Slechte review op marktplaats

Discussie in 'De lounge' gestart door Linnidee, 21 jun 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Clairemin

    Clairemin Actief lid

    6 mrt 2022
    126
    220
    43
    Vrouw
    Waarschijnlijk is de termijn dat je een review kan plaatsen dan voorbij. Je krijgt beide volgens mij 2 weken de tijd, en daarna worden de reviews vrijgegeven en kan je niet meer een review geven als je dat nog niet had gedaan.
     
    Huismuisie en Linnidee vinden dit leuk.
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.585
    3.477
    113
    Ja, ik vind het ook niet eerlijk, maar helaas zit er altijd wel een of andere aso tussen die dat doet. En dan vaak nog waarbij je denkt ‘je hebt dit voor een heel mooie prijs gehad en ik heb het snel verstuurd enz.’ Bovendien verkoop ik geen rommel.
    Nou ja, helaas. Verder heb ik gelukkig van iedereen 5 sterren, dus het valt dan wel op.
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  3. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.298
    477
    83
    near rotterdam
    Marktplaats vraagt meestal de laatste waar jij contact mee had om een recensie. Dus het kan voorkomen dat de koper geen recensie kan neerzetten maar degene die je nee hebt verkocht wel. Heel raar systeem.

    Hier ook soms heel raar. Een man die als positief had dat ik vriendelijk was. En als aandachtspunt dat ik beleefder moest reageren. Ehm heb toen het gesprek doorgelezen was echt een normaal gesprek.

    Of iemand die een beeldje had gekocht. Toen hij binnenkwam bij die man was hij super blij. Mooi beeldje. Had hij gekocht voor zijn vrouw voor kerst. Nou kreeg ik toch op kerstavond een pismail van die vent dat het beeldje lekte.(snowglobe) dat hij gelijmt was. En dat er een luchtbel in zat. Ehm nou de 1e twee niet waar de 3e wel maar is in meerdere snowglobes. Ik denk dat zijn vrouw hem gewoon al had of niet leuk vond of wat dan ook. Maar ik had er een nare avond van. Dit soort dingen verstuur ik dus niet meer maar als ze dit toch perse willen dan maak ik een filmpje als ik het inpak. Want dit gebeurt mij niet nog een keer.
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  4. Chayammy

    Chayammy Fanatiek lid

    14 aug 2020
    1.288
    2.085
    113
    Vrouw
    Ik snap dat dat frustrerend is. Ik lees eigenlijk wel altijd de reviews door. Afhankelijk van hoeveel andere (positieve) recente reviews je hebt, zal 1 lage review mij wel of niet uitmaken.

    Ik vind het reviewsysteem van Marktplaats sowieso erg frustrerend. Je kunt alleen kiezen uit een aantal standaard zinnetjes, zonder uitleg te geven.

    Vorig weekend toevallig een enorme miskoop gedaan. Fietsstoeltje via marktplaats gekocht, stond als 'zo goed als nieuw', maar had veel beschadigingen en een bevestigingsonderdeel ontbrak. Waardeloos dus. Man beweert dat je op de foto's de beschadiging kon zien en dat hij stond op 'gebruikt'. Maar volgens mij waren de foto's precies zo genomen dat het niet opvalt/de beschadiging niet belicht zijn. Maar nadat een product verkocht is, kun je de advertentie niet meer zien, dus ook de foto's niet meer.
    Ik heb gevraagd of hij de foto's wilde sturen, maar heeft hij niet meer gedaan. Ik kon alleen via google cache de voorpagina terugvinden, waarin 'zo goed als nieuw' stond. Dat was dus al een leugen van hem. Maar hij blijft dus beweren dat dat niet uitmaakt, omdat ik op de foto's de staat kon zien.

    En dan kun je dus als review alleen maar kiezen voor 'betere foto's' en 'beleefder communiceren'. Want ik heb het product wel ontvangen, alleen niet in de staat zoals omschreven. Terwijl het product dus onbruikbaar is, omdat het bevestigingsonderdeel ontbreekt.

    Ik heb besloten marktplaats niet meer te gebruiken om te kopen. Verkopen/weggeven kan nog wel. Maar voor kopen kan alles nu op Vinted: betere bescherming, review waarin je iets kunt uitleggen, goedkopere verzendkosten.
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  5. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.624
    7.289
    113
    De uitnodiging om een review te geven is geautomatiseerd en op basis van interactie die heeft plaatsgevonden. De dames die dus heel beleefd latere bieders op de hoogte houden snijden zichzelf daarmee dus in de vingers. Door deze interactie krijgen zij dus de mogelijkheid om een review te plaatsen terwijl ze misschien nooit iets hebben gekocht.
    Vanuit eigen belang is het dus beter om niet te veel te chatten met iedereen, alleen met de potentiële koper en de rest dus lekker negeren. Druist misschien wel tegen het gevoel in maar review technisch wel beter.
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  6. WinMom90

    WinMom90 VIP lid

    9 jul 2021
    5.510
    4.310
    113
    Vrouw
    Nederland
    Klopt, kwam er later achter.
    Gelukkig verder alleen maar positieve reviews, maarja het steekt wel, vooral als iets uit goede bedoelingen is :(
     
    Linnidee en Nellie4 vinden dit leuk.
  7. Zeebra

    Zeebra Bekend lid

    5 aug 2020
    797
    1.078
    93
    Vrouw
    Ik haal daarom alleen op. Laat nooit iets versturen, je hebt nl garantie tot aan de deur.

    Ooit gereageerd op kinderboeken van Disney. Zo goed als nieuw, eentje zou een klein gebruikerschade hebben (ezeloortje), toen ik daar aankwam bleken de boeken door en door versleten nog net niet uit elkaar gevallen. Ben toen ook zonder te kopen weer weggegaan. Maar stel je voor dat ik ze had laten versturen dan was het weggegooid geld geweest. Ik rij max een half uur om iets op te halen, indien t waard is. Maar laten versturen, nee.

    ben sowieso voorzichtig met marktplaats.
    Heb nl ooit een curver hondenvoer opberg bak verstuurd via de post, wilde deze persoon Peres. Oké eigen keuze. versturen ook pas na betaling te hebben ontvangen. Wil men dat niet dan kunnen ze t op komen halen.
    Alles was in orde voor versturen, pakketje aangekomen bleek er een bakje afgebroken, aldus de verkoper. Helaas pindakaas. De persoon wilde dat we extra geld terug zouden overmaken. Hebben toen maar ff wat foto’s verstuurd van net voor versturen en toen werd t stil, daarop stond geen enkele schade.
    Wrs heeft deze persoon dezelfde opberg bak gehad welke dus kapot was en een nieuwe gezocht via mp. Dacht ff handig nog extra goedkoop uit te zijn. Maken dus altijd voor versturen extra foto’s als bewijs.
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  8. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.776
    2.676
    113
    Noord-Holland
    Ik doe dan de advertentie verwijderen en kies "niet verkocht via marktplaats" want dan gaat hij geen reviewmogelijkheid activeren. Ik denk alleen niet dat dat kan als je de betaalmodule hebt gebruikt, maar tegelijk denk ik dat het dan juist wel goed gaat omdat hij dan echt weet wie de koper is.
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  9. Zeebra

    Zeebra Bekend lid

    5 aug 2020
    797
    1.078
    93
    Vrouw
    Nee je kan ook een revieuw schrijven na contact en zonder iets te hebben verkocht…
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  10. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.898
    7.617
    113
    Oh ja dat heb ik ook een keertje gehad. Iemand die de buggy wilde kopen, als al afgesproken, en op de dag van afhaken kwam ze niet en kreeg ik het bericht:"ja ik zag dat je xxxx woont en dat vond mijn man te ver" En toen zei ik:"Had je dat dan niet eerder met je man kunnen bespreken voordat ik andere mensen af ging zeggen?" En toen kreeg ik ook 1 ster :|

    Ah ja, dat valt niet meer op in de zee van 5 sterren dus ik ga er van uit dat iedereen wel weet dat dat een azijn zeiker is ;)
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  11. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.898
    7.617
    113
    Yep, na een minimaal aantal berichten in de chat over die advertentie.
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  12. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.577
    15.060
    113
    Nabij Utrecht
    Als je al heen en weer bericht hebt, kan je een review plaatsen bij mp.
    Daarvoor hoef je dus niet perse het artikel gekocht te hebben ;)
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  13. Chayammy

    Chayammy Fanatiek lid

    14 aug 2020
    1.288
    2.085
    113
    Vrouw

    Ik ben over het algemeen ook voorzichtig en laat ook bijna nooit iets verzenden. Ik heb nog nooit eerder een echte negatieve ervaring gehad. Deze verkoper had meer dan 100 reviews, gemiddelde tegen de 5 sterren aan, fatsoenlijk contact gehad. Maar ja, dan gaat het toch een keer mis.

    Voor mijn gevoel is Marktplaats een beetje in het verleden blijven hangen. Inmiddels zijn er zoveel meer mogelijkheden om de service te verbeteren, voor reviews, enz. Maar omdat het toch wel gebruikt wordt, lijkt er niet echt aan vernieuwing te worden gedaan. Volgens mij vertrekken er daarom ook steeds meer serieuze mensen weg naar andere platforms. En blijven er misschien in verhouding wel meer mensen over met een minder hoog moreel.
     
    Linnidee en Zeebra vinden dit leuk.
  14. jvsd92

    jvsd92 Fanatiek lid

    12 apr 2019
    4.629
    8.838
    113
    Vrouw
    Och wat irritant! Ik zou me daar ook enorm aan irriteren. Ik heb er dan eentje met 4 sterren gekregen van iemand die een traphekje die ongeopend was heeft opgehaald. Gloednieuw dus. Als verbeterpunt: betere foto’s. Gast, hoe dan? Dat ding zat in een doos. :o: Ik had van alle zijdes al een foto gemaakt zodat je kon zien dat hij écht dicht was en nooit was open geweest. Heb ik me ook wel eventjes aan geïrriteerd. :rolleyes:
     
    NiVa0230, Linnidee en tuc vinden dit leuk.
  15. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    7 aug 2012
    4.797
    2.481
    113
    Vrouw
    #35 wishfulthinking, 22 jun 2022
    Laatst bewerkt: 22 jun 2022

    Dat is het vervelende bij MP
    Is er berichten verkeer geweest tussen beide partijen dan kan degene die jouw artikel niet gekocht heeft (ook) een review geven als jij de advertentie hebt verwijderd als verkocht
    MP heeft dat niet helemaal op orde..
    Soms pakt ie dus degene waar als laatste berichten contact mee geweest is..
    Soms de daadwerkelijke koper..

    Heel goed opletten dus als je zelf gaat reviewen als je de melding krijgt en sterren kunt geven..(kijken naar de naam)

    Want soms review je dus degene die NIET het artikel gekocht heeft


    Ik heb hetzelfde een keer gehad..
    Klacht ook neer gelegd bij MP
    Die kunnen er niets aan veranderen
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  16. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    7 aug 2012
    4.797
    2.481
    113
    Vrouw
    #36 wishfulthinking, 22 jun 2022
    Laatst bewerkt: 22 jun 2022
    Nee dat is niet zo
    Als er berichten contact is geweest onderling dan kan het zo zijn dat degene die het artikel überhaupt niet gekocht heeft wel een review kan geven..

    Zie mijn bovenstaande reactie
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  17. Linnidee

    Linnidee Fanatiek lid

    15 mrt 2019
    1.789
    1.804
    113
    Vrouw
    Ik heb zojuist gelukkig weer een 5 sterren recensie gekregen van een andere koper, dat maakt me weer blij :). Nu staat die hatelijke 1 ster ook niet meer boven aan. Wel fijn om te lezen dat jullie er ook een vervelend gevoel van zouden hebben. Voelde me toch een beetje een aansteller hahaha.
     
    toch3 en tuc vinden dit leuk.
  18. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.641
    3.012
    113
    Vrouw
    Ik zou mij hier ook gruwelijk aan irriteren.

    Ik heb ook een keer 1 ster gekregen om een of andere domme reden.
    Ik heb meer dan 625 recensies met 5 sterren, maar het zat mij toch niet lekker.
    Ik vind inderdaad ook dat Marktplaats zoveel beter kan, merk ook dat er veel minder mensen mijn advertenties bekijken dan een aantal maanden geleden. Marktplaats bloed langzaam een beetje dood denk ik! Zo jammer..
     
    Linnidee vindt dit leuk.
  19. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Maar wat is een alternatief dan? Want voor kleding heb je vinted, maar verder??
     
  20. Chayammy

    Chayammy Fanatiek lid

    14 aug 2020
    1.288
    2.085
    113
    Vrouw

    Voor veel andere dingen kun je ook op vinted terecht. Eigenlijk is dat een beetje een marktplaats aan het worden.

    Enige nadeel is dat je, voor zover ik weet, niet echt kunt zoeken op dingen in de buurt. Verzendkosten zijn dan wel weer goedkoop. Maar echt hele meubels bijvoorbeeld lijkt mij niet echt mogelijk.
     
    Linnidee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina