Knaltest na miskraam

Discussie in 'Ovulatie en zwangerschapstesten' gestart door Afwachtertje, 6 dec 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Sorry ik lees het nu pas.

    Bij ons als je contact opneemt met de VK krijg je eerst de assistente aan de lijn, zij beslist of contact met VK nodig is. Moest zelf echt achter de echo aan. Zij zei dat te vroeg ook niet goed is omdat stel het is nog levensvatbaar, ze dan nog niks meer weten (dit was gisterochtend dus).
    M’n gevoel zei iets klopt er niet: of het zit goed, of het is niet helemaal weg nog als het niet goed is. Gisteravond gaf mij duidelijkheid dat het tweede het geval was.
    Bloedverlies had ik wanneer ik naar het toilet ging en wat in het maandverband, maar vandaag is het zo goed als gestopt (een enkele keer een veeg nog). Kleine stolseltjes verloren daarbij.
    Gisteravond heb ik 2 uur die weeenachtige pijn gehad, daarna trok het weg en is het niet meer terug gekomen. Vandaag voelt het rustiger. Af en toe nog wel gerommel/gezeur, maar niet constant, dus met vlagen.

    Dat moment dat ik duizelig/naar werd zat ik op het toilet (duurde wel maar kort) en schoof ik meer op de pijn en dat het me weer overviel wat er gebeurde.

    VK heeft een bbz niet als optie genoemd, ik heb daar zelf ook niet aan gedacht tot jij het benoemde.
    Als je m’n verhaal van hierboven leest, denk je hier dan nog aan? Ik weet niet wat ‘normaal’ is qua bloedverlies etc bij een miskraam..
    Ik zal in elk geval alert zijn. Vind het heel lief en fijn hoe betrokken jullie zijn en het uitleg/advies dat gegeven wordt.
     
  2. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Gisterochtend nog getest en dit zijn ze sinds maandag op een rij:

    A5C60C50-77DA-4B60-817A-25C388ABFAE8.jpeg

    Vandaag niet getest omdat hier inderdaad gezegd werd dat dat geen nut had (begrijpelijk..)
     
  3. Mamajolein

    Mamajolein Niet meer actief

    Ik zou het anders evt via de hap proberen. Aangeven dat je veel pijn hebt en aan een bbz denkt. Daar kan je echt maar beter vroeg bij zijn als het wel zo is!
     
  4. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Maar vandaag heb ik dus geen heftige buikpijn gehad. Meer nog dat er af en toe een ‘zeurend’ gevoel (af en toe wat steekjes) komt met vlagen. Dacht zelf ook dat dit waarschijnlijk komt door alles wat je baarmoeder te verwerken heeft. Niet direct alarmbellen voor de HAP denk ik?
     
  5. Mamajolein

    Mamajolein Niet meer actief

    Nee, ik dacht meer het omzeilen van een vk die niet meewerkt. Evt anders toch je vk morgen om een echo vragen. Maar ligt er ook aan hoe jij je erbij voelt af te wachten.
     
    Afwachtertje vindt dit leuk.
  6. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Ah zo! Haha stom, verkeerd begrepen.

    Ik vind het heel lastig want stel het is wel ‘gewoon’ een miskraam, is er niks aan de hand. Dan vind ik het rot/lastig om aan de bel te trekken. Ga me ook even inlezen nu over bbz.

    Dankje voor het meedenken!
     
  7. Mamajolein

    Mamajolein Niet meer actief

    Als je om je eigen lichaam gaat: je nooit bezwaard voelen! Desnoods laat je je man/vriend bellen. Succes met lezen en volg je gevoel.
     
  8. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Ja, wat je hier beschrijft klinkt voor mij helaas heel typisch als een bbz... juist weinig bloedverlies, testen die duidelijk positief blijven en buikpijn die met vlagen komt.

    De assistente had je door moeten verbinden met de vk. De echo is in dit geval helemaal niet om te kijken of het goed zit, maar om te zien of er iets in je baarmoeder zit of niet. Met deze termijn en testen verwacht in de baarmoeder iets te zien. Wel/geen kloppend hartje kan bij deze termijn inderdaad nog geen uitsluitsel geven, maar in het geval van een lege baarmoeder met positieve test is dat reden om je acuut door te sturen naar het ziekenhuis met verdenking bbz.

    En hoe meer op tijd je erbij bent, hoe meer opties er zijn: afwachten, MTX injectie of opereren, al dan niet eileider-besparend. In mijn geval was mijn eileider al gescheurd en moest helemaal verwijderd worden.

    Hiervoor mag je echt het spoednummer van je vk bellen. Vanavond nog.
     
    Mamajolein vindt dit leuk.
  9. Mamajolein

    Mamajolein Niet meer actief

    In het verleden heb ik trouwens een mk gehad iets na 6 weken (gestopt met groeien bij 5) en mijn test was toen na een week véél lichter en zeker niet meer zo knal als de jouwe. Maar ik had ook echt wel flink bloedverlies gehad toen. Als antwoord nog op je vraag uit je OP.
     
  10. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.945
    12.419
    113
    Vrouw
    Precies wat @Muisje2016 zegt bellen met spoednummer voor een echo. je testen knallen enorm nog steeds, je zou nu zo 6/7weken zijn dan moet er iets in de baarmoeder te zien zijn als het daar eventueel zou zitten.
    Bloed verlies is gering, je duizelig/naar voelen.
    Een bbz kan ook enorm gevaarlijk zijn en hoe eerder je er bij bent hoe beter het is.
    Je testen vind ik ook niet aflopen..
     
    Muisje2016 vindt dit leuk.
  11. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Op dit moment niet echt buikpijn meer, wel af en toe ‘steekjes’ onderin m’n buik, maar niet op één bepaalde plek bijvoorbeeld..
    En m’n darmen lijken een beetje van slag (veel gerommel/lucht). Sta natuurlijk ook wel op scherp nu. Maar voor de rest gaat het goed.

    Als ik naar de symptomen van een bbz kijk, komen die op dit moment niet overeen.. Geen schouderpijn of aandrang zonder dat ik naar de wc moet etc. Geen pijn op één bepaalde plek in m’n buik.

    Het bloeden is nog steeds weg, maar daarin kan een ‘gewone’ miskraam natuurlijk ook voor iedereen anders verlopen. Ik houd het heel goed in de gaten en als ik iets voel wat niet klopt, trek ik direct aan de bel. Ik heb de VK nog niet gebeld..

    Dit is m’n test van net:

    F355E8C2-E74E-42BC-907A-5824AA25F9CB.jpeg
     
  12. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.945
    12.419
    113
    Vrouw
    Maar de schouderpijn ect hoeft niet perse.
    Je test blijft wel op lopen
     
  13. PippiMoustache

    PippiMoustache Fanatiek lid

    16 jul 2018
    1.759
    1.688
    113
    Vrouw
    Ik heb een bbz gehad. Geen buikpijn, geen schouderpijn, alleen tussentijds licht bloedverlies, 2 of 3 dagen. En knaltesten. Had met 7 weken een echo, waarop een kloppend hartje in mijn linker eileider te zien was. Direct geopereerd. Ik heb ontzettend veel geluk gehad dat mijn eileider nog niet gescheurd was, stond op het punt van knappen.
    Geen risico nemen dus. Als het een bbz is en je eileider scheurt ben je verder van huis.
     
    Mimus vindt dit leuk.
  14. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Toch af en toe weer een zeurend gevoel. Soms ook vlagen van wat misselijkheid. Tussendoor is het ook rustig en voel ik niks. Maar ik heb toch de VK gebeld en m’n verhaal gedaan, door jullie deze adviezen (super lief!) en omdat ik er zelf na de knallende test ook niet zo’n lekker gevoel bij heb.

    Ze zei het kan 2 kanten op: of de miskraam is nog niet compleet, daar lijkt het op. Of een bbz. Dat benoemde ze zelf, maar daar denkt ze niet direct aan bij mijn verhaal. Als ik me zorgen maak of aan één kant buikpijn krijg, moet ik direct aan de bel trekken. Dan stuurt ze me door naar het zh.

    Jullie zijn heel lief, dankjullie voor de adviezen en steun! Ik vind het zelf super lastig deze situatie. Ook om dan te moeten bellen. Erg hè?
     
  15. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Wat heftig zeg.. Super goed dat ze er net op tijd bij waren!
     
  16. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Schouderpijn en loze aandrang krijg je pas als je eileider scheurt en je een inwendige bloeding hebt. Dat had ik beide en ik heb echt te lang gewacht.

    Daarvoor had ik hetzelfde als jij: buikpijn die komt en gaat, af en toe even flink aanwezig, dan weer helemaal weg. Niet op een specifieke plek.

    Je knaltesten zijn echt reden om aan de bel te trekken. Bel alsjeblieft je vk lieve TS, ik heb geen goed gevoel bij wat je allemaal beschrijft. Ik hoop dat ik het mis heb, maar de consequenties van te laat bellen zijn zo groot, dat risico wil je niet lopen.
     
  17. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Ah, zie berichtje hierboven, ik heb toch gebeld, eigenlijk door jullie ervaringen/adviezen. Vind het heel fijn want zelf sta ik niet zo op m’n streep helaas. Wil niet tot last zijn. Alleen is het beleid nu toch afwachten tot dinsdag omdat ze het niet direct alarmerend vind, mijn verhaal. Ze denkt eerder dus aan een niet complete miskraam. Ze was wel heel lief, mag altijd terug bellen en moet sowieso bellen als er iets veranderd.
     
  18. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Even voor de zekerheid dat ik het goed begrijp: je hebt nog helemaal geen echo gehad sinds je positief testte toch?

    Als je een echo hebt gehad waar iets in je baarmoeder te zien was, dan snap ik de redenatie van je vk. Dan weet je het nog niet helemaal zeker maar kun je even afwachten met belinstructies.

    Als je geen echo hebt gehad is dit echt geen goed beleid! Je moet echt vandaag nog een echo krijgen.
     
  19. Afwachtertje

    Afwachtertje Actief lid

    26 nov 2020
    294
    215
    43
    Vrouw
    Nee heb nog helemaal geen echo gehad inderdaad. Jij bent ook VK begreep ik of niet? Hoe kan het nou dat er dan niet hetzelfde beleid wordt aangehouden.. :(

    Ik ben gewoon bang dat er niks aan de hand is, dat inderdaad de miskraam (nog) niet compleet is en daarvan de klachten en knallende testen nog komen. Dat ik dan ‘moeilijk’ doe. Heel dom, ik weet het. Maar tot dinsdag afwachten is niet verstandig?
     
  20. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Oh lieve TS, ik snap dat andere forumleden en ik je nu pushen en je voor je gevoel een beetje klem zetten tussen ons advies en je vk. Ik snap ook dat je niet tot last wil zijn, dat het heel moeilijk is om over zoiets te gaan "zeuren". Je wilt geen zeur zijn, je voelt je niet zó beroerd, je wil op haar oordeel vertrouwen en je kunt wel wachten tot dinsdag. Ik snap het, echt.

    Maar ik ben ook vk en door mijn eigen ervaring met een bbz heb een soort zesde zintuig hiervoor ontwikkeld. Ik heb de afgelopen jaren een handvol vrouwen ingestuurd waarvan mijn collega's dachten "dat zal wel niet" en waar ik een niet-pluis-gevoel bij had. Alle keren klopte het, ook een keer met een vergelijkbaar verhaal hier op het forum.

    Bel alsjeblieft opnieuw, zeg dat je je zorgen maakt, en vraag om een echo.
     

Deel Deze Pagina