Peuter 2 jaar wilt buiten niet lopen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door MissLinda, 13 feb 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.561
    2.416
    113
    Peuterdraagzak op de rug? Mijn dochter liep ook slecht (hypermobiel) en die zat als peuter meestal in de draagzak.
     
  2. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.452
    4.880
    113
    Vrouw
    Hier ook 1 van net 2. Die loopt juist heel graag zelf, maar zit toch echt nog vaak in de kinderwagen. Ze loopt continue haar eigen weg, boos worden dat ze niet in de tuin van een ander mag lopen :rolleyes:.

    Als ze zelf mag lopen is het als we gewoon een klein rondje gaan lopen, zonder doel! Voor de rest zit ze nog veel in de wagen.
    Ik zou me daar echt niet druk om maken. ;)
     
  3. CelineEnMini

    27 jun 2018
    66
    16
    8
    Vrouw
    Limburg
    Mijn 3 jarige peuter die altijd alleen maar wilde rennen en lopen, wilde van de week ineens in de Efteling in de bolderkar
     
  4. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.965
    7.895
    113
    Vrouw
    Als ze de speeltuin leuk vindt daarheen laten lopen. Zelf laten lopen in de kinderboerderij ed. Verder gewoon de buggy.
     
  5. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.482
    1.717
    113
    Ik zou denken de gastouder lost “haar probleem” zelf wel op.
    Mogelijk loopt ze daar wel ( bij mij zijn kinderen vaak toch anders dan thuis qua lopen/zelf eten/toilet etc, omdat ze het anderen ook zien doen.).
    Gisteren ook een net 2 jarige liep bij mij alles, thuis was ze in de buggy gezet, ze vond het echt super gezellig en liep al kletsend met mij mee. En anders regelt gastouder een buggy of een drager voor baby of voor jouw dochter.

    Niet verwachten dat ze meteen km’ers loopt maar kleine doelen stellen.
    Begin met een stukje met een leuke beloning, krentenbol bij de bakker als ze daarheen loopt, schommelen in de speeltuin etc.
     
  6. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Ons zoontje kon al vroeg lopen en binnen was het allemaal met groot gemak, maar buiten ho maar! Enkele keer wat stappen aan de hand of los, maar wou ook continu gedragen worden. Eerst deed ik nog stukjes dragen en dat veranderde ik toen in "ik draag tot die paal en dan ga je zelf lopen of in de wagen". En uiteindelijk werd het alleen nog maar in de wagen. In speeltuinen en kinderboerderij wou hij ook niet lopen, kon dus wel merken dat hij het spannend vond dus dan droeg ik hem gewoon. Ik ging de strijd daarmee niet aan, denk juist ook dat ik dan zijn "reden" voor het niet lopen juist groter zou maken wat die reden dan ook was.

    En ineens op de een op de andere dag was het over, zag het totaal niet aankomen. Hij wou ineens zelf lopen en loopt nu hele stukken zelf en durft ineens zoveel meer. Ik denk dus dat het echt vanzelf komt. En er zullen vast weer periodes komen dat hij minder graag loopt, maar dat komt dan wel weer. Bij de gastouder kan het zomaar anders zijn en anders vind ze daar wel een oplossing voor.
     
  7. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.911
    1.188
    113
    Nederland
    Mijn zoon heeft dat ook en wordt in juli 4
    Maar hier heb ik het vermoeden dat het een schoenen probleem is. Hij loopt thuis (zowel binnen als buiten) altijd op blote voeten en maakt echt mega veel kilometers op een dag.
    Maar als we naar de winkel lopen (500 meter) dan vraagt hij na nog geen 200 meter of ik hem wil tillen.

    Hij liep altijd op Shoesme en heb sinds vorig week barefoot schoenen gekocht. We moeten het nog even goed testen, maar tot nu toe erg positief.

    Wellicht het overwegen waard, mocht ze thuis ook altijd op blote voeten lopen?
     
  8. Vogelmeisje

    Vogelmeisje Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.010
    291
    83
    Ik denk dat je ook getild wilt worden als je ziet hoe een 2 jarige de groooote wereld ziet en ervaart. Er komt nogal wat op je af. Klinkt mij als een hele gewone peuter. Hier tot ruim 2,5 jaar in de buggy of draagzak. Draagzak vonden ze allemaal leuker dan zitten ze hoger en zien ze meer.
     

Deel Deze Pagina