Kind van vriendin pest mijn kind

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Zuri, 11 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Hey allen ik heb eens een vraag..

    Ik heb al jaren een vriendin en haar zoon is anderhalf jaar ouder dan mijn oudste, drie jaar ouder dan de middelste. Haar zoon voedt ze vrij op en hij heeft (vind ik) weinig grenzen. Zo hoeft hij dus geen sorry te zeggen enzo en is hij zelf verantwoordelijk voor z'n gedrag vindt zij.

    Haar zoon is het laatste halfjaar steeds fysieker geworden. Vorige week was voor mij echt de druppel. We hebben elkaar een uur gezien en in dat uur heeft hij mijn zoon (die dus 3j jonger is) 8x geschopt/geslagen/geduwd. Telkens zo hard dat zoon moest huilen en zoon had ook meerdere blauwe plekken ervan gekregen. Laatste wat er gebeurde is dat mijn zoon een trap in z'n rug kreeg (die zag hij dus helemaal niet aankomen) en daardoor voorover klapte met schaafwond op z'n gezicht als gevolg...

    Mijn zoon is dus 3j jonger dus echt totaal geen partij en het is absoluut niet zo dat mijn zoon hem uitdaagt of wat dan ook. Ik denk eerder dat zoon van vriendin indruk wil maken bij mijn dochter en daarom zo doet. Maar ik vind het dus ongelooflijk sneu en zwaar grensoverschrijdend gedrag. Vooral dat er dan geen sorry gezegd hoeft te worden... die zoon gaat gewoon vrolijk door met spelen en zodra mijn zoon zich herpakt heeft gebeurt het een paar tellen later weer... Zit zelfs te lachen. Kind is 7... ik trok het niet meer en ben naar huis gegaan en twijfel ernstig hoe verder ..

    Wel vrienden blijven zonder kids afspreken of helemaal klaar mee.. want ergens ben ik ook boos op vriendin. Leuk die vrije opvoeding maar dit is toch niet ok ..? En zij appt verder ook heel niet hoe het met m'n zoon gaat... wil haar erop aanspreken met wat ik vind en voel maar hoe ga ik in vredesnaam op een goeie manier dit gesprek met haar aan????? Iemand tips?
     
  2. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.345
    113
    Heeft ze wel doorgehad dat je weg bent gegaan vanwege het gedrag van haar zoontje?
    Ik denk dat communicatie hierin heel belangrijk is. Ik zou het wel eerst bespreekbaar maken voordat je niet meer wilt afspreken. Als ze het dan niet wilt inzien, dan zou ik daar wel moeite mee hebben en zal de vriendschap wel bekoelen.
     
    Zeebra, hummeltje5 en Vero0504 vinden dit leuk.
  3. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    En zelf het kind aanspreken ?
    Als een ander kind mijn kind pijn doet of pest en de moeder is stil dan zeg ik er wel wat van en als het niet stopt ben ik niet zo aardig meer

    Verder zou ik wel in gesprek met je vriendin want dit is niet normaal gedrag denk ook niet dat je kinderen het leuk vinden om nog een keer af te spreken
    Dat zou ik ook gewoon benoemen
     
    Zeebra, hummeltje5, Nova1986 en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ik zei wel we gaan en komen andere keer wel terug maar ik ben niet extreem expliciet geweest dus ik ga er maar van uit dat dit bij haar niet super duidelijk was nee... ik vind ook dat ik een keer goed met praten met haar erover maar vind het ook wel lastig. Ze hebben al zoveel problemen met hem en ik ben altijd die vriendin geweest die haar steunde en nu moet ik er ook wat over zeggen, baal ervan
     
  5. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ja doe ik in principe niet. Wel goeie.. leerpunt denk ik voor mij. Vind het ook lastig omdat hij ouder is dan denk ik wat weet ik ervan die van mij is pas 5.5. Denk dat je gelijk hebt, dat ik ook anders moet reageren op haar zoon. Nu jk erover nadenk geeft dit haar misschien ook het idee dat ik er ok mee ben. Zal dat meenemen voor het gesprek met haar.
     
  6. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.321
    4.702
    113
    Vrouw
    Wat al gezegd is, als een ouder er zelf niks van zegt krijgt het kind het van mij wel te horen. Ik heb altijd best veel geduld, maar iemand opzettelijk pijn doen is echt een no go.
    En het bespreekbaar maken met je vriendin. Ik begrijp dat het lastig is, maar zo kom je er ook niet meer graag.

    Succes!!
     
    Zeebra en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  7. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.556
    3.456
    113
    #7 Jo79, 11 sep 2022
    Laatst bewerkt: 11 sep 2022
    Oh, klinkt bekend. Ik zei er wel wat van hoor, dan stopte het even en ging het weer door. Niet alleen tegen onze kinderen, maar ook tegen anderen. Ik spreek nooit meer af met de kinderen erbij, inmiddels ook omdat ze wat ouder zijn, maar daar ben ik al jaren geleden mee gestopt, weinig zin in.
    Ik zou zeggen dat het zo niet echt leuk is om nog af te spreken voor je zoon en je zonder verandering in de omgang beter zonder kinderen af kunt spreken.
     
  8. Patty86

    Patty86 Fanatiek lid

    8 okt 2012
    3.243
    2.421
    113
    Vrouw
    wat vervelend zeg! Die vriendin mag dan geen grenzen hebben. Jij natuurlijk wel. Ik vind dit echt teveel en te vaak in 1 afspraakje. Ik zou het kind er rechtstreeks op aanspreken en toch ook met je vriendin in gesprek. Hou het bij jezelf dat de opvoeding bij haar ligt maar dat die stopt waar die een ander kind raakt.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  9. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.516
    7.317
    113
    Jeetje, ik sta hier echt van te kijken.
    Even heel bot gezegd: wat moet je eigen kind van jou denken? Zn eigen moeder komt niet eens voor hem op :eek:
    Serieus, je staat toe dat hij hem 8(!!)x aanpakt en vertrekt dan met stille trom.

    Ik had die jongen er zelf op aangesproken, en als je vriendin daar niet van gediend zou zijn, zou ik me hard afvragen wat de vriendschap dan nog waar zou zijn.
     
    Summerbelle, Zeebra, Sado en 11 anderen vinden dit leuk.
  10. evaleana

    evaleana Fanatiek lid

    2 nov 2021
    3.860
    4.938
    113
    Dat jongetje is 7 en jouw zoon is dus 4? Ik vind het absurd dag een 7-jarige zo omgaat met een 4-jarige. Ik zou hem de volgende keer meteen aanspreken bij de eerste kleine duw, als zijn moeder het niet doet, dan moet hij ergens ervaren dat dit een grens is. En omdat zijn moeder het niet doet, zou ik haar er wel ook bij betrekken - dus bv nu nog aangeven dat jouw zoon blauwe plekken en schrammen heeft, dat je vanwege het gedrag van haar zoon eerder bent vertrokken. En een volgende keer ook bij die eerste kleine duw al haar erbij betrekken. Leuk en aardig dat zij heel vrij opvoedt, maar dat is geen vrijbrief je kind anderen maar te laten slaan/duwen en zelfs in de rug trappen…

    Hier een kind van net 8, en ik zou echt woest zijn als ze zo met een kind van 4 zou omgaan.
     
    Summerbelle, hummeltje5 en Mississippi vinden dit leuk.
  11. Marre1985

    Marre1985 Bekend lid

    1 mei 2017
    586
    495
    63
    Vrouw
    Helemaal mee eens. Sterker nog: ik zou me afvragen wat jouw kind van zichzelf en dit gedrag zou denken? Door er niet op te reageren leer je je kind indirect dat dit acceptabel is. Dat slaan en schoppen acceptabel is en dat hij geslagen en geschopt wordt, ook oké is. Volgende keer dus meteen iets van zeggen!!
     
    Felice vindt dit leuk.
  12. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Daar ligt meteen jouw antwoord op deze situatie.

    Zoon laat probleemgedrag zien. Niet alleen hier maar ook elders. Ze hebben al zoveel problemen met hem. Dat lijkt mij logisch als het kind geen grenzen meekrijgt en geen respect heeft voor anderen.

    Hou op met je vriendin te steunen (een vorm van goedkeuren). Dan zal ze nooit haar zoon gaan aanpakken. Jij bent er voor jouw kind. Dat is jouw verantwoordelijkheid. Dus bij pijn en wangedrag direct ingrijpen. Kijk haar kind in de ogen en zeg op duidelijke toon dat hij jouw kind pijn doet door te slaan/schoppen etc. En dat je wilt dat hij daarmee stopt. "Stop met slaan dat doet pijn!!" Je hoort op te komen voor je kind. Zeker als hij dat nog niet kan.

    Toon wat meer moed en zeg tegen je vriendin dat het spelen niet leuk gaat. Niet stilletjes vertrekken. Geef haar de kans om het op te lossen. Hou het bij jezelf (niet dat ze een waardeloze opvoeder is maar dat jij niet wilt dat jouw kind pijn of verdriet heeft). Doet ze dat niet dan vertrek je. Niet boos worden. Gewoon rustig aangegeven dat jouw kibd er genoeg van heeft en dat jullie naar huis gaan. Misschien gaat het de volgende keer beter.

    Ik vrees dat ze nog heel wat problemen gaat krijgen met haar "vrije opvoeding". Als dat nu al zo gaat met nog maar 7 jaar.
     
    hummeltje5, Asil, Liekje81 en 5 anderen vinden dit leuk.
  13. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Hier in huis wordt niet geslagen en gemeen gedaan.
    Als moeder of vader niets doet dan doe ik dat.

    Ik snap wel dat het lastig is om het gesprek hier over aan te gaan.
    Zoiets vindt ik ook spannend.

    Ik denk dat je het beste een gesprek kan starten over hoe jullie weg zijn gegaan.
    Dat is iets cobcreets en niet al lang geleden.
     
  14. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ik heb er wel op gereageerd, ik heb alleen het andere kind er niet op aangesproken dat heb ik aan zijn moeder overgelaten. Jullie overtrekken het wel weer gelijk tot een dramatisch niveau. Zoals ik post de eerste keren ging het kom duw en klap tijdens het spel en dat vind ik dan discutabel maar niet oke. De laatste trap ben ik opgestaan en weggegaan en heb daar zeker nog met m'n zoon over gehad... staat ook gewoon dat ik ben weggegaan he. :rolleyes::oops:
     
  15. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    #15 Zuri, 11 sep 2022
    Laatst bewerkt: 11 sep 2022
    Thanks dat zich fijne concrete tips indd. Ik vrees ervoor voor ze... :( maarja ze willen gewoon echt geen hulp bij zijn gedrag omdat zijzelf zeggen dat zij er geen last van hebben. En uiteindelijk is het ook niet mijn kind en mijn opvoeding dus tja... alsof ikzelf zo perfect ben denk ik dan altijd
     
  16. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.516
    7.317
    113
    Oke, dit schrijf je nu, maar in je OP verwoord je het zo:
    We hebben elkaar een uur gezien en in dat uur heeft hij mijn zoon (die dus 3j jonger is) 8x geschopt/geslagen/geduwd. Telkens zo hard dat zoon moest huilen en zoon had ook meerdere blauwe plekken ervan gekregen
    Dat vind ik zelf echt niet acceptabel, en van daar uit reageerde ik.
     
    Zeebra en Neuzeke vinden dit leuk.
  17. hibiscusje

    hibiscusje Fanatiek lid

    31 mrt 2020
    2.200
    3.250
    113
    Vrouw
    Jouw kind is geen boxbal toch?

    Ik zou tegen die vriendin zeggen dat je hier niet van gediend bent en of ze zal der zoon erop moeten aan spreken of er word niet meer afgesproken.

    En als ze dat raar stom of onzin vind is dat haar probleem jij hoort je eigen kind te beschermen
     
    Felice vindt dit leuk.
  18. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    Nee ze hebben er zelf (nog) geen last van maar andere kinderen wel maar dat boeit hun dus blijkbaar niet aangezien ze er niks mee doen
    Lekkere ouders
     
  19. Dansprinsesje

    Dansprinsesje Fanatiek lid

    15 mrt 2014
    2.913
    3.417
    113
    Dit is niet oké
    Dat zouden ze bij mijn zoon niet moeten proberen
    Ik zou mijn vriendin aanspreken en zeggen dat ik dat echt niet pik en dat ze er iets van moet zeggen
    Het kind is 7 en doet al zo?
    Wat gaat dat geven als die ouder wordt ?

    nee , als ze niets doet af zegt van gedrag zoon zou vriendschap over zijn

    je hoeft niet in alles overeen te komen, maar ergens moeten er wel raakvlakken of tegemoetkomingen zijn
     
    Zuri vindt dit leuk.
  20. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Bedankt voor de reacties. Vind het lastig hoor, maar dat hadden jullie al gesignaleerd. Heb gewoon nog niet eerder zo'n situatie aan de hand gehad en vertrouw er teveel op dat de andere moeder het wel zou oplossen vanaf haar kant. Maar zie nu in door de reacties dat dit zo niet langer kan, eigenlijk sowieso al tever gegaan is.

    Eerstvolgende keer dat ik haar zie (staat nog geen datum) ga ik het gesprek openen hierover. In ieder geval goed om te lezen dat mijn gevoel niet gek is en jullie allemaal van mening zijn dat dit indd grensoverschrijdend gedrag is.
     
    Zeebra, Vero0504 en Anna009 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina