Maakt ook de bevalling spannender merk ik, na zo lang wachten en bedenken hoe het een beetje zal gaan.

    Nu net voor de laatste keer de kinderen naar school gereden. Laatste keer alle reacties van ouders hahahahaha. Ben blij dat ik daarvan af ben. Hoe lief bedoeld ook.
     
    ButterflyPassion, Malbec, Ang1987 en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.390
    2.155
    113
    Ja dat klinkt misschien wel logisch om een grotere speen te geven, misschien is ze te moe en krijgt ze niet genoeg binnen met de kleinere speen. Heb je geen flesvoedingsdeskundigen? Net als lactatiekundige? Zou fijn zijn als je daar een vraag aan zou kunnen stellen als het nodig is.
    Maar meis zo fijn dat ze relaxed is verder maar tussen 4 en 7 onrustige uurtjes zijn nou net uren dat je zelf heel graag slaapt:confused::confused:.
     
    ButterflyPassion en Malbec vinden dit leuk.
  6. Sillemie

    Sillemie Bekend lid

    11 dec 2014
    877
    1.051
    93
    Vrouw
    Zorgcoördinator MBO
    Hazerswoude-Dorp
    Echt heel raar dat je niet geordend kan nadenken :roflmao::rolleyes:

    Slaapt ze al ingebakerd? Anders zou je dat nog kunnen proberen. Misschien zijn het krampjes, daar kan je alleen zo weinig tegen o_O

    @KleineLai: ik ben zo blij voor jou dat je eindelijk je roze wolk mag ervaren! En ik hoop dat je vandaag lekker naar buiten mag.

    @Liva: jij gaat vandaag bevallen hoor. Ik gun het jou! Anders wordt het inderdaad steeds spannender.

    @teenslipper: hoe is de nacht gegaan? Merk je al wat verbetering vh klieven?

    Voor de rest heb ik alles gelezen maar mijn hoofd is gatenkaas.
    Hier weer een heerlijke nacht gehad. Viviën meldde zichzelf om 3u na de voeding van 22u. Toen heeft ze wel 20min zitten klooien met aanhappen, heeft ze elke keer enkel en alleen bij de nachtvoeding :|. En vanmorgen om 7u was ze er weer, ik word er blij van. En hoop dat ze dit erin houdt :thumup:. Nu overdag nog iets beter slapen en ik ben helemaal gelukkig. Meestal houdt ze het namelijk bij hazenslaapjes van 10-20min overdag, met uitzondering van 1 lang slaapje net na de lunch meestal.
     
    Malbec en Ang1987 vinden dit leuk.
  7. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Nee, hier niet. Naar buiten gaan kost ze toch energie (nieuwe indrukken en zo) en die energie kan beter eerst naar het op gewicht komen gaan.
     
    Ang1987 vindt dit leuk.
  8. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Qua temperatuur maakt het niet uit idd. Het is buiten even warm (zelfs warmer) dan binnen. Het gaat meer om indrukken die energie kosten en dat ze liever zien dat de energie eerst naar vetjes gaan. Ze zat eergisteren 100 gram onder haar geboortegewicht, dus dat is al erg netjes :) (lang leve flesvoeding :p )
     
    ButterflyPassion, Malbec en Ang1987 vinden dit leuk.
  9. Sillemie

    Sillemie Bekend lid

    11 dec 2014
    877
    1.051
    93
    Vrouw
    Zorgcoördinator MBO
    Hazerswoude-Dorp
    Oh, en ik doe even een dansje: ik ben alweer 500gr onder mijn startgewicht :D! Ok, er moet echt nog een hoop af want ik begon veel te zwaar maar het is in ieder geval een goed begin.
     
  10. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Die laatste dagen zijn zowel super waardevol als frustrerend eeuwigdurend hè.. Zo te horen komt hij er echt binnenkort aan! Ik wens je alvast een super fijne bevalling toe! <3
     
    ButterflyPassion, Sillemie en Ang1987 vinden dit leuk.
  11. teenslipper

    teenslipper Bekend lid

    3 apr 2020
    824
    1.122
    93
    Vrouw
    T gaat hier niet goed. Met Hanna wel maar niet met mij. Ze hapt niet aan en ik merk dat ik me echt afgewezen voel. Ze heeft liever de pink van mijn man en t spuitje dan mijn borsten. Dat doet pijn. Ik heb t gevoel dat ik faal en een slechte moeder ben. R. heeft de ene na de andere driftbui en ik krijg t ook niet voor elkaar om liefdevol te reageren of ze te voorkomen. En dan ondertussen ben ik weer te laat met H. voeden of kolven of weet ik wat. Wil de handdoek in de ring gooien. Mag niet van de kraamzorg en verstandelijk snap ik dat wel maar ondertussen...

    @Malbec kemand zei flesdeskundige ipv lactatiedeskundige. Ik weet toevallig dat de merken flesvoeding vaak een hulplijn hebben met proffessionals. Weet niet welk merk jij gebruikt maar dat hoef je hun natuurlijk ook niet te vertellen. Misschien dat ze wel kunnen helpen?

    Spannend @Liva maar einde is in zicht zo te lezen (indalen en slijmprop). Ik snap helemaal wat je zegt over die ouders. T is goed bedoeld maar t zijn van die dooddoeners he.

    @Ang1987 dat is wel echt balen ja. Hopelijk snel een oplossing! En anders gewoon zelf vol hormonen bellen hoor. Werkte bij mij en t ziekenhuis ook van de week (Konden eerst pas 16juni terecht ipv gister).
     
    Malbec en Ang1987 vinden dit leuk.
  12. teenslipper

    teenslipper Bekend lid

    3 apr 2020
    824
    1.122
    93
    Vrouw
    @Sillemie netjes hoor! Val jij goed af van borstvoeding? Ik niet helaas. Pas wel al weer 3 van mn oude spijkerbroeken en 2 bijna. Nog iets teveel flubber op mn buik voor t model :roflmao: Merk jij dat ook?
     
    Ang1987 vindt dit leuk.
  13. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.390
    2.155
    113
    Och lieve teenslipper. Kan me voorstellen hoor dar je dit soort gedachten krijgt (volledig onterecht!), je hebt veel zorgen gehad en je zal onderhand echt beyond uitgeput zijn.
    Vind dat de kraamverzorgster ook naar jou moet kijken. Hoeveel uur slaap je nu per nacht/dag? Ik weet niet het hem daar in zit, maar ik vermoed dat je met de stress en het druk van het voeden van de afgelopen tijd niet veel uur per nacht maakt.
    @Liva zei het geloof ik ook al maar heb je hulp? Is er iemand die wat uit handen kan nemen? Zou je even een paar uur kunnen bijslapen? Ongestoord 3 a 4 uurtjes een aantal keer maakt echt al een heel verschil.

    Ik moet dan wel weer heel erg lachen om je opmerking over dat hormonaal bellen ook kan helpen haha. Maar ik ken mezelf, ik laat het nu even aan mijn vriend over, is echt beter:roflmao::roflmao:.
     
    ButterflyPassion en teenslipper vinden dit leuk.
  14. Sillemie

    Sillemie Bekend lid

    11 dec 2014
    877
    1.051
    93
    Vrouw
    Zorgcoördinator MBO
    Hazerswoude-Dorp
    Dit zijn de hormonen lieverd! Zo’n klein wezentje wijst niemand af. Ze heeft het moeilijk. Ze vindt drinken aan de borst moeilijk ook al is het nu makkelijker geworden dat weet zij nog niet. De enige ervaringen die ze tot nu toe gehad heeft waren slechte ervaringen. Dus dat patroon zit in haar hoofdje. Je wilt graag bv blijven geven zoals je eerder al zei. Dit is wel een heeeeel hobbelige start. Maar als je het zo graag wilt dan ga je er ook blij van worden op het moment dat ze de eerste keer zonder moeite aanhapt. Het komt uiteindelijk goed, zoals die reactie van een moeder waarvan het babietje nu al 5 weken is. Jij kan dit, dat weet ik zeker. En dat je niet meer liefdevol kan reageren naar R dat is dan maar even zo. Daar wordt hij niet slechter van.
    Het feit dat je je een slechte moeder voelt maakt jou overigens al een goede moeder. Slechte moeders hebben dat gevoel niet! En in mijn werk zie ik echt veel van die laatste soort.

    Met Vajèn totaal niet, deze keer wel. Maar Viviën drinkt ook echt wel veel meer dan Vajèn toen. Dat is ook wel te zien aan het verschil in groeicurve :roflmao:. Bij Vajèn kreeg ik bij het cb steeds op mijn kop dat ze te licht was.
    Vorige week heb ik een broek gepast maar daar kwam ik toen nog niet in door de flubber. Sindsdien heb ik het niet meer geprobeerd, ik draag nu hoofdzakelijk voedingsjurken met dit weer.
     
    ButterflyPassion, teenslipper en Ang1987 vinden dit leuk.
  15. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.390
    2.155
    113
    Ahh dat is fijn zeg!! Alle beetjes helpen. En volgens mij helpt jouw V. Je wel met de kilo's eraf te krijgen of daar lijkt het op.

    Ik val volgens mij helemaal niet af (geen weegschaal). Mijn buik is wel plat maar de spijkerbroek ging niet eens echt over mijn heupen.

    Fijn dat de nachten zo goed gaan. Hier heb ik ineens ook 5 uur geslapen vannacht, wist niet wat me overkwam haha. Daarna wel 2 keer binnen de 2 uur maar toch wel geslapen.
    Werkt overdag misschien de draagdoek? O. slaapt daar gegarandeerd een paar uur in. Heb ik mijn handen vrij voor wat wasjes of om even lekker te spelen met mijn oudste.
     
  16. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.390
    2.155
    113
    Hahaha nou naast zelf wachten is iedereen vol verwachting met jou. Ik vond de appjes rond en op de uitgerekende datum al erg irritant (gelukkig was het vakantie), al is het goed bedoeld.
    Ja echt spontaan is het niet meer he nu, je bent je er zooo bewust van. Wel mooie data om op te bevallen, 22-05-22 wel een hele mooie datum bijvoorbeeld.
    Hee en krijg je dan niet ook een tweeling-kindje ipv een spiertje????
     
    Malbec vindt dit leuk.
  17. Dompiewompie

    Dompiewompie Fanatiek lid

    2 jul 2018
    1.168
    1.488
    113
    Vrouw
    Indikken geeft voorlopig geen verbetering. Maar heeft ze nu last van zuur, krampjes of gewoon nog meer honger geen idee. Maandag gaan we naar de kinderarts, dan bespreken we het daar nog wel eens. En tot dan doen we even geen aanpassingen, misschien komt er over het weekend nog verbetering. Konden ze maar uitleggen wat er was die kleintjes :rolleyes:

    Voor de rest doet ze het wel goed, ze is al over de 4kilo en zit in maat 62. Het lijkt alsof ik een baby van 3 maand heb :roflmao:

    Iemand had het over al terug onder startgewicht te zitten :eek: ik ben zwaarder dan aan het einde van de zwangerschap :oops: maar ik hou ook nog steeds bizar veel vocht vast. Ik hoop dat dat snel weg gaat trekken. Heeft iemand dit ook al eens gehad NA de bevalling? Ik in ieder geval niet, maar volgens de vroedvrouw komt het vaak voor o_O

    @Liva het lijkt me heel gek om hier te lezen over alle baby’s terwijl die van jou nog lekker binnen zit. Je geduld wordt echt wel op de proef gesteld. Ik ben wel benieuwd of dit kindje altijd een treuzelaar gaat blijven later :roflmao:
     
    Ang1987 vindt dit leuk.
  18. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Lieve @teenslipper , ik kan me je gevoel heel erg voorstellen. Je doet er alles aan maar niets kijkt goed genoeg. @Sillemie legt het heel goed uit denk ik, hoe dat in het koppie van H werkt. Drinken uit de borst is voor haar geen positieve ervaring tot nu toe. Dat heeft 0,0 met jou te maken. Dronk ze bij de buurvrouw dan had ze haar borsten afgewezen, kon ze geen melk krijgen uit de fles dan had ze flessen afgewezen. Spuitjes krijgt ze melk van dus die zijn positief, een vinger kan ze goed op zuigen dus is goed, een tepel lukt haar niet dus is slecht.
    Ik snap goed dat je de handdoek in je ring wilt gooien, hoewel ik het totaal niet zo zie. Je hebt er namelijk alles aan gedaan. Ik zie het als verder kijken naar een oplossing, een verlengde van wat jullie nu aan het proberen zijn, namelijk dat ze gaat aankomen, sterk wordt, gelukkig wordt. Net als jij, want jij bent net zo belangrijk (al snap ik dat je jezelf helemaal onderaan hebt staan op dit moment).

    een hele dikke knuffel!

    ..en weet echt dat je hoe dan ook niet faalt. Borstvoeding is super als het werkt, maar werkt het niet dan kan het voor hele donkere wolken zorgen. Dat is het niet waard. Borstvoeding is maar borstvoeding, geluk van je beide kinderen en jezelf is waar het om gaat.
     
  19. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
  20. Sillemie

    Sillemie Bekend lid

    11 dec 2014
    877
    1.051
    93
    Vrouw
    Zorgcoördinator MBO
    Hazerswoude-Dorp
    Draagdoek overdag is inderdaad misschien wel een goeie optie. Want als ze rechtop gehouden wordt is ze een stuk blijer. Haar bedje naast ons bed staat ook scheef. Misschien is dat het wel waardoor ze ‘s nachts wel prima slaapt.
    5u slaap is echt heerlijk hè!

    Oh, ik moet Vajèn ophalen. Reageer zo verder.
     
    Ang1987 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina