Gebruiken jullie elkaars telefoon?

Discussie in 'De lounge' gestart door Neilia, 22 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.155
    113
    Herken t gevoel ware t niet dat mijn telefoon altijd "ergens" ligt en ik totaal ergens anders ben. Dus hij neemt geregeld mijn telefoon op als hij ziet wie t is dan. Een onbekend nummer of met vermelding van werk afkorting niet want dat kan een klant zijn (ook buiten kantoortijden).
     
  2. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.155
    113
    Alleen als hij dood neervalt maar dan gebruik ik gewoon "wachtwoord vergeten" zoalng ik bij zn telefoon kan, lukt me dat prima (ervaring met 60+'ers en briefjes (zucht) die niet kloppen. Goddank heeft ze preventief geen internetbankieren...)
     
    Maslov vindt dit leuk.
  3. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.110
    113
    Vrouw
    Ik vind het prettig om dit voor mijzelf te hebben. Dit is voor mij gewoon een principe ding. Ik vind dat je niet alles maar hoeft te delen en in te zien. Ik heb ook geen interesse in zijn rekening: dat is zijn verantwoordelijkheid. Ik zie alleen elk jaar de eindsaldo's als ik belastingaangifte doe.
    Mijn geld, mijn rekening, mijn verantwoordelijkheid,mijn ding.

    De 1 heeft een tablet die ie niet deelt, de ander een telefoon... sommige mensen vinden t gewoon fijn iets echt alleen voor zichzelf te hebben :)
     
    Liekje81, Merlino en Mamafiets vinden dit leuk.
  4. Pomm

    Pomm Fanatiek lid

    23 nov 2010
    4.544
    114
    63
    Ik gebruik mijn telefoon, hij de zijne. We weten elkaars inlog. Ik weet meer van hem, doordat ik alle wachtwoorden voor hem moet aanmaken, digid, internetbankieren etc.
    Die van mij zeg ik ook maar die kan hij niet onthouden. Rekeningen hebben we allemaal gezamenlijk, dus daar heeft hij inzicht in. Verder alles automatisch ingelogd op de laptop van ons beide.
    Het is hier dus meer andersom, ik weet alle wachtwoorden omdat ik ze voor hem aan moet maken, hij loopt ook niet de hele dag met telefoon op zak.
    Hem interesseert mijn wachtwoorden niet en vergeet ze.

    Allemaal prima, maar whats app gesprekken hoeft hij niet te lezen van mij.
     
  5. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.018
    17.037
    113
    Vrouw
    Ik snap het wel hoor. Wij hebben ook beide onze eigen bankrekening en 1 gezamenlijke voor de vaste lasten.. dat werkt voor ons het beste. Hij mag heus wel op mijn rekening kijken, het is niet dat ik in het rood sta of iets te verbergen heb ofzo, maar hij hoeft ook niet te weten waar ik het allemaal aan uitgeef hahah.
     
  6. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.182
    940
    113
    Zuid-Holland
    Begrijp wel waarom het je dwars zit! En je leest hier genoeg opvattingen hierover waarbij het redelijk gewoon is als je iets ziet op elkaars telefoon.

    Mn ex en ik waren daar ook redelijk open over. Tot hij opeens zijn code veranderde en mij steeds afscheepte als ik hier iets over zei. Het begon een dingetje te worden..... en ja, na een paar maanden zei hij dat hij wilde scheiden en had besloten met .... verder te gaan.
    Aha, daarom mocht ik dus niets meer in zijn telefoon in zien.
    Geen idee uiteraard ofzoiets bij jou speelt, maar enige openheid naar elkaar vind ik wel passend en normaal. Je vertrouwd elkaar toch binnen een relatie? Waarom ben jij achterdochtig als je gewoon wat meer openheid wil? Is hij over andere zaken ook zo strikt dat je dingen niet mag weten of zien? Kijkt hij wel in jouw telefoon?
     
  7. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.674
    33.044
    113
    Ik heb dat ook hoor met mijn rekening en daar gebeuren geen spannende dingen met mijn geld maar ik vind het totaal niet nodig dat C daarin kijkt. Gewoon. Omdat ik dat vind. Maar uiteindelijk komen vragen hierover gewoon weer neer op dat sommige mensen het vrij ehhh, apart vinden hier dat niet alle inkomsten op één grote hoop gegooid worden. En daar volgen vaak weer de statements uit ‘wat van hem is is van mij en andersom’.
    Dat iemand iets voor zichzelf wil houden is wat mij betreft heel normaal en daar mogen vragen over komen maar als dat het antwoord is snap ik nooit zo goed waarom erover doorgevraagd moet worden en dan vooral over dit soort onderwerpen. Soms lijkt het wel alsof je je heel erg moet verdedigen over je eigen rekening/waarom geen grote hoop/wat staat er dan wat niet gezien mag worden (wordt er dan van gemaakt)/ enz. Láát gewoon als iemand dat nou prettig vindt. En nee, als er toch niks opstaat wat niet bijzonder is of wat een ander niet mag weten, dan is dat nog geen reden om het op een andere manier te doen. Lekker je eigen ding hebben mag gewoon toch.
    Idem voor je telefoon.
     
  8. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.821
    6.989
    113
    Vrouw
    Wij gebruiken elkaars telefoon wanneer nodig. Dus idd in geval van foto maken, zaklamp, enz.. We lezen elkaars berichten niet. Mijne zwerft ook overal, mn man heeft m eigenlijk altijd bij zich.
     
  9. Vergeten

    Vergeten Bekend lid

    1 dec 2019
    990
    1.714
    93
    Vrouw
    Wij mogen en kunnen in elkaars telefoons. Al heeft man in 15 jaar dat we getrouwd zijn mijn telefoon bijna nooit gepakt,appjes gelezen of opgenomen. Mijn pincode op telefoon is niet geheim ofzo,maar hij onthoudt de code niet:roflmao:. Andersom kan ik altijd in zijn telefoon, heeft ook geen code op zitten. Kan gerust in zijn telefoon snuffelen als ik zou willen, die ligt gewoon ergens te slingeren in huis.
    App van zijn bank staat alleen op mijn telefoon en daar worden meeste rekeningen mee betaald,door mij, aangezien ik alle boekhouding en administratie thuis afhandel. Soms kan man wel eens vragen hoeveel geld nog op zn kaart staat en that’s it. Mijn rekening heeft hij ook niet veel interesse in, weet zelfs niet hoeveel ik verdien volgens mij.
     
  10. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.424
    5.511
    113
    Vrouw
    Hahahaha ik moet wel lachen om deze vraag @Lotion.

    Omdat wij (mijzelf en de ex) daar niet moeilijk over deden, qua in elkaars mobiel kijken etc, ben ik er toentertijd achter gekomen dat
    hij al 6 maanden vreemd ging.
    Achteraf is het beter zo, maar het is niet wat je verwacht als je even een foto wil opzoeken op de telefoon van je man:|
     
  11. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.394
    23.009
    113
    Vrouw
    Ik gebruik z'n telefoon wel eens voor navigatie, foto's of video's maken en telefoontjes opnemen bijv. Is andersom precies net zo.

    Verder vind ik dat al het andere wat ik op m'n telefoon doe (social media, filmpjes kijken, hier kletsen) hem totaal niks aan gaat, dus daar hoeft hij dan ook niet in te gaan neuzen.
     
  12. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.156
    768
    113
    Wij weten elkaars toegangscode en pincodes. Je weet maar nooit waar het goed voor kan zijn. We kunnen in principe ook in elkaars privé mail. Maar het gebeurt heel weinig dat het nodig is om te gebruiken. Ik heb weleens hele app gesprekken met vriendinnen waar hij misschien niet blij van wordt (soms ff lekker klagen over je partner) maar als ie het wel gaat lezen heeft ie alleen zichzelf ermee.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  13. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Mijn ondertussen ex deed de afgelopen 2 jaar ofzo ook zo terretoriaal over zijn telefoon. Blijkt dat hij ook al tijden vreemdging. Ik dacht er eigenlijk nooit iets ergs van maar achteraf viel dat kwartje toch wel.

    Ik laat mijn telefoon overal slingeren, kinderen, vriendinnen, fwb etc mogen er allemaal inkijken. Ik vertrouw ze dat ze geen appjes gaan zitten lezen en hem alleen gebruiken voor zaklamp, filmpje, iets opzoeken etc.
     
  14. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.453
    4.881
    113
    Vrouw
    Ja hoor, hij mag gewoon op mijn telefoon en ik op die van hem. Bankrekening hebben we ook gezamenlijk, geen geheimen voor elkaar (zover ik weet :p)

    Vind het toch wel wat vreemd dat hij zo met z'n telefoon doet.. ook dat je geen gesprek met hem kan voeren hierover wil toch wel wat zeggen? Heb je er zelf geen bedenkingen bij?

    Ik vind altijd, als je geen geheimen voor elkaar heb doe je ook niet zo met je telefoon en kan je er ook gewoon over praten..
     
    Summerbelle en hummeltje5 vinden dit leuk.
  15. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.063
    10.330
    113
    We kunnen in elkaars telefoon en computer, maar doen het alleen op specifieke momenten. De kinderen gebruiken onze telefoons voor spelletjes bijvoorbeeld of tijdens de autorit voor een film, dan is het handig dat we allebei de telefoon kunnen gebruiken. Maar we gaan in principe niet in elkaars telefoon kijken.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  16. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.557
    2.542
    113
    Nederland
    Ja wij kunnen in elkaars telefoon. Ik heb ook de wachtwoorden van zijn laptop/mail/bankieren etcetera en andersom ook, geen geheimen voor elkaar. :)

    Ik zou als ik echt nooit in zijn telefoon mocht kijken en hier niet normaal over gepraat kon worden, wel erg achterdochtig worden.o_O
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  17. Maan14

    Maan14 Fanatiek lid

    6 feb 2022
    2.385
    2.551
    113
    Hier het zelfde.
     
  18. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.479
    3.336
    113
    Zitten niet zomaar in elkaars telefoon, ik heb nog nooit in z'n foon zitten neuzen of iets, ook totaal geen behoefte aan. Kan mij er ook niet druk om maken.

    Mijn foon daarintegen is onderhand een gezinsfoon, haha mn kids zitten er ook regelmatig op, vooral m'n oudste die weet ook de code om erin te komen, moet zeggen vind dat ook wel handig mocht er wat zijn kan hij bellen.

    Heb geen geheimen en vertrouw m'n vriend 200% zelfs als ik eigenlijk nooit zijn telefoon gebruik, waarom zou ik heb een eigen foon.

    Snap het nooit zo goed als mensen in elkaars telefoon zitten te neuzen of te kijken.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  19. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Lees hier veel over dat men het ook irritant vindt wanneer er continu door de ander in de telefoon geneusd zou worden. Maar dit heb ik zelf ook. Hoewel wij elkaars telefoon dus gewoon in kunnen zien en gebruiken, voelen wij zoals gezegd niet de behoefte om elkaars apps of berichten te lezen. Dat die optie er is, betekent ook niet dat er iets mee wordt gedaan, dat is mijn punt. Als mijn man opeens heel erg zijn telefoon bij zou houden en ik hem niet meer zou mogen pakken, ja dan zou ik wel raar staan te kijken ja.

    Overigens is het wel zo dat wij elkaars wensen daarin respecteren. We zijn volledig open in alles, maar vinden het tegelijkertijd ook prettig als de ander niet gaat neuzen in berichten of mails, simpelweg omdat je natuurlijk ook de optie moet hebben privé gesprekken te voeren. Dit respecteren we dan ook van elkaar. Maar ik zal nooit zeggen dat hij er niet in mag ofzo.
     
    Summerbelle, Featherr, Luna86 en 4 anderen vinden dit leuk.
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Overigens snap ik @Iertje81 ook wel. Voor de een werkt het zus, voor de ander zo. In mijn ogen heeft dat niet per se alleen iets te maken met privacy, want je kan ook een gezamenlijke rekening hebben met ieder een eigen spaarpotje daarin bijv. Je hebt dus niet standaard een eigen rekening nodig wil je iets voor jezelf hebben. Zolang je maar gewoon elkaars wensen daarin respecteert.
    Dat is denk ik het belangrijkste. En als dat voor sommigen volledig privacy qua telefoon is dan is dat toch prima. Ik zou me meer zorgen maken als het opvalt wanneer iemand z’n telefoon angstvallig bij zich zou houden opeens ofzo.
     
    suus1983, Spectre, Neuzeke en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina