Advies gevraagd betreft vriendschap

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Nemo321, 21 mrt 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nemo321

    Nemo321 Lid

    13 feb 2022
    18
    7
    3
    Vrouw
    #21 Nemo321, 23 mrt 2023
    Laatst bewerkt: 23 mrt 2023
    Het lukt me even niet iedereen persoonlijk te beantwoorden. Al ben ik zeker blij met iedere reactie!

    Ook lief en fijn dat jullie met je eigen verhalen/voorbeelden komen.

    Het komt er eigenlijk op neer dat ik in 1 klap mijn frustratie eruit heb gegooid. Dat is misschien niet zo netjes. Maar aan de andere kant weet ze t nu wel.

    Al die tijd heb ik op m’n tenen gelopen. Ik doe alles met de beste intenties. En zoals iemand zo mooi omschreef ze draait. En dat is lastig voor mij.

    Maar goed. Wat nu? Er is nu nog steeds radio stilte. Moet ik haar nu een bericht sturen over een aantal dagen? Waarin ik uitleg geef? Of juist enkel vragen hoe t met haar gaat? Of juist niets doen?
    Ik wil natuurlijk helemaal geen ruzie.

    Ik heb namelijk wel al gevraagd of ze misschien even afstand wil. En daar kletste ze overheen. Maar persoonlijk denk ik dat dat misschien wel beter is. Ik kan mij richten op mijn nieuwe rol als mama en zij kan zich richten op zichzelf en dat we elkaar even laten. Ik hoef niet op mijn tenen te lopen en zij hoort gewoon even niets over m’n kind die nu een grote rol speelt. En dat zij dan aan kan geven wanneer ze er weer aan toe is. Dus dat ik min of meer de bal bij haar leg?
     
  2. LizMe

    LizMe Fanatiek lid

    7 aug 2016
    3.098
    1.995
    113
    Ik snap dat er heel veel reacties zijn vanuit het begrip van die vriendin want wat er al gezegd word met lege handen eindigen is heel erg pijnlijk, dat is niet in woorden uit te drukken.
    Maar ik vind dat er wel heel makkelijk gestapt is over het deel dat er al meer dan een jaar niks vanuit haar komt. Natuurlijk is het heel pijnlijk zijn dat je vriendin zwanger is en is dat heel confronterend voor haar maar een kaartje sturen of een berichtje sturen is toch wel heel anders. Dat je niet op de babyshower kan en wil komen kan ik begrijpen maar als vriendin geen kaartje sturen na de geboorte vind ik zo pijnlijk voor je TS!

    Nee je frustratie uiten via een berichtje is niet handig maar ik kan me zo goed voorstellen dat je in emotie na een jaar hier zoveel moeite mee hebt want ik zie dat je zelf stappen probeert te zetten zoals een kaartje sturen en begrip tonen. Heb je dit na de tweede miskraam ook gedaan?

    Ik denk dat ik niks meer zou doen op dit moment TS, laat de emotie bij jezelf even zakken en misschien dat je over een tijdje keer bij haar langs gaat. Inderdaad dan even zonder baby. Aangezien het al een jaar is kan die paar maanden later er ook nog wel bij.
    Dan is het misschien wat gezakt van beide kanten en probeer een goed gesprek live te hebben en vanuit daar verder te kijken.
    En lukt het dan niet dan kan jij oprecht zeggen dat je er alles aan gedaan hebt.
     
    Nemo321 en Marlena vinden dit leuk.
  3. Nemo321

    Nemo321 Lid

    13 feb 2022
    18
    7
    3
    Vrouw
    Ik heb er inderdaad vooral gewoon veel pijn en verdriet van dat er niet even een kaartje af kan.

    Bij haar 2e miskraam heb ik dat kaartje en lieve cadeautje voor haar gestuurd. De eerste wist ik pas later van. Ik vertelde haar dat wij gestopt zijn met de pil en dat een kindje welkom zou zijn, maar het nog niet fanatiek gingen proberen.
    Toen vertelde ze mij pas van die miskraam. Waarop ik enorm schrok. Waarom heeft ze dit niet gedeeld met iemand? Ik heb haar toen gezegd dat ze mij echt wel had mogen bellen omdat ik het zo heftig vond dat ze dit alleen had moeten doen!
    Ja ja dat was ook wel zo en dat zou ze doen. Haar toen ook alsnog een lief kaartje gestuurd.

    Toen heb ik van haar wel een kaartje gekregen betreft m’n zwangerschap.

    Nou uiteindelijk gebeurde het helaas dus een 2e keer in m’n zwangerschap. En ik snapte wel dat als k werkelijk langs zou gaan het wel erg heftig zou zijn! (Mijn babybuikje was snel zichtbaar). Dus toen heb ik inderdaad wat gestuurd.

    Voor haar verjaardag had ik ook een cadeautje en kaartje gestuurd. Helaas is dit mis gegaan bij de post en nooit aangekomen. Dus dat is balen.

    Nog een kaartje gestuurd vanwege haar vader die jaren geleden plots is overleden. Doe ik ieder jaar. Om haar even een hart onder de riem te steken.

    Ondertussen is ze nog eens ziek geweest door Corona. Kaartje gestuurd.

    Ze hebben een woning gekocht. En daarvoor dus ook een kaartje gestuurd. En dus uiteindelijk een geboortekaartje gestuurd.

    Enkel op t kaartje voor de woning en t geboortekaartje geen reactie gehad..

    Die waren naar t nieuwe adres gestuurd. Dus nog aan mijzelf getwijfeld of ik het adres dan wel juist had opgeschreven..

    Paar weken later eens voorzichtig geïnformeerd of deze wel waren aangekomen. Dat waren ze.

    Maar dus geen kaartje gehad voor de geboorte van mijn zoon.

    En wel mijn schoonvader (die ze via ons kent) een kaartje sturen voor z’n verjaardag. Gefeliciteerd opa. Wauw. Dat stak pas echt.

    Want eerst denk je nog, nou ja hè. Ze zijn druk met verhuizen.. Strijk even met je hand over je hart. Dat kaartje komt nog wel als ze wat meer rust hebben.
     
  4. Sophie2019

    Sophie2019 Fanatiek lid

    21 jul 2018
    1.746
    1.322
    113
    Vrouw
    Ik lees tussen de regels door dat je begrip probeert te hebben en doet wat ‘hoort’ maar ik vraag me af of je het echt echt begrijpt. Het leest een beetje alsof je zegt ik heb dit en dat al gedaan dus t mag nu wel eens klaar zijn. Terwijl elke maand het verdriet en de twijfel of het haar ooit gegund zal zijn toe zal nemen.

    Ik heb zelf lang in de medische molen gezeten en heb 3 miskramen gehad, ik heb in die periode ook meer afstand genomen van vriendinnen die moeiteloos zwanger waren en goedbedoelde tips aan mij gaven. Die ruimte is er ook altijd geweest. Bij vriendschappen heb je periodes dat je levensfase goed bij elkaar aansluit en periodes dat dat minder is.

    je bent naast moeder ook nog mens. Als je vriendin het ‘moeder’ stukje op dit moment te lastig vind dan laat je dat er toch even buiten, dat stukje van jezelf kun je met anderen delen. Je hebt elkaar al een jaar niet gezien, genoeg om bij te praten los van jouw zwangerschap en zoontje.

    Je kunt natuurlijk ook halverwege afspreken of in jouw woonplaats uit lunchen gaan zonder baby. Dan ben je ook minder lang van huis. Ik vind je partner wel kinderachtig als hij moeilijk doet over een dagje alleen met zoon omdat hij klaar met je vriendin is.

    ik heb ook een vriendin zonder vaste relatie met wel een kinderwens. De rest van ons groepje heeft wel kinderen. We spreken af zonder kinderen en hebben het er ook weinig over. Heerlijk om af en toe niet ‘moeder van’ te zijn. Zij heeft mijn jongste van 7 maanden ook nog nooit gezien, mijn oudste van 3,5 maar 2x keer. Voor mij helemaal prima.

    ik ben er sowieso makkelijk in, mensen zijn welkom op kraamvisite, maar ze moeten het vooral niet doen om mij te pleasen. Zo zonde om je kostbare vrije tijd te spenderen aan ‘moetjes’. Niet iedereen heeft wat met baby’s, of omdat het confronterend is of omdat ze gewoonweg niet van kinderen houden. Helemaal prima toch.

    daarnaast ben ik van mening dat je vriendschappen niet hoeft te beëindigen. Ze kunnen best even in slaapstand verkeren. Laat het open, geef haar aan dat je het ook lastig vind, dat je haar graag ziet en dat dat ook zonder baby kan. Dat je het even bij haar laat voor nu.
     
  5. Vinexkindje

    Vinexkindje Fanatiek lid

    2 jul 2012
    2.201
    1.033
    113
    Ik zou zonder baby ergens afspreken. Ik heb flink eerder kinderen gekregen dan mijn vriendinnen en voor sommigen was het echt lastig om in mijn moederwereld mee te gaan. Dus met hen sprak ik af in een restaurantje oid zonder kind en met de vriendinnen die het wel leuk vinden, met kind. En in mijn geval waren ze dan nog niet eens zo verdrietig als jouw vriendin dus dat zou de keuze voor mij alleen maar duidelijker maken
     
  6. Nemo321

    Nemo321 Lid

    13 feb 2022
    18
    7
    3
    Vrouw
    Jammer dat het overkomt alsof het nu wel klaar moet zijn. Dat is niet hoe ik het bedoel. Het is meer dat ik niet weet wat ze wil. Wil ze afspreken zonder kind? Prima. Gaan we dat bekijken hoe en wat. Wil ze er niets over horen? Prima doe ik dat. Maar ze is niet helder daarin. Wil ze afstand? Prima houd ik even afstand en dan hoor ik haar wel weer als ze er aan toe is. Maar ze zegt dit en doet dat. Dat is waardoor het mij heel veel energie begint te kosten. Wil ze niet komen op kraamvisite is niet erg. Maar sorry dat ik het zeg. Een kaartje moet er toch af kunnen? Zeker van iemand waarbij we elkaar altijd met enige regelmaat een kaartje of iets sturen.. Nu krijg ik het gevoel dat t mij niet wordt gegund. Daarbij is ze altijd gek op kinderen en gaat ze ook nog in de kinderopvang werken. Dat lijkt mij pas confronterend. Dus die rijm ik niet.
     
  7. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Mischien weet ze het oprecht niet wat ze wil? Een vriendin van mij kon in mijn slechte periodes te confronterend zijn, misschien loopt ze daar tegenaan. Jij wilt duidelijkheid en vraagt hier ook om, zij kan het je niet geven. Ik zou haar tijd geven, zonder al teveel verwachtingen, wellicht bloeit jullie vriendschap weer op. Vriendschap hoeft wat mij betreft niet altijd te pieken, maar kan soms ook even in een dal zitten, zonder dat daar directe aanleiding/ ruzie voor is.
     

Deel Deze Pagina