Wensmama’s

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door jongewensmama, 30 aug 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ploop

    Ploop Fanatiek lid

    25 okt 2021
    1.206
    1.331
    113
    Vrouw
    Jeetje eindelijk een reactie waarin ik mij wel enigszins kan vinden en die verwoord hoe ik het zie. Al word hier in dit topic niet om onze mening gevraagd, maar naar ervaringen.

    Wat een vreselijk nare berichten komen hier weer voorbij, men kan overal maar over vallen en ik vind het heel naar om te zien hoe er nu maar wordt gereageerd alsof we met een pathologische leugenaar te maken hebben. Hele verwijtende berichten, die kant noch wal raken omdat ze niet ter zake doen omtrent de ervaringen die er worden gevraagd en omtrent waar dit topic voor is opgestart.
    Het neemt echter nog steeds niet weg dat @jongewensmama een kans heeft gekregen om een schone lei te beginnen en wederom vinden sommige zielepoten hier op het forum het nodig om haar sores naar boven te halen en haar daarmee zwart te maken tegenover anderen mensen hier openbaar op het forum (die het verhaal eerder niet kenden en dus open minded eerst dit topic binnen kwamen).
    Dus die eerlijke kans is er wederom niet. En er wordt maar verwacht dat zij wegblijft uit andere topics, maar andersom lijkt het wel alsof het een vrijboek is voor de mensen die vinden dat hen onrecht is aangedaan (of de stinkerds hiertussen die er niets mee te maken hebben maar het schijnbaar leuk vinden om lekker te rellen) om lekker hun gal te spuwen. Ik walg echt van een aantal reacties hiertussen in dit topic. Ik zie ook echt mensen met reacties die goedbedoeld zijn en beter geformuleerd worden (zoals deze van Asil). Maar ook nog steeds geen reacties op basis van de vraag uit het topic.

    En ik vind het bizar hoe zij zich moet verantwoorden van mensen op een forum, al dan niet dat zij het gevoel heeft dat zij zich moet verantwoorden. Nadat ik haar zelf “ontmaskerd” heb ben ik heel veel over jongewensmama te weten gekomen en heb ik haar nog gevolgd en zo nu en dan nog privé contact gehouden (in RL). En wat ik nog meer bizar vind, is dat als zij zich verantwoord het direct onderuit geschopt wordt en er direct wordt gedaan of zij liegt (dit bedoel ik met het stukje dat er gedaan wordt alsof ze een pathologische leugenaar is) terwijl ik zelfs kan bevestigen dat jongewensmama hier werkelijk volledig open kaart speelt en het ook werkelijk klopt wat zij schrijft.

    1 ding is zeker, op dit forum zit jongewensmama aan de schandpaal genageld en krijgt zij wederom geen eerlijke kans. Ik betwijfel zelf wel of dit hiervoor het juiste moment en de juiste plek is, dit laatste juist vooral omdat zoveel mensen al een vooroordeel hebben alvorens zij reageren.
    Als het meerendeel een soortgelijk topic leest wat geopend is door een ander lid (wie geen slechte naam heeft) dan komen er vast en zeker spontaan hele positieve en leuke reacties zonder vooroordelen, en word er ook niet verwacht dat diegene zich verantwoord en haar complete leven online zet.

    @jongewensmama ik denk dat je dit forum beter kwijt als rijk bent als ik het niveau van gemiddeld persoon wie hier reageert, zie. Beetje teleurstellend dat er zo’n schijn is van mensen wie het goed met jou voor hebben en toch zo naar kunnen reageren. Jammer dat het je niet gegund is om op dit forum te kletsen over jouw wens door veel mensen hier en anderen mensen onder invloed (indoctrinatie) van mede forumgebruikers.

    Het is goed dat je een gesprek hebt gevoerd met een verloskundige om voor jezelf helder te hebben welke wegen je in de toekomst kan bewandelen en ook over erfelijkheid en risico’s omtrent jouw ziektes en het is goed dat je de stap hebt genomen om in contact te komen met een psycholoog.
    Daarnaast weet je persoonlijk wat ik er van vind, maar ben je vooral zelf ook steeds meer bewust dat nu nog niet het moment is om voor een baby te gaan. Maar het verzamelen van informatie en oriënteren hoe je dit in de toekomst wil gaan vormgeven is je goed recht om te doen. Voorbereiden op de toekomst, ook al is het nog niet zo ver. Ik denk dat een kindje krijgen jouw allergrootste droom is en ik hoop dat je dit ooit mag verwezenlijken. Hopelijk vind je met hulp van de psycholoog een weg naar jezelf, waarin je jezelf leert stabiliseren en dat de toekomst dan maar mag bepalen hoe mooi deze er voor jou uit komt te zien.

    En @Beheer, wat vind ik dit naar om te zien zeg.
     
    Soof1992, Michje, Knut10 en 4 anderen vinden dit leuk.
  2. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.563
    8.992
    113
    Vrouw
    @Ploop, enorm bedankt voor je interventie.
    @jongewensmama, ik wens je echt alle goeds toe, en nu met de uitleg van ploop nog veel meer. Ik lees dat je op de goede weg bent en houd dat vast.
    Veel liefde en geluk gewenst.
     
    Ploop en jongewensmama vinden dit leuk.
  3. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.541
    3.563
    113
    Wie de schoen past, trekke hem aan. Mijn reactie was inderdaad weinig toevoegend en ongepast. Ik ben niet 1 van de dames die maandenlang voorgelogen is met een nep zwangerschap en evenzo "complicaties". Als ik niet per toeval op het betreffende topic gestuit was, had ik van deze voorgeschiedenis niets af geweten. Degene die wel tot die groep behoren, kan ik echter niet kwalijk nemen te twijfelen aan elke letter die ts schrijft.
     
    Ploop vindt dit leuk.
  4. Ploop

    Ploop Fanatiek lid

    25 okt 2021
    1.206
    1.331
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie. Ik heb geen namen onthouden, maar bij het teruglezen zie ik nu dat ik jouw reactie inderdaad ook niet heel passend vond. Fijn dat je hier op terugkomt, wordt gewaardeerd.

    En eens hoor, TS zegt privé ook dat ze zeker begrijpt dat mensen uit die groep twijfelen aan de echtheid van haar huidige berichten en is ook boos op zichzelf dat ze het door toedoen van het vorige account, het zo “voor zichzelf verpest heeft”. Dat neemt zij hen ook niet kwalijk.

    Wat ik wel kwalijk vind, is hoe er omgegaan wordt met die twijfel hier na hoe er uitdrukkelijk toestemming is gegeven een schone lei te beginnen. Heel jammer.
     
    jongewensmama en Asil vinden dit leuk.
  5. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    @Ploop maar eerlijk, de dingen die ze hier typt komen ook niet helemaal zuiver over. Sommige dingen spreken elkaar tegen, of ineens is er nog van alles wat niet eerder is verteld. En dat kan natuurlijk, maar met haar geschiedenis kun je het mensen toch niet kwalijk nemen dat het dan in twijfel wordt getrokken..
     
    Shar18, Krv, Suzi98 en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. Ploop

    Ploop Fanatiek lid

    25 okt 2021
    1.206
    1.331
    113
    Vrouw
    #126 Ploop, 6 okt 2022
    Laatst bewerkt: 6 okt 2022
    Ik begrijp wat je schrijft, maar nogmaals gaat het er niet om dat er mensen zijn die het in twijfel nemen en al zeker niet dat iemand die mensen dat kwalijk neemt. Het gaat erom hoe er omgegaan wordt door mensen op dit forum met mensen die twijfels hebben en het denken klakkeloos te kunnen reageren. En dan vergeet je ook dat het meisje pas 19 jaar is en eigenlijk gewoon een druk voelt om te moeten delen wat ze denkt, door dit soort mensen. Lees mijn vorige bericht nog eens goed door zou ik zeggen.
     
    jongewensmama vindt dit leuk.
  7. Mila2017

    Mila2017 Actief lid

    18 jan 2022
    285
    452
    63
    Vrouw
    @Ploop wat mij betreft geef je ons nog een schop na met je reacties, misschien moet jij eens bij jezelf nagaan hoe serieus wij ons genomen voelen door mensen zoals jij, die het gaan opnemen voor iemand die ons maandenlang voorgelogen heeft en bovendien in plaats van door het stof gaat, reageert alsof ze zelf de benadeelde partij is. Normaal reageer ik niet op je reacties (maar geloof me - mijn handen jeuken telkens), ik kan het echter niet laten omdat ik me ontzettend opvreet door je woordkeuzes en beschuldigingen.

    TS belandde vorige week weer in onze oktober groep om ons te “feliciteren”?! Dit maakt voor mij duidelijk dat ze totaal geen besef heeft van wat ze doet en losmaakt bij ons. Nogmaals, dat ze gesterkt wordt door reacties zoals die van jou maakt mij ontzettend kwaad en wat mij betreft draag je op deze manier bij aan goedkeuring en het in stand houden van haar gedrag.

    Dit zal overigens mijn laatste bericht zijn in dit onzinnige topic. Gelukkig ben ik onderdeel van een groep forum-meiden met wél fijne normen en waarden.

    Bye!
     
    Suzi98, Amberxx, WinMom90 en 13 anderen vinden dit leuk.
  8. Nurse1989

    Nurse1989 Actief lid

    10 jul 2021
    161
    175
    43
    Helemaal eens met Mila!!!
     
    Suzi98 en WinMom90 vinden dit leuk.
  9. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.120
    6.659
    113
    Vrouw
    @Mila2017, gelukkig hoef je je niet door iedereen serieus genomen te voelen. Het is natuurlijk ontzettend rot dat ze zo medebepalend is geweest voor de sfeer in jullie topic, maar er is in je leven meer dan dat topic en het forum. Je hebt hopelijk evengoed een fijne zwangerschap gehad (of evengoed niet,). En als je dat toch door die forumster hebt laten verpesten, heb je daar zelf ook een keuze in gehad om er van weg te lopen.

    Misschien heeft de forumster in kwestie inderdaad niet door wat ze heeft gedaan. Dat betekent niet dat vijandig terug moet doen. Je kunt haar ook negeren.

    Veel plezier bij je clubje meiden met fijne normen en waarden. Door jouw post zo af te sluiten, vraag ik me af welke normen en waarden dat zijn. Dat het oké is om zelf een trap na te geven misschien, zolang de meerderheid maar wel aan jouw kant staat?
     
    Ploop, jongewensmama en beertje073 vinden dit leuk.
  10. Nino12

    Nino12 Fanatiek lid

    21 sep 2021
    2.794
    2.969
    113
    Vrouw
    Precies dit!!!
     
  11. Nurse1989

    Nurse1989 Actief lid

    10 jul 2021
    161
    175
    43
    Reactie is door beheer verwijderd.
     
    Marinda1988 vindt dit leuk.
  12. jongewensmama

    jongewensmama Actief lid

    26 aug 2022
    149
    23
    18
    Vrouw
    #132 jongewensmama, 7 okt 2022
    Laatst bewerkt: 7 okt 2022
    waar slaat dit op?
     
  13. Ploop

    Ploop Fanatiek lid

    25 okt 2021
    1.206
    1.331
    113
    Vrouw
    Ik geef jullie nog een schop na? Denk jij oprecht dat jij als enige met het oktober groepje in de maling bent genomen door haar met het nepaccount? Ze heeft net zo goed mij in de maling genomen en maandenlang voorgelogen in de first time mommy club en volgens mij nog meer groepen waar ik meepraatte.

    Wel heel vervelend om te lezen dat jouw handen steeds jeuken bij het lezen van mijn reacties. Je hoeft het ook niet met elkaar eens te zijn, maar waarom bericht je mij dan niet eerder? Ik ben echt niet de beroerdste om gewoon een normaal gesprek aan te gaan. Ik hou alleen niet van onrecht en ik geloof wel in iemand een nieuwe kans geven. Ze is in deze (dus hier, in dit topic) dus ook zeker de benadeelde partij als het gaat om een nieuwe kans krijgen en dat mensen haar hier op het forum zo onderuit schoppen, niet zozeer om haar wens en om hoe mensen daarover denken, maar puur om wat zij “een ander aangedaan heeft op dit forum”, als ik het dan zo mag omschrijven.

    Ik heb inderdaad begrepen dat er een felicitatie vanuit haar in jullie oktober groep is geplaatst. Ik begrijp ook dat dit bij jullie in het verkeerde keelgat schoot.
    Ik vind daar ook zeker van dat zij dit echt niet had moeten doen, ongeacht dat zij oprecht blij is voor jullie in het oktober groepje wie haar kindjes al mochten ontvangen. De intentie was goed, maar tactisch was het niet nee.
    Maar evenals zij dus niets in jullie topic te zoeken heeft, vind ik het niet passend dat mensen doelbewust dit topic opzoeken om haar aan de schandpaal te nagelen, omdat men voelt dat haar onrecht aangedaan is.
    Wat is dan eigenlijk jouw doel en intentie om haar topic op te zoeken? Dan betekend het toch dat er over gesproken wordt (wat mag in positieve zin, begrijp me niet verkeerd). En waarom maakt het je zo kwaad dat ik in de bres spring voor iemand die een eerlijke kans behoort te krijgen?
    En welk ‘gedrag’ van haar houdt er nu volgens jou precies stand?

    Oprecht veel plezier met jouw meidengroepje waar je het naar je zin hebt, dat is inderdaad zinvoller om mee te schrijven en te praten voor jou als in dit topic.
    Mocht je het interessant vinden, ik ben gelukkig ook onderdeel van een hele leuke groep meiden waarmee ik ook actief deelneem in ‘mijn’ juli groepsapp, ik wens jou oprecht ook veel plezier met jouw groepsapp.

    Ik ben trouwens met hele goede normen en waarden opgevoed, dus een beetje minder denigrerend mag ook wel.
     
    jongewensmama vindt dit leuk.
  14. jongewensmama

    jongewensmama Actief lid

    26 aug 2022
    149
    23
    18
    Vrouw
    Bedankt dat je het zo voor me opneemt. Ik werk zeker aan mezelf en dat heeft natuurlijk tijd nodig.
     
    Ploop vindt dit leuk.
  15. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.516
    4.576
    113
    Hoe naïef om te denken dat er ook maar iemand is die TO nog serieus neemt. Of de behoefte voelt om zich kwetsbaar op te stellen. Of met haar in vertrouwen te praten over een eigen kinderwens of zwangerschap.

    Je kunt er een nieuwe naam op plakken (die al twijfelachtig is) maar dat maakt de situatie niet anders. Het vertrouwen is weg. TO zou beter in het echte leven aan zichzelf werken ipv haar wens hier voeden en reacties krijgen waar ze niet mee om kan gaan. Op een forum geven mensen nu eenmaal hun mening. Dat kan je niet sturen.
     
    Suzi98 vindt dit leuk.
  16. jongewensmama

    jongewensmama Actief lid

    26 aug 2022
    149
    23
    18
    Vrouw
    Mag ik vragen wat je hiermee precies bedoelt te zeggen? Want ik begrijp je niet helemaal.
     
  17. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.108
    2.838
    113
    Dames, er zijn hier door jongewensmama in het verleden fouten gemaakt, maar ze heeft van ons toestemming gekregen om met een nieuw account opnieuw te beginnen. We hebben de afspraak gemaakt dat zij zich zo lang ze niet zwanger is afzijdig houdt van zwangerschapstopics. Maar dit topic is geplaatst bij zwanger worden, iets wat haar wens is en waar zij met anderen over wil kletsen. Ik vind het jammer om in dit topic te zien dat zij niet van iedereen een nieuwe kans krijgt.
    Het openen van een topic dat door haar is geopend is een keuze. En je hoeft niet op haar berichten te reageren. Wellicht is de negeerfunctie een oplossing. Mocht je berichten tegenkomen die niet aan onze regels voldoen kan je deze bij ons melden. Wij gaan er dan naar kijken.
     
    jongewensmama vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina