Energierekening... :-(

Discussie in 'De lounge' gestart door beebje082011, 22 jun 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sugarsnap

    Sugarsnap Actief lid

    8 apr 2022
    402
    394
    63
    Vrouw
    Wij hebben recht op de 500 extra en inmiddels ook al de bevestiging dat de gemeente hem uitkeert uiterlijk oktober. Echter zijn we een goed voorbeeld van waar de regeling zo krom als een banaan is.

    Ja, wij zitten in de schuldhulp (met vrij te laten bedrag) maar... wij hadden tot juli zeer vriendelijke oude contract prijzen en zelfs de nieuwe zijn by far niet wat de meesten betalen. Aka, wij hebben die 500 niet nodig maar krijgen ze dus wel. En dus over plaatsvervangende schaamte gesproken... totaal niet eerlijk tov iemand zoals jij.

    Geen idee of en hoe het haalbaar was geweest maar met al die slimme meters nowadays had je verbruik + wel/niet nieuwe tarieven ipv je inkomen alleen moeten tellen. Want ik ken meer mensen zoals wij die helemaal niet zo "boehoe zielig" zijn want schuldhulp of laag inkomen. Net daarom letten we al een hele tijd op energie verbruik etc en er zijn ook meer mensen met nog altijd de oude prijzen.

    Moraal van dit verhaal: ja de regeling is krommer dan een banaan want in feite krijgen wij 500 cadeau ( + 800) waar anderen ze keihard nodig hebben en niet krijgen.
     
    Gewooniemand, Sjanani, Nina Sanders en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.494
    5.160
    113
    Vrouw
    Wij krijgen die €800 niet, vallen daar net boven maar stel ze zouden die grens ophogen zou ik het ook krom vinden. Wij hebben nog een jaar ons contract lopen aan hele gunstige tarieven en betalen €500 per jaar aan energie. Zou hier dus ook niet nodig zijn.
    Verder vallen onze boodschappen ook niet veel duurder uit, hebben we geen auto… eigenlijk merk ik helemaal niks van inflatie op dit moment :oops: misschien omdat wij sowieso heel weinig kopen, niet op vakantie gaan etc etc
     
  3. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.855
    7.622
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Goed idee, maar bizar dat het moet.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  4. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.715
    1.526
    113
    Vrouw
    Thuis
    Precies, het kon niet op tijdens corona ,nu ook nog niet met de nieuwe prikronde enzo.Hoeveel geld is er naar de oorlog gegaan nu?Vervolgens krijg je te horen dat "we nu allemaal een stukje armer worden" ,"we" moeten het er maar voor over hebben nu.De maatregelen die tot nu toe genomen zijn helpen niet echt ,de energiebedrijven zouden de tarieven omlaag moeten doen om iedereen te helpen ,ik denk dat iedereen daar meer baat bij heeft.
     
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    #645 Nina Sanders, 14 aug 2022
    Laatst bewerkt: 14 aug 2022
    @Devilschase is idd zo. Daarbij komt ook dat grotere gezinnen ook gewoon meer verbruiken. Logisch ook. Maar dan voel je de stijgende prijzen dus ook extra hard. Heeft dus niets te maken met hoeveel inkomen je hebt, ook wanneer je bruto goed verdient ontkom je dus niet aan flink meer uitgaven. En bepaalde kosten lopen gewoon door omdat je eraan vast zit. Zo private leasen wij (2 jaar geleden afgesloten) en de kinderopvang blijft gewoon een giga bedrag wat straks nog meer wordt door een vierde kindje erbij.

    Ik ben gisteren uit mijn slof geschoten omdat ik iemand hoorde zeggen dat dat een keuze is, een groot gezin en dus een groter verbruik. Ja dat is gvd een keuze, maar wij betalen ons scheel aan allerlei belastingen en kosten waar we zelf voor opdraaien. Heel fijn dat we het kunnen betalen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we het niet merken. Want alles wat er extra bij komt, gaat er automatisch weer af omdat de uurprijs op de opvang stijgt, ons energie tarief weer stijgt, we iets moeten doen aan ons huis of omdat we ons scheel betalen aan brandstof. Bah. Ik vond dat zó lomp! Maar momenteel kan ik dat sowieso heel slecht hebben, domme opmerkingen. Zal wel te maken hebben met de zwangerschap, maar iedereen die in my face iets idioots zegt die krijgt een sneer ;).

    Het is tegenwoordig alsof je dus ook elke uitgave of gemaakte keuze moet verantwoorden. Zo van 'oh je kunt de tuin nog opknappen, dan valt het allemaal wel mee'. 'Oh een weekje met vakantie? Er zijn mensen die het niet meer doen nu'. Right. Het is niet zo dat ik met 5 man naar de VS ga (en wat dan nog?). Deze opmerking kreeg ik van een bekende.

    Sowieso raar om zoiets te zeggen tegen iemand toch? Ik hoef toch niet al mn comfort op te geven.. 16 graden in de winter.. hm-hm. Moet ik bij mn baby in bed gaan liggen met de kruik? Ik durf mijn wijnklimaatkast niet eens aan te zetten nu omdat ik het gevoel heb dat anderen daar iets van vinden. Is toch te gek voor woorden. Tuurkijk, het is zonde om dat ding 8 maanden voor niks aan te hebben. Maar hij gaat sowieso weer aan over een maandje. Heb hem niet voor niks 3 jaar geleden aangeschaft.
     
  6. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Onder welke steen heb ik geleefd? Nieuwe prikronde?
     
  7. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.632
    21.128
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    En dan krijgen wij dus weer geen toeslag, terwijl voor ons ook alles duurder wordt.
     
  8. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Dit dus...
    Voor iedereen wordt het duurder, maar omdat je genoeg verdient kunnen wij het hebben?
    Wij verdienen genoeg omdat we beiden werken, itt ouders van klasgenootjes die niet meer dan 10uur willen werken, maar ondertussen wel klagen dat alles zo duur wordt.
    Ga dan werken ipv handje ophouden voor toeslagen... maar als je dat hardop zegt....
     
    Zara75, Anan, loetje en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. RoosAnne

    RoosAnne Actief lid

    23 feb 2018
    151
    156
    43
    Vrouw
    Die energietoeslag heeft me destijds erg boos gemaakt. Ik studeer namelijk en het zijn van een student maakt automatisch dat ik geen recht op die toeslag heb.
    Ik ben echter ook een alleenstaande moeder, wonend in een hoekhuis van de sociale woningbouw, ik heb een eigen variabel contract bij de energiemaatschappij. Door de studie heb ik heel weinig kunnen werken en heb ik veel moeten lenen van DUO. Ik ben bijna klaar met mijn studie, maar heb niet meteen zicht op een baan, omdat ik ook eerst nog een kindje krijg. Nu heb ik dus geen recht op dat geld, om mij totaal onduidelijke redenen. De reden dat studenten die toeslag niet krijgen was dat studenten heel variabele woonsituaties hebben. Maar goed, ik ben dus qua woonsituatie absoluut geen typische student. Ik ben heel bang voor wanneer de tarieven voor mij weer omhoog gaan. Ik kan de kachel niet uitdoen straks met een pasgeboren baby.
    Over een paar maanden ben ik geen student meer en dan heb ik op magische wijze recht op die toeslag. Situatie precies hetzelfde, heb alleen geen labeltje 'student' meer. Maar misschien is dan het geld wel op.
     
  10. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    Je kent de omstandigheden niet. Er zijn daar vast ouders bij die niet (meer uren) kunnen werken. Zorg kinderen of eigen beperkingen zijn lang niet altijd zichtbaar.

    Ontopic, het viel ons nog mee. We zijn van 139 naar 250 gegaan. Fikse verhoging, maar minder dan ik had verwacht. En goddank kunnen we het financieel hebben nu.
     
    Marleen31 en Gewooniemand vinden dit leuk.
  11. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.273
    11.971
    113
    Vrouw
    Wij kregen ook een brief ja! Idd een flinke stijging :(

    Alleen hebben wij het geluk dat we net klaar zijn met zwemles! Onze jongste heeft in de vakantie zijn B gehaald:thumup:
     
  12. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Oh dat is lekker inderdaad. Gelukkig is m’n jongste dochter al bezig voor B, dus het zal ook niet voor een jaar dubbel zijn ofzo. Maar toch, het telt wel allemaal door in de lasten hoor…
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  13. Sjanani

    Sjanani Actief lid

    1 aug 2019
    473
    260
    63
    Vrouw
    En wat denk je niet dat het allemaal met de economie doet? Wij zijn echt veel meer gaan betalen, kunnen dat prima betalen. Maar dat avondje uit eten (echt niet iedere week) zit er niet meer in. Niet erg. Maar wel voor het restaurant als nog 10 gezinnen dit gebeurt in ons dorp...
     
  14. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.855
    7.622
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Het is niet alleen erg voor het restaurant, ook voor jou. We werken hard om te kunnen leven. Daar hoort ontspanning en plezier bij. We werken ons een slag in de rondte om af en toe uit eten te kunnen of dagjes weg, en alles kost geld. Het wordt inmiddels allemaal zo duur, dat het meer begint te lijken op leven om te werken ipv andersom.

    Het is toch te bizar voor woorden dat je straks bij wijze van nooit meer op vakantie of een weekendje weg kan, waar je normaal keihard voor werkt en spaart, omdat je anders je energierekening niet meer kan betalen. Dat je met dekens in je huis moet zitten.

    Of dat je je auto weg moet doen omdat je geen geld meer hebt voor brandstof, een auto is een stukje vrijheid, zo zie ik het tenminste en voor de meeste een noodzaak tegenwoordig. En de shell maar verkondigen dat ze recordwinst draaien door de hoge prijzen. Om te kotsen.

    Gewoon schandalig, echt schandalig. Je betaalt je kapot aan de Belastingdienst, aan de Gemeentelijke belastingen, aan brandstof, gas, stroom, verzekeringen, zorg, water wordt duurder, gezond eten wordt duurder.

    Ga je je huis isoleren en zonnepanelen plaatsen om te besparen, gaat je woz omhoog waardoor je nog meer Gemeentelijke belastingen mag betalen.

    Als je 40 uur per week werkt en daarmee 1800 netto binnenhaalt, kan je tegenwoordig niet eens meer rondkomen. Geen recht op toeslagen, geen kwijtscheldingen etc.

    Het hele volk maakt zich druk, zijn bang om persoonlijk failliet te gaan, in de schulden te raken, en waar is het kabinet? Waar zijn nu de persconferenties? En hoezo hebben we al 1.5 een demissionair kabinet? Daar hoor je ook helemaal niks over. Je wordt besodemieterd waar je bijstaat en het kan gewoon allemaal.
     
    meintje, Gewooniemand, Ysabella en 8 anderen vinden dit leuk.
  15. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.494
    5.160
    113
    Vrouw
    We hebben toch geen demissionair kabinet? Mensen hebben gewoon weer op dezelfde partijen gestemd. Wat ik nooit snap want iedereen klaagt maar stemt wel vvd, d66 en cda…
     
    NiVa0230, chrystel73, Kolibrie2 en 6 anderen vinden dit leuk.
  16. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.625
    7.291
    113
    Zelfs met de huidige inflatie hebben we het nog steeds beter dan 30 jaar geleden. Hadden we het toen echt zo slecht? Nee. We zijn gewoon super verwend met zn allen. En dan heb ik het dus even niet over de mensen die amper rond kunnen komen, want ja die mogen van mij klagen. Maar over mensen die vakantie, etentjes en wijnklimaatkasten als eerste levensbehoeften zien.
     
    NiVa0230, chrystel73, Marleen31 en 14 anderen vinden dit leuk.
  17. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.484
    113
    Het is bizar dat dit mogelijk is, terwijl warmte toch een van de basis behoefte van een mens is. Dat de een daar extreem veel meer voor moet betalen (los van de grootte van de woning) dan de ander is toch eigenlijk heel raar? overigens moest ik meteen aan Shell denken toen je bovenstaand schreef. Shell had ook extreem hoge winst gemaakt… en wij maar betalen.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Dit is natuurlijk niet zo. Niemand ziet dat als eerste levensbehoefte. En ik ken ook niemand die dat wel zo ziet.

    Dus 30 jaar geleden hadden we het niet slecht en nu moet iedereen maar zn mond houden behalve als je echt niet rond kan komen, want alleen dan heb je volgens jou het recht om te klagen? Kom op zeg! Vergeet niet dat er ook ontzettend veel uit gaat aan de andere kant van de balans. Beetje achterhaalde reactie. Maar dit zijn toch discussies die altijd terug blijven komen.
     
    consider en suus1983 vinden dit leuk.
  19. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Oh en om nou te roepen dat we super verwend zijn met z'n allen.. omdat we toegang hebben tot stromend water en dit kunnen verwarmen? Wat vind je precies verwend aan de maatschappij nu? We leven toch niet in de ME?

    Dus jij vindt dat hardwerkende mensen die meebetalen via allerlei ingewikkelde belastingsystemen aan de toeslagen en uitkeringen van anderen, want zo werkt het systeem, gewoon maar moeten accepteren dat ze de hoofdprijs overal voor betalen, daar niets over mogen zeggen en vooral ook hun welverdiende vakantie moeten opgeven? Bijzonder hoor. Tweeverdieners hebben ook niet altijd alle vrijheden he. Wij kunnen absoluut niet met 1 salaris rondkomen in deze tijden. Waar andere moeders misschien de keuze maken om parttime te gaan werken of tijdelijk te stoppen na de kinderen (ik moet er niet aan denken maar genoeg die vrijwillig de keuze maken) zou dit gewoonweg niet kunnen hier.

    Dus ga niet net doen alsof alle lagere of middeninkomens alleen maar slachtoffers zijn van de huidige tijden en de rest maar gewoon zn ogen moet sluiten. Lekker krom. Financiele ontwikkelingen in de maatschappij raken de gehele maatschappij. Niet iedereen komt weg met een 'alles overkomt me' houding hoor, en de rest moet dus maar niet zeuren en tegelijkertijd wel blijven betalen?

    En ja, dat er straks mensen zitten die het echt niet redden is vreselijk. Zou niet moeten in mijn ogen. Zeker niet anno 2022. Daar moet zeker iets aan gedaan worden. Maar dat staat los van dat jij iedereen nu verwend vindt omdat we het gewend zijn om warm water te hebben en de kachel te kunnen aandoen.
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  20. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.715
    1.526
    113
    Vrouw
    Thuis
    Nina Sanders vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina