Wie neemt zijn hond mee naar de camping?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door klarinet, 9 aug 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. klarinet

    klarinet Fanatiek lid

    23 apr 2007
    2.980
    131
    63
    Praktijkondersteuner somatiek
    Zuid limburg
    Dit jaar (zitten in Zeeland) hebben we onze hond mee op vakantie.
    Fijn, maar het vormt ook wel een beperking. We kunnen niet samen zwemmen, winkelen en uitjes is lastiger.
    Twijfel om hem volgend jaar toch naar de opvang te brengen.
    Ook gezien we naar Frankrijk willen.
    Maar goed, ik ben benieuwd wat jullie doen?
     
  2. Leesteken

    Leesteken Fanatiek lid

    14 okt 2018
    3.646
    3.458
    113
    Normaliter brengen wij de honden naar het pension. Vorig jaar was 1 van onze teven drachtig dus besloten om mee te nemen. Het beperkt je wel. Maar het is niet zo dat we helemaal niets konden doen. Ze is wel gewend om even alleen te zijn. Dus we konden prima even zwemmen of winkelen. Daarna werd ze dan weer uitgebreid uitgelaten.
     
  3. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Dit jaar gaan onze honden ook mee was eigenlijk niet de bedoeling maar onze vaste oppas had dan zelf ook vakantie en ging zelf weg.
    Maar daar hebben we de vakantie wel op uit gekozen eigenlijk.
    Onze honden maak je niet blij met een opvang en dan zit ik ook niet gerust op mijn vakantie bestemming als merendeel alleen op een veldje zitten.
    Dus we gaan voornamelijk dingen doen waarbij de honden mee kunnen aan de riem.
    Ook ligt het natuurlijk aan hoe de hond is op een vreemde plek, die van ons zouden we gewoon voor een uurtje alleen in het huisje kunnen laten en dan liggen zij gewoon te slapen en kunnen wij even naar het zwembad ofzo.
    Ergens eten op het terras kunnen ze gewoon mee die gaan dan wel liggen naast onze stoel of onder tafel.
    Het zijn geen piepers en als je soms niet beter zou weten dan vergeet je gewoon dat je ze bij hebt.

    Volgend jaar is de bedoeling om zonder honden te gaan dus dan kiezen we ook wel een ander soort camping en gaan we andere activiteiten doen.
    Ook verschilt het wel per land, het ene land kun je bijna overal je hond mee naar toe nemen en een ander land nergens.

    Ook hebben onze honden geen problemen ermee om aan zo'n grondpen vast te zitten bij het huisje die chillen wel en vinden alles wel best zolang ze er bij mogen zijn. :roflmao:
    Dus het is niet alleen camping of land afhankelijk maar zeker ook hoe de hond is.
     
  4. Zizzy

    Zizzy Actief lid

    16 feb 2021
    168
    93
    28
    Vrouw
    Onze hond ging meestal naar een oppas. Ze is wel vaker mee geweest maar het beperkt zeker.
    Man ging meestal alleen met de kinderen zwemmen. Ik bleef dan bij de hond een boekje lezen of zo.
    Na twee dagen was ze wel gewend en kon ze ook een paar uur alleen blijven. Maar een dagje weg gaan niet.
    Winkelen of terrasje of zo kon ze gewoon mee. Ze was makkelijk dus dat zal per hond verschillen.
     
  5. Maan14

    Maan14 Fanatiek lid

    6 feb 2022
    2.385
    2.551
    113
    Wij hebben echt een super makkelijke hond.

    Gaat altijd mee op vakantie dus nu met de vouwwagen ook, hebben een 'afrasting net' zodat hij niet weg kan en kiezen kleine campings zodat we overzicht hebben.
     
  6. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.202
    1.246
    113
    Onze hond gaat al 12 jaar lang mee op vakantie. Gelukkig is het een hele makkelijke en lieve hond en kunnen we gerust even weg. Eerder hebben we haar weleens vast gelegd aan een lange lijn, maar inmiddels ligt ze eigenlijk altijd los. Ze zoekt een rustig en koel plekje op onze kampeerplek en komt daar eigenlijk ook niet vanaf (behalve als mensen haar roepen, maar dan gaat ze daarna vanzelf weer bij de caravan liggen. Soms kiezen we uitjes waarbij de hond ook mee kan. We gaan nooit hele dagen weg, kan ook niet ivm met onze jongste die smiddags nog slaapt, maar zouden we evengoed niet doen. De hond is nu inmiddels zo oud dat ze een groot gedeelte van de dag ligt te slapen, maar we denken dat ze het fijner vindt om met ons op vakantie te gaan dan wanneer we haar naar een pension oid zouden brengen.
    Eerder heeft m’n schoonvader ook weleens opgepast, maar die heeft nu een hond die niet zo vriendelijk is voor andere honden dus dat is geen optie meer.
     
  7. lovemy2kids

    lovemy2kids Fanatiek lid

    3 nov 2010
    2.458
    1.407
    113
    Onze hondjes gaan niet mee.. maar dat vind ik wel lastig hoor. Maar ik ben de enige die ze mee wil nemen.. de rest van het gezin voelt zich dan ook beperkt, bang dat ze daar gaan blaffen etc..
    Misschien over paar jaar als ze wat ouder zijn.. nu zijn ze nog 1,5 en bijna 1..
     
  8. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.439
    1.611
    113
    Wij nemen onze hond mee op vakantie. Anders gaan onze kinderen ook niet mee:roflmao:. Wij gaan meestal met onze eigen caravan. En daar kan hij, afhankelijk van het weer, wel even alleen blijven.
    Vorig jaar naar Kroatië kon hij overal mee naar toe, behalve naar het zwembad op de camping. Kroatie is een heel hondvriendelijk land.
     
  9. Pinac

    Pinac Fanatiek lid

    13 jul 2014
    1.131
    417
    83
    Onze hond gaat altijd mee, we willen echt niet zonder de hond en moet er niet aan denken deze naar een pension te brengen.

    Soms is het wel eens lastig, maar we kiezen de uitstapjes er op uit en we hoeven ook niet alles samen te doen. Met best veel dingen mag een hond gewoon mee. Scheelt ook dat het een goed luisterende hond is, ze vindt alles gezellig.
     
  10. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Wij brengen haar altijd naar het pension. Dit jaar hebben we haar meegenomen, er was geen plaats meer. Ze heeft het erg goed gedaan. We zijn gewoon wezen zwemmen, dingen gedaan. We hadden wel een huisje dat scheelt wel. Eerste dagen niet te lang weg geweest zodat ze wel in de gaten had dat we altijd weer terug kwamen. We waren ook best veel bij het huisje omdat onze kinderen zich daar ook prima vermaakten met andere kinderen. Ze lag dan lekker bij ons aan de lange lijn.
     
  11. jessiejz

    jessiejz Actief lid

    19 apr 2013
    291
    66
    28
    Vrouw
    verzorgende ig
    Gelderland
    Eerder ging de hond altijd mee.
    Wel van te voren goed uitzoeken wat de regels zijn voor honden (vooral ivm het ras) en de inentingen goed zijn.
    De hond vond het altijd prima om mee te gaan, auto rijden vond ze leuk, vond het prima om een paar uur alleen te zijn, ging met uiteten rustig onder de tafel liggen.
    Helaas is ze nu oud en vind ze het niet meer leuk, jankt en piept. Dus nu gaat ze naar mijn ouders als wij weggaan.
     
  12. Milafay

    Milafay Actief lid

    6 feb 2014
    119
    32
    28
    NULL
    NULL
    Onze hond gaat altijd mee op vakantie, ik moet er echt niet aan denken om haar in een pension achter te laten. Ze is ook makkelijk en vind alles wel best
     
  13. leentje86

    leentje86 Actief lid

    24 jan 2011
    401
    644
    93
    Wij zitten nu in Frankrijk met onze golden retriever van 11 maanden en het gaat boven verwachting goed! Was bang heel erg gebonden te zijn, maar dat valt heel erg mee. Wij genieten in ieder geval volop!
     
  14. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.623
    113
    Ik denk dat het heel erg afhankelijk is van het type vakantie en de hond. En als je met een eigen kampeermiddel gaat met airco is het natuurlijk wat anders dan een bloedhete tent of een huisje. Ik vind het toelaten van honden in van die kleine stacaravans niet echt hygiënisch. Ook gezien de beperkte ruimte en schoonmaaktijd.

    En wij hebben ook wel eens een accomodatie met slecht werkende airco gehad. Daar wil je echt geen hond uren binnen laten zonder toezicht.

    Warme landen zou ik in ieder geval niet doen. Daar heeft zo'n dier niets aan. Gewoon op tijd laten wennen aan een goed pension kan prima. Ga je wandelen in Duitsland of Scandinavië veel in de natuur met koele temperaturen is natuurlijk wat anders.

    Maar ik heb helaas ook meegemaakt dat mensen hun hond meesleepten naar Frankrijk of Italië en dan overdag uren weg waren. Hond bleef maar blaffen (niet gek natuurlijk). Of meenemen naar restaurants (binnen). Vind ik niet al te fris als ik lekker zit te eten. Maar ze moesten wat natuurlijk. Of (andere camping) klagen over langslopende kinderen (ze zaten aan een pad en hond zat vast aan een lijn). Hele dag kinderen die het dier aanhaalden. Hond werd daar actief van of begon te blaffen etc.
     
  15. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.888
    13.055
    113
    Vrouw
    Wij nemen onze honden alleen mee in de herfstvakantie. Dan huren we een huisje in de bossen (waar de honden los mogen) op maximaal 5 uur rijden.
    De andere vakanties zijn vliegvakanties naar warme oorden. Ten eerste wil ik mijn honden het niet aan doen om te vliegen en daarnaast hebben ze er niets aan om naar 35 graden + te gaan. Veel te warm om te wandelen. Mijn honden krijgen het al zwaar bij 20 graden.
    Een camping in de zomervakantie zou dus ook niets voor ze zijn.
     
  16. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Ik ben oprecht benieuwd waarom een groter huisje in jouw ogen hygiënischer is met een hond dan een kleine stacaravan? :)
    Mijn eigen ervaring is hoe groter het oppervlakte, hoe meer haar er overal heen kan vliegen.
    Zolang je de honden gewoon op de grond houdt en vooral goed uitlaat ligt de hond merendeel van de dag op één plek te slapen want bewegen en ravotten doen ze buiten.
    Dan is een kleine ruimte juist makkelijker schoonmaken.
    Een hond heeft ruimte nodig, maar ik vind het wat overdreven dat een hond in kleine accommodaties onhygiënisch zijn.

    En wat betreft je laatste opmerking; voor zo'n hond is het ook een vreemde omgeving en moet hij wennen, dan blaffen ze sneller omdat ze vreemden zien of vreemde geluiden horen.
    Maar zo'n hond heeft dan nog wel zijn vertrouwde baas / gezin om zich heen wat bekend is.
    Dat blaffen en gestrest raken doen ze namelijk ook in een honden pension.
    Er zijn zeker goede opvangen bij, maar bij geen enkele hebben ze over de hele dag verdeeld aandacht.
    Een hond wordt in een vreemde omgeving op een veldje of kennel gezet, met een beetje geluk met een andere hond als dat samen gaat maar anders continu alleen met vreemde honden naast zich met een hekwerk er tussen.
    Niet iedere hond kan samen, dus dat vind ik vooral stress opleveren voor de hond als je maximaal een week of 2 weggaat eer dat de hond gewend is wordt hij weer opgehaald.
    Ze kunnen daar niet 24/7 bij alle honden blijven dus daar wordt het beestje net zo goed alleen gelaten als wanneer je hem even in een huisje laat.

    Meenemen in een restaurant zou ik niet doen, maar wel bij een terras als de hond niet schooit en gewoon braaf onder de tafel gaat liggen.
    Ik vind het namelijk best dubbel kan het wel waarderen als mensen hun vakantie aanpassen aan hun hond, want een hond is geen kat die het prima vindt in een katten kamer en zijn eten krijgt.
    De meeste honden vinden het vreselijk om in een pension te blijven voor langere tijd.
    Heb het met eigen ogen kunnen zien in wat voor staten sommige honden zijn als ze hun baas missen. Van ontsnappen tot niet meer willen eten of langdurig huilen en plots onzindelijk worden van gemis van hun baas.
    Want die hond snapt er geen bal van dat zijn baas vakantie viert ergens en hem daarna wel weer komt ophalen.
    Er zijn namelijk echt mensen die denken dat honden zich uiteindelijk wel aanpassen, sommige idd wel maar anderen blijven tot de laatste minuut bovenstaande gedrag vertonen.
    Dus wat jij benoemd bij het huisje zo reageert een hond in een pension net zo op mensen. Want mensen betekent aandacht.
    Dus als de hond makkelijk is zou ik hem zeker meenemen en mijn vakantie daar op aan passen, een hond met verlatingsangst zou ik naar een bekende van de hond doen zodat hij of zij nooit alleen zit en iemand om zich heen heeft die hij kent ipv een pension.
    Pension is een fijne oplossing maar helaas echt niet voor iedere hond weggelegd.
    Overigens geen aanval op jou, maar ik ging vaak met buikpijn naar huis als ik wist dat er honden zaten met extreme verlatingsangst en de eigenaar er gemakkelijk over deed dat de hond vanzelf wel wende aan de situatie.
    Ook voelde ik mij altijd schuldig dat je ze nooit continu aandacht kon geven in vakantie periodes omdat het dan ontzettend vol zat met honden en ze vaak alleen op het veldje werden gezet ipv uitgelaten te worden door de drukte.
     
  17. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    Onze hond gaat nooit mee. Ze is superlief, maar wij kamperen met een tent. In een tent mag je een hond niet alleen laten op de meeste campings, en ivm de hitte soms vind ik dat ook niet verantwoord. Maar we zouden dan dus niets met het hele gezin kunnen doen.
    Ze gaat naar een pension, waar ze het geweldig naar haar zin heeft. Zodra we er naartoe rijden wordt ze helemaal wild en eenmaal daar springt ze uit de auto en rent daar binnen, helemaal gelukkig. Anders zou ze naar onze buren gaan.

    Vorig jaar is ze 5 dagen mee geweest naar center parcs en was ze best onrustig. Dus pension is beter voor haar.
     

Deel Deze Pagina