Pleegzorg als alleenstaande

Discussie in 'Adoptie en pleegzorg' gestart door Isa3, 14 nov 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Isa3

    Isa3 Nieuw lid

    14 nov 2022
    1
    0
    1
    Vrouw
    Ik ben dit jaar 30 geworden en al een tijd single. Ik heb al langere tijd interesse in pleegzorg, maar ik kwam er recent ook achter dat je dit dus als alleenstaande kan doen.

    Ik vroeg me alleen af wat jullie ervaringen zijn met pleegzorg in het algemeen, maar misschien ook van mensen die zelf dit als alleenstaande doen?

    Ik ben me er van bewust dat veel van deze kinderen een ‘rugzakje’ hebben, maar ik zou het heel mooi vinden om deze kinderen te kunnen helpen. Ik heb niet echt een kinderwens, maar zou wel graag andere kinderen die het moeilijk hebben willen helpen en een veilige plek kunnen bieden.

    Ik vraag me zelf af welke vorm het beste bij mijn situatie past. Ik twijfel namelijk momenteel tussen deeltijd (dus weekend- en vakantiepleegzorg) of langdurige pleegzorg. Crisis is niet mogelijk met mijn werk. Ik ben me ervan bewust dat er een groot verschil is tussen deeltijd en langdurige pleegzorg, maar daarom dat ik ook op zoek ben naar ervaringen van andere mensen.

    Ik woon momenteel ook in een appartement, maar heb wel een tweede (kleine) slaapkamer voor een kindje.

    Ik hoop dat er mensen zijn die graag hun ervaringen willen delen en of het haalbaar is als alleenstaande.
     
  2. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Ik ben eens naar een info avond geweest. Ik heb begrepen dat je vaak het eerste half jaar of helemaal niet mag werken ivm de hechting.

    Dus voor mij blijft helaas alleen de optie weekend/vakantie over. :(

    Er zijn diverse pleegouders die een instagram pagina hebben.
     
  3. Jacy82

    Jacy82 Bekend lid

    24 nov 2018
    742
    418
    63
    Vrouw
    Ik heb als alleenstaande de voorbereidende cursus doorlopen. Bij ons is het alleen zo dat je als alleenstaande voornamelijk voor weekend/vakantie zorg kan gaan of voor buddy. Dit geldt in ieder geval voor mij omdat ze willen dat een kind maximaal 3dagen naar de opvang gaat. Ik kan noet minder gaan werken met de zorg voor kinderen erbij. Dat vond ik erg jammer. Ik heb wel buddy geprobeerd en ook weekend pleegzorg een voorstel gehad. Later ben ik nog een paar keer gevraagd. Helaas nooit van gekomen door m'n eigen zwangerschappen.

    Ik vond het erg jammer dat ik niet voor gehele opvang mocht gaan. Dat was wat ik wel graag wilde. Ze vragen wel een eigen kamer voor een kind inderdaad, dus daar moet je zeker rekening mee houden.
     
  4. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    20 jun 2016
    3.113
    2.537
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hier heb ik echt nog nooit van gehoord o_O
    Wel dat je niet full time mag/kan werken omdat er gewoon echt heel veel tijd in gaat zitten. En je een pleegkind niet 5 dagen op de opvang kan doen.

    Ik zou als alleenstaande voor deeltijd gaan! Lekker gezellige dingen in het weekend of de vakanties en de (pleeg)ouders ondersteunen. En niet al het gezeur hebben met alles moeten regelen met de organisaties en ouders die eventueel niet meewerken :o::D
     

Deel Deze Pagina