Slapen avond gaat moeizaam

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Irmiee, 18 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Irmiee

    Irmiee Bekend lid

    4 nov 2018
    719
    889
    93
    Vrouw
    Hoi,

    Ondanks dat dit mijn tweede kindje is, vraag ik me toch af of dit herkenbaar is voor iemand (mijn 1e was een refluxbaby, dus slapen was sowieso heel slecht: in slaap wiegen, draagzak slapen etc. Dus ik heb niet echt vergelijking voor mijn dochter).

    Het geval is: dametje (11 weken) doet momenteel hazenslaapjes overdag. Dit is niet erg. Ik respecteer de maximale wakkertijd (60 -90 min) elke keer, maar dit redt ze vrijwel nooit. Vervolgens slaapt ze 30 - 45min. Ze valt zelf wakker in slaap (met speentje).Overdag is ze vrolijk en doet ze alles goed.
    Rond 18u is ze wel echt stuk en beginnen we de nacht.
    We doen een bedritueeltje, ik voed haar en naar bed. Meestal slaapt ze vrij direct in (ze kan dus zelf in slaap vallen, met speentje in). Het probleem is echter: ze wordt dan vervolgens na 20 minuten wakker en is overstuur en het duurt dan ellenlang voordat ze weer in slaap valt. Ik heb al geprobeerd haar uit bed te halen, en even te spelen bijvoorbeeld, maar ze is duidelijk toe aan slapen, dus dat lijkt het niet te zijn. Is dit herkenbaar voor iemand? Zouden jullie iets anders doen?
    Bedtijd verlaten lijkt geen optie omdat ze echt heel moe is. Vervroegen? Maar vaak ligt ze binnen 45minuten van het vorige slaapje wel weer op bed..
     
  2. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.429
    4.858
    113
    Vrouw
    Krijgt ze s avonds nog een flesje/bv? Anders ze nog lekker bij je houden tot de volgende fles, dat ze bij jou slaapt.
     
    JupitR vindt dit leuk.
  3. Irmiee

    Irmiee Bekend lid

    4 nov 2018
    719
    889
    93
    Vrouw
    Ik voed op verzoek (bv), dus soms komt ze om 23u, andere keer pas om 1u. Van de week heb ik haar op me laten slapen, toen sliep ze wel iets langer, dus dat is zeker het proberen waard.
     
  4. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.125
    431
    83
    Avonden waren hier lange tijd een probleem, dus wij hadden haar ‘s avonds in de draagdoek. Met ruim 4 maanden lukte het om haar de avond in haar bedje te laten slapen (ze was wel regelmatig wakker, maar met speentje ging ze weer verder slapen).
     
    Irmiee vindt dit leuk.
  5. Edr89

    Edr89 Bekend lid

    20 jun 2016
    675
    1.057
    93
    Wil ze misschien clusteren? Wat doet ze als je haar weer laat aanhappen? Lekker bij je houden op de bank/in jouw bed en eens kijken wat ze doet?
     
    Zoe123 en Irmiee vinden dit leuk.
  6. Irmiee

    Irmiee Bekend lid

    4 nov 2018
    719
    889
    93
    Vrouw
    In tegenstelling tot mijn zoontje toendertijd wil deze dame vrijwel nooit clusteren. Als ik haar opnieuw borst aanbied terwijl ze al goed gedronken heeft, kan ze zelfs boos worden haha. (Wat doe je nu mam, ik zit vol, weg met dat ding!)

    Ik denk dat jullie advies van lekker bijhouden het beste is inderdaad. Ik merk nu dat als ik of mijn vriend naast haar zit en regelmatig even streel of handje vasthoud dat ze gewoon lekker slaapt, en als het echt de spuigaten uitloopt ga ik haar gewoon wiegen.
    Achja. Alles is een fase toch? :roflmao:
     
    Zoe123, Biny en nizzie86 vinden dit leuk.
  7. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    Hier hebben we toen standaard naast haar bedje gestaan als we haar verwachten. Dat was bij ons na 3 kwartier. Dan als ze ging huilen het speentje terug en heel zachtjes ssss sussen. Zo konden we voorkomen dat ze echt wakker werd door het huilen en leerde ze verder slapen. misschien heb je wat aan deze tip.
     
    Irmiee vindt dit leuk.
  8. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.805
    14.144
    113
    Zo heb ik tijden op een matras op de grond of een stretcher naast dochter dr bedje geslapen. Ik was toch verrot, ff arm omhoog en speentje geven was de makkelijkste weg. Of ff Sssssss. Sliep zij weer verder en ik pakte ook weer ff slaaptijd extra mee.

    Ik nam dr pertinent niet mee naar beneden en dat licht ging ook echt niet aan als t niet HEEL noodzakelijk was. Muppie was al zo overdreven prikkelgevoelig, super alert en een party animal. Enige wat zij moest leren was dat mama echt meeeeeega saai was, echt slaaaaaap verwekkend saaaaaaai....snore.

    Het is inderdaad een fase...vermoeiend maar ook dat gaat weer voorbij.

    Intussen de makkelijkste weg kiezen die ook voor "the long run" vol te houden is.

    Half uur op je arm wiegen zal nu nog lukken, maar als t gewicht ff door komt hangen (bij een latere terugval) wordt dat een ander verhaal. Wij bleven dus vooral met "later" in ons achterhoofd dingen proberen.

    Gebruik van een slaapzak veranderde wel veel voor mn dochter. Tegen de regels in spannen we dan wel nog een katoenen lakentje er overheen (zowel dochter als nu bij zoon) zodat ze wel dat geborgen gevoel hebben van t instoppen. Zodra ze de kuienlatten kunnen nemen valt dat af.
     
    Irmiee vindt dit leuk.
  9. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.036
    3.117
    113
    A heeft vaak nog steeds hele onrustige avonden.. even doorzetten:thumup:
     
    jelke en Irmiee vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina