Kopen zonder kijken

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Basisuil, 20 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anniek88

    Anniek88 Fanatiek lid

    22 sep 2016
    2.729
    2.510
    113
    Vrouw
    Ik kijk via Videoland. De derde aflevering gezien. Flink budget, flinke eisen. Dat maakt het ook direct wat minder leuk om te kijken.
     
  2. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.008
    11.685
    113
    Vrouw
    Wat een leuk en spontaan stel in aflevering 2!
    Het enthousiasme spatte van het scherm:D
    En er is weer een prachtig huis van gemaakt:thumup:

    De keuken in de garage is prachtig geworden. Geeft enorm veel ruimte beneden, maar nu hebben ze helemaal geen bergruimte meer beneden. Er staat wel een tuinhuisje. Met moeite krijg je daar misschien 2 fietsen in maar niet veel meer.
    Ach deze mensen zijn geen klussers, dus hebben vast niet veel gereedschap. Mijn man integendeel .... Bij ons staat de garage vol met gereedschap en aanverwante artikelen:roflmao:
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  3. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Hier zou mijn man ook heel teleurgesteld zijn als de garage omgebouwd zou zijn naar keuken.
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  4. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.578
    3.804
    113
    Ha ha ja dat dacht ik ook gelijk! Ik dacht nog even dat ze misschien een halve garage oid gebruikt hadden, maar dat was geloof ik toch niet zo.
    Mijn man heeft ook heel veel gereedschap etc, dus dat zou voor ons ook geen optie zijn.
     
  5. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.489
    1.088
    113
    Haha precies dit ja, die man wilde zo graag gras, nou dat zal groeien want een grasmaaier kunnen ze amper meer kwijt.
    Onwijs mooie keuken maar ik vind t een gemiste kans want die ruimte gaan ze wel missen vrees ik als garage
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  6. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.008
    11.685
    113
    Vrouw
    Nee echt heel de garage is keuken geworden. Voor was ipv de garagedeur een raam gezet en achterin openslaande deuren.

    Een kookeiland is echt mooi om te zien en ik denk ook wel praktisch in gebruik, maar ik vind het altijd zo'n mega-obstakel midden in een ruimte.
    Als ze gekozen hadden voor een deel van de garage ipv helemaal en dan gewoon aanrecht langs de muren, dan had dat volgens mij ook prima gegaan en ruim geweest.
     
    aicirtap en olleke vinden dit leuk.
  7. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Super leuk weer geworden inderdaad! Krijg altijd zoveel verhuis/verbouw drang als ik dit zie. Ook al weet ik dat het niet realistisch is wat zij kunnen doen met 50k haha. Hier laatst een offerte aangevraagd voor een aanbouw, ik ben benieuwd.

    Maar ik heb ook genoten van dit stel, zo enthousiast! Ik zou zelf ook de garage missen, die hebben wij niet en is in ons volgende huis juist een pre. Voor de auto en fietsen etc. Maar goed, de tuin is ruim zat, misschien hebben zij zelfs nog wel ruimte om een groter tuinhuis erop te zetten in de toekomst.
     
  8. Patty86

    Patty86 Fanatiek lid

    8 okt 2012
    3.244
    2.421
    113
    Vrouw
    Ze hadden toch nog een schuur en een flinke bergzolder. Moet je kijken als daar nog een dakkapel opkomt. Echt onwijs leuk stel. Wordt je gewoon vrolijk van.
     
  9. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.008
    11.685
    113
    Vrouw
    Er stond idd een tuinhuisje. Een deel daarvan was volgens mij een afdakje om onder te zitten. Dan blijft er maar een klein schuurtje over. Grasmaaier erin en twee fietsen dan is dat al vol denk ik.
    Natuurlijk kunnen veel dingen op.zolder opgeborgen worden.
     
  10. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Op zich een leuk programma. Maar ik verbaas mij echt enorm dat mensen zo'n belangrijke beslissing overlaten aan een ander. Een huis kopen is toch een gevoel. En nu heb je niets te zeggen over het huis, de inrichting en zelfs niet waar het staat. Woonplaats en buurt is wat mij betreft heel erg belangrijk. Er zijn tal van plekken waar ik absoluut niet zou kunnen en willen wonen (ongeacht het grote mooie huis).

    Ook is het verbouwingsbudget natuurlijk totaal niet realistisch omdat alles gesponsord is en vakmanschap in dienst van het progamma. Daar kan de kijker dergelijke grote verbouwingen niet mee doen. Ik moet altijd wel lachen om "het probleem". Het lijkt mij logisch dat je als kandidaat spaargeld hebt. Je weet dat verbouwen geld kost. En bespaart natuurlijk enorm door je deelname.

    Dat huis in Leiden was leuk. Maar echt veel te krap voor 2 grote mensen. En dan hebben ze nog geen kinderen.
     
    puzzelstukje vindt dit leuk.
  11. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Blijkbaar wordt er best goed naar ze geluisterd. Er wordt rekening gehouden met de 'eisen'. Afgelopen aflevering was dat ook weer zo duidelijk met die kaart van groningen... waar wel, waar niet... En veel mensen hebben echt geen goed beeld van de kosten hoor...



    Maar ontzettend leuk koppel inderdaad deze week. Dat ze de garage omgebouwd hebben past helemaal bij hun. Toen ze de garage eerst zagen hadden ze volgens mij ook echt zoiets van; euh, wat moeten we daarmee???? Dus voor velen zou het verschrikkelijk zijn - maar voor hun was het perfect. En echt een extra schuurtje in de tuin past tzt ook nog wel als dat nodig mocht zijn (als er kinderen komen eventueel) . Net zoals de ruimte op zolder; plék zat... Het is echt een heerlijke woning geworden! Goed geluisterd! Ik vond het ook leuk om te zien dat er totaal geen verbazing of teleurstelling was toen de zolder niet gedaan bleek te zijn. Ze bleven helemaal enthousiast.

    En ook grappig het verschil in denkbeeld; ja, ze wilden een grote keuken! - bleek dat ze keuken vóór hij verbouwd was al groot genoeg vonden, want het was al zo veel groter dan ze nu hadden :-D . Natuurlijk was het naderhand helemaal fantastisch, maar toch...
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.556
    3.458
    113
    Wat een leuk stel inderdaad!
    Ik vond dat huis ook groot zat zonder dat de garage tot keuken werd omgebouwd. Dacht eerst ook dat ze misschien alleen een deel zouden doen, maar blijkbaar de hele garage.
     
  13. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Een grote garage is alleen nodig voor mensen (met name mannen) met veel gereedschap en een werkbank enzo. En misschien grote spullen voor bepaalde hobby's (windsurfen etc). Maar mijn ervaring is dat zo'n grote ruimte vaak vol komt te staan met rommel die je eigenlijk niet nodig hebt. En als je een grote berging of zolder hebt kunnen daar prima spullen staan die je maar beperkt nodig hebt (kampeerspullen, wintersport of zwembad etc).

    Ik zou veel liever een grote leefruimte hebben dan een klein huisje met grote garage.
     
    Mamavandrie34 en Zara75 vinden dit leuk.
  14. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.008
    11.685
    113
    Vrouw
    Ik snap je helemaal. En ik zou zo'n beslissing ook echt niet aan een ander overlaten.
    Maar er zijn blijkbaar heel veel mensen die moeite hebben met beslissingen nemen. Samen tot een besluit/compromis te komen. Zij zijn dus blij dat een ander dat voor hen doet.
    Mijn man en ik liggen heel erg op 1 lijn. Toen wij 15 jaar geleden op huizenjacht waren waren we het ook steeds eens met wat we wel en niet fijn/belangrijk vonden aan een huis.
    Ook qua inrichting hebben wij altijd zo besloten. Mijn zus en haar man hebben daar bijv ook veel meer moeite mee. Die moeten eerst alle opties hebben gezien voor ze kunnen beslissen.
    Toen wij een nieuwe keuken kregen plaatste mijn man hem zelf. Op het moment dat hij klaar was om te gaan tegelen zijn we naar een zaak gereden, tegels uitgezocht, meegenomen en klaar. Hij kon gaan tegelen:thumup: Mijn zus kreeg zo'n beetje een rolberoerte toen ze hoorde dat we nog geen tegels hadden:roflmao:
     
  15. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Ik ben het eens hoor met je eerste alinea, maar… ik denk dat het voor veel beginnende stellen de allerlaatste optie is om zsm aan een huis te komen. Zeker in deze tijd, heb je eerder een huis dmv dat program dan dat je zelf gaat zoeken, vaak ook in combinatie met de wensen die ze hebben. Die ik overigens vaak absurd en totaal onrealistisch vind. Maar goed, dat is een ander verhaal :D
     
  16. WinMom90

    WinMom90 VIP lid

    9 jul 2021
    5.508
    4.308
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ik vind het een geweldig programma en kan er soms wel ideeën uit opdoen.

    Persoonlijk zou ik nooit mee doen omdat ik, als ik bijvoorbeeld hier in de omgeving kijk echt bepaalde straten of hoeken waar ik echt niet zou willen wonen.

    Zei ik overigens ook over de wijk waar we nu wonen, maar dat was het perfecte huis, op de perfecte plek, met de juiste ruimte om de woning.
    Gevoel was direct goed hier en dit is wel echt het juiste plekje in deze wijk.

    Ook vind ik de investering in het interieur persoonlijk teveel.
    Ik zou liever mijn huidige meubels zoveel mogelijk behouden en liever een investering zien in Verduurzaming, juist in deze tijden is spouwmuur, vloer en dakisolatie echt fijn.
    Sommige woningen hebben wel zonnepanelen, maar is vooral bij oudere woningen zichtbaar dat er geen spouwmuur en dakisolatie is.

    Maar goed dat blijven Persoonlijke dingen natuurlijk :p

    Stel 2 uit Groningen heb ik echt van genoten, zo enthousiast, echt oprecht heel erg blij.
     
  17. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.345
    113
    Wat een leuke aflevering weer! Heel tevreden mensen, vonden alle huizen prima en hadden het gekochte huis niet verwacht, maar wel gehoopt.
    En ja, het bouw budget zou voor ons nooit realistisch zijn voor wat er is gedaan, maar dat is een van de voordelen als je je hele kapitaal in handen van het programma geeft.

    Nu nog even het resultaat afwachten.
     
  18. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    1 feb 2015
    7.726
    4.689
    113
    Vrouw
    Ik begrijp echt wel dat mensen mee doen aan dit programma, je komt er bijna niet meer tussen op de huizenmarkt.
    Als je kijkt naar de aflevering van deze week en volgende week (op videoland al te zien), gewoon reëele wensen, maar bijna onmogelijk om als leek een huis te scoren. Zelfs Alex lukt het maar met moeite.
     
    Dubbelgeluk vindt dit leuk.
  19. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.345
    113
    Ik snap het ook, en je krijgt zoveel terug voor je geld, dat lukt je als koper zijnde nooit.
     

Deel Deze Pagina