wie is moeder, studente & werkt?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Jalea, 15 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik zit nogal in dubio, ik wil graag weer studeren volgend jaar, maar nu er kindjes zijn is het een stuk ingewikkelder dan toen we nog met z'n tweeen waren.
    De kinderopvangtoeslag helpt natuurlijk een leuk eindje, maar de kinderopvang en studie moeten wel betaald worden. dus ontkom ik er dan niet aan om te gaan werken.
    bovendien is het een voltijd studie die bst zwaar is, dus ik vraag me soms ook af hoe ik m'n tijd in moet delen om ook nog aan studeren toe te komen :(:

    wie is er moeder, studente en werkt ook nog?
    hoe combineren jullie het? wat voor baan(tje) hebben jullie erbij gezocht? en is de combinatie van die 3 'rollen' vol te houden?
    is voor jou het hebben van kinderen een extra motivatie om juist wel de studie af te maken (en dus een financieel betere toekomst te creeeren) of maakt het het studeren juist heel moeilijk omdat je moeder bent?

    alle tips zijn welkom!

    Edit moderator: verplaatst naar baby&dreumes.
     
  2. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    oh.. ik bedenk me net dat dit niet helemaal thuis hoort in zwangerschap & werk aangezien dit na de zwangerschap betreft... sorry!
    maar euh waar hoort ie wel te staan...?
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.496
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    geen ervaring... maar misschien in de lounge?
     
  4. Littlebird

    6 dec 2006
    55
    0
    0
    Studente en a.s. moeder
    Ik weet ook niet waar het hoort te staan, maar kan je wel een antwoord geven op een gedeelte van de vraag.

    Ik ben zelf ook weer begonnen met studeren en op dat zelfde moment bleek ik zwanger te zijn. Ik heb er toen voor gekozen om mijn studie toch te starten. En te kijken hoe het zou lopen. Ik moet zeggen ik vind de combinatie moeder/studente goed te doen (je moet alleen niet net als ik een dubbel aantal studiepunten in een semester willen halen, want dat is teveel), maar ernaast ook nog werken zou voor mij echt te veel worden. Is de studie niet in deeltijd te doen?

    Over de motivatie, die is er toch wel, want ik ben begonnen omdat ik niet mijn hele leven in de winkel wilde blijven werken. En de opleiding bevalt me ook heel goed. En daarnaast wil ik me ook een stukje bewijzen nu, als moeder kan je best studeren!

    Financieel is het bij ons trouwens ook wel te doen zonder bijbaantje, met stufi en kinderopvangtoeslag worden alle kosten afgedekt verder. Maar ik hou niets over aan het eind van de maand. Maar ja nog 14 maanden en dan kan ik weer gaan werken.

    Heel verhaal, als je nog vragen hebt lees ik het wel!
     
  5. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Ik vind het allebei, de kinderen motiveren maar maken het ook juist moeilijker tegelijk. Studeren en moeder zijn is geen kattepies. Ik zou er persoonlijk niet óók nog bij gaan werken.
    Ik ben er niet bij gaan werken ondanks dat alleen van stufi leven best zwaar is omdat ik bang ben dat ik het mezelf daardoor helemaal onmogelijk maak en dan is het pas zonde van mijn tijd energie en geld geweest, die hele studie.

    Wanneer ben je van plan te gaan studeren?
     
  6. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik wil evt. in sept '09 weer gaan studeren (de jongste is dan zo'n 15mnd, de oudste 2,5jr)
    ik heb helaas geen recht mer op stufi dus zou helaas op n andere manier aan geld moeten zien te komen :( bijlenen bij de ibg is ook geen optie.
    gelukkig weinig colleges (varieerend van 9-15uur per week) waarvan heel weinig verplicht is. maar wel een universitaire studie met wel een studielast van 40uur (veel zelfstudie en grote tentamens)

    vind het onwijs lastig, wachten tot de kids naar school zijn duurt ook nog zo lang, dan ben ik al bijna 30! (en waarschijnlijk redden we het ook niet zo lang zonder een bijverdienste van mij)
     
  7. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Ik heb een baan voor 4 dagen en ik heb me net aangemeld voor een deeltijd studie. Er zijn mensen die dan meteen met het vingertje klaarstaan en me vertellen dat ik mijn kind niet genoeg aandacht geef. Ik zie het wel allemaal zitten. Heb altijd gestudeerd naast mijn werk, alleen tijdens mijn zwangerschap niet. Of ik 4 dagen blijf werken weet ik nog niet. Ik ga pas in september 4 dagen werken, nu 2. Als dat me teveel is ga ik 1 dag minder doen, maar studeren ga ik wel doen.

    Voordeel is wel dat ik in het onderwijs werk en dus veel vakantie heb, dan kan je kilometers maken. Daarnaast heb ik niet zoveel behoefte aan tv kijken en heb ik een kerel die veel in het huishouden doet, wij doen 50/50. Hij werkt ook 4 dagen en studeert ook. Wij zijn niet anders gewend eigenlijk, en onze dochter komt niets tekort!
     
  8. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    mijn studie is niet in deeltijd, maar daar schiet ik ook niet zoveel mee op, deeltijd is net zo duur als voltijd (en zou dan alsnog overdag plaatsvinden), dan kan ik net zo goed voltijd in mn eigen tragere tempo doen. nu moet ik wel zeggen dat mijn studie weinig praktijk is, ik geloof ieder jaar 1x een week van 40 uur met praktijkoefeningen, verder pas in de master een langdurige stage. tis wel zo nu en dan groepswerk maar dat is dan weer zelf in te plannen.
    ik ben overigens de studie al eens begonnen, heb zo'n 80% van mn P al gehaald. ik weet dus wel aardig wat de studie inhoud maar vind het toch wel een erg spannende combinatie, vooral om erbij te gaan werken en de kids dan naar de opvang te moeten brengen :( vind het moeilijke afweging, maar het heeft natuurlijk ook voordelen als ik wel mn studie haal. al is het maar alleen mn bachelor diploma, dan kan ik al veel betere banen krijgen dan nu zonder diploma. en die master kan dan altijd nog eens
     
  9. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Ik werkte eerst vier a vijf dagen in de week en ben een maandje voor mijn verlof eindelijk (na twee jaar erover denken) begonnen met een studie rechten aan de open universiteit. De laatste weken heb het boek niet eens aangekeken, maar als er weer iets meer rust is ga ik zeker weer beginnen.

    Voordeel van de OU is wel dat je het heel erg in je eigen tempo kan doen, je wordt niet gehinderd door (trage) klasgenoten en als je eens een maandje niets doet is het ook geen drama...

    Over een jaar wonen we wel dichter bij werk, is ons nieuwe huis af, is Lena wat minder veeleisend (hoop ik :D) en dan ga ik er echt weer voor 200% voor.

    @Guppie81, voor wat voor studoe heb je je ingeschreven?
     
  10. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Ik studeerde 'nog' toen ik zwanger werd. Tijdens mijn zwangerschap is er niet veel terecht gekomen. Ik was zo moe en kreeg later nog een te hoge bloeddruk waardoor ik veel rust moest houden. Vol goede moed ben ik daarna verder gegaan. Alleen is het voor mij niet te doen. Colleges zijn onregelmatig en een flexibile KDV is hier niet in de buurt te vinden. Helaas geen familie daar mee wil helpen, dus heb ik het geprobeerd zonder colleges. Voor mij werkt dat blijkbaar niet.
    Nu ben ik net begonnen aan de open universiteit en bevalt dat nu al beter. 's Avonds als de kleine man ligt te slapen, kan ik mezelf te buiten gaan aan de studiestof.
    Werken erbij zou wel kunnen, alleen zit ik in de luxe situatie dat dat niet nodig is.

    Hier trouwens ook rechten :)
     
  11. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    valhalla, ik ook bij de OU! psychologie!
     
  12. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Ik studeer en werk daarnaast 24 uur. Ik vind het studeren vrij zwaar met een kindje, ik vind iedere keer een excuus om niet in de boeken te duiken.
     
  13. miekje1982

    miekje1982 Fanatiek lid

    6 apr 2007
    4.811
    1
    0
    Flevoland
    Hai,

    Ik studeer (deeltijd dat wel), werk en heb een zoon van 10 weken oud.. Ik moet nog starten en met werken (heb nog verlof). Ik heb 32 uur gewerkt tot aan mijn verlof en de studie (plus thuisstudie). Ga terug naar 28uur per week, maar neem 4 uur ouderschapsbverlof op,. Dus ik kom uit op 24 uur werken, studeren en bovenal Mama zijn!
    Ik studeer wel dit jaar af, zonder studievertraging..
    Ik vind het zeker te doen, ik zie ook zeker niet tegen werken op (ook al zou ik mijn zoon enorm missen..).

    Miekje
     
  14. Jessica 1985

    Jessica 1985 Actief lid

    15 jun 2007
    205
    0
    0
    oude-pekela
    Hallo,

    Ik werk als oproep basis in de zorg.
    En ben nog aan het leren,laatste jaar verzorgende.
    En mijn zoontje is bijna 1 jaar.
    Ik vond het super moeilijk soms om het te combineren ,maar het lukt goed en ben blij dat ik bijna klaar ben zodat ik mijn papieren in de zak heb en meer geld verdien voor de toekomst

    Veel suc6 met alles.
    Gr jessica
     
  15. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    vind het knap zoals jullie het redden.
    hoop dat ik over wat jaren ook kan zeggen dat ik het gered heb ;)
     
  16. Alieke

    Alieke Fanatiek lid

    10 okt 2007
    3.793
    157
    63
    Ik doe een thuis studie via het NTI (Sociaal pedagogisch werk) daarbij werk ik op een kinderdagverblijf die ook mijn studie betalen. En natuurlijk moeder zijn.

    Ik moet wel zeggen, het is erg pittig. Thuis aan school werken is ook niet makkelijk want stel je wil net gaan leren en de kleine wil precies dan niet gaan slapen. Het is echt afwachten wat de kleine doet.
     
  17. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Ik werk 3 dagen, doe een deeltijdstudie, heb een dreumes rondlopen en ben zwanger. Het is BIJNA niet te doen....maar waar een wil is, is een weg.
     
  18. Niet meer actief

    ik heb donderdag een sollicitatie gesprek voor leerling verzorgende.

    spannend!
     
  19. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Dat je rekening moet houden met je kleine is helemaal waar! Ik heb eerder (zonder kindje) altijd vooruit gewerkt, ik hoefde nooit op het laatste moment nog iets te doen. Dat ben ik van plan met mijn nieuwe studie weer zo te doen.
    Eind van de week begin ik, heb er veel zin in!

    Lauraatje, succes!
     
  20. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    ik doe via mn werk een opleiding en dan moet ik 1x in de 3weken een hele dag naar school. dat is op zich heel goed te doen want die dag werk ik normaalgesproken en hoef dus niet voor extra opvang te zorgen. wel moet ik heel veel thuis doen, hoofdzakelijk mn praktijkopdrachten voorbereiden en dingen uitwerken. ik ga eind juni weer werken en moet dan ook weer met school beginnen. vanuit mn opleiding wilden ze eigenlijk dat ik komende dinsdag alweer naar de les kom maar dat zie ik zelf niet zitten. ik zie er ook best wel tegenop om werk, opleiding en thuis te gaan combineren. ben benieuwd hoe het gaat. ik wil mn diploma heel graag halen, maar ik denk dat het wel zwaar gaat worden. misschien mn schoonmoeder maar een keer een middagje extra vragen om op te passen zodat ik me kan richten op mn opleiding, anders zou ik niet weten hoe ik het moet gaan doen.

    succes allemaal met de combi moeder, werk en opleiding.

    liefs doris
     

Deel Deze Pagina