Snelle bevalling

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Helena1, 26 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tari

    tari Fanatiek lid

    23 dec 2006
    4.655
    0
    0
    receptioniste
    noord-holland
    hier ook een snelle bevalling van 41 min totaal. het laatste gedeelte heeft echter wel 11 minuten geduurd omdat ik gewoon weg niet om kon schakelen. De verloskundige was nog net op tijd voor die laatste 11 min. Was ze er bij gebleven had ik denk ik nog sneller bevallen.

    Het is heel vreemd om zo snel te bevallen, ik kon het zelf nauwlijks bij benen en niet overschakelen.

    Op papier zetten van je verhaal helpt ook erg goed, ik heb er niet zo veel over kunne praten, het was namelijk mijn 3e kindje en mensen hebben dan toch minder intresse. Jammer maar waar.
     
  2. sarah

    sarah Actief lid

    10 jan 2006
    129
    0
    0
    zorgkundige
    hoi!

    Allemaal zeer herkenbaar hier. Het lijkt wel of een snelle bevalling niets voorsteld. Voor mij leek het wel een weeënstorm, de eene wee na de andere zonder enige adempauze. 16 maart was het s'avonds een beetje aan het rommelen en dit heeft heel de nacht aangehouden. maandag 17 maart af en toe een beetje gerommel. Dan 18 maart moest ik op controle bij de gyn. en daar bleek dat ik 4 à 5 cm opening had en men vliezen puilden uit. Hij zei ga maar overhuis en ga je tas maar halen, ik bel naar het verlosblok en dan zie ik je vanavond. Ging allemaal opeens zo snel. Aangekomen in het ziekenhuis hebben ze om kwart na 11 mijn vliezen gebroken en om 13u10 was ons meisje er. Ik heb er een fikse knip aan overgehouden, die ook nog een stukje terug was opengegaan en na 6 weken een fikse bloeding en een curretage gehad omdat er wat was achtergebleven in mijn baarmoeder. Maar al bij al ik zou het zo weer over doen, omdat het zo een onbeschrijfelijk gevoel is die oerkracht van een vrouw. Ik mis het zwanger zijn ook dikwijls. Het lijkt allemaal in een stroomversnelling gegaan. Ik praat er ook nog heel veel over, omdat het allemaal zo ongeloofwaardig lijkt.

    groetjes sarah
     
  3. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    Hi sarah!

    hoe jij het dus verteld klinkt me bekent in mijn oren. Ik ben dus dit onderwerp gestart maar heb nog niet mijn eigen bevalling hier neergezet en zal ik nu in het kort proberen te doen.

    7 feb. 2008 moest ik terug voor controle bij de vk. Ook zij ging kijken of ik dit maal wel gestript kon worden. Ik was toen 40 weken en 3 dagen zwanger. Ze deden dit omdat mijn bekkenklachten met de dag erger werden en ik geestelijk ook achteruit ging. Zat namelijk al 10 weken thuis.
    Op 7 feb kon ze me niet strippen had niet meer dan 1.5 cm ontsl. Maar moest wel de andere dag weer terug komen omdat mijn bloeddruk te hoog was. Vrijdags was mijn eigen vk. er en die wilde ook weer binnenwaards voelen en nu lukte het strippen dus wel. Heel die dag wat gerommel in mijn buik gehadmaar dit ging over. de andere ochtend ook heel de dag wat gerommel. Vk. kwam om 19.15 en constateerde om 19.30 dat ik nog niet was begonnen. om ongeveer 19.40 ging ze weg ik mijn moeder gebelt mijn man zijn ouders dat ze rustig paul de leeuw konden gaan kijken.
    En om 19.45 had ik meteen heftige weeen. die om de 20 sec. kwamen en op een gegeven moment over gingen in een weeenstorm. 21.30 was de vk weer hier. brak mijn vliezen en ik moest naar het ziekenhuis. Het manneke had gepoept. om 22.15 eindelijk in ziekenhuis na een ongelovelijke helse autorit. Daar aangekomen aan allemaal aparatuur. Om 22.35 neemt de genaecolooge een besluit mij iets tegen de pijn te geven...(geen morfine maar er tegen aan) die spuit kreeg ik om 22.55. Na 5 min zei ik tegen mijn man haal iemand want ik ben al twee x aan het persen. Iedereen kwam op hun dooie gemakkie aan lopen want had om 22.45 nog maar 4 cm ontsluiting. Na dat ze had gevoelt moest ik meteen gaan persen. Tijdens het persen ging zijn hartslag achteruit en hoorde ik alleen maar gegil dat ik harder moest persen dit deed ik dan ook. En een knip en pmop en 3 min later was Djordy geboren. Zelfs de gynaecoloog snapte er niks van want die dacht echt dat ik nog heel de nacht zou liggen.
    Maar toch doe ik het zo weer! we hebben dus nu al besloten dat we het weer gaan proberen als Djordy een 1 jaar 1,5 jaar is.
     
  4. Butterfly85

    22 feb 2007
    51
    0
    0
    Hoi,

    Ik ben in 3uur en 13 minuten bevallen. Iedereen vraagt aan mij of ik nog veel over de bevalling nadenk of dat ik er moeite mee heb maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er totaal geen moeite mee heb, ik denk Juist doordat het zo snel ging. Maar wie weet komt dat nog, al hoop ik van niet haha. Ik heb wel dat ik het "leuk" vind om over de bevalling te vertellen, om mijn ervaringen met anderen te delen.

    Groetjes Sandra
     
  5. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    Hi sandra!

    Het is ook niet dat ik er moeite mee heb. Fijn dat jij dat ook niet heb. Maar meer dat ik bijna niks heb meegekregen van de gehele bevalling. Weet niks meer vanaf het moment dat ik in het ziekehuis ben gekomen. En vooral dat door knippen van de navelstreng had ik wat meer mee willen maken.
    Groetjes
     
  6. Butterfly85

    22 feb 2007
    51
    0
    0
    Hoi Helena,
    Ik begrijp het. Dat is wel jammer dat je bijna niks hebt meegekregen, bevallen doe je niet elke dag ;) dus is natuurlijk heel bijzonder. Zeker het doorknippen van de navelstreng. Daar hebben wij foto's van gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik hetgeen wat er na de geboorte gebeurde ook niet goed weet omdat ze 3 kwartier aan het hechten waren. Dat vind ik ook erg jammer want het in wassen van Alyssa enzo heb ik ook niet gezien.
    Hebben jullie wel foto's/video gemaakt van de geboorte? Groetjes
     
  7. tinneke25

    tinneke25 Lid

    5 mei 2007
    71
    0
    0
    poetshulp
    west vlaanderen
    hallo

    ik heb ook een vlugge bevalling gehad en ik heb het er nu ook moeilijk mee. op 18/01 ben ik bevallen van een zoontje vic, hij moest normaal geboren worden op 12/01 dus werd de bevalling ingeleid. dus ik lag daar met die weeen en had een epidurale gevraagt en ook gekregen. de arbeid loop vlot maar ze hebben toen ik 5cm had een spoedks moeten doen omdat zijn hartslag naar beneden hing en ik had al persweeen. dus ja met spoed naar ok, ik probeerde mezelf tot kalmte te brengen, gelukkig mocht men man er bij. in het ok was het gelijk een mierennest. iedereen zat aan men lichaam bezig.ik werd vastgebonden en ik had geen controle meer over wat er met lichaam gebeurde. dan de gyne die de ks uitvoede en toen was hij daar men zoontje gezond en wel. ik heb hem gezien en even kunnen strelen, maar niet kunnen vastnemen omdat ik vastgebonden lag en had ik het moeilijk mee. toen moest ik nog een anderhalf uur liggen wachten tot ik men benen kon bewegen. en eindelijkk werd ik naar men kamer gebracht om men zoontje in men armen te nemen.
    het is een hele ervaring maar ik hoop dat ik het twee keer moet mee maken zo'n bevalling want was het niet.
    dus ik moet het allemaal nog verwerken en ik mis de zwangerschap ook enorm.

    groetjes
     
  8. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    dag butterfly

    Nou ik had dus alles klaar liggen hier thuis. Smiddags om 17.30 nog gecontroleerd of dat mijn bat. het deden van mijn fototoestel. en voor de zekerheid nog vier baterijen bij de filmcamera der bij. En alle batterijen van de filmcamera. Maar op het moment van het door knippen (23.10) deed dus mijn bat het niet van het fototoestel. En niet dat wij er aan dachten dat ik allemaal baterijen nog extra had meegenomen.
    Maar gelukkig wel gefilmd na het knippen. Dus dat mijn ventje werd gewassen. En hoe zijn hoofdje eruit zag door de vacuimpomp. En dat nog heel even op mijn buik lag. Alleen geen foto's.... erg jammer.
     
  9. Roxx100

    Roxx100 Lid

    5 mei 2007
    62
    0
    0
    Groningen
    Ik heb ook een "snelle" bevalling gehad van 3 uur en 34 minuten. Ik ben ingeleid in het ziekenhuis vanwege een te hoge bloeddruk.
    Ik heb het ook in een roes beleefd, had de ene wee na de ander.

    Wat mij erg heeft geholpen is er veel over te praten, het opschrijven en foto's inplakken met korte verhaaltjes erbij voor thijn.
    Dat gevoel wordt vanzelf al minder.

    Groetjes linda
     
  10. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    ik heb dan wel niet zo`n snelle bevalling gehad als de meeste van jullie, maar ik heb er 5uurtjes over gedaan. de eerste 2uur waren het net flinke voorweeen, daarna ben ik in een weeenstorm gekomen en die hield pas op toen alyssa er was. ook ik kan niet ophouden met over de bevalling praten. voor mij is het ook in het begin redelijk onwerkelijk geweest, het was net of het niet echt gebeurt was, maar als ik dan naar mn meisie kijk weet ik dat het wel degelijk gebeurt is. er zijn idd veel mensen die zeggen dat ik absoluut niet mag klagen en dat doe ik ook niet, maar veel mensen vergeten dat een snelle bevalling niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk heftig is. en nu zullen er mensen zijn die een zware bevalling hebben gehad en mij dit kwalijk nemen, het zei zo. maar zoals met alle dingen die je moet verwerken erover praten of het van je af schrijven werkt vaak wel. geniet van jullie kleine doe ik op dit moment ook, ze ligt lekker naast me in de box te slapen.
    liefs doris
     
  11. Ylana

    Ylana Actief lid

    6 jun 2007
    174
    0
    0
    Huisvrouw
    Noord-Brabant
  12. mielenl

    mielenl VIP lid

    29 jun 2007
    6.257
    0
    0
    Hier ook een snelle bevalling van 2 1/2 uur....om 8 uur 's morgens mijn vliezen gebroken maar nog geen weeën. Die begonnen pas rond een uur of 3 en om half 6 is mika geboren.

    Ik merk ook dat ik erg veel behoefte heb om erover te praten. Ik prijs mezelf wel gelukkig dat mijn vliezen al gebroken waren voordat het echt begon, want anders was het een veel grotere schok geweest. Ik weet niet meer wie het schreef, maar voor die gebroken vliezen had ik ook nog geen enkel teken dat het ging beginnen, geen voorweeën niks. En dan "ineens" ligt er een warm, glibberig hoopje mens op je buik!

    Ik heb mijn verhaal vorige week opgeschreven en heb het al meerdere keren terug gelezen, erg leuk :)

    En ja, áls ik er dan over praat, dan is het met een big smile want het was echt een super-bevalling. Wel heftig op dat moment, weeën waar niet tegenop te puffen was, maar achteraf kan ik alleen maar blij zijn.....en zelfs geen knip of scheur opgelopen!
     
  13. Balou

    Balou Fanatiek lid

    27 mrt 2007
    2.320
    4
    0
    verzorgende IG
    prov Groningen
    Ik heb geen supersnelle bevalling gehad, ongeveer 9 uur en 13 min. Maar ik heb alles als een waas ervaren, wat ik erg jammer vind. Ik kan er nog steeds uren over praten en dacht al vrij snel: dit wil ik nog eens mee maken! Het is net of de bevalling een roes is geweest, net alsof ik zelf niet aanwezig ben geweest bij de bevalling.
     
  14. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    nou ik ben in 29 min bevallen van de eerste wee tot dat yorgos geboren werd hij kwm er met 1 keer persen uitgevlogen...

    met mn dochter duurde het een uurtje vanaf de eerste wee
     
  15. jenm

    jenm Actief lid

    23 jul 2007
    140
    0
    0
    Apeldoorn
    hoi,

    ik heb ook een snelle bevalling gehad van ijn dochtertje,
    de eerste bevalling was dit van mij , heb er 3 uur en 15 minuten over gedaan.
    half 11 s avonds braken ijn vliezen en begonnen de weeen, half 12 s avonds in het ziekenhuis had ik al 5 cm ontsluiting en tegen half 1 s nachts voledige ontsluiting en met 15 min persen is onze dochter om 01:42 geboren.

    Ik mis soms ook de lekkere trappen in mijn buik en de bewegingen, maar ja ik heb nu hier toch wel heeel wat moois waar ik ook ontzettend van geniet.
     
  16. randi

    randi Niet meer actief

    ik ga je record moeten breken ylana :) hier op 7 minuten bevallen van mijn 2, 5 minuten na mijn water was nina er en 2 minuten erna ons tia ( op natuurlijke wijze) heb zelfs niet moeten persen bij beide. mijn gyn praat der nog steeds over :D
     
  17. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Ik ben binnen drie uur bevallen. Ging ook erg snel! Mijn vliezen braken om kwart voor 12. Daarna begonnen de weeen. In een zeer snel tempo volgden ze elkaar op. Na een uur de VK gebeld toen ze kwam had ik 8 cm. Niet veel later mocht ik gaan persen. In totaal uur uur en 4 minuten geperst en toen was onze zoon er. Wel een flinke knip gehad. Erg onwerkelijk allemaal!
     
  18. sandra v

    sandra v Lid

    6 mei 2008
    21
    0
    0
    hallo

    ik ben bevallen binnen een half uur als ik de weeen eraf haal toen ik nog niet mocht persen.
    maar in totaal ben ik wel een week bezig geweest alleen wist ik niet dat ik weeen had dacht gewoon banden pijn want zo zeer deed het niet ,
    totdat ik het niet meer kon houden en na ziekenhuis ging .

    gr san
     
  19. princesje83

    princesje83 Fanatiek lid

    1 apr 2008
    1.402
    0
    0
    regio rotterdam
    bij mij ging het ook ontzettend snel met een enorme weeenstorm... we hebben het bijna zonder vk moeten doen thuis.... :S
    Binnen 2 uur ben ik bevallen.
    De vk kwam om 1.30 binnen en toen had ik al lang volledige ontsluiting en persweeen die ik met alle mcht probeerde tegen te gaan omdat de vk er dus eerst nog niet was. Ze legde meteen haar spullen klaar en toen mocht ik gaan persen... 1.47 is ze geboren........
    Toen de kraamhulp er eindelijk was lag ze al aan de borst te drinken! Wij hadden ook zoiets van... wat is er in vredesnaam gebeurd?! ineens ligt er een kind in de wieg..... en het is zo snel gegaan.....

    En dan idd die opmerkingen van iedereen, dat je neit moet klagen want iedereen wil wel zon bevalling! Nou, maak het eerst maar eens mee voordat je dat zegt! ;)

    Ik ben ook best bang voor de komende 2e bevalling... Bang dat het nog sneller gaat. De vk zegt al dat ik bij de eerste kramp/wee meteen moet bellen......
    Hopelijk gaat alles gewoon weer goed en krijgen we dan weer een gezond kindje! dat is alle pijn, schik en de rest van de gevoelens wel waard!
     

Deel Deze Pagina