(aanstaande) Groene moeders

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door citroenrasp, 9 feb 2022.

  1. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.494
    5.160
    113
    Vrouw
    #1581 Saartje33, 5 okt 2022
    Laatst bewerkt: 5 okt 2022
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik graag online dingen koop. In een winkel hangt en ligt zoveel, dat ik geen overzicht heb.
    Ik koop altijd heel bewust. Ook Bijv met kinderkleding: ik kijk wat ze nodig hebben en alleen dat koop ik. Bijv dochter had nu alleen lange mouwen shirts nodig. Dan ga ik online heel gericht, alleen daarvoor zoeken. Loop ik een winkel in dan moet ik zoeken tussen van alles en nog wat en dan kom ik waarschijnlijk met niks terug, want ik koop sowieso dan geen andere dingen die niet op mijn (mentale) lijstje staan
     
    Nummer4 en Fruity90 vinden dit leuk.
  2. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.784
    25.860
    113
    Vrouw
    Mijn grootste irritatie bij bestellen. Lomp grote doos voor een klein pakketje en dan opgevuld met plastic :|
     
    citroenrasp en Saartje33 vinden dit leuk.
  3. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.494
    5.160
    113
    Vrouw
    Ik werk trouwens in een winkel en de mensen kopen zich compleet suf… en dan lees je het nieuws over armoede. Ik weet dat die groep natuurlijk behoorlijk klein is maar zelfs collega’s die dit werk al jaren doen valt het op. Alsof mensen compleet aan het hamsteren zijn
     
  4. Main2

    Main2 Bekend lid

    15 jan 2022
    599
    551
    93
    Vrouw
    Het verdwijnen van stenen winkels hoeft niet perse slecht te zijn. Hier zijn hele winkelstraten omgezet naar woonruimten. Panden zijn verduurzaamd en gaat woning tekort tegen. Ook kan er zo gewekt worden aan de compacte stad ipv het verdwijnen van grond dat nu nog buiten de stad ligt.

    Snap dat het cda niet de partij is om heel modern mee te denken. Het voorstel getuigd iig van weinig systeemdenken.
     
    Saartje33 en Fruity90 vinden dit leuk.
  5. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    16 jan 2022
    2.699
    3.956
    113
    Vrouw
    Bonuspunten als het ook gewoon in een stevige envelop door de brievenbus had gepast :o:
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  6. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    16 jan 2022
    2.699
    3.956
    113
    Vrouw
    Misschien omdat ze bang zijn dat de prijzen nog meer gaan stijgen, dus dan beter nu voorraad inslaan? Om wat voor winkel gaat het als ik vragen mag?
     
  7. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.867
    5.548
    113
    Vrouw
    Ben ook wel benieuwd wat voor winkel.

    Action/speelgoed oid zou ik niet zo gek vinden ivm Sinterklaas. Dat staat voor de deur en mensen willen kosten spreiden misschien. Vooral nu de kinderbijslag net binnen is.

    Supermarkt: wat voor producten zouden er nu weer gehamsterd worden: potjes hak groenten omdat ze de doperwten en appelmoes stop gaan zetten ivm gascrisis?


    Pakketjes tax: ik moet 4km naar het postkantoor waar dezelfde bezorger die aan de deur komt de pakketjes brengt en ophaalt. Die rijdt zijn ronde toch wel.
    Moet alles naar het postkantoor dan komen ze met grotere busjes/vrachtwagens: meer vervuiling.
    Moet iedereen zijn/haar pakketje ophalen en komt iedereen met de auto: meer vervuiling.

    We wonen buitenaf dus hier alleen een supermarkt en een fietsenwinkel. De rest bestel ik dus online. Liever dat dan 25km enkel naar de stad. Die postbode rijdt hier dagelijks door de straat dus één extra stop is minder vervuilend dan mijn auto die 50km moet rijden...
     
  8. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.494
    5.160
    113
    Vrouw
    De bekende Nederlandse winkel met rode letters
     
    Nummer4 vindt dit leuk.
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    #1589 citroenrasp, 6 okt 2022
    Laatst bewerkt: 6 okt 2022
    W.b bezorgen. Ik denk ook dat het zeker goed zou zijn als er meer bewustwording komt, het aantal pakketten dat nu wordt bezorgd is gewoon ontzettend veel.
    In sommige gevallen maakt het denk ik niet zoveel uit, zoals in het geval van @Nummer4, maar mensen die dichtbij de winkel wonen en dan tóch iets bestellen wat ze dus ook prima in die winkel konden kopen... Dat vind ik wel jammer. Denk eerlijk gezegd dat veel mensen tegenwoordig toch wel een beetje verwend zijn daarin.
    Het hangt natuurlijk ook erg samen met de mate van overconsumptie, bv men (vooral vrouwen) wil steeds nieuwe kleding, kleding moet per se van een bepaalde soort/merk, is alleen in winkel X in stad Z te koop dus hoppa dan maar bestellen. Terwijl die kleding in de eerste plaats vaak niet eens nodig was. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor kleding maar voor zoveel meer spullen.

    Als je iets bestelt dat duurzaam op zich is, snap ik het wel. Bijvoorbeeld: laatst was er hier een emmer kapot, er zat een scheur/gat in. Man kocht een nieuwe emmer op de markt (lang leve het gebrek aan Action en aanverwanten!). Maar als we nog in NL woonden had ik dus een rvs emmer besteld, dan hoef je niet een kapotte plastic emmer die toch eens in de zoveel jaar kapot gaan te vervangen en dat compenseert het bestellen wel weer. Ik moet zeggen dat ik vroeger in NL wel eens bestelde maar niet ontzettend vaak. Hier staat het bestellen nog een beetje in de kinderschoenen en hebben we nog maar 1x gedaan sinds we er wonen. Bestellen kan dus wel, maar het is (gelukkig) nog niet zo ingeburgerd. De betreffende bestelling was wel weer voor mijn schoonmoeder en ons samen dus in die zin scheelde het wel weer. Ik hoop van harte dat het bestellen hier ook niet zó normaal wordt zoals het nu in NL het geval is, eerlijk gezegd.

    Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die gericht/bewust bestellen. Maar helaas wordt er dus ook veel onnodig besteld, en wat mij betreft is het prima als daar iets tegen wordt gedaan.
     
    Saartje33 en Nummer4 vinden dit leuk.
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    Maar dat is het lastige, armoede is vaak niet te zien :( Mensen die wel zoveel hamsteren hebben het financieel veel breder, de armoede groeit maar dat is helaas niet goed te zien/voelen behalve dus voor mensen die er middenin zitten.

    (Offtopic maar dat was een tijdje geleden! Hoop dat alles goed met je gaat?)
     
    Saartje33 vindt dit leuk.
  11. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.358
    5.622
    113
    Alles heeft idd te maken met overconsumptie. Er is gewoon te veel van alles. Winkelpanden ombouwen tot woningen is prima als deze panden vrijkomen omdat men is gaan consuminderen. Maar als vervanging van online shoppen ben ik ook geen voorstander van.

    Het aanbod in winkels moet gewoon breder en niet meer van hetzelfde. Als jij online sneakers hebt gezien met een groen streepje en in de winkels hebben ze alleen met blauw, waarom zijn die schoenen dan niet meer goed? Vroeger kocht je alleen wat beschikbaar was in de winkel. Maar nu lijkt alles maar beschikbaar te zijn met een druk op de knop.

    Die busjes zijn vak vervuilende diesels. Hier laten ze hem vaak ook nog stationair draaien. PostNL komt 2 keer per dag, DHL ook en dan nog regelmatig GLS en DPD. Busjes rijden af en aan en negeren de verkeersregels. Het zou beter zijn als er hubs zouden komen op max x km afstand. Net zoals je met brievenbussen hebt. Dus daar kun je dan je pakjes halen. Locatie in de buurt van een supermarkt zou ideaal zijn. Daar komt men toch wel, met auto vaak, en hoeft er niet speciaal een ritje voor gemaakt worden. En dan voor thuisbezorgen echt een wat hoger bedrag.

    Maar goed, hier bestellen we max 1 keer per maand. Onze buren bijvoorbeeld die bestellen verschillende keren per week.
     
    Saartje33 en citroenrasp vinden dit leuk.
  12. Lska

    Lska Actief lid

    24 jul 2015
    316
    303
    63
    Vrouw
    Als die bezorger dan ook nog in een milieuvriendelijk voertuig rijdt dan is dat helemaal winst want een elektrische auto zit er voor veel mensen nog niet in.

    Daar heb ik ook pas nog dingen gekocht en inderdaad alles combi wat hierboven al werd gezegd: nieuw seizoen met groeiende kinderen, alvast dingen voor december, kinderbijslag binnen en er waren dingen in de aanbieding die nog op mijn lijstje stonden. Ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken maar voor mij is dit gewoon het jaarlijkse koopmoment, geen hamsteren om crisis of kopen om te kopen. Met de lockdowns is dat de afgelopen jaren misschien wat minder opvallend geweest waardoor het nu meer opvalt?
     
    Saartje33 vindt dit leuk.
  13. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.494
    5.160
    113
    Vrouw
    Klopt dat het heel onzichtbaar is. Echt wel heel naar… de kloof wordt steeds groter.

    ja alles goed hoor! Af en toe niet zo veel zin in het forum. Dan lees ik een tijdje mee en dan lees ik zo veel dat tegen m’n gevoel in gaat en dan word ik er een beetje somber van. Dus dan blijf ik even weg.
    Heb ik ook met collega’s hoor. Het gaat alleen maar over vliegvakanties, spullen kopen en verbouwingen…
     
    Fruity90 vindt dit leuk.
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    Herkenbaar hoor.
    Maar daarom ben ik ook zo blij met dit topic. ♥️
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  15. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Ik heb gister een bezem gekocht voor binnen :) Ben ook te lui om elke keer die stofzuiger te pakken (en hij werkt niet meer helemaal lekker). Dus even zien of we zo al een eind komen.
     
  16. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.867
    5.548
    113
    Vrouw
    Sinds het hele thuiswerken ben ik gewend om doordeweeks de bezem door het huis te halen, anders heeft de thuiswerker last van de stofzuiger tijdens zijn vergaderingen. Mooie workout tevens! En de vloer wordt schoon genoeg hoor.
    In het weekend of op zijn vrije dag stofzuig en dweil ik. Dweilen na alleen vegen werkt hier niet.
     
  17. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Ja lijkt me ook prima te doen met een bezem. We hebben alleen 2 grote tapijten dus zal toch 1x per week in elk geval met de stofzuiger erover moeten (en boven + trap nog tapijt).
     
    Nummer4 vindt dit leuk.
  18. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.867
    5.548
    113
    Vrouw
    Hier een grote hond dus moet eigenlijk wel vaker wanneer die in de rui is maar het is te doen.
    Geen tapijten gelukkig!
     
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    Hier in 1 kamer een tapijt maar die wordt ook gewoon met de bezem gedaan, doet iedereen hier zo :roflmao: Verder heb ik wel zo'n tapijtborstel maar daarvoor moet ik echt op m'n knieën zitten en helaas lukt me dat niet meer goed ivm lichamelijke klachten. En ik merk eigenlijk geen verschil met de tapijtborstel, dat ding is sowieso een hels karwei om schoon te maken.
    Af en toe wordt het wel gestofzuigd, vooral wanneer het bankstel in die kamer wordt gestofzuigd. Maar tussendoor gewoon met de bezem. Moet wel zeggen dat ik de bezems hier fijner vind dan die in Nederland.
     
  20. Lska

    Lska Actief lid

    24 jul 2015
    316
    303
    63
    Vrouw
    Een bezem is met mijn gewrichten niet te doen net als dagelijks stofzuigen. Wat voor mij werkt is een soort van swiffer met wasbare statische doek. en voor kleine dingen even met stoffer en blik.
     
    citroenrasp en Fruity90 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina