Miskraam op 12 weken

Discussie in 'Miskraam' gestart door Sylvie866, 22 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sylvie866

    Sylvie866 Lid

    17 apr 2018
    82
    71
    18
    Vrouw
    Hallo,

    ik wil even mijn verdriet van me af schrijven.
    Deze week begin het het thuis met de buikgriep, eerst men kinderen dan inzelf. Een dag en nacht overgeven en het kwam langs alle kanten uit. Was al bezorgd of het geen kwaad kon voor mijn zwangerschap. Kreeg nog meer schrik toen ik wat bruin/donkerbloed begon te verliezen. Na wat heen en weer mailen met de gyn kon het gewoon een bloedvat zijn die geraakt werd tijdens het hevig overgeven.
    De dag erna was het bloeden iets meer, dus dan toch maar even naar het verloskwartier mogen gaan om even te kijken of alles ok was.
    Ergens vanbinnen wist ik het al.. het zat niet goed. Ook al overtuigde iedereen me dat het wel niks ging zijn. Het was een gevoel die over me heerste en dat werd ook bevestigd op de echo. Mijn baby’s hartje was gestopt tussen week 9 en 10…
    Ik wou de kamer uitlopen naar buiten en doen alsof ik het niet gehoord of gezien had. Op echo een baby te zien, kleine armpjes en beentjes.. echter precies een popje die er levensloos bij hangde.
    Ik wou gewoon naar huis.. weg van daar. Dat mocht, als ik de dag erna terug kwam om mijn opties te bespreken.
    Ik moest ook nuchter gaan, dus wist dat hij me een curetage wou laten ondergaan. Opnieuw op mijn gevoel afgegaan en mijn afspraak afgezegd. Ik wou het weekend afwachten en zien of mijn lichaam het zelf ging opruimen.
    Gisteren is dit dan ook gebeurt, ik heb er een helse dag opzitten. Met volop weeën, en dan een kleine persdrang en ik voelde iets uit me komen. Groot.. ik heb dit kunnen opvangen en momenteel bewaard ik een potje met koud water. Het is zo’n 8 cm groot en 4 breed ongeveer. Maar het ziet er niet uit zoals ik had verwacht. Het is eerder weefsel , langwerpig en ik kan totaal niet uitmaken of mijn baby met vruchtzakje daarin zit of niet. Wel was de pijn van de weeën door dit te verliezen onmiddellijk gedaan.
    Erna nog hevig bloed verloren en ferme stolsels.. daarna werd het rustig en heb ik nu precies mijn maandstonden.

    wat was dit heftig en ik wil dit nooit meer meemaken.. daarom hebben we ook beslist niet meer zwanger te worden. We hebben 3 prachtige kinderen en gaan hier vrede mee nemen.
    Enkel wil ik dit kunnen afsluiten, door het kleintje een mooi plekje te geven. Maar ik heb het niet gevonden, en durf niet zo goed in dit stukje weefsel gaan zoeken ernaar ook. Ik probeer de foto in bijlage te steken van het potje. Misschien weet iemand hier of het daarin zou zitten? Dan kan ik dit stukje compleet een plekje geven.. het zou me emotioneel beetje helpen.

    gr sylvie
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.695
    14.045
    113
    Sterkte met dit verdrietige proces.

    Met mn mk van 8wkn was dat ongeveer soortgelijk inderdaad. Best apart omdat je toch al wel een vorm ziet enzo op de echo en dat niet er in ziet. Had ik ook niet verwacht overigens, maar allicht omdat we M* als ervaring hadden dat dat zo opviel.

    Hou jezelf in de gaten en volg je gevoel. Hoe je hier om mee moet gaan is geen regel voor.
     
  3. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.713
    6.983
    113
    Vrouw
    Sterkte ❤️
     
  4. Padmee

    Padmee Fanatiek lid

    19 apr 2013
    2.051
    1.533
    113
    Heel veel sterkte met het verlies.

    Ik durf niet te zeggen of dit het wel of niet is. Bij mij zag het er wel anders uit. Meer een soort wit/doorzichtige bal. Maar ik heb het niet uit de wc (durven) halen en dus niet gekeken of ik ook echt de embryo erin zag zitten.
     
  5. MyrtheMyr

    MyrtheMyr Lid

    23 nov 2012
    64
    38
    18
    Wat verdrietig. Het is echt heftig hè? Zowel lichamelijk als mentaal. Toen ik een miskraam had rond dezelfde termijn (hartje was rond de 10 weken gestopt) was er wel echt een mini kindje te zien. Met een duidelijk hoofdje en armpjes en beentjes. Was niet te missen. Mijn miskraam heeft dagen geduurd. Ik verloor af en toe grote stolsels en dan was het weer even rustig, om vervolgens de volgende dag weer te beginnen met nieuwe weeën, totdat alles eruit was. Dus het zou ook kunnen dat het nog niet klaar is. Sterkte!!
     
  6. Sophie2019

    Sophie2019 Fanatiek lid

    21 jul 2018
    1.746
    1.322
    113
    Vrouw
    Wat verdrietig, veel sterkte!

    ik heb ook een missed abortion gehad en verloor iets soortgelijks. Ik heb het open gemaakt omdat ik wilde weten of dit het was.

    En binnenin zat inderdaad een vruchtzakje met mini vruchtje (was gestopt met 6.3 weken en zat al weken levenloos in me). Gynaecoloog gaf aan dat het ingekapseld was door gestold bloed en weefsel.

    als je wil wil ik de foto’s wel delen.

    nogmaals veel sterkte!
     
  7. Bam1981

    Bam1981 Actief lid

    26 apr 2022
    371
    290
    63
    Vrouw
    Wat verschrikkelijk! Veel sterkte!
     
  8. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    Heel veel sterkte!

    Het verschil tussen stolsels en weefsel is dat je stolsels vrij makkelijk uit elkaar kan trekken en weefsel niet, dat is heel stug en hard. stolsels zijn vaak rood, bruin, paars, terwijl in weefsel vaak veel meer kleuren zitten zoals wit en groen.

    Als je het echt graag wil weten om het beter een plekje te geven zou ik toch open het open te maken. Als het makkelijk uit elkaar valt dan weet je dat het stolsels zijn, zo niet en je ziet meerdere kleuren (wat ik op de foto wel lijk te zien), dan is het weefsel.

    Je kan ook, als je dat niet sowieso al gaat doen, een echo laten maken of je schoon bent en zo ja, dan weet je dat dit nog het meest tastbare is wat je van deze zwangerschap hebt en omdat het het grootste is wat eruit is gekomen, is het dan enigszins aannemelijk dat dit om het vruchtje en vruchtzakje zou gaan, geen garanties uiteraard.
     
  9. Golden1213

    Golden1213 Fanatiek lid

    14 apr 2020
    2.439
    1.825
    113
    Heel veel sterkte met dit verlies!

    Vreselijk om dit mee te maken :(
     
  10. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw
    Hier met mijn vroegere miskraam het bewust in water gedaan in een bakje. Dan zie je idd dat weefsel niet oplost in dat water.

    Heel veel sterkte gewenst...
     

Deel Deze Pagina