Gevoelens voor iemand anders

Discussie in 'De lounge' gestart door Yeuu, 9 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.586
    1.402
    113
    Heb echt wel eens kriebels gehad maar nooit iets meegedaan. Naarmate ik ze beter leerde kennen bleken ze in de verste verte niet te kunnen tippen aan m'n eigen man en waaide de kriebels vanzelf weer over. Heb het er ook nooit met m'n man of wie dan ook over gehad. Niet nodig omdat ik er echt nooit iets mee gedaan zou hebben en het altijd vanzelf weer overwaait.

    In m'n vorige relatie was het overigens wel anders. Daar werd ik echt smoorverliefd op iemand. Heb met die man ook intense gesprekken gehad (terwijl een "kriebel" gewoon oppervlakkig/vriendschappelijk blijft). Verder niets mee gedaan maar dat was wel een duidelijk teken voor mij dat er dingen niet goed zaten in m'n eigen relatie. M'n ex kon namelijk helemaal niet tippen aan die ene leuke man. En toen ik het eens goed op een rijtje zetten had m'n ex juist allerlei kwaliteiten die ik helemaal niet zo leuk vond.

    Kortom een beetje kriebel/vlinders lijkt me heel normaal. Maar als je echt verliefd wordt op een ander is dat wel een teken dat er iets niet goed zit.
     
  2. tumtummetje

    tumtummetje Fanatiek lid

    8 jul 2006
    1.768
    1.513
    113
    Oprechte vraag : Wat is het verschil tussen kriebels / vlinders en verliefdheid? Mijn vriendin is jaren geleden bij haar toenmalige partner vreemdgegaan en keihard verliefd geworden op een ander. Liefde maakt blind zeggen ze dan, want dat was een heftige maar korte relatie.
    Is dat dan anders dan kriebels?
     
  3. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.694
    14.045
    113
    Oh de menukaart mag best bekeken worden, net zo goed als mn man de kaart bekijkt heb ik ook mn ogen wel in gebruik.

    Maar een lange rij ex'en waarvan mn man behoorlijk wat bitches en ik een fikse lading horken en hufters (of de ja knikkers) brengt alles al vrij snel in perspectief.

    Mn man is niet ideaal kan een hele rij opturven, ik ben ook zeker niet perfect. Maar als het er op aan komt heb ik een one-man army en hij ook. Dat zn was dan steevast naast de wasmand ligt, het bed een zooitje is etc, ach irritant is het wel maar wat er tegenover staat aan goede eigenschappen is wel even belangrijker.
     
  4. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Liefde maakt blind…
    Aha! Vandaar dat ik blind ben geworden aan één oog toen ik voor C koos :roflmao:
    Sorry, heel flauw grapje tussendoor :p
     
    toch3 vindt dit leuk.
  5. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.708
    6.520
    113
    Vrouw
    Heb het zelf nooit gehad en nooit meegemaakt, maar ik kan me best voorstellen dat als je een langere relatie hebt dat je best een keer iemand tegen kunt komen waar je een 'crush' op kunt krijgen.
    Ik denk dat het ligt aan wat je doet met dat gevoel.. maar als ik een relatie zou hebben met een man en hij zou na een paar jaar een keer iemand leuk gaan vinden zou dat niet meteen exit zijn denk ik. Zolang er niet naar gehandeld wordt en erover gepraat kan worden.

    Maar goed. Ik ben single, wat weet ik ervan :roflmao:
     
    Zoe123 en Spectre vinden dit leuk.
  6. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.612
    25.670
    113
    Vrouw
    Voor mij is het dit:
    Kriebels: ik denk. Wat een leuke man. Onder andere omstandigheden zou ik verliefd kunnen worden. Maar omdat we beiden zo gelukkig getrouwd zijn ga ik daar op geen enkele manier aan toegeven en blijven we de hoede vrienden die we zijn.
    Met deze man flirt ik dus ook niet. Wel praat ik met hem over persoonlijke onderwerpen, zoals de kinderen, onze partners (inclusief af en toe lekker klagen) of onze dromen.

    Verliefd: is echt een stap verder. En dat zou ik op die persoon ook kunnen worden als er wel geflirt zou worden en de relatie met mijn man in een dip zou zitten.

    Zou ik iets met die verliefdheid doen. Nee absoluut niet. Ervaring uit het verleden heeft mij geleerd dat dat alleen maar ellende en spijt geeft.
    Toen had ik Kriebels, begon hij te flirten, ik deed mee en werd verliefd, zette een superlieve en trouwe man bij het grof vuil, en werd vervolgens zelf gedumpt.
    Zat ik dan. Alleen, aan de zndere kant van het land. Daarna kreeg ik een relatie met mijn man (kende hem al langer en kon bij hem uithuilen) en heb ik gezworen nooit meer vreemd te gaan of er zelfs maar aan te denken.

    Die ex die ik had gedumpt, heb ik nooit weer gezien. Maar ik denk nog vaak aan hem. En voel me nog steeds schuldig. Vind mezelf een naar mens, zoals ik hem heb behandeld.
     
  7. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    22 okt 2018
    3.925
    1.659
    113
    Vrouw
    Met flirten is niks mis in mijn ogen. ik dans graag, partner is een stijve hark. Dus met avondje uit staat hij te kletsen aan een bartafel en ik dans. En als er dan een man staat te dansen dan dans ik daarmee…. Dat vind mijn man alleen maar leuk. Zien hoe ik mij vermaak… en als hij dan staat te kletsen met een vrouw ja prima! Lekker doen
     
  8. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.586
    1.402
    113
    Kriebels zijn voor mij dat ik het een hele leuke interessante man vindt. Dat ik blij wordt als hij aanwezig is. En als ik er aandacht aan zou geven en wederzijds is zou het misschien om kunnen slaan in verliefdheid.

    Verliefd: dan denk ik continue aan diegene. Is al mijn aandacht op diegene gericht etc.

    Verliefdheid heeft in mijn ogen ook niets te maken met hoe goed een relatie is/gaat zijn. Dit gaat namelijk vanzelf over in houden van en dat is weer een ander "level".
     

Deel Deze Pagina