Sport, 6 jarige.

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Deedee91, 3 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rizzoli

    Rizzoli Fanatiek lid

    21 aug 2013
    2.317
    810
    113
    Volgt ze ook lessen? Prive of club?
     
  2. Rizzoli

    Rizzoli Fanatiek lid

    21 aug 2013
    2.317
    810
    113
    Dochter heeft toen ze 3 was een jaar op peutergym gezeten. Dat was echt fantastisch. Helaas stopte de juf ermee.

    Met 4,5 op voetbal gegaan. Daar ligt hier in het dorp ook wel een stukje sociale druk. Helaas kwam ze niet goed mee. Ze is maar klein en rende nog niet zo hard en kreeg de bal niet toegespeeld. En als ze de bal dan had, wist ze niet wat ze er mee aanmoest.

    Ook nog een aantal lessen beachvolleybal gedaan, maar ze is echt bang van de bal, dus dat was ook geen succes.

    Ze heeft nu al een tijdje een eigen pony en dat gaat heel goed, maar ze is zo onzeker en perfectionistisch, ze legt de lat heel hoog.
    Ze heeft in theorie om de week prive les, maar dan is ze ziek, dan is de juf ziek, dan regent het. Er lijkt altijd wel iets tussen te komen helaas.

    Ze zit ook nog op zwemles, dat vindt ze erg leuk gelukkig.
     
  3. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.747
    736
    113
    Ik heb het idee dat het nu anders is dan zo’n 10 jaar geleden. Laatst was er weer zo’n internationale wedstrijd op tv. Meisjes onder de 18 waren een uitzondering (terwijl dat eerder het tegenovergestelde was) en de meiden hadden vaak ook ‘normalere’ vormen dan vroeger.
    Zoals gezegd, topsport is bij elke sport heel anders dan recreatief. Op vakantie hoorde ik ook een verhaal over schaatsen op hoog niveau, dat klonk ook niet gezellig…
     
    NiekeKris en evaleana vinden dit leuk.
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.742
    113
    Ik ben heel nieuwsgierig wat je daarmee bedoeld?? Ik kan mij niet voorstellen hoe sociale druk uit een dorp in relatie staat tot de sport die een kleuter kiest? Maar misschien lees ik het verkeerd.
     
  5. Pinac

    Pinac Fanatiek lid

    13 jul 2014
    1.131
    417
    83
    Ze zijn met 4 begonnen met gymnastiek, maar na half jaar stopte de gymclub. Zoontje is toen gaan voetballen en dat doet hij nog steeds met veel plezier. Dochter is gaan tennissen, maar stopt er over een maand mee. Ze gaat toch weer op gymnastiek maar dan in een ander dorp. Graag zou ze op paardrijden willen, maar vind het erg duur en we hebben zelf ook wel een pony waar ze op rijdt.
     
  6. Jetje1

    Jetje1 Actief lid

    1 mrt 2011
    479
    224
    43
    Ze krijgt nu nog 1 x per week privéles. De andere keren dat ze rijdt help ik haar. Clublessen doet ze nog niet omdat ik een 1,5 paards trailer heb en ze zou dan tegelijk met haar zus moet en ik kan dus niet beide pony’s meenemen. Ze is wel lid van de bond en rijdt bixie wedstrijden
     
    Rizzoli vindt dit leuk.
  7. Rizzoli

    Rizzoli Fanatiek lid

    21 aug 2013
    2.317
    810
    113
    Heel veel vriendinnetjes/klasgenootjes zitten op voetbal. Het wordt ook vanuit de ouders enorm gestimuleerd.
     
  8. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.577
    4.623
    113
    Helaas is dat bij deze sport nog steeds een uitzondering. Het is echt hoe jonger hoe beter. Omdat je dan de oefeningen makkelijker kunt uitvoeren en nog flexibel en wendbaar bent. Spieren en pezen worden natuurlijk stugger met de jaren. En klein en dun zijn is beter voor de uitvoering en mooier (het blijft een jurysport). En ook bij de lagere niveaus doe je oefeningen die niet goed zijn voor een lichaam in de groei. En dat maakt het zeer gevoelig voor blessures.

    Er zijn talloze rapporten verschenen maar daar doet men weinig mee.

    Natuurlijk zit er verschil tussen topsport en recreatie. Maar deze sport is om meerdere redenen niet echt gezond.
     
  9. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.747
    736
    113
    Ow dat is hier ook wel zo hoor. We wonen in een heel klein dorp met 1 sportvereniging. Deze vereniging organiseert erg veel in en voor het dorp. Het is bijna vanzelfsprekend dat de meiden korfballen en de jongens voetballen (in het dorp dus). Daarnaast doen veel kinderen nog iets anders, omdat ze vaak niet automatisch voor deze ‘dorps sport’ zouden kiezen. Als al je klasgenoten die sport in het dorp doen dan kies je er zelf snel voor. Ook als je anders niet mee krijgt dat er kampen of feestjes zijn.
     
  10. Patty86

    Patty86 Fanatiek lid

    8 okt 2012
    3.260
    2.437
    113
    Vrouw
    hier zit mijn dochter van 6 nog op zwemles (bijna klaar) en ze zit ook nog op turnen nadat ze vorig jaar kleutergym heeft gedaan. de oudste is 8 en zit op dansen en doet ook turnen. allebei dus ongeveer 2 uur per week sporten.
     
  11. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.578
    10.471
    113
    Hier sluit ik mij volledig op aan… gewicht, letten op eten, over je grenzen gaan… dat gebeurt echt niet alleen bij turnen.
     
  12. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Leuk bij ons start maandag de mad sience. Geen idee of ze het leuk vind maar ik geef haar altijd op voor dit soort dingen, zoals vorig jaar muziekles. Vind het leuk dat zd dit soort dingen organiseren voor een leuke prijs.
     
    Bloem2310 vindt dit leuk.
  13. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    2.021
    287
    83
    Mijn zoon zit al vanaf zijn 6e op atletiek ( nu bijna 14 jaar oud ) het leuke ervan is dat het heel afwisselend is en ze iedere keer weer een ander onderdeel oefenen .
     
  14. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.869
    13.031
    113
    Vrouw
    Ik heb tot mijn 13e op landelijk hoog niveau geturnd. Op mijn 6e zat ik in de selectie en dat was inderdaad 5 dagen trainen en op zaterdag een wedstrijd. Ik kan mij nog herinneren dat ik pas bij de selectie zat en 10 seconden de handstand op de balk moest doen. Dat deed ik en vervolgens kwam ik weer overeind. Toen kreeg ik mij toch een partij op mijn lazer! Bleek dat als je langer kon, je ook langer de handstand moest doen... nu 30 jaar later weet ik dat voorval dus nog.
    Achteraf blijkt dat ik een trainer heb gehad die later is veroordeeld. Wil daar wel even bijzeggen dat ik zelf nooit ben mishandeld. Wel was ik erg klein en slank, het ideale turn figuur. Toch stelde men aan mijn ouders voor om groeiremmers te gebruiken, hier hebben mijn ouders gelukkig nooit mee ingestemd. Tegenwoordig is dit gelukkig uit den boze.
    Maar ik hoefde sowieso niet per see te turnen van mijn ouders, als ik op een andere sport wilde mocht dat ook, hetgeen ik dus gedaan heb toen ik 13 was.
    Wel heb ik nooit blessures gehad door het turnen, en mijn 'teamgenootjes', op 1 gebroken pols na, ook niet. Wij moesten echt een goede warming-up houden, en alles goed rekken voordat we begonnen. Soms kwamen er wel een nieuwe meiden bij die bijvoorbeeld de split niet geheel konden, die mochten dat ook absoluut niet forceren.
    Ik heb ook nooit op mijn gewicht hoeven letten en of een speciaal dieet gehad.
    Kan zijn dat dat tegenwoordig anders is.

    Maar als mijn dochter op turnen zou willen, dan zou ze dit van mij gewoon mogen. Met de kanttekening dat ik wel mag kijken bij de training (dat is bij onze locale vereniging ook normaal).

    Echter voetbalt ze 5 a 6 keer per week (over blessure gevoelige sport gesproken) en heeft ze inderdaad richtlijnen met eten van de knvb. :|:roflmao:
    Dat is nu nog het advies om iets van kwark te eten binnen 30 minuten na de training en of wedstrijd en vanaf een jaar of 13 wordt het geleidelijk aan meer, als in boter een volkoren boterham dan een witte boterham. Dus ik kan mijzelf prima vinden in die richtlijnen. :)
     
  15. GoldenClown

    GoldenClown Niet meer actief

    Met 6 begonnen op scouting. Andere sporten interesseren hem 0,0 dus dat is lekker simpel. Gezien zijn persoonlijkheid gaan we daar ook geen energie in stoppen.
    Oudste is toen begonnen met volleybal trouwens dat heeft ze 3 jaar gedaan.
     

Deel Deze Pagina