Mijn bevalling van Fedde

Discussie in 'De bevalling' gestart door hupse, 27 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hupse

    hupse Actief lid

    29 nov 2006
    337
    0
    0
    Admin medewerkster
    Hierbij ook mijn bevallingsverhaal. Wil het zelf toch ook nog even opschrijven, hoop dat ik alles nog goed weet.

    30/04 koninginnedag, gezellig wat in de stad gehangen. Veel mensen die even naar je toe komen met de vraag hoe lang het nog gaat duren. Nog heel lang zeg ik. Ben 7/5 uitgerekend maar die kleine blijft vast nog lang zitten.
    01/05 Om 01.00 word ik wakker van iets warms langs me benen. Dit ga je niet menen! me vliezen gebroken. ik ga naar de wc en er komt nog wat uit. 2 handdoeken in bed extra en ik ga stomverbaasd weer liggen. Ik besluit dapper om verder te gaan slapen. ik draai me om en een mega golf loopt eruit me. Ok, toch manlief maar even wakker maken of hij nog wat handdoeken wil halen.Het niet vriendelijke verzoek of ik dat even zelf wil doen :confused: Uhm me vliezen zijn gebroken hoor. O...ok. Hij moest ook even wakker worden. Nou van slapen kwam er niks. Vond het veel te spannend allemaal. Na een uur begon er toch wel wat te rommelen. Langzaamaan steeds iets meer. Rond 04.00 ging de man maar douchen, het was toch echt begonnen en om de 5 minuten was er een wee. Verloskundige gebeld. die zou in de ochtend even komen. Een uur later stond ze op de stoep, kwam toch maar even kijken. Alles zat nog potdicht. ze kon me baarmoedermond niet voelen, en daar deed ze erg haar best voor. AUW! tegenvaller zeg, al was het maar iets geweest.
    Rond 10.00 was ze er weer. toen was ik al in en uit bad geweest en begon het al echt stom te worden. 2 hooguit 3 cm. balen zeg. ze zou in de middag terug komen maar dan moest er toch echt wel t een en ander gebeurd zijn. rond 16.00 was ze er weer. ik was nog een keer in bad geweest en wist me al steeds minder een houding te geven.
    Ze kon er met moeite 4 cm van maken. Dit ging niet opschieten. Ik moest naar het ZH. anders zou ik nooit de kracht hebben als het eenmaal zover was. Balen! Wilde zo graag thuis blijven. Nou de rit in de auto was om te huilen. de weeen werden heel heftig en toen we bij het zh waren stond ik ook echt te huilen in de gang.
    Op de kamer werd ik en de kleine meteen aan allerlei toeters en bellen gehangen. kon geen kant meer op. nog even toucheren, 5 cm. Ik dacht toen echt dat ik gek werd. zoveel pijn, behoorlijk liggen overgeven en liggen kermen. :rolleyes: de anesthesist zou snel komen voor de ruggeprik want anders zou ik t niet trekken. Halleluja. helaas, dit heeft 2 uur geduurd. Vond het vreselijk, om de zoveel tijd kwam er een dame vertellen dat hij er echt zo aan kwam. toen de beste man er was duurde het nog eens 3 kwartier voordat die spuit erin zat. Hij was constant vanalles kwijt. Gosh wat erg. Maar wat een verademing toen het uiteindelijk werkte. Wel vreemd want ik voelde haast niks meer van onder maar wel een behoorlijke druk. toen de spuit er een kwartier inzat gingen ze even toucheren....volledige ontsluiting.
    Ik vond het wel gezegend. Laat m maar lekker zitten die spuit! Dat hebben ze gedaan, 3 kwartier zodat ik even bij kon tanken.
    daarna dus uitgezet en toen kwam langzaamaan de persdrang. te weinig weeen alleen dus weeopwekkers. toen ging ik haast door het dak, dus toen weer wat minder. Eindelijk er mag geperst worden. Heel het kamertje stond vol en iedereen moedigde me aan. Ik heb het niet meer voor mekaar gekregen. na bijna 1 1/2 uur persen werd besloten dat de vacuum erbij werd gehaald. Pomp op zn koppie en een knip. Uiteindelijk om 12.12 dus net 2 mei is onze manneke Fedde geboren.
    Ik vond het afschuwelijk! Dat kan ook komen door een rot kraamtijd.
    Me stuitje zwaar gekneusd, hechtingen en nog mega grote onverklaarbare dingen die spontaan tussen me billen hingen.
    Fedde moest na 4 dagen terug naar t zh omdat ie te geel was, daar heeft ie 3 dagen gelegen. En ik heb nog 2x een borstontsteking gehad.
    En nu gaan we genieten van ons mannetje, daar is het wel tijd voor nu.
    Zo he he, daar knapt een mens vanop zeg. haha. het is een heel verhaal geworden.

    Groetjes Hupse
     
  2. Hannah

    Hannah Fanatiek lid

    19 nov 2006
    4.137
    5
    38
    Meid wat een verhaal...........
    Pff heel erg herkenbaar...Hier ook een horrorbevalling...Verhaal staat iets verder naar beneden...

    EN dan nu eindelijk genieten!
     
  3. KatSas

    KatSas Bekend lid

    Pfff wat een ellende zeg..en wat kan het opluchten om het dan van je af te schrijven ook!

    En inderdaad nu ultra genieten! Want dat heb je zeker verdiend!
     
  4. darcy

    darcy VIP lid

    1 okt 2006
    5.715
    0
    0
    English teacher!
    Zaanstreek
    GEFELICITEERD met hoofdletters!
     
  5. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Ik hoop dat je nu een beetje bent bijgekomen en dat je lekker van je ventje kunt gaan genieten.

    groetjes Daphne
     
  6. Silly

    Silly Fanatiek lid

    24 okt 2005
    1.537
    0
    0
    nog gefeliciteerd met je mannetje.

    Heb ook een zware bevalling gehad en heb de eerste tijd niet kunnen genieten van mijn zoontje.
    Mijn zoontje moest 5 dagen in het ziekenhuis blijven op een speciale afdeling en mijn kraamtijd stelde ook niet veel voor (was zelf te zwak door bloedverlies).

    Maar na een tijdje kon ik gelukkig wel gaan genieten en heb nu twee mannetjes.

    Veel geluk met je kindje.

    Silly
     
  7. loesie22

    loesie22 Fanatiek lid

    29 jul 2007
    3.228
    0
    0
    verstandelijk gehandicapten
    lekker genieten nu meid...

    hier ook een vreselijke bevalling gehad...bijna precies hetzelfde als jou verhaal
     

Deel Deze Pagina