Baby naar verticale groep kdv. Jullie ervaringen?

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Agatha, 19 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Agatha

    Agatha Fanatiek lid

    16 sep 2007
    1.382
    0
    0
    Ik had onze kleine meid al heel vroeg in mijn zwangerschap ingeschreven voor een kinderdagverblijf. Maar toen ik vorige maand belde bleek er iets mis gegaan te zijn met de inschrijving en nu kan ze daar niet terecht. :confused: Hele toestanden, maar uiteindelijk heb ik gelukkig toch nog een ander kinderdagverblijf gevonden waar ze plek hebben, verder overal enorme wachtlijsten.
    Maar op dat nieuwe kinderdagverblijf hebben ze alleen 1 verticale groep, dus kinderen van 0-4 jaar. Het ziet er allemaal mooi uit, nieuw, die kinderen kunnen lekker rondrennen en naar buiten enzo. Maar volgens mij is onze kleine meid de enige die nog niet kan kruipen, laat staan lopen, en ben ik dus bang dat ze haar "vergeten", omdat de peuters veel beter in staat zijn de aandacht van de leidsters te vragen. Die lopen gewoon naar haar toe en grijpen haar been vast net zo lang tot ze haar aandacht krijgen. Dat kan mijn ukkepukkie nog lang niet. Natuurlijk kan ze wel huilen, en dan kan ze als het moet zo'n herrie maken dat je trommelvliezen bijna scheuren, maar dat doet ze alleen als ze echt kwaad is. Verder ligt ze daar gewoon een beetje schattig te zijn of te slapen. Als ze groter is lijkt het me wel leuk voor haar. Ik zie de oudere kinderen spelen met de jongere, vinden die kleintjes geweldig. Maar mijn kleintje is nog te klein om mee te spelen. :(
    Zijn er moeders met ervaring met een baby in zo'n verticale groep?
     
  2. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    Toen Anique net naar het kdv ging kwam ze in een verticale groep. Er was alleen maar zo'n groep. Eigenlijk nooit problemen ondervonden. Ze kreeg genoeg aandacht en er werd ook met haar lekker getutteld. Wel werd er een apart hoekje gecreeerd voor de babietjes, een soort van hekje ertussen zodat de grote boefen niet de kleintjes onder de voet zouden lopen.
    Het kdv is inmiddels zo groot geworden dat er nu wel horizontale groepen zijn.

    gr.
    wup
     
  3. madelief

    madelief Fanatiek lid

    18 mrt 2006
    3.125
    204
    63
    Vrouw
    fokker van Rottweilers en PRT
    Schopp, Duitsland
    Laura zit hier in duitsland in een groep van o tot 3 jaar en toen zij er bij kwam met 12 weken was ze ook de jongste. Ik heb het juist als positief ervaren want ze hadden erg veel aandacht voor mijn kleintje omdat de oudere natuurlijk ook al wat langer alleen kunnen spelen enz. Ik zou je geen zorgen maken hoor, meestal vinden de leidsters het juist leuk zo'n klein wurmpje erbij! :)

    liefs es
     
  4. tientje

    tientje Actief lid

    28 jun 2006
    375
    0
    0
    ik ben er heel blij mee, ze krijgt juist heel veel aandacht en niet alleen van de leidsters maar ook van de peuters. Vanmorgen toen ik haar kwam brengen kwam er een jongetje en die gaf haar een knuffelbeestje om mee te spelen, zo lief
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.806
    32.714
    113
    Toen jesper 3 maanden was ging hij voor het eerst naar het kdv. Hij zat toen in een groep met alleen baby’s, omdat zo’n verticale groep mij ook helemaal niet aantrok. Ik was ook bang dat ze veel minder aandacht zouden krijgen en dat oudere kindjes hem zeer zouden gaan doen.

    Om andere redenen zijn wij inmiddels overgestapt naar een kdv dat alleen verticale groepen heeft en dat bevalt eigenlijk heel goed. Ze hebben vaak juist meer tijd voor hem, omdat de oudere kinderen al wat zelfstandiger kunnen eten en spelden ed. Bovendien vind Jesper die oudere kindjes heel interressant om te bekijken. Vind het prima zo, had ik eerder niet verwacht. Maar een verticale groep bevalt hier goed.
     
  6. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik vind een verticale groep juist heel positief. Ze hebben voor de kleintjes veel tijd omdat de oudere kindjes hun eigen gang al kunnen gaan. Ook vind ik het prettig dat ze in deze groep blijven tot ze vier zijn.

    Ik zou het bij een volgende weer doen.

    Pim
     
  7. stitch

    stitch Fanatiek lid

    24 sep 2006
    1.561
    0
    0
    ook ik ben blij met de verticale groep.
    wesley is vaak de jongste maar leert er heel veel en vind het leuk om te kijken wat de andere doen

    en idd hij zit af en toe in de babyhoek en deze heeft hij dan helemaal voor hem alleen.
     
  8. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    mijn dochtertje gaat ook naar een verticale groep....
    Ze ging er heen vanaf 4 maandjes...

    Ik ben er persoonlijk niets anders dan positief over...

    Ik vind juist dat ze meer tijd voor de kleintjes hebbn omdat de oudere kinderen al meer zelf kunnen spelen...

    Zo kunnen ze lekker na de fles nog even knufelen en aandacht geven...
    Terwijl als je en "baby" groep hebt de baby's vaak ook rond dezelfde tijd moeten eten, dan krijgt je dus even snel de fles, dan hups de box in en weer een ander de fles...

    Dit is ook wat ik hoor van vriendinnen die in de opvang werken.... Zij vinden verticale groepen fijner dan horizontaal
     
  9. Niet meer actief

    Hier ook een hele positieve ervaring, ze hebben juist veel tijd voor je kleintje omdat de andere kindjes zichzelf goed kunnen vermaken.

    Enzo ging er al heen toen ie 10 weken was (toen was mijn verlof alweer om, helaas had ik ook geen extra dagen meer om op te nemen)

    Enzo is echt de benjamin van het KDV, alle kindjes vinden hem geweldig, zo geven hem allemaal speelgoed, soms veelsteveel hahahaha.
     
  10. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Hier ook een verticale groep, bevalt prima.
    De grote kindjes zijn echt helemaal dol op Bram en hij krijgt veel aandacht.
     
  11. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    Oh wat fijn om al deze positieve ervaringen te lezen. Ik lees even 'mee', want mijn meisje is per vandaag ook begonnen in een verticale groep en ook ik ben bang dat ze haar 'vergeten'....
    Maar zo te horen hoeft dat helemaal niet zo te zijn! :)

    groet
    Amber
     
  12. Agatha

    Agatha Fanatiek lid

    16 sep 2007
    1.382
    0
    0
    Ik ben ook zo opgelucht jullie ervaringen te horen! Het is toch al zo eng om je kind voor het eerst naar het kinderdagverblijf te brengen, en nu het ineens heel anders wordt dan ik voor ogen had wordt het helemaal iets om tegenop te zien. Jullie ervaringen stellen me gerust.
    Groetjes,
    Agatha.
     
  13. Sterretje08

    Sterretje08 Fanatiek lid

    18 mei 2008
    3.850
    0
    0
    Vaak krijgen kleintjes op een verticale groep meer aandacht dan op een babygroep, dan zijn alle kindjes even hulp behoevend en hebben ze allemaal een stuk zorg en tijd nodig, op een vertivcale grop lopen veel peuters en dreumessen, die graag zelf spelen en doen, en zo doende er extra tijd voor de kleintjes is om lekker te kroelen, te knuffelen en te spelen. Nog een voordeel is, dat ze veel van de grotere kinderen leren, vaak gaan ze ook eerder praten als ze al met oudere kinderen om gaan, ipv alleen met leeftijdsgenootjes.
     
  14. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik had Eva ook opgegeven voor een horizontale groep, maar daar was geen plaats meer, dus nu gaat ze naar een verticale. En eigenlijk ben ik daar erg blij mee! Er zitten hier 12 kinderen met 2 leidsters in een groep en er mogen maximaal 3 baby's inzitten. Ik geloof dat Eva de maandagmiddag met 2 andere baby's zit (die al wat ouder zijn, ik denk rond de 8 maanden) en vrijdag met nog 1 andere baby. En ze vinden vaak juist die kleintjes zo ontzettend leuk, die worden juist helemaal vertroeteld!
    En toch blijft het moeilijk mijn kleine meisje daar straks achter te laten :cry:
     
  15. vliegje

    vliegje Fanatiek lid

    26 mei 2008
    4.369
    266
    83
    Vrouw
    Ik heb vroeger op een verticale groep gewerkt. Het is heerlijk om een babytje erbij te hebben. De kinderen leren van elkaar. Ik zie er dus voordelen in.
     
  16. debs

    debs Actief lid

    19 nov 2006
    271
    0
    0
    Barendrecht
    heb ook even meegelezen...
    Gelukkig ook allemaal positieve reacties. Liam gaat in Juli naar een verticale groep. (nu nog op een babygorep)
    Gisteren zijn we daar even geweest voor een intake en Liam had direkt 3 peuters om hem heen die hem even wilden aanhalen. Zo schattig.
    Ik heb er dus ook een goed gevoel bij.
     
  17. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Jelle zit ook op een verticale groep en jhet bevalt mij prima... En de leidsters ook.. :) Toen Jelle kwam was hij de eerste baby die ze hadden in een maandje of 2 en de leidsters vinden dat stiekem eigenlijk best wel leuk, zo'n babytje... :D

    En idd, als ik hem kom halen ligt de box 9 van de 10 keer helemaal vol met speelgoed wat hij van de anderen gekregen heeft... :D Jelle hangt daar een beetje de popie-jopie uit volgens mij... :) :)
     
  18. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    0
    0
    drenthe
    verticaal is van 0-4 jaar he?

    wel jammer, want de berichten die ik hier lees, zijn dat de horizontale groep minder bevalt. terwijl ik (en ook sophie) juist heel tevreden ben over de horizontale groep waar ze in zit. het zijn kindjes in de leeftijd van 0-2 jaar. sophie krijgt alle aandacht van de leidsters en de kindjes. vanmiddag haalde ik haar op en hoorde ik de kindjes roepen"mama van sophie!" en wezen ze naar sophie. laatst in het schriftje gelezen dat een peutertje haar mee had geholpen met sap geven. of ze krijgt allerlei knuffelbeestjes van een andere kindje, die haar knuffels geeft.

    ik wil niet zeggen dat verticaal niet goed is, maar het horizontale gedeelte kwam minder in de aandacht.
     
  19. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Jarissa zit ook in een verticale groep. Ook wij zijn zeer tevreden! Meer dan voldoende tijd en aandacht voor haar.
     
  20. moorske

    moorske Actief lid

    4 jan 2008
    479
    0
    0
    hoi hoi,

    ik ben een leidster op een verticale groep en ik ben blij dat jullie allemaal zo tevreden zijn ! :D
    onze kleintjes worden echt niet vergeten hoor, omdat wij er per dag maar een paar hebben (max. 4 per dag) hebben wij lekker veel tijd voor ze. heerlijk samen knuffelen.
    kleine kinderen doen bij ons al snel mee met de grote kinderen, lekker kliederen met verf bv. en gezellig mee naar buiten. zie dat ze daar in een babygroep toch minder tijd voor hebben. grote voordeel vindt ik ook dat wij zo'n hechte band op bouwen met die kindjes omdat ze 4 jaar lang bij je in de groep zitten en in een babygroep gaan ze over met ongeveer 1 1/2 / 2 jaar.
    ik krijg in okt mijn eerste kindje, mag het lekker mee nemen naar mijn eigen kinderdagverblijf (niet eigen groep) maar ik ga toch bewust voor een verticale groep, gun mijn kindje ook de band met de leidsters die ik heb met "mijn"kindjes haha...
    groetjes sandy
     

Deel Deze Pagina