Hogere bloeddruk?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Willemijntje19, 12 nov 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Gelukkig geen last van heftige angsten gelukkig, maar merk wel dat ik wat wiebeliger en emotioneler ben. Niet heel fijn. Morgen weer naar de gynaecoloog.
     
  2. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Ja klopt, ben 10 januari uitgeteld, nu 34 weken zwanger. Wat leuk dat je ook in januari bent uitgeteld, gaat het goed?

    Ik heb vrijdag een gesprek met de psychiater van de pop poli, dus dan ga ik even bespreken wat wijsheid is. Het lijkt er voor nu niet op dat mijn klachten van de medicatie komen, dus ik ga vragen of en wanneer het verstandig is als ik weer zou beginnen met de AD.

    Goede zwangerschap nog gewenst!
     
  3. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Een vraagje voor die pre eclampsie of Hellp hebben gehad? Was dan de bloeddruk constant te hoog?

    Nogmaals denk ik niet dat ik in een voorstadium van zoiets ernstigs zit en wil me ook zéker niet vergelijken. Maar ik moet van het ziekenhuis bellen wanneer ik boven de 140/90 heb. Maar ik meet nu in de avond voordat ik ga slapen, ‘s nachts als ik even wakker wordt en in de middag een keer. Nou is die in de avond en in de nacht standaard te hoog. Overdag meestal goed. Vandaar dat ik niet bel.
     
  4. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Bij mij was hij vanaf 20 weken te hoog. Ik begon met een bloeddruk van 110/70, met 28 weken was hij 140/95 incl veel vocht vasthouden. Toen aan de bloeddrukverlagers die elke 2 weken werden opgehoogd. Ik had op een maandag controle gehad in het ziekenhuis, toen was hij goed. Op woensdag voelde ik me niet lekker (bandgevoel buik, veel overgeven, hoofdpijn, slecht zicht) en was hij thuis 150/118 ondanks 6x per dag bloeddrukmedicatie. In het ziekenhuis bleek hij nog hoger te zijn en werd hij niet meer laag. Dus hier schommelde hij op het laatst niet meer maar bleef het structureel te hoog toen het echt PE/HELLP werd.
    Overigens is het wel normaal dat je bloeddruk schommelt hoor. Meten na wakker worden zou ik niet doen, bij mij was hij altijd te hoog. Je kunt beter 1x meten als je even rustig ontspannen hebt gezeten. Hoe zijn je metingen nu? Kunnen ze geen 24 uurs urine opsparen en daarvan je eiwitten bepalen?
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  5. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je uitgebreide reactie. Wat heftig voor je zeg!! En dat ondanks de bloeddruk medicatie. Je onderschrift geeft aan dat je heel veel mee hebt gemaakt, wat verdrietig! ik hoop dat je huidige zwangerschap goed mag verlopen.

    Afgelopen controle was toevallig mijn bloeddruk wat lager en daarom vonden ze het niet nodig om mijn bloed en urine te checken. Wel willen ze me nu elke week zien. Mijn alat waarde was volgens mijn familielid die in een lab werkt wel wat verhoogd en hij is was benieuwd wat het deze week zou zijn, maar dat is dus nu niet gecheckt.
    Ik meet nu sinds kort maar 1x op een dag de bloeddruk, omdat ik richting ziekenhuis ook niet over wil komen als dwangmatig/angstig. Ik ga idd nu eerst even rustig zitten en dan meten. Fijn om te horen dat bij jou de bloeddruk vlak na het slapen ook hoger was, dan weet ik dat dat in principe wel kan/normaal is. Mijn bloeddruk is nu bij het meet moment over het algemeen rond die grens van 140/90, soms hoger en soms lager. Heb nog even terug gekeken hoe mijn bloeddruk voorheen was en dan had ik zelfs wel eens bloeddruk van 110/50. Heel laag dus. Ik denk nog steeds niet denk ik een vorm van Zwangerschapsvergiftiging ga hebben, maar ik vind ook weer niet dat ik het helemaal moet negeren. Maag/darm klachten horen toevallig niet hij zoiets? Daar heb ik sinds een aantal dagen ook enorm last van. Maar dat zal misschien nog hij het ontwennen van mijn medicatie horen. Ik zal het hier laten weten wat het verkoop is.
     
  6. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.913
    12.388
    113
    Vrouw
    Als je van jezelf normaal een lage bloeddruk hebt dan ligt de grens van te hoge bloeddruk ook heel anders natuurlijk
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  7. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ik vind het inderdaad een flinke stijging die je bloeddruk nu maakt. Ik zou zeker aan de bel trekken hoor als je het niet vertrouwd. Een urine of bloedtest is zo gedaan en kost weinig moeite voor een gynaecoloog. Hier was overgeven en buikpijn wel een symptoom..
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  8. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Ja inderdaad, ben dit niet gewend. Ik hou t in de gaten.
     
  9. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Dank je wel voor je berichtje. Ik heb nu pas volgende week donderdag weer controle, maar vind dat eigenlijk te ver weg. Denk dat ik gewoon even bel of het eerder kan.
     
  10. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.913
    12.388
    113
    Vrouw
    Moet je ook absoluut doen
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  11. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    2.620
    2.982
    113
    Vrouw
    Niet alles gelezen, maar hebben ze je al eens voor een tijdje aan de bloeddrukmeter gehangen en dat hij dan elke 5 min meet? Deden ze in de tijd van mijn stage op de verloskamer meestal als er iemand verhoogde bloeddruk had. Dan hebben ze een beter beeld ook van je bloeddruk als je wat langer rustig zit/ligt.
     
    evaleana en Willemijntje19 vinden dit leuk.
  12. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    #72 Willemijntje19, 30 nov 2022
    Laatst bewerkt: 30 nov 2022
    Bedankt voor je berichtje en dit lijkt me een hele goede. Heb dit eens voor een operatie gehad, dan ging dat ding om mijn arm om de zoveel tijd meten. Maar nee, dit hebben ze helaas nog niet gedaan en ze hebben zelfs voorgesteld dat ik stop met thuis meten en alleen wekelijks tijdens de controle bij de gyn meet. Ik heb een angststoornis, maar ik ben niet hypochondrisch. Ben altijd bovenmatig bezorgd over anderen, maar niet om mij zelf, dus dit staat hier los van. Het was dat mijn omgeving mij attendeerde op het heftige oedeem en mij adviseerde eens de bloeddruk te meten. Ik was eerst nog eigenwijs en zei dat ik altijd alleen maar hele lage bloeddruk heb, maar dit bleek toch hoger te zijn voor mijn doen. Nadat deze bij de gyn ook te hoog bleek stelde ze zelf bloed en urine test voor om vormen van Zwangerschapsvergiftiging uit te sluiten. Nu had ik afgelopen dinsdag eenmalig een wat lagere bloeddruk nadat ik 3 kwartier rustig in de wachtkamer had gezeten en toen vonden ze ineens bloed en urine check niet meer nodig. Het was ook nog mijn linker arm die op de een of andere manier altijd een lagere waarde geeft. Nu heb ik het idee dat ze in het ziekenhuis denken dat ik die hoge bloeddruk in mijn hoofd haal, maar heel eerlijk krijg ik helemaal geen angst van het meten van de bloeddruk en ook doe ik dit niet dwangmatig en gewoon op een moment op de dag. Bij een eerdere afspraak bij een andere gyn werd het me juist geadviseerd om thuis af en toe te meten en meteen te bellen bij een waarde van 140/90 of hoger. Heel lastig dit allemaal. Ik probeer enerzijds heel nuchter te zijn om niet de gyn het idee te geven dat ik dwangmatig ben en anderzijds voel ik me uiteraard wel heel verantwoordelijk voor de baby en wil ik geen risico’s. Sorry heel verhaal!
     
  13. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    2.620
    2.982
    113
    Vrouw
    Geen sorry zeggen hoor! Ik snap zeker je zorgen! Het is en blijft tijdens een zwangerschap toch een van de belangrijkere dingen die ze checken, en als er dan iets ineens anders is maak je je daar zorgen over.
    Heel lastig ook als je je niet gehoord voelt door de artsen. Helaas ervaring mee, en met de angststoornis ook. Dan weet je soms helemaal niet meer of het de angst is die spreekt, of dat het reëel is.
    Je zou zo een continue meting misschien eens kunnen voorstellen? Weet niet of er lange wachtlijsten voor zijn, maar er bestaan er ook voor 24uur thuis, die meet dat elk half uur ofzo. Of anders gewoon op het Verloskwartier of de consultatie.
    En verder zou ik toch ook echt regelmatig je urine laten controleren op eiwitten. Want het is ook niet omdat het nu nog niet is dat het zo zal blijven. Maar het is ook niet zo dat iedereen met een verhoogde bloeddruk PE ontwikkeld. Maar het moet natuurlijk wel gemonitord worden.

    Mijn bloeddruk gaat wel altijd de hoogte in ook van stress en inspanning. Heb daarvoor een jaar bloeddrukverlagende moeten nemen terwijl hij thuis wel altijd goed is. Tegenovergestelde situatie dus, hier geloofden ze niet dat hij thuis wel prima was :rolleyes: dan zeiden ze van ja thuis is die goed omdat je die pillen neemt. Nu gestopt en hij is nog altijd prima.
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  14. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je berichtje! Ik ga zeker eens navragen over zo’n 24 uurs meting. Dank voor deze tip. Vandaag heb ik ook even de huisarts gebeld met de vraag of ik daar eens bloed en urine mag laten checken, omdat ik in het ziekenhuis pas volgende week donderdag aan de beurt ben. Hier word ik morgen over terug gebeld.

    Wat fijn trouwens dat je met de bloeddruk medicatie hebt kunnen stoppen en dat het nu goed blijft!
     
  15. Dobiv

    Dobiv Lid

    21 sep 2022
    49
    42
    18
    Vrouw
    Heel veel sterkte! Ik herken veel uit je verhaal. Op dit moment loop ik ook te sukkelen bij (bijna) 28 weken zwangerschap. 101 kwaaltjes, zoals net geen hoge bloeddruk maar wel eiwitten urine.

    Maar óók een angststoornissen gericht op andere. Ik voel hierbij zo erg de drang om onze kleine meid te beschermen. Wat er met mezelf gebeurd is hierbij compleet ondergeschikt. En twijfel nu aan alles of ik het echt voel of dat het in mijn hoofd zit. Dat is wel heel erg heftig. Ook heb ik steeds het gevoel dat ze me in het ziekenhuis niet serieus nemen.

    Mooi om te zien dat je bewust minder bent gaan meten (maar het wel op een goede manier in de gaten houdt). Uiteindelijk is los laten en vertrouwen hebben het aller beste (maar oh zo makkelijk gezegd!) Ik hoop voor je dat je de komende weken de rust vindt om dit goed te doorlopen en dat de waardes stabiel blijven!
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  16. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je berichtje!
    Het stukje over angststoornis wat jij beschrijft vind ik heel herkenbaar!

    Sorry, Ik was helemaal vergeten om hier nog een update te plaatsen. Zo te lezen heb jij ook wat vervelende klachten, hoe is dat nu? En zijn de eiwitten nog opgelopen? Ik hoop dat alles goed gaat!
     
  17. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Update: vandaag weer controle gehad, er zat nu iets meer tijd tussen. Vandaag vond de gynaecoloog mijn bloeddruk te hoog. Waar deze eerder nog schommelde, blijft hij nu constant te hoog en daarbij vooral mijn onderdruk. Ik moest met redelijk spoed urine inleveren en bloedprikken. Uitslagen waren er mega snel en ze waren wederom goed waardoor ik weer naar huis mocht. Wel wil ze me morgen weer zien en dan de zelfde checks doen. En ze had het over bloeddrukmedicatie.

    Iemand trouwens verstand van urine waardes? Want ze waren wel verhoogd t.o.z. van de vorige keer.

    In mijn dossier staat:
    Eiwit / kreatinine ratio: 0,27
    de vorige keer was dit 0,14

    Bedankt voor het lezen!
     
  18. Dobiv

    Dobiv Lid

    21 sep 2022
    49
    42
    18
    Vrouw
    Zover ik dit als leek kan beoordelen. (En goed herinner.) Wordt boven de 0,30 gesproken over een verhoogde waarde. Boven de 0,70 wordt echt gesproken over zwangerschapsvergiftiging. De waardes zijn dus gelukkig goed!
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  19. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Ah dat zou heel mooi zijn! Bedankt voor het reageren! Morgen gaan ze opnieuw checken.
     
  20. Dobiv

    Dobiv Lid

    21 sep 2022
    49
    42
    18
    Vrouw
    Dankjewel!

    Eiwitten zijn niet meer getest aangezien mijn bloeddruk goed blijft. Dat vind ik persoonlijk wel eng. Maar na veel contact van mijn kant zijn ze hier heel duidelijk in.

    Ik blijf mijn bloeddruk dagelijks in de ochtend in de gaten houden en probeer het verder zo goed mogelijk los te laten.
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina