September 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door NikkiF, 22 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Pffff vannacht weer nauwelijks geslapen..had van die ongesteldheidspijnen..krampen onder in mijn buik...nu nog steeds..denk dat mijn kleintje echt aan het indalen is.. het voelt niet fijn..

    Vannacht echt nachtmerrie gehad dat ik weeen kreeg ofzo en dat ik hier zou moeten bevallen (in deze achterlijke stad waar me schoonouders wonen) en dat zou echt hel zijn...want ze hebben niet eens couveuses hier!!! Echt schandalig..
    En nu zegt me schoonzus dat ze dat sowiezo alleen in de grote steden van turkije hebben..nu betwijfel ik dat ik ga straks verdorie naar een particulier ziekenhuis kunnen ze me niet eens garanderen dat ze op me kind kunnen passen ofzo.
    Het is toch schandalig..stel dat ik hier nu zit met de situatie van cass dan zou mijn kind en wellicht ik ook dus zeker weten sterven want ze kunnen hier niets doen!!!!!! Dan moet je 2 uur verder op naar een ander ziekenhuis...nou binnen die tijd zijn we alletwee al dood. pfff krijg helemaal de stres nu. Laten we hopen dat alles goed gaat.
     
  2. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    goeiemorgen dames

    nou k heb goed geslapen werd net wakker en me vingers en me enkels helemaal opgezwollen k lijk wel een olifant :oops:
    dat van die harde plekken heb k ook k voel gewoon een beentje of een hoofdje enz

    k ging net naar de wc maar nu kijk k wel naar me urine want gister lekke het net of er een veertje in zat en net weer lijkt wel wat huidsmeer van de kleine is dat wel goed heeft 1 van jullie dat ook?? heb ook steeds bij de ontlasting van die enorme steken bij me stuitje
    en steken bij me schaambotje als k opsta en als k dan loop is het weg
    groetjes marline
     
  3. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo !

    Gulay, ik kan me voorstellen dat je je daardoor niet op je gemak voelt. Wanneer ga je weer naar een verloskundige ? Of ga je pas als jullie in het nieuwe huis wonen ?

    Marine, ik heb het zelfde als ik opsta. Soms echt heftoge steken. Ik heb het ook als ik zit en dan opsta, dus niet alleen na het slapen. Aan het schaambeen en inderdaad ook aan het stuitje. Ik denk dat het te maken heeft met indalen. Dat van de urine heb ik hier nog niet kunnen zien. Het was misschien een beetje vruchtwater ? Misschien even doorgeven aan je VK.

    EINDELIJK ! De babykamer is klaar (zaterdag alleen nog een kasten-ruil), maar ik gat de foto's nu meteen in mijn album plaatsen ! We zijn heel tevreden met het eindresultaat. Vooral omdat mijn man en ik niet technisch zijn en het toch helemaal zelf hebben gemaakt zo !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  4. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    We gaan pas weer als we in het nieuwe huis wonen...als alles goed loopt (laten we hopen deze keer) dan is dat deze week. Maarja dan wordt het denk volgende week naar de dokter. Ik ben al vanaf 23 weken niet geweest..dus al 10 weken niet. en ik ben het echt zat.

    Ik zit momenteel echt in een depressie geloof ik..ik verveel me dood..zit de hele dag op mijn kamer..op de computer..ben het ongelooflijk zat..
    Mijn moeder komt niet naar me toe..en dat is al kut op zich..nu komt mijn schoonmoeder..hardstikke lief en ik vind haar ook heel lief..en ik heb er geen problemen mee..maar mijn schoonvader komt ook!!! En dat zou inhouden dat ik me maar moet gaan bedekken naast hem (dit hoeft niet in de Islam maar dat zijn zijn (kut) regeltjes) Nou en ik weiger om me, na bevallen te zijn en te willen relaxen, aan te passen aan andere mensen in MIJN huis ondanks dat het mijn schoonvader is. Ik kan al janken bij de gedachten dat ik straks steeds als ik naar de plee moet of door het huis loop me rok aan meot doen en me doekkie op mijn kop. Alsof een mens daar zin in heeft na de bevalling.

    Ik ben overigens altijd gewoon bedekt hoor, maar je schoonvader is als je eigen vader in de Islam dus het is gewoon belachelijk om me naast hem te gaan bedekken. Ik wil me relaxed voelen in mijn eigen huis na mijn bevalling en met mijn kindje..en ik heb gewoon echt geen zin om met wie dan ook rekening te houden Ik zit nu al verdomme 5 weken in deze kut stad (sorry ik begin echt super sagerijnig en deprie te worden) Ik heb het zo gehad.
    Ik weet dat ik geduldig moet zijn...maar ik kan het echt niet meer gewoon..Nou had mijn man het erover dat de vrachtwagen dinsdag of woensdag zou komen. Nou laten we uitgaan van het ergste..woensdag dan moet hij nog 15 uur rijden..mijn man moet er ook nog heen..en dan de spullen enzo regelen. Op zijn vroegst is hij dan vrijdag hier bij mij..dan moet ik natuurlijk nog een dagje hier blijven en dan verdorie zaterdag (dus nog een hele week!!!!!!!!!!!!) gaan we pas weg hier.
    Bij de gedachte alleen word ik gek.
    Bestaat er geen slaappil voor een week ofzo *zucht*

    Sorry voor mijn gezeur..maar het moest er echt even uit.
     
  5. Eyrah

    Eyrah Lid

    10 jan 2006
    87
    0
    0
    enschede
    Nou hier staat sinds vandaag ook echt alles gereed. Maandag komt het ziekenhuisbed want ikzelf heb een waterbed dus die kan niet op klossen. Dan maar bed huren ;)

    De zwangerschap door de erge BI pijn al behoorlijk zat en als ik as dinsdag naar de vk moet ga ik het hebben over inleiden want de pijn wordt echt ondragelijk :(

    Bijna 37 weken dus dan mag ik thuis bevallen...
    Van mij mag het echt komen!
     
  6. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    @Gulay:

    Ik wou dat ik iets voor je kon doen, meid!
    Het gaat echt k*t zo te lezen....
    Wat betreft dat bedekken, ik zou het er met hem over hebben (als daty mogelijk is), natuurlijk wil je je na de bevalling lekker relax voelen, dat moet ie toch begrijpen?

    @NikkiF:

    Wat 'n ontzettende leuke kinderkamer!!! Echt supermooi!
    Helemaal mijn smaak, al hebben wij er ook nog rood bij als basiskleur.

    @Eyrah:
    Van mij mag 'ie' ook komen, hoor!!!!
    Maar ik heb gelukkig geen ondraagelijke pijn...
    Sterkte ermee!

    Cass, hoe gaat 't met de kleine?
    Enne... gefeliciteerd met je zus en schoonbroer, ik las het bij augustus-mama's!

    Gr. Niki
     
  7. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Dankje meis.
    Nee het er met hem over hebben is geen optie. Ik heb het wel tegen de vrouw van mijn schoonbroer gezegd..en ik geloof dat zij het er over zou hebben met mijn schoonmoeder. Nee als ik er over zou beginnnen dan raakt men beledigt en wilt men helemaal niet meer komen.
    Het interesseert me al allemaal niets meer..als hij komt dan heeft ie gewoon pech..ik loop er bij zoals ik het op dat moment wil..kan hij daar niet mee leven neemt ie de eerste bus maar terug. Het komt echt respectloos over..maar ik ben het momenteel zo zat ik wil gewoon rust..en ik heb geen zin meer om me over dat soort dingen druk te maken.
    Maar goed ben al weer een beetje bijgedraaid..hehe zat gister echt in een depressie..ik moet nog een weekje volhouden (op zijn max) moet me lukken.
    Het punt is..dat ik straks echt niets meer te doen heb..Ik ben momenteel hard aan het werk (ik controleer vertaalde boeken - wel amateuristisch maar verdient wel een aardig zakcentje :)) en ik probeer vandaag het boek af te hebben..omdat we het geld echt nodig hebben..
    Maarja...na vandaag zit ik dus ook zonder werk hehe...en dus nog erger vervelen..
    Maar goed dan maar nog meer op zwangerschapsforum zitten hihi..

    houd trouwens vreselijk veel vocht vast...echt heel vervelend..mijn voeten doen gewoon echt pijn..en mijn rechterhand nu dus ook..ik zit natuurlijk veel op de computer..zeker nu ik hard aan het werk ben..en zit dus de hele dag in dezelfde houding dus mijn voeten zijn super dik en mijn hand begint ook echt pijn te doen..terwijl hij er niet dik uit ziet..maar tintelt wel..

    verder is mijn kindje volgens mij echt echt echt aan het indalen...voelt niet echt prettig..maarja..

    Nou met volle hoop gaan we deze laatste week tegemoet en dan lekker verhuizen mijn eigen stekkie en de baby kamer lekker inrichten :D
     
  8. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo allemaal !

    Gulay, wat een verhaal zeg ! Is je schoonvader zo streng gelovig dan ? Ik vind (maar ik weet niets van de Islam af ...) dat je na de bevalling echt wel moet kunnen rondlopen zoals jij dat wilt ! Bezoek moet zich maar aanpassen ! Dat heb ik ook met in bed liggen de eerste 5 dagen. De kraamzorg raadt dat aan, alleen naar beneden komen voor avondeten. Wie dat raar vindt, gaat gewoon weg, toch ? Laat je niet kisten ! En veel sterkte deze week ! Aftellen, meid, dat is ook heerlijk om te doen toch ? Hoe lang woon je al weer in Turkije ? Nooit gedacht om naar Nederland te komen met je man ?

    Eyrah, nog even volhouden ! Ik zou willen dat ik ook al 37 weken was ... maar aan de andere kant gaat het nu echt razend snel ! Sterkte !

    Niki, dank je wel voor je compliment ! We zijn er ook echt heel blij mee zo. Ik heb de foto's van jullie kamer ook net bekeken ! Super ! :D

    Ik merkte gisteren echt dat ik mij nu toch wel bijna "hoogzwanger" mag gaan noemen. :( We hebben een nieuwe tuin gemaakt en om de helpers te bedanken hadden we een BBQ. Vorige week voor 6 mensen, gisteren voor 8. Ik was de hele dag in de weer geweest, eigenlijk te veel gedaan en kreeg echt pijn in mijn rug. :cry: Ik ben onder de douche gegaan en de wamr straal deed wonderen, het ging weg. Maar ben wel in tranen uitgebarsten en heb mezelf gerealiseerd dat een BBQ voor 8 perosonen niet meer iets is wat je moet organiseren als je 34 weken zwanger bent. :cry:

    Mijn man had het in de gaten en we hebben nu afgesproken de weekenden echt vrij te houden. Dat is ook wel weer met kanttekening. Mij man speelt bij twee fanfares en op 21-10 gaan beide verenigingen op concours. Dat is eens in de 4 jaar en best belangrijk. Ze kunnen spelen voor punten en uiteindelijk Nederlnds kampioen worden. Een vereniging, waar ik ook lid van ben, heeft de laatste 5 keer steeds gewonnen en is steeds Nederlands kampioen geworden. Om aan dat kampioenschap te kunnen deelnemen moet je eerst Limburgs kampioen worden en die "wedstrijd" is 21-10. (gelukkig is onze kleine dan al voor 100% zeker geboren) Eerst speelde ik dus ook mee met een vereniging, en dan ga je mee met de stroom, merk je niet dat je het zo druk daarmee hebt. Nu kan ik al een tijdje niet meer spelen omdat ik gewoon te weinig lucht heb en moet mijn man alleen gaan. Dan ervaar je dat heel anders als hij steeds weg moet voor repetities. Hij neemt wel steeds zijn telefoon mee dus als er iets is kan ik hem altijd bellen. Maar ze zullen dus in september ook heel veel concerten hebben ter voorbereiding op de wedstrijd. Dat is meestal op zaterdagavond of op zondag. Soms ga ik mee, maar als ik doodmoe ben heb ik daar geen zin in om op een harde stoel te zitten en minimaal een uur te luisteren ... :rolleyes: Een druk progamma dus, vooral omdat mijn man bij twee verenigingen speelt die beiden concerten hebben op deze dagen. Dan moeten ze ook nog geregeld voor mensen spelen, en lopend op straat. Vandaag dus weer. En dan ben ik dus al de hele middag alleen thuis, en het zal nog wel voorlopig zo blijven. Ik kan natuurlijk uitrusten en zo, maar echt gezellig is het niet. :( Ik pieker dan ook wel vaak, ben bang dat ik hem toch niet kan bereiken als de weeën beginnen. Ik ben ook weleens kwaad of barst in tranen uit als hij weer moet repeteren. Ik wil hem zijn hobby niet ontnemen, weet zelf hoe het is omdat ik al 20 jaar bij de vereniging meespeel, maar toch heb ik het er moeilijk mee op momenten. Het is heel dubbel allemaal. Mijn man begrijpt het ook allemaal wel, maar kan er ook heel weinig aan doen. Dat weet ik ook, maar toch ... Hij heeft me wel beloofd dat wanneer de kleine geboren is hij die week in ieder geval niet gaat repeteren, wat er dan ook is. Dat is wel fijn, maar daar ben ik nu nog niet mee geholpen ... We ontvangen in ieder geval geen bezoek meer deze weken, dat is helemaal niet te combineren met al die concerten en ander gedoe.

    Maar hopen dat hij zo weer thuis is. Gelukkig nog geen weeën gevoeld, dus dat valt al weer mee ! ;)

    Ik heb net weer twee foto's geplaatst. Ik vind mijn buik alweer gegroeid, en dat terwijl de andere foto pas 4 dagen geleden was ! :confused:

    Sorry voor mij lange verhaal !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  9. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Heeft niets met streng gelovig te maken hoor..ik ben zelf ook streng gelovig :) Het is een beetje een vermengeling van cultuur en zijn eigen wil. Je hoeft je in de Islam niet te bedekken naast je schoonvader. Hij is namelijk als een echte vader voor je. Ik noem mijn schoonouders ook 'papa' en 'mama'. Dat is voor mij best wennen geweest omdat je dat helemaal niet gewend bent natuurlijk...maar ik heb ook gezegd..dat als zij mijn vader en moeder zijn..dat ik me ook wil kunnen gedragen zoals ik dat doe naast mijn (echte) vader en moeder en dat betekent dat ik me gewoon relaxed moet kunnen voelen en doen waar ik zin in heb. Natuurlijk zijn er cultuursverschillen en daar houd ik ook rekening mee. Ik ben immers ook moslim en woon niet voor niets in Turkije. Maar goed *zucht* ik leg het maar naast me neer en zie het allemaal wel.
    Misschien maak ik het probleem groter dan het is.

    Ik woon nu iets langer dan een jaar in Turkije..en nee ik denk er never nooit aan om weer naar Nederland te gaan. Ik houd (om het zacht te zeggen) absoluut niet van Nederland en ben blij dat ik uit dat land weg ben :) Ondanks dat turkije natuurlijk ook zijn negatieve dingen heeft hoor..maar ik voel me hier heerlijk en het is echt mijn thuis.

    Lastig trouwens hey..pff ik snap je situatie wel. Het is niet leuk als je man zo vaak weg moet..ondanks dat je zijn passie begrijpt.
    Het lijkt me trouwens ook niet echt lekker voor jezelf en voor je kindje om tussen dat getetter te zitten momenteel?? Het maakt toch een hoop geluid of valt dat wel mee?
    Ik zou gewoon lekker rustig aan doen..
    Maarre..jammie barbeque klinkt lekker..ik heb momenteel super honger en wacht op de lahmacun (turkse pizza) die mijn schoonbroer beloofd heeft te komen langsbrengen..maar ik begin zo wat van mijn stokkie te gaan zo'n honger heb ik hehe..
     
  10. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo,

    Gulay, Ik kan me voorstellen dat Nederland niet voor idereen ideaal is. Fijn dat je een keuze hebt gemaakt en er helemaal achter kunt staan ! Super !

    Als de fanfare speelt maakt dat inderdaad een vrij hard geluid, maar ons kleintje vindt dat geweldig ! Die begint dan meteen heftig mee te trappelen en de stompen ! Echt wel grappig ! Maar dat doet hij / zij ook bij pianomuziek ... terwijl mijn man en ik beiden geen piano spelen ! Muzikaal kindje zullen we maar zeggen ! ;) Ik zing ook, best fanatiek, heb les en zo, en als ik zing reageert die kleine ook. Echt wel super !

    Cass, hartelijk gefeliciteerd met je neefje ! Ik hoop dat het allemaal goed gaat met je zus na een zware bevalling !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  11. Niet meer actief

    hallo dames

    Helaas door een aantal problemen kan ik niet langer op het forum blijven en neem ik dus afscheid van jullie. Als je wilt kun je wel mij toevoegen bij msn.
     
  12. Atlantis

    Atlantis Actief lid

    6 feb 2006
    134
    0
    0
    Hoi iedereen!!

    Ik ben eindelijk klaar met mijn afstudeerscriptie!!!!! Voelt echt zo heerlijk! Eindelijk, na al die jaren van studie kan ik nu helemaal legaal ontspannen en genieten. Mijn man is bijna klaar met het huis (kan hem niet echt meer helpen met klussen...) en dan is het al bijna zo ver! Ik moet eerlijk zeggen dat ik opeens erg zenuwachtig wordt voor de bevalling en alles wat daarna komt. Nu ik opeens niets anders meer te doen heb, overvalt het besef me best wel.

    Liefs van A.
     
  13. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hoi Femke !

    Ik schrik een beetje van je bericht. Ik hoop dat alles in orde is met jou en met je kleintje en dat je een voorspoedige bevalling zult hebben !

    Jammer dat je beslist om te gaan, maar ik weet zeker dat je een goede reden zult hebben.

    Take care ! ;)

    xxx
    Nikki F
     
  14. Eyrah

    Eyrah Lid

    10 jan 2006
    87
    0
    0
    enschede
    jmmr femke dat je gaat :(
    Had graag geweten hoe het verder met jou en de beep zou gaan..
    Sterkte met alles in ieder geval
     
  15. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Femke,

    Vond het ook een naar berichtje, hopelijk gaat alles goed met jou en de beeb....
    en kom je snel weer terug!!!
    We miste je al...

    Liefs Niki
     
  16. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    O ja, Atlantis ! Natuurlijk hartelijk gefeliciteerd met je afstuderen ! :D

    Geniet er maar van !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  17. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    Hoi Femke,
    Erg jammer dat je weggaat, maar je zal er zeker een goede reden voor hebben. Ik ben wel heel blij dat het goed met jou en je beeb gaat! Ik was toch wel ongerust hoe het met je ging omdat je zolang niet gepost had.
    Nou ik wens je veel sterkte, een hele goede bevalling en heel veel geluk met je (zometeen) twee dochters.

    Zo ik ben even een weekendje niet geweest... wat is er weer veel gepost!! Leuk hoor! Gulay wat rot voor je zeg! Het zit je niet mee allemaal. Ik hoop echt dat alles mee gaat vallen straks en dat je gewoon je zelf kunt zijn zonder kritiek van anderen! En weet je al wanneer jullie gaan verhuizen?? Ben benieuwd :)

    HIer gaat het verder prima. Ik voel de beeb nu eigenlijk niet meer echt schoppen maar meer schuiven. Vind ik ergens toch wel gek... is dat normaal? FIjn dat ie me niet echt pijn doet... ;) maar ik hoor het zo anders van anderen... Maar ja, ik voel hem wel veel bewegen dus dat is wel weer een geruststellende gedachte denk ik maar...

    Wat leuk joh Nikki, dat je baby zo reageert op muziek!! en vooral ook omdat jullie daar in je vrijetijd zo mee bezig zijn! Hij/ zij erft vast de muzikale kwaliteiten van jullie ;)

    Nou ik ga nu maar eens snel boodschappen doen... mmmm.. ik moet nog wat te eten bedenken... :rolleyes:

    Groetjes!!
     
  18. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo allemaal !

    We zijn vandaag weer bij de verloskundige geweest. Alles was prima in orde ! Mijn bloeddruk heeft ze gemeten en we hebben het hartje van ons kleine wonder weer kunnen horen. (normaal ligt de hartslag rond de 140, vandaag was het iets lager ... misschien krijgen we toch een jongetje ???) Mijn vermoeden dat het kindje aan het indalen is klopte ook ! Ze maakte ook een schatting. Ons kindje zal tussen de 3000 en 3500 gram wegen bij de geboorte ! Leuk om te weten ! Mijn buik was goed gegroeid.

    Over twee weken mogen we weer gaan. Vanaf dan mogen we iedere week gaan en krijgen we de instructies mee wanneer we haar kunnen bellen als de bevalling zal beginnen !

    Heerlijk is dat, dat weer alles in orde was. Het is echt een enorm wonder ....

    Groetjes,
    Nikki F
     
  19. Niet meer actief

    Hallo allemaal!

    Hier weer een berichtje van mo dus het gaat slecht met pinguin....

    Ze is zaterdag weer opgenomen in het ziekenhuis, weer met een bloeding. Deze keer was het zo heftig dat er zelfs stolsels meekwamen ter grootte van een golfbal. Veel bloed verloren. Weer weeen. Al met al ellende dus.

    Ze ligt nu weer plat, mag niet eens meer zelfstandig plassen. De beeb maakt het goed, maar bij ieder ander is op het moment de wanhoop nabij. Pinguin is erg moe en wil graag bevallen, want dit is ook niks.

    Mocht er meer zijn, hoor je het van me!

    Liefs Mo
     
  20. Elpee

    Elpee Actief lid

    24 okt 2005
    151
    0
    0
    Leerkracht
    Antwerpen
    Hey Mo,

    Wens Pinguin enorm veel sterkte toe!!! Ik hoop dat ze niet te erg/lang moet afzien en dat haar kindje gezond ter wereld komt als het al moet komen!

    Groetjes,

    Elpee
     

Deel Deze Pagina