Menstruatie ondergoed

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door MariTheresa, 19 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    O ja had ik kunnen doen inderdaad. Niet aan gedacht! Mochten jullie het willen dan doe ik het nog.
     
  2. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.151
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ;) niet perse hoor - maar nu ik hoor dat die van ali niet bevalt - zal ik 'm zelf eerst testen met water . Kijken hoe die daar uitkomt... maar voorlopig moet hij eerst nog binnenkomen. Duurt nog wel even geloof ik.
     
  3. Louloute

    Louloute Niet meer actief

    Haha mocht je toch nog willen bestellen, krijg je inderdaad 50% korting vanaf 3 stuks met de kortingscode BLOOMINGSOLDES :)
     
    Zuul en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  4. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    O ik zit prima alleen de extra laag die zou moeten absorberen is heel erg dun. Misschien kan ik er nog een booster bij insteken maar dan voelt het toch meer als een luier denk ik.
    Als gewone onderbroek zitten ze prima en ze zullen vast wel iets vocht opnemen dus je ze wil gebruiken voor lichte urine-incontinentie zou het denk ik wel kunnen.
     
    Athina vindt dit leuk.
  5. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    De bamboozy en cheecky nu goed kunnen testen tijdens mijn menstruatie. Bamboozy vind ik het prettigste zitten vooral de hoge onderbroek met corrigerend buikgedeelte, heel fijn omdat mijn darmen altijd opblazen tijdens mijn periode. Een beetje druk erop voelt dan fijn.
    De cheecky zit iets minder lekker, de naden zitten wat strak wat ik zelf dus minder prettig vind.

    Absorptie is gewoon prima, nu bloed ik niet heel heftig dat scheelt.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  6. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.509
    3.197
    113
    Vrouw
    Ik moet er bij zeggen dat ik de bamboozy ook het minste "nat" vind aanvoelen van de 2. Nog een pluspunt wat mij betreft:thumup:
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  7. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.108
    2.838
    113
    Op verzoek van @Athina heropend.
     
    Athina vindt dit leuk.
  8. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.151
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Vraagje voor de ervaringsdeskundigen: Hier in huis wordt alleen Thinx (btwn) gebruikt op dit moment, alweer bijna 2 jaar. De onderbroeken zijn wat verbleek (ze had er 2 met een vrolijk kleurtje ;) ) . Maar werken op zich nog goed. Ik zeg 'op zich' - omdat we eigenlijk altijd wat problemen hebben gehad met de nachten. In het begin niet - mogelijk was haar menstruatie toen wat minder heftig. Maar haar bed zit toch onder. Waarschijnlijk doordat de achterkant niet ver genoeg doorloopt.
    Nu vroeg ik me af welke merken wél een hoge achterkant hebben en die dan ook nog goed zitten. We hebben Swaens besteld- maar die gaan terug. Die zijn echt te laag - hoewel ze wel súperzacht aanvoelen!
    Inmiddels is een bestelling van Iconica onderweg. Die schijnen hoger te zijn. Even kijken of ze ook fijn zitten. De jongste is inmiddels ook bijna 12... dus voor ik daar een set voor bestel, hoop ik iets gevonden te hebben wat de bedden dus ook goed schoon houd.

    En oja; ik hoopte toch op een prijs te zitten ónder de 30 euro per onderbroek :p . Want diegene die me geweldig zijn, kosten wel heel veel geld. Zeker als je naar de echte slaapbroekjes kijkt.
     
  9. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Volgens mij loopt bij femtis wel bij alle onderbroeken het absorptie deel ver door, ik heb de meeste modellen zelf, dus als je wat op het oog hebt, kan ik even kijken (ik draag zelf bijna dagelijks Meja). Femtis heeft tot woensdag nog een paar modellen afgeprijsd en kleine maatjes voor tieners. En je krijgt korting vanaf 3 stuks ook (ik bestel zelf altijd 7 tegelijk, want 20% korting bovenop de evt afgeprijsde prijs). (Sowieso zitten ze rond de 30 euro en gratis verzending). Kwaliteit is nog steeds het best van alles wat ik tot nu toe heb geprobeerd.
     
    Athina vindt dit leuk.
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.151
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ah fijn! goede kortingen nu ook ! Ik twijfel nu voor haar tussen Ella en Sara. Ik twijfel of ze wel hoog genoeg zijn- niet overdreven laag dus, met name de Ella , die weer als voordeel heeft dat hij meer absorbeert. En ik twijfel aan de blix. Voor mijn jongste - echt nog een meisjes figuur - maar die draagt ook graag van die korte legginkjes onder haar jurkjes. Dus dit ziet er ook gewoon netjes uit ;) . Maar de pijpjes zijn dan misschien te wijd- of zitten vreemd. Dat hadden we bij Swaens ook.
    Voor de oudste lijkt blix me wel fijn voor het slapen.. Dus ik ben benieuwd of jij een mening hebt over deze 3 ;) .
     
  11. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik heb jaren geleden wat van Swaens besteld, maar die pasvorm was echt vreemd (van die broekjes met pijpjes, die eigenlijk geen pijpjes zijn). Blix heeft wel echt pijpjes, ik ben zelf geen fan van blix onder een broek, maar draag hem als slaapbroekje. Bij mij sluiten de pijpjes heel goed aan, maar ik heb wel echt een vrouwenlijf. Ik zou voor je jongste dochter misschien meer neigen naar de hipstershorts van modibodi red (tienerlijn), de pijpjes van modibodi zijn dunner en meer stretchy dan die van blix. Ze hebben daar ook hele leuke printjes. (Misschien ook wat voor je oudste, ze hebben ook broekjes met hele hoge absorptie voor de nacht).
    Ella is wel laag, maar voor mij wel te doen en ik heb erg snel dat onderbroeken te laag zijn. Absorptiegedeelte loopt door naar boven en is goed. Materiaal is wel vreemd en bij het aantrekken heb ik een beetje zo’n zwemluier gevoel, maar als hij eenmaal aan is, is dat wel weg.
    Sara zou ik niet doen, want denk ik te dun voor je dochter.
    Niet in de aanbieding, maar Lene is misschien een goede keuze. Bij mij zit die niet geweldig, maar voor een meer tienerlijf denk ik juist wel.
    Maattabel klopt redelijk goed.
    Maattabel van modibodi moet bij de volwassenen naar beneden worden afgerond, ik weet niet of dat bij de tienerlijn ook zo is. Ik heb een L van femtis en een M van modibodi.
     
    Athina vindt dit leuk.
  12. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.151
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    thx - die lene lijkt wel een beetje qua model op diegene die mijn oudste heeft van thinx. Modibodi ga ik nog eens naar kijken - bedankt! Ik denk dat we ook hier dan nog wat gaan bestellen, in elk geval die blix - al is het maar voor de nacht inderdaad en dan de ella ..
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  13. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.151
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    hmm te lang gewacht bij femtis. Nog maar even in de gaten houden dus.. Iconica was binnen - die voelt wel goed. Buitenkant voelt wat als zwempak stof, binnenkant goed, zacht, niet te dik, maar wel hoger dan de Thinx. Maar spannend nu hoe de iconica gaat 'presteren' - voorlopig ligt hij nog in de kast.
     
    Zuul vindt dit leuk.
  14. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.004
    5.078
    113
    Ha dames,
    Wie weet kunnen jullie mij helpen. Ik ben nog compleet nieuw in menstruatie ondergoed, op dit moment gebruik ik een cup. Op zich prima, maar voor de nacht gebruik ik nog steeds maandverband, zowel qua milieu als comfort tijd voor iets nieuws.

    Nu heb ik vorige week 3 broekjes bij bamboozy besteld, model Lily en Daisy. Maattabel gebruikt en de omvang is prima maar aan de achterkant zijn ze te laag. Ik heb een flinke bilpartij :D en de stof komt gewoon niet tot hoog genoeg, je ziet m'n bilspleet...
    Je hebt van bamboozy nog een ander model met een hoge taille maar dat vind ik over het algemeen niet zo fijn zitten. Wil gewoon een bikinislip model.

    Heeft iemand een tip welk merk ik zou kunnen proberen? Ik zie door de bomen het bos niet meer.

    Ik heb dit probleem trouwens ook bij sommige merken gewone onderbroeken (Hunkemoller, H&M zit voor geen meter), maar de normale slips van de Hema zitten wel gewoon goed. Even ter referentie, misschien iemand met hetzelfde figuur?
     
  15. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik ben fan van femtis, de meja is mijn favoriet, die is mid waist, hij valt bij mij wel lager dan bij het model, maar wel hoog genoeg. Ik heb zelf niet zo zeer een flinke bilpartij, maar wel een lang lijf en onderbroeken hebben bij mij ook de neiging om aan de achterkant vrij laag te zijn (ik heb zelf geen bamboozy, dus kan niet vergelijken), ik houd ook niet van high waist, want die rollen bij mij naar beneden (weer vanwege dat lijf). De runa van femtis zou ook nog een optie kunnen zijn, ik vind die meer midwaist dan high waist, maar voor mij net iets te hoog ivm afrollen.
    Modibodi heeft misschien ook geschikte modellen, de high waist bikini is niet zo hoog als een klassieke high waist bijvoorbeeld, maar waarschijnlijk wel hoog genoeg, ik vind dat model niet fijn, want ik wil weer graag dat ze aan de onderkant wat breder/bedekkender zijn, dat vind ik fijner zitten. De x-brief heb ik nog zelf, maar die wil ik misschien nog proberen.
    Wuka heeft ook mid waist modellen, maar ik vind het tegenwoordig lastig bestellen vanuit de UK, vanwege de invoer kosten (laatste keer had postnl teveel btw gerekend, maar bezwaar maken was te omslachtig voor het bedrag).

    Dat zijn de 3 merken, die ik tot nu toe het meest zou aanbevelen.
     
    Muisje2016 vindt dit leuk.
  16. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.004
    5.078
    113
    Dankjewel! Ga ik daar even naar kijken!
     
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.985
    18.686
    113
    Misschien begrijp ik het niet helemaal hoor, maar vraag me toch wel af: Wat is de milieuwinst van menstruatieondergoed ten opzichte van wasbaar maandverband? Het lijkt mij eerder dat wasbaar maandverband beter voor het milieu is dan een aantal keer per dag een nieuwe onderbroek aantrekken?
    Of je bedoelde wegwerpmaandverband, dat kan natuurlijk óók nog :)
     
    Muisje2016 vindt dit leuk.
  18. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.004
    5.078
    113
    Inderdaad, ik gebruik nu nog wegwerpmaandverband :)
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  19. appelsap27

    25 jun 2014
    90
    23
    8
    Wibra verkoopt nu ook menstruatieondergoed, is nu een actie 2 voor €20. Geen idee of het wat is hoor maar zag het in de winkel
     
    Athina en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  20. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.033
    15.039
    113
    Al zo lang aan het twijfelen over wasbaar maandverband :confused: ik kom er gewoon niet uit wat ik wil.
     

Deel Deze Pagina