Mama's, ben ik een slechte moeder?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door loulappie, 6 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. toet

    toet Fanatiek lid

    7 apr 2006
    1.802
    0
    0
    Nee natuurlijk niet!

    Ik heb het zelf ook,momenteel is ze vroeg wakker slaapt s'middags ook heel weinig en zit geen seconde stil en wil steeds bezig gehouden worden...ik werk er ook nog 20 uur naast en het huishouden valt ook voor een groot gedeelte op mij...en ik vind het best pittig! en dan denk ik ook vaak fijn dat ze weer lekker ligt te slapen,nu even tijd voor mezelf!
     
  2. Marie26

    Marie26 Fanatiek lid

    13 nov 2006
    1.004
    0
    0
    Natuurlijk ben je hier geen slechte moeder door!Je wilt gewoon wat tijd voor jezelf hebben, dat is heel normaal hoor. Ik heb precies hetzelfde. Als ik een dag met een vriendin aan het winkelen ben of bijvoorbeeld in de sauna, voel ik me ook geen slechte moeder, maar geniet ik gewoon.
    Nu ik nog verlof heb spreek ik zo'n twee keer per week met een vriendin af, gewoon om gezellig eens te kletsen over andere dingen dan kindjes.
    Het is juist belangrijk dat je soms even tijd vrijmaakt voor jezelf, want anders word je volgens mij ook helemaal gek.
    Dus voel je niet schuldig hoor, het is heel normaal!
     
  3. loulappie

    loulappie Actief lid

    28 jun 2007
    181
    0
    0
    Horeca
    Lelystad
    Jeetje wat een lieve reactie's allemaal ik ga me dus duidelijk niet meer schuldig voelen. Ik werk ook 25 uur en het hele huishouden doe ik ook zeg maar. Maar dat geeft nix ze is de grootste liefde van mijn leven! Nou mama's op naar de kindloze avondjes! Nogmaals bedankt voor de lieve reacties!
     
  4. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Ik vind je zeker geen slechte mama. Ik vind het ook heerlijk als mijn zoontje op bed ligt. Dan begint even de tijd voor de papa en de mama. Even de tijd om samen lekker op de bank te hangen of wat dan ook. Dus nee hoor, ik vind je zeker geen slechte moeder.
     
  5. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    je bent daarom echt geen "slechte" moeder hoor...ik moet zeggen dat ik "blij" ben als die van 10 en 7 eindelijk naar boven "vertrokken" zijn maar dat Zoë van mij nog niet echt hoeft...maar ook bij haar zal er ongetwijfeld een tijd komen dat ik denk, kind gaat alsjeblieft naar je eigen kamer zeg... ;) (netjes gezegd)....

    dus nee je bent zeer zeker geen slechte moeder....

    gr.smoekie
     
  6. Niet meer actief

    ik vind het vaak ook heerlijk als ze gaat slapen... maar vind het soms ook leuk als ze dan onverwachts ineens wakker is.. kan ik der nog ff knuffelen!
     
  7. suuszwanger

    suuszwanger VIP lid

    24 sep 2007
    9.650
    2
    0
    Ben je gek meid! Het is heel normaal dat je even geniet van de rust. Dat hebben we ook nodig om daarna te kunnen genieten van de wakkere uurtjes. Nee hoor, juist het feit dat je aangeeft dat je daarvan kunt genieten, geeft aan dat je een topmama bent!
    En ik merk ook dat mensen in de omgeving "mooi weer spelen" wat dat betreft. Maar ik denk dat het nog niet geaccepteerd is dat je af en toe kunt genieten van de rust.
    Hoe moeilijk ik het ook vind om Tess weg te brengen (logeren), kan wel genieten van de rust. En ik vertik het om me daar schuldig over te voelen.
    Echt, je doet het goed hoor!
     
  8. jacqueline16

    jacqueline16 Actief lid

    6 dec 2007
    315
    0
    0
    Zelfstandig ICT-er
    Zuid Holland
    En naast alles wat hier al gezegd is: het is ook heel erg gezond voor je kindje om op tijd te gaan slapen!
     
  9. Sanny

    Sanny Niet meer actief

    Die van mij gaat rond 20.30/21.00 uur naar bed en slaapt door tot 9 uur sochtends. 2 redenen, ik werk niet en mijn kind hoeft dus niet om 7 uur uit bed (en er om 19.00 in) om naar de creche te gaan en ten 2e dan heeft mijn man ook tijd met haar. Na t eten is het echt papatijd en als ze om 7 uur naar bed zou gaan, zou hij haar amper zien. Nu gaan alle kinderen die ik ken om 7 uur naar bed en ik word juist altijd gek aangekeken. Wij vinden het juist gezellig als ze erbij is en als ze op bed ligt hebben we toch nog een paar uur voordat we zelf naar bed gaan. Zelfs op t CB werd gesproken over bedtijd om 19.00 uur, dus volgens mij is dat wel de norm hoor. Vind je geen slechte moeder hoor, zo'n hele dag met een kleine bezig zijn is gewoon erg intensief.
     
  10. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    natuurlijk ben je geen slechte moeder.
    Ik geniet er ook van dat het 1900 uur is en ik dan tijd voor mezelf heb en lekker effe kan doen wat ik wil.
    Ik geniet er 's middags ook van dat je even 2 uur even door kan met je ding.

    Ik vind je echt geen slechte moeder.
     
  11. bamjolan

    bamjolan VIP lid

    7 mei 2008
    8.138
    0
    36
    Vrouw
    Moeder
    Den Haag
    Ik sluit me aan bij de rest!
    Ik vind het ook heerlijk als ze slapen, dan kan ik tenminste even wat voor mezelf doen!
     
  12. Maud77

    Maud77 Fanatiek lid

    27 aug 2007
    2.193
    0
    0
    Maastricht
    Als fenneke om 19.00 uur naar bed gaat vind ik dat ook heerlijk.
    Je stelt je hele dag in op de behoeftes van je kind en bent daar de hele dag mee bezig en dan is het fijn als je s`avonds lekker tijd hebt voor jezelf (en rust :D ).
     

Deel Deze Pagina