Thailand/Bali met kids

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Geurstokje, 28 aug 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Geurstokje

    26 aug 2020
    9
    7
    3
    Vrouw
    #1 Geurstokje, 28 aug 2022
    Laatst bewerkt: 28 aug 2022
    Hoi allemaal,

    Wellicht is er hier iemand die mij een beetje op weg weet te helpen door ervaring. We willen graag een verre reis maken met onze kinderen, ze zullen dan 4 en 9 jaar zijn. Het zal onze eerste verre reis worden met de kindjes erbij. Voorkeur heeft Thailand of Bali. Hoewel het voor ons als ouders niet de eerste verre reis is, zijn we ook niet heel ervaren. De standaard reisorganisaties hebben we bekeken die reizen naar Azië aanbieden. We willen liever nog geen rondreis doen, dat komt wel als ze iets ouder zijn. Waar ik voornamelijk tegen aan loop is dat er heel weinig aanbod is met een kamer welke een extra slaapkamer heeft. Kindjes bij elkaar is geen probleem, wij op een slaapbank in de woonkamer ook niet. Maar met zn vieren in 1 bed is voor ons geen vakantie. Hoe doen andere ouders dit? Het blijkt een beetje een standaard begrip bij de verre reizen te zijn door alleen een kamer met 1 kingsize bed te kunnen boeken. Uiteraard hebben we wel wat resorts gevonden waarbij een extra kamer een optie is, alleen sluiten deze niet helemaal aan wat wij in ons hoofd hebben.
    We zijn op zoek naar een kindvriendelijk resort, liefst aan het strand. Bruisende omgeving hoeft van ons niet perse maar marktjes en streetfood om te proberen vinden we erg leuk! Net als een gezellige wandeling langs het strand, wat uitstapjes die gemaakt kunnen worden (natuur en dieren hebben de voorkeur).
    Mocht er iemand zijn die iets kan aanbevelen dan hoor ik dat heel graag!
     
  2. Driessen21

    Driessen21 Bekend lid

    13 jan 2012
    916
    213
    43
    Vrouw
    Ik zou langs een reisbureau gaan en daar je wensen kenbaar maken en kijken wat goede opties zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan een eventueel regenseizoen in onze zomervakantie. (Ik neem aan dat jullie dan weg willen ivm leerplicht). Wellicht zijn er op andere bestemmingen die dan ‘beter’ aansluiten dan Thailand of Bali.

    Ik vond Thailand prachtig, maar vind eigenlijk dat je hier juist wel moet rondreizen om de diverse dingen te kunnen bekijken. Het zuiden is vooral strand, noorden meer cultuur. En de afstanden zijn behoorlijk groot, je kunt niet in een dagje ‘even’ van zuid naar noord om iets te bekijken, dat is zeker een aantal uur met het vliegtuig.

    Bali is kleiner, maar ook om dingen te bekijken is het het mooist om rond te reizen, dan zie je echt wat, anders ben je echt beperkter. Ik zou zelf niet 10 uur (of meer) gaan vliegen voor voornamelijk een strand vakantie, dan zijn er dichterbij genoeg alternatieven wat mij betreft.

    Andere opties waar ik aan denk, maar wat ook vooral voor rondreizen geschikt zijn zijn Mauritius (niet superwarm in onze zomer) Jamaica, Mexico (wellicht regenseizoen), usa (Florida) Canada, Sri Lanka (weet niet hoe het nu politiek gezien is) Maleisië.

    Maar zoals ik al zei kan het reisbureau je hier ook heel goed bij helpen aan de hand van je wensen. Succes!
     
  3. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.981
    1.799
    113
    Provincie Groningen
    Wij zijn 4 jaar geleden met de kinderen naar Bali geweest en ik heb echt geen moeite gehad met het boeken van hotel kamers. Ik heb gewoon alles zelf geboekt.
     
  4. MissXray

    MissXray Fanatiek lid

    19 sep 2020
    1.679
    1.608
    113
    Vrouw
    Op Bali is er juist heel veel aanbod. Gewoon zelf je hotel boeken via een bekende “bookingssite” en je hebt binnen 5 minuten iets gevonden.
     
  5. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Ik zou er juist wel een rustige rondreis van maken. Het zijn prachtige landen waar de kinderen enorm veel kunnen zien en doen. Strand heb je hier ook wel.

    Thailand is trouwens prima te doen met die leeftijd. Ze zijn niet heel erg klein meer. Je kunt kijken op riksja online of andere bouwstenen sites. En boeken via booking. Sommige hotels hebben familiekamers. Of losse huisjes bij het strand.

    Het is natuurlijk regenseizoen maar dat is niet continu. Even een heftige bui frist wel wat op. Bali is schitterend maar ook (veel) te touristisch en helaas steeds viezer. Ik vond de bevolking in Thailand vriendelijker.

    Veel goedkope vluchten gaan naar Bangkok. Geweldige stad voor een paar dagen! Dan trein of vlieg je naar het midden of noorden voor natuur en markten. En dan terug naar het zuiden voor de stranden.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  6. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    Ik ben net terug van Thailand, heeeeeeerlijk 2,5 week rondgereisd met m’n kinderts van 11 12 en 16.
    Thailand, maar ook Bali, is zeer eenvoudig te bereizen.
    Mensen zijn heel vriendelijk,
    De kamers waar je het over hebt zijn juist prima te vinden!
    Ik ben wat dit bestemmingen betreft echt anti- reisbureau (en ik heb er zelf gewerkt),
    je kan alles prima zelf samenstellen.

    PS qua dieren
    Geen olifanten trips doen….

    Stuur maar een pb als je vragen hebt! :thumup:
     
    Dubbelgeluk en Amberxx vinden dit leuk.
  7. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Oh ja goede toevoeging @Zoe123. Kijk bij het boeken van tours goed wat je kiest. Een echte opvang is prima. Maar als je op de foto kunt met tijgers of olifanten. Of op dieren kunt gaan zitten is het geen echte opvang maar gewoon misbruik van dieren. Kijk ook uit voor juwelenfabrieken (ooit ongevraagd daar terecht gekomen wat waardeloos was dat).

    Massages of echt handwerk vond ik dan wel weer leuk. En fietsen door Bangkok is ook geweldig (met een Nederlandse gids).
     
  8. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw
    https://www.thaielephantrefuge.org/
    https://www.blesele.org/
    https://www.responsibletravel.com/holidays/elephant-conservation/travel-guide/elephant-sanctuaries-which-we-do-and-dont-support

    Het punt is natuurlijk dat elke organisatie daar zichzelf een sanctuary noemt en er zijn meerdere sites die ze promoten. Maar dat is natuurlijk een gevalletje wij-van-wc eend….
    Het blijft een heel lastig vraagstuk.
    Olifanten zijn jaren geleden hun marktwaarde verloren toen ze niet meer nodig waren.
    Maar een olifant kost een boel geld.
    Zonder toeristen geen geld. Zonder geld geen eten.
    Maar men moet echt naar een nieuwe vorm van tourisme, en daar zijn de meeste
    “Sancutarys” nog lang niet.

    Vind het vooral ook interessant hoe mensen zich ook tegenwoordig nog voor de gek laten houden.
    Hoe je niet begrijpt dat het niet normaal is dat een olifant een mens op zijn rug draagt…
    Onbegrijpelijk.
     
    Amberxx vindt dit leuk.
  9. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    ik heb 1 tip voor je mocht je naar Thailand gaan.

    als je naar Pattaya gaat, boek dan géén kamer in The base sea view holiday inn!

    wij hadden dit hotel voor afgelopen zomervakantie voor een paar dagen geboekt, er zijn er gillend weer uitgerend!
    kakkerlakken liepen overal, bedden waren kapot, (airco) rook naar schimmel, balkondeur kon niet dicht (op de 10e verdieping) vochtplekken in het behang, vloeren kapot enz
    ruim 700,- voor betaald wat we niet meer terug krijgen:mad:
     
  10. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.904
    393
    83
    Vrouw
    Gewoon zelf boeken. Ben zowel in Thailand als Bali geweest met onze dochter (in Bali was ze 9 en Thailand was ze 10 jaar). Er is daar juist heel veel te vinden met meer slaapkamers! Gewoon via Booking. En ik zou ook zeker beetje rondreizen. Gewoon rustig aan en niet te verre dingen uit elkaar. Als je echt tips wilt mag je me altijd een bericht sturen ;)
     
  11. Annie82

    Annie82 Fanatiek lid

    27 nov 2015
    1.694
    807
    113
    NULL
    NULL
    Kijk eens of je op 3/4 plekken kunt bivakkeren van waar je uitstapjes maakt. Dit geeft je denk ik wat meer ruimte om eea van het land te zien
     

Deel Deze Pagina