Uitgerekend 1-15 mei 2022 - deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Mamavandrie34, 6 apr 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.390
    2.155
    113
    Het is redelijk stil vandaag voor ons doen, logisch ook wel eigenlijk met al die kleintjes en ieder zijn eigen uitdagingen Ik denk ook veel aan @Sillemie en hoop dat de borstontsteking meevalt voor zo ver dat kan.
     
    KleineLai en teenslipper vinden dit leuk.
  2. Dompiewompie

    Dompiewompie Fanatiek lid

    2 jul 2018
    1.168
    1.488
    113
    Vrouw
    Dat dames

    fijn om te lezen hoe het bij iedereen gaat.
    Ik liep wat achter maar ben terug bijgelezen.

    Hier ging het even niet zo goed. De eerste voeding die ze met gaviscon kreeg, was echt top. Ze was rustig en relaxed en sliep opeens goed. Maar na een aantal voedingen ging ze steeds meer zuur teruggeven en nadien ook echt braken.

    We zijn dus maar weer gestopt met die gaviscon. Ik merk nu weer meer onrust helaas. Overdag laat ik haar op haar buik slapen, dat helpt beter dan inbakeren voorlopig.

    Zelf ben ik eindelijk mijn vocht aan het verliezen:thumup: op 2 dagen tijd is er 6 kilo af :cool: echt bizar dat een lichaam zoveel vocht kan vasthouden.

    Mijn man is sinds maandag terug aan het werk. Ik vond het maar spannend, hoe het zou gaan de ochtenden en avonden alleen doen met 4 kinderen. Maar het ging eerlijk gezegd beter dan verwacht.

    @Malbec ik vind het echt heel knap dat je even op de camping zit. Ik zou er niet aan moeten denken: onze Ida zou iedereen steeds wakker brullen, alle gasten op de camping boos op ons. Nee wat een drama zou dat zijn :roflmao:

    @teenslipper ik vind dat je het super doet zo volhouden met de borstvoeding. Ik hoop voor je dat ze snel gaat drinken bij je!
     
  3. Zeester85

    Zeester85 Actief lid

    11 jun 2020
    187
    374
    62
    Vrouw
    @Dompiewompie Knap hoor, 4 kinderen managen! Veel respect omdat de jongste 2 ook nog echt jong zijn.

    @Liva Gefeliciteerd met de geboorte van Luca. Ik vind het zo mooi om te lezen hoe jij in contact blijft met jouw eigen lichaam. Is voor mij als redelijk nieuwbakken moeder heel erg mooi voorbeeld. (Ik zou bijvoorbeeld nooit kraamhulp durven wegsturen, maar als ik het zo lees is dat het beste wat jij kon doen) Respect.

    Reageren kom ik niet veel aan toe, maar lees wel veel mee. Blijf veel respect voor jullie allemaal voelen. Iedereen die gaat voor het beste voor haar kind en gezin, ondanks tegenslagen in vorige kraamperiodes en de huidige kraamperiode. Wat een stoere vrouwen, om hun jullie eigen doelen en gevoel na te strijden. Daarbij hebben een aantal behoorlijk wat lichamelijke/geestelijke en ook voor de baby lichamelijke tegenslagen.

    Hier hebben we een hele goede flow. Echt een heerlijke roze wolk. Ik heb me de afgelopen 2 weken eigenlijk geen kraamvrouw gevoeld, omdat ik zo goed op de been was. Hele lieve kraamverzorgster gehad, die me veel vertrouwen heeft gegeven en super voor ons gezorgd heeft. Echt een kado.
    Kleine M drinkt echt super bij mij. BIj grote M was het de borstvoeding in het begin echt zeuren. Hij hapte niet goed aan en moest telkens nakolven en flessen. Ik heb de kolf nog niet aan hoeven raken gelukkig.
    Grote M is heel lief voor zijn kleine zusje en heeft gelukkig geen last door alle veranderingen in huis en gezin.
    Met mijn vriend op dag 4 wel wat ruzie gehad, omdat ik gevoel kreeg dat hij ons niet belangrijk genoeg vond. Hij moest weer aan het werk en ook lange dagen. Ik heb hem gelukkig goed mijn gevoel uit kunnen leggen, waardoor hij er op kon reageren. Hij uit nu beter dat hij graag bij ons is en heeft na vorig weekend ook beter door dat de zorg voor 2 kleine kinderen echt hard werken is. Hij was maandag echt bezorgd of ik het wel alleen redde. Voelde me daardoor erg gehoord en dat was het belangrijkste.

    Ik las de afgelopen tijd ook veel over anticonceptie. Is iets waar ik langzaam ook over na ga denken. We hadden voor de geboorte van kleine M het gevoel dat we 3 of 4 kinderen zouden willen, mocht het ons gegeven zijn. Heb het ook echt niet als mijn laatste zwangerschap ervaren. Maar nu na de geboorte voelt het zo compleet, dat er (eerst voorlopig) geen nieuwe zwangerschap in de planning staat. Ik zit aan mirena spiraal te denken.

    Sorry als ik vaker zou meeschrijven, dan zou op iedereen persoonlijk reageren makkelijker gaan. Maar heb niet altijd de tijd om ervoor te gaan zitten.
     
    Dompiewompie, Sillemie, KleineLai en 3 anderen vinden dit leuk.
  4. teenslipper

    teenslipper Bekend lid

    3 apr 2020
    824
    1.122
    93
    Vrouw
    @Zeester85 we zitten nu allemaal met 1 of 2 newborns en schrijven allemaal wat minder. Niemand zal t je kwalijk nemen! Kindjes op de 1e plaats he ;)
    Wat fijn dat de bv goed gaat en dat t tussen jou en je man nu ook goed gaat.

    Wij denken/dachten ook 3 of 4 kindjes te willen. Maar ik ben niet zo'n ster in bevallen en tjjdens de zwangerschap flinke bekkeninstabilliteit. En dan nu zo'n heftige kraamperiode hakt er ook wel flink in. We gaan het eerst maar eens een poosje bekijken hoe t loopt. Herken wel wat je zegt als niet de laatste zwangerschap gevoel maar nu heel compleet voelen.
     
    Ang1987, ButterflyPassion en KleineLai vinden dit leuk.
  5. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Afgelopen nacht wel een zware nacht gehad. L heeft in principe de hele nacht geslapen, zij deed het dus super goed, maar ikzelf werd van elk geluidje wakker. Elke 10 à 20 minuten zat ik weer rechtop in bed. Ik weet niet zo goed wat ik daar aan kan doen. Het is nu de tweede nacht dat ik zo alert ben. vervelend.

    Vanmorgen kwamen vrienden ontbijten, erg gezellig, en nu gaan we even naar buiten met de jongens en L. Daarna gaat kleine R slapen en dan zien we wel wat we verder nog gaan doen :)

    Iedereen een fijne middag!

    baby spam :
    Bekijk bijlage 725411
     
    Ang1987 en ButterflyPassion vinden dit leuk.
  6. teenslipper

    teenslipper Bekend lid

    3 apr 2020
    824
    1.122
    93
    Vrouw
    H. heeft trouwens net zo'n ochtendhumeur als haar moeder :D
    Hahahaha! Nee valt mee, maar zo lag ze wel te slapen vanochtend
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Ang1987 en ButterflyPassion vinden dit leuk.
  7. Sillemie

    Sillemie Bekend lid

    11 dec 2014
    877
    1.051
    93
    Vrouw
    Zorgcoördinator MBO
    Hazerswoude-Dorp
    @ButterflyPassion: ondanks dat je niet wilt praten lijkt het mij (als buitenstaander) toch wel een goed idee. Externe hulp is ook iets wat het overwegen waard is denk ik. Probeer echt jezelf niet weg te cijferen. Als je niet goed van jezelf zorgt kan je niet goed voor je kindjes zorgen.

    @KleineLai: ik ben zei blij om te lezen hoe jij zo op jouw prachtige roze wolk zit. Na de vorige 2 is het jou echt wel extra gegund.

    @Malbec: heerlijk chillen op de camping! Veel plezier.

    @teenslipper: wat fijn om te lezen dat jullie kleine stapjes voorwaarts zetten met de borstvoeding. Jullie hebben nog een lange weg te gaan maar met jouw doorzettingsvermogen moet dat goed komen :thumup:.

    @Dompiewompie: balen dat de gaviscon niet werkte!

    Hier gaat het met de borstontsteking redelijk. Het doet wel nog pijn maar ik heb al sinds gisterenavond geen koorts meer.
    Afgelopen nacht was wel echt een prut nacht. Viviën had heel veel last van krampjes en heeft het grootste deel vd gehuild, gedronken of op mij geslapen
     
  8. Dompiewompie

    Dompiewompie Fanatiek lid

    2 jul 2018
    1.168
    1.488
    113
    Vrouw
    Ik herken wat je zegt: bij elk geluidje word ik weer wakker. En dan zit mevrouw gewoon lekker te knorren en is ze helemaal niet wakker. Ook overdag loop ik steeds naar boven omdat ik denk iets te horen maar dan slaapt ze steeds nog :rolleyes:
    Zodra ze de nachten doorslaapt gaat ze meteen naar de meidenkamer, dan slaap ik weer wat beter :roflmao:
     
    Ang1987 en Sillemie vinden dit leuk.
  9. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Erg hè? Dan ligt ze inderdaad gewoon een beetje te knorren in haar slaap maar ik ben meteen klaarwakker :rolleyes:
    Volgens mij had ik bij kleine R hetzelfde, die ging dan inderdaad ook naar zijn eigen kamer zodra hij doorsliep.
     
    Ang1987 vindt dit leuk.
  10. Aaav

    Aaav Bekend lid

    12 jan 2019
    651
    1.112
    93
    Vrouw
    @ButterflyPassion wat goed dat je open en eerlijk bent. Ik wilde gister al reageren maar wilde even tijd hebben. Ik snap heel goed dat je eigenlijk niet wil praten met iemand, maar hou het voor jezelf goed in de gaten. Ik heb het nooit gedaan, en zit nu, 2,5 jaar later nog met de ellende. Zeker wel met ups, maar meer downs. De fotos in mijn pyjama op de bank zijn niet op 10 handen te tellen, ik baal daar nu ontzettend van en kan er echt verdrietig van zijn. Ik heb nu hulp, maar heb zoveel spijt dat ik dit niet eerder heb gezocht. Ik ben allang niet meer mezelf en heb nog een lange weg te gaan!

    Niet gezegd dat het bij jou natuurlijk ook zo gaat! Maar hou je zelf goed in de gaten! ♡
     
  11. Aaav

    Aaav Bekend lid

    12 jan 2019
    651
    1.112
    93
    Vrouw
    @Dompiewompie balen van de Gaviscon, wellicht is als het zo blijft omeprazol iets? Wij moesten daarvoor wel naar de kinderarts, maar had toen een heel andere baby!

    @Zeester85 wat fijn dat het zo goed gaat! Ik heb de pil alweer aangevraagd bij de dokter, die ligt er al. Zodra ik ongesteld ben begin ik gelijk.

    Ik weet niet of er nog kindjes komen hier. Ik voel me redelijk compleet en moet eerst maar eens aan mezelf gaan werken. Daarbij wil ik weer naar school. Sowieso een HBO opleiding, en heel misschien nog een master op de universiteit erna, maar of ik dat red weet ik niet. :roflmao:

    @Sillemie fijn dat het beter gaat! Dan wel weer jammer van de nacht. Blijf het zo zielig vinden die krampjes.

    @Malbec respect hoor op de camping! Ik ging vandaag even met de 2 kinderen naar mn moeder (5 min met de auto) vond t maar een wereldreis :roflmao:

    @Liva wat fijn dat het zo goed gaat! Kraamzorg afzeggen zou ik dus ook echt niet durven haha!

    Hier vandaag ook weer een goede dag. Gister weer veel krampjes/zuur en huilen. Lijkt wel of hij zuur krijgt omdat hij gewoon vol zit. Hij poept ook elke keer een dag niet en dan doet het zeer. Vandaag weer een heerlijke slaper en heel tevreden.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Ang1987, KleineLai, Sillemie en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. Liessb88

    Liessb88 Actief lid

    24 aug 2021
    391
    623
    93
    Vrouw
    Hier net een half uurtje terug thuis van het voetbal tornooi van de middelste. Nu terug genieten gewoon thuis. Voor de rest doet Mil het wel goed deze nacht weer 7 uurtjes geslapen. Ik heeft veel rode bultjes in zijn gezicht. ( ik weet niet of het muggenbeten zijn of baby acne)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Ang1987 vindt dit leuk.
  13. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Hey lieve meiden,

    Bedankt voor al jullie lieve berichtjes ♡ .
    @KleineLai ik heb veel aan je informatie, lees ook een hoop herkenning, dus dank dat je even de tijd hebt genomen om te reageren. Andere dames uiteraard ook! Maar heb even de energie niet jullie individueel te reageren.

    Gister heb ik de jeugdarts van het CB gebeld, uitgelegd hoe de situatie is. Was natuurlijk voor haar moeilijk om iets van een oorzaak mee te denken over de telefoon, maar naar aanleiding van wat ik vertel denkt ze toch dat het gewoon het stukje geborgenheid is waar ze naar zoekt , waardoor ze gaat huilen als we haar neerleggen. Ze zei ook dat het niet reëel is te denken dat er nu iets is wat we kunnen doen of veranderen, wat de situatie ineens drastisch veranderd. Wel heeft ze wat tips gegeven hoe met N om te gaan. Vond ik heel fijn, tegelijkertijd merk ik dat ik het mezelf 'kwalijk' neem dat ik dat na 3 kinderen nog niet zelf weet. Maar goed, gesprek was wel positief . Volgende week donderdag heb ik een afspraak bij de jeugdarts van het CB.

    Gister avond is er een vriendin van me gekomen, dat was fijn. En gister en vandaag veel gepraat met met man. Heb de tip van je aangenomen KleineLai om precies te vertellen wat ik voel, is me vandaag goed gelukt.

    Ik begin nu ook voor het eerst te benoemen wat ik bij V heb gevoeld, en niet heb gevoeld. Heb mijzelf nooit beseft dat dit zo diep gezeten heeft. Het was toen over, dus dan is het klaar toch? Dacht ik? Ja, die kom ik nu wel tegen.

    Ik Hoop dat het gewoon een lange baby blues is, en ik met praten met mijn man en vriendinnen de zaken een plekje kan geven. Zo niet besef ik me ook echt dat ik externe hulp moet zoeken.

    Heb vandaag wel een geniet momentje gehad met P, V en N. Was alleen met hun naar het bos (is op loopafstand) en dat ging super goed. Dus dat is fijn. Op het moment dat N huilt benoem ik aan mijn man dat ik dan het gevoel heb te falen. Het benoemen geeft wel verlichting merk ik.

    Beetje onsamenhangend, ik ga nu even eten. In ieder geval heb ik zo veel aan jullie!! Echt blij met dit groepje ♡♡ En ik lees hier alles en vind dat erg leuk :) en die lieve foto's allemaal, zo lief ♡♡
     
    Sillemie en Ang1987 vinden dit leuk.
  14. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    Elke baby is anders. Je kan 8 kinderen hebben en al 25 jaar voltijd werken op een opvang, je zal hoe dan ook altijd tegen nieuwe situaties aanlopen waar je hulp bij nodig hebt. Dat heeft elke ouder en dat is echt geen schande!

    Heel herkenbaar. Ik spreek nu ook veel over de babytijd van grote R en de babytijd van kleine R. Nog steeds een stukje verwerking denk ik ja :)
    Niet gek ook, zo’n zware babytijd laat sporen na. Ik kan er wel met steeds minder emotie over praten. Ik hoef niet altijd meer te huilen zeg maar, sommige dingen heb ik afgesloten, andere dingen zijn nog wel gevoelig/pijnlijk. Dat zal met de tijd steeds beter gaan denk ik!

    Fijn dat je ook je goede momentjes hebt! Hou je daar aan vast! Het is op en neer, totdat je op een gegeven moment denkt: ‘hey! Ik heb vandaag en gister nog helemaal niet gehuild!’

    komt goed mama! Blijf hier ook alsjeblieft van je afschrijven hoor als je de tijd en energie kan vinden :)
     
    Sillemie, ButterflyPassion en Ang1987 vinden dit leuk.
  15. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.894
    25.246
    113
    @Aaav , hier ook een slome poeperd :roflmao: ze poept om de 2 dagen en dan meteen 3x op 1 dag. De krampen zijn daarna ook een stuk minder.

    Leuk pakje heeft je knapperd aan!
     
    Sillemie en Ang1987 vinden dit leuk.
  16. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.390
    2.155
    113
    Hee meiden,

    Hier vandaag een beetje in de meeleesstand.
    Oudste is natuurlijk vrij en wil ik extra veel aandacht geven dus iets minder op het scherm.
    Verder alles zijn gangetje hier, gaat goed. Vrij veel kraambezoek maar verder lekker met de familie.

    @ButterflyPassion wat onwijs goed dat je de cb arts hebt gebeld en je helemaal uitspreekt naar je vriend.
    Wat is het akelig herkenbaar zeg voor een aantal van ons, @Aaav voor jou ook pittig hoor. (Lieve foto van je knapperd en erg leuk pakje idd:))
    Zie ook lieve foto's voorbij komen van de kleintjes van @Liessb88 en @KleineLai @teenslipper wat een schatjes. @Liessb88 het lijkt wel een beetje op baby acne zou ik zeggen?

    @Zeester85 heerlijk dat het zo goed loopt bij jullie. En logisch dat je niet zo veel reageert toch. Vond je berichtje erg fijn lezen!

    @Sillemie fijn dat het al wat beter gaat maar volgens mij is borstontsteking heel naar!!

    @Dompiewompie jeej fijn van de 6 kilo en sowieso respect voor jou met 4 kindjes.
    Wel balen van de gaviscon.

    Sorry als ik vergeet te reageren op mensen dit is wat ik een beetje heb onthouden.

    Hier trouwens een jongen die denk ik 6 a 8 keer per dag poept. Luiers gaan lekker hard ook zo.
     
    Sillemie, ButterflyPassion en teenslipper vinden dit leuk.
  17. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.692
    7.739
    113
    Vrouw
    Lieve meiden,

    Wij zijn hier lekker aan het genieten. Alles lekker relaxed. Heerlijk! Vandaag waren we even naar een markt—> kei druk, dus snel weer pleite haha. Toen even naar Blokzijl geweest om te lunchen en bootjes te kijken en daarna bij kennissen nog een bakkie gedaan.

    Nina doet het heel goed! Ontzettend wijs en alert en houdt haar hoofdje ook al goed omhoog!

    @Liva hoe is het met jou?

    @ButterflyPassion ik vind het zo knap hoe je alles durft te benoemen. Het lijkt me zo pittig om je zo te voelen, dus petje af hoe je het allemaal doet ❤️
    @Liessb88 heerlijke foto! Het lijken mij muggenbultjes, maar kan het mis hebben. Zielig hè, op je verse baby!

    @Aaav wat een toffe plannen! Welke opleiding wil je gaan doen? Wat een heerlijk pakje! Is die van de Hema? Zielig hè, krampjes! Wat balen dat hij maar om de dag poept en het zo’n pijn doet. En als je hem helpt op de dagen dat het lastig gaat? ( temperaturen wil helpen of beentjes heel hoog doen vanuit het bekken )
    @KleineLai wat fijn dat L gewoon goed slaapt maar jammer dat jij dat niet doet! Ik had het in het begin ook zo erg ( alsof ze nu al maanden oud is :roflmao: ) iedere kreuntje hoorde ik ( ze ligt wel in haar eigen bed maar is een afstand van niks en hebben de deuren open ) hoe is het met je jongens en hoe gaat het met de jongste nu op de psz? Wat een heerlijke foto ook van je knappe L!
    @Dompiewompie he, wat balen dat het niet meer lijkt te helpen, de gaviscon. Gelukkig helpt het bijslapen wel wat tegen de onrust overdag.
    @Zeester85 fijn dat jullie in zo’n goede flow zitten ❤️
    @Ang1987 zeg meid. Ik snap dat je je knappe kind voor jezelf wil houden maar begin nu wel echt heeel nieuwsgierig te worden hoor :roflmao:
    @teenslipper super fijn dat ze gisteren vaker aanhapte, het begin is er! Lief die foto haha. Hoe ging het vandaag?
    @Sillemie gelukkig geen koorts meer, hopelijk is het snel helemaal over!

    Volgens mij heb ik er veel nu gehad. Sorry als ik iemand vergeten ben. Ben nu zozeer druk maar gewoon even lekker aan het genieten :roflmao:

    Oh! Nina slaapt niet meer in de puckababy, super fijn! Dacht ik probeer nu al zonder anders zit ik straks met dat afbouwen. Nou. Ze kraaide er niet om hoor :roflmao:

    Nou fijne avond lieverds!
     
  18. Ang1987

    Ang1987 Fanatiek lid

    28 jul 2020
    2.390
    2.155
    113
    Ahhhh die foto. Jeetje inderdaad een sterke meid ook met dat kopje al zo omhoog.

    Qua foto's van mijn schatje: ik heb een paar halve pogingen gedaan maar dan ging het weer niet goed dus ik heb het oprecht even in mijn agenda gezet vandaag zodat ik op een vast moment er even voor kan zitten (okee duurt nog geen 5 a 10 min maar moet even de juiste mensen en foto's zoeken en tussendoor werkte dat steeds net niet):roflmao:

    Wat goed van de puckababy. Hier slaapt ie er snachts in, overdag gaat prima zonder, ben benieuwd hoe dat zo gaat. Denk als het warm wordt, dat ik 'm uit doe.

    Klinkt alsof het erg leuk is daar op de camping. Stoer dat je jullie dat gewoon doen hoor. Veel plezier nog even!!
     
    Sillemie en Malbec vinden dit leuk.
  19. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.692
    7.739
    113
    Vrouw
    Hahaha :roflmao: nou ben super benieuwd naar je schatje!

    Ja Nina ook alleen in de nacht en niet overdag, overdag ging het prima dus ik dacht, ik probeer het gewoon. Heb hem overigs nu ook gewoon mee, voor het geval dat haha.

    Haha hoor meer dat ze het stoer vinden dat we gaan maar wij ervaren dat helemaal niet zo. :roflmao: Luuk ligt links en Nina rechts maar hij wordt niet wakker in de nacht van haar gebrul om een fles ( die ik dan niet in 2 sec naar haar eerst brul aangeef en ze dan nog harder gaat :roflmao: ) wonderlijk wel, op zo’n kleine afstand. Heeft hij denk ik van zijn vader :D:roflmao:
     

    Bijgevoegde bestanden:

  20. Aaav

    Aaav Bekend lid

    12 jan 2019
    651
    1.112
    93
    Vrouw
    Ja van de Hema inderdaad!

    Ik wil toegepaste psychologie gaan doen, en daarna nog door voor doctorandus. Uiteindelijk wil ik daamee gedragsdeskundige worden haha.

    Ja tempen/beentjes omhoog doen we idd al.. en ik fiets me suf met zijn beentjes
     
    Ang1987 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina