Weet iemand of je vacuumverpakte diepvrieszalm mag als je zwanger bent? Ik dacht dat je niks van vacuumverpkat mocht, maar je moet het toch bakken zou ik denken?
Vis en schaaldieren: met name rauwe of koudgerookte vissoorten zoals gerookte zalm, haring en schaaldieren zoals oesters hebben een zeker risico op listeria. Dit kwam ik tegen op een site, maar over bakken staat niks. Ik denk dat het wel hetzelfde geld als met vlees? En wanneer je het niet vertrouwt; niet eten!
Als je het bakt is er niks aan de hand, gaat om de gerookte vacuum verpakte zalm. Moet trouwens zeggen dat ik dat niet wist en die dus de eerste 7 mnd van mijn zwangerschap gewoon gegeten heb! Niks gebeurt, maar nu ik het weet haal ik de gerookte zalm toch bij de visboer.
Zelfs als je de vacuum verpakte zalm verhit, bijvoorbeeld voor in je blanke suas met zalm voorbij de pasta. Dan mag je hem gewoon gebruiken. Maar gerookte zalm op brood kan je beter niet eten, of hij moet zoals Nadje zegt van de visboer afkomen.