de baby ligt in stuit!!!!

Discussie in 'De bevalling' gestart door sophietje, 19 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sophietje

    sophietje Actief lid

    3 jan 2006
    166
    0
    0
    huismoeder
    den haag
    :( ben vrijdag op controle geweest,en wat blijkt de baby ligt in n stuit :) nu moet ik 29 aug weer op controle,en als ze dan nog in n stuit ligt,krijg ik n keizersnede,ze vroeg ik t wilde proberen om t te laten draaien,maar dat wil ik niet,wie heeft ook n keizersnede gehad :(: hoe heb jij t ervaren :(: gr sophietje
     
  2. Silly

    Silly Fanatiek lid

    24 okt 2005
    1.537
    0
    0
    Nee nooit gehad. Maar kun je voelen dat ie in de stuit ligt? Beweegt ie dan anders en schopt ie op andere plaatsen of maakt dat niet uit.
    Lag jouw baby bij de vorige controle nog niet in een stuit?
    Sorry al die vragen maar ben gewoon benieuwd.

    Silly
     
  3. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Ik zou me echt nog helemaal geen zorgen maken, hoor. Je kindje heeft nog weken om te draaien. En meestal doen ze dat ook. Dat was bij mij ook zo. Die kleine van mij lag rond die tijd waar jij nu in zit nog overdwars.

    Een stuitligging hoeft trouwens helemaal niet meteen te betekenen dat het een keizersnede moet worden. Ik vind het best wel gek dat ze dat nu al opnoemen. Want op 29 augustus moet je toch nog een week of vier? Stel dat het dan nog in stuit ligt, kunnen ze het toch op z'n minst eerst nog proberen te draaien?
     
  4. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Ik heb een keizersnede en een gewonen bevalling gehad.
    Keizersnede is makkelijker aangezien je zelf niets hoeft te doen maar je voelt je wel weken niet goed en je mag ook heel lang niets doen ivm de wond.
    Doe mij maar een gewone bevalling dezelfde dag kun je alweer zelf lopen en mag je zelf naar de wc en je mag jezelf douche. Als je keizersnede hebt gehad blijf je 5 dagen in het ziekenhuis en wordt je op bed gewassen e.d.
     
  5. sophietje

    sophietje Actief lid

    3 jan 2006
    166
    0
    0
    huismoeder
    den haag
    :D ja draaien kunnen ze,maar dat wil ik zelf niet,zoals je weet heb ik n zoontje met n handicap,dat kan ook met de zware bevalling die ik gehad heb te maken,dus ik wil geen geen risicos nemen,en kies ik dan ook gewoon voor n keizersnede,maar mijn kindje ligt al vanaf t aller begin in deze positie,n voorkeurshouding,dus de gyn denkt dat ze niet meer zal draaien,en normaal heb ik nog 6 wk te gaan,maar als je n keizersnede krijgt ,dan gebeurd dat rond 38 wk dus heb ik nog maar 4wk te gaan :) dus 29 aug moet ze in de juiste positie liggen :) en aan n stuitbevalling moet ik echt niet denken :( gr sophietje
     
  6. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Ik heb een stuitbevalling gehad. En kan niet anders zeggen, dan dat ik die prima heb ervaren. (Zie mijn bevallingsverhaal). Mijn kindje was klein, maar de gynaecoloog zei afgelopen vrijdag dat grootte en gewicht er niks mee te maken hebben. Het lukt wel, of het lukt niet.
    Wat mij wel verteld is, is dat het altijd beter is om het op de natuurlijke manier te proberen (als dat tenminste mogelijk is), omdat het voor het kindje beter is om al weeen meegemaakt te hebben (soort van voorbereiding op de geboorte). KIndjes die met een geplande keizersnee geboren worden, schijnen vaak erg onrustig te zijn.

    Ik heb enorm opgezien tegen mijn bevalling, maar ik ben zo blij dat ik het op de natuurlijke weg gedaan heb, en dat het geen keizersnee is geworden. Je kunt toch een poosje erg weinig na een keizersnee, en ook voor eventuele volgende zwangerschappen brengt het altijd een risico met zich mee. Ook omdat je schrijft al eens bevallen te zijn, zou ik echt voor de natuurlijke weg gaan.
    Maar het blijft altijd een overweging die je zelf moet maken. Ieder lichaam is anders, reageert anders, en geneest anders...

    Succes en sterkte!
     
  7. Jolanda

    Jolanda Fanatiek lid

    26 jul 2005
    3.281
    0
    0
    Noordwolde Friesland
    Proberen te draaien kan je altijd doen, maar het doet wel pijn, en negen van de tien keer mislukken die pogingen.

    Verder verschilt het per ziekenhuis of ze een keizersnede doen of ee natuurlijke bevalling.
    Bij ons is het het geval dat als je nog niet eerer bevallen bent, en het je eerste is je geen keuze hebt en het een keizersnede word.
    Je bent immers nog onervaren in een bevalling ( zo noemen ze het hier)

    Verder vind ik het jammer dat een keizersnede zo negatief word gemaakt.
    Ik heb een keizersnede gehad, en het is me 100% meegevallen.
    Tuurlijk kan je er na die tijd last van hebben, maar ik denk dat je dat net zoals bij een normale bevalling na het zien van je mooie kindje zo weer vergeten bent.

    Hier staat mijn hele verhaal met wat foto's, misschien vind je het interessant om van te voren te zien, en anders moet je maar niet kijken.
    Maar hier staat mijn hele verhaal, zoals ik het beleefd heb.

    http://www.zwangerschapspagina.nl/jolanda.php

    Je kleintje kan nog uit zichzelf draaien, maar dat ligt er maar aan ,als die nu lekker ligt zit de kans er dik in dat hij lekker zo blijft liggen.

    Succes, komt allemaal vast dik in orde ;)

    Groetjes
     
  8. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Het is niet negatief bedoeld Jolanda, maar je geneest stukken makkelijker en mag sneller weer dingen doen als je een gewone bevalling hebt gehad.
    En voor mensen die geen rust in de kont hebben ;) is het een ellende als je dingen niet mag.
     
  9. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Mooi verhaal jolanda...!!
     
  10. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Draaien zou ik nooit doen. Lees het verhaal maar bij de augusutsmamma's van Pjetje ... vreselijk, haar kleintje heeft het niet overleefd, waarschijnlijk door het draaien.

    Dan maar een keizersnede. Dat zou tenminste zonder twijfel mijn keuze zijn in jouw geval !

    Sterkte !
    Nikki F
     
  11. Selin

    Selin Fanatiek lid

    15 aug 2005
    1.396
    0
    0
    Maastricht
    Ontzettend mooi verhaal Jolanda!

    En om eerlijk te zijn ben ik het met NikkiF eens...na het verhaal van Pjetje zou ik nooit mijn kindje laten draaien...dan maar een keizersnede!
     
  12. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Ik durf mijn kindje dus ook niet meer te laten draaien na dat verhaal..is echt geen optie meer voor mij. Dan maar een keizersnee.
     
  13. Jolanda

    Jolanda Fanatiek lid

    26 jul 2005
    3.281
    0
    0
    Noordwolde Friesland
    @ Aquarius... nee snap wel dat het niet negatief bedoeld is, maar er word alleen vaak erg negatief over gedacht, en ja dat kan natuurlijk altijd, dat geloof ik heel graag, maar na mijn ervaringen er in hoeft dat niet zo te zijn.

    Verder wat het draaien betreft, proberen kan je het altijd.
    Alleen vaak wil hett niet.
    Risico's van het draaien?
    Risico is dat je vruchtwater breekt en dat de bavalling begint, of dat je kindje het niet leuk vind en dat zien ze aan de hartslag van de baby.

    MAAR.... op het moment dat er een draaipoging gedaan word, word de baby, en jezelf op alle mogelijke manieren in de gaten gehouden.
    A ....je ligt aan de monitor, en er word in de gaten gehouden of er weeën activiteit is/komt.
    B.... je baby's hartslag word nauwlettend in de gaten gehouden.
    En C ... het draaien gebeurd terwijl de gynaecoloog goed naar de echo kijkt die opdat moment gewoon erbij aanstaat.
    Wat ik hier mee wil zeggen is dat mocht er iets niet goed gaan tijdens het draaien met in dit geval de navelstreng, de gynaecoloog het in feite direct zou moeten zien via die echo, die ten aller tijden gewoon doordraait tijdens de draaipoging.

    Door te snel nee te zeggen tegen draaien, zou je jezelf een natuurlijke bevalling kunnen ontzeggen , terwijl het misschien wel gekunt had.
    Als het draaien niet wil hebben ze het gauw genoeg door en dan stoppen ze de poging.

    Kijk ik heb een hele goede ervaring gehad met mijn keizersnede, maar je moet niet vergeten dat het is en blijft een enorme buikoperatie, niet alleen een bevalling.
    Er zijn dan ook veel risico's aan verbonden ( die je in feite niet verteld worden en dat hoeft ook niet (moet zelfs ook niet))

    Helaas kunnen nare dingen altijd gebeuren, maar meerendeel gaat het gewoon goed, bij zowel een keizersnede als een normale bevalling.

    Ik vertel dit alleen omdat dit mijn "ervaringen" er mee zijn, en een ieder kan ermee doen wat zij wil ;)

    Liefs
     
  14. spekske

    spekske Lid

    26 dec 2005
    70
    0
    0
    Belgie
    Hoi,

    Met 32 weken lag mijn kindje plots ook in stuit en helaas ben nu 37+3wkn en beebje ligt nog steeds in stuit.Mijn Keizersnede ligt dus al vast en zal bevallen op 31 augustus.Geen draaipoging voor mij!
     
  15. Niet meer actief

    Hallo,

    Graag wil ik ook even wat zeggen, zoals iemand hier mij als voorbeeld noemde, mijn kindje is overleden een dag voor de geboorte, mijn mannetje lag ook in stuit, ik wilde eigenlijk geen draaipoging maar een stuitbevalling, er werd mij aangeraden om toch te draaien, omdat dat beter zou zijn voor de baby, ik heb daar vanaf het begin mijn twijfels over gehad, omdat ik oa bang was dat door het draaien de navelstreng om zijn nek zou komen. Mijn kindje is uiteindelijk gestorven omdat zijn navelstreng wel 5keer om zijn nek zat gewikkeld, door het indalen is het aangetrokken en is hij gestikt..Na veel te hebben gepraat met vk, docter en andere deskundigen..je kindje gaat liggen in de houding waarin hij het het makkelijkst heeft, waarschijnlijk had mijn kindje de streng al 1 of 2 keer om zijn nek, (ik heb ze laten kijken voor de draaipoging, volgens de echomevrouw zat hij er zeker niet omheen) (bleek achteraf dat ze dat helemaal niet kunnen zien op een gewone echo, daar hebben ze een dopler voor nodig) door de draaipoging is hij er nog vaker om heen gekomen, ik heb een moeizame draaipoging achter de rug met veel gedraai en geduw, waarschijnlijk lag ons mannetje lekker met zijn hoofdje omhoog,ivm de navelstreng..Dus als ik het mag zeggen, na wat mij overkomen is RAAD IK IEDEREEN EEN DRAAIPOGING AF!! hoe goed ze je kindje ook in de gaten houden, mijn kindje is een week na de poging overleden. doe je het toch, sta er dan op dat ze met een dopler controleren of de navelstreng om zijn/haar nekje zit!

    Ik wil niemand bang maken, alleen maar allert wat mij is overkomen wens ik echt niemand toe!

    liefs Pjetje
     
  16. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Beste Pjetje ik vindt het verschrikkelijk wat bij jou is gebeurt en ik wens je hier ook heel veel sterkte mee.
    Maar naar alle redelijkheid hoe vaak gebeurt dit door een draaipoging? En hoe vaak gaat het goed?
    Dat zijn dan vragen die bij mij omhoog komen.
     
  17. Niet meer actief

    Aquarius@@ Ik snap dat die vragen bij je opkomen, ik geef alleen mijn mening, het kan dan wel niet vaak voorkomen, maar ik heb het inmiddels al behoorlijk vaak gehoord, ik wil mensen er alleen op allert maken, ze kunnen je beeb wel in de gaten houden, maar dit zien ze niet op een gewone echo, als het je gebeurt sta je wel mooi te kijken, ik zeg dan ook als je het wel laat doen, sta er dan op dat ze extra controleren, ik heb daarom gevraagd, ze hebben het niet gedaan, hadden ze dat wel gedaan, had ik ook een keizersnee kunnen ondergaan en lag ons mannetje nu in mijn armen.
     
  18. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Ik moet inderdaad zeggen als ik het persé niet had gewild omdat mijn gevoel opdat moment niet doen zei. De artsen zo hoog en laag konden springen als ze wouden ik het ook zeker niet had gedaan.
    Ik moet ook nog afwachten aangezien die van mij ook nog steeds in stuit ligt.

    En het is ook absoluut niet dat ik jouw voorzichtigheid nu niet begrijp, maar ik heb het idee dat sommige 'andere' door dit verhaal zo bang worden dat ze niets meer durven.
    Terwijl het eigenlijk maar zelden voorkomt.
     
  19. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Pjetje,

    Ik wil je even zeggen dat ik het enorm bewonder dat je hier nog steeds op het forum komt en iedereen bijstaat met raad en daad na alles wat je hebt meegemaakt met je kleine mannetje. Ik heb je verhaal bij de augustus-mamma's gelezen en was werkelijk helemaal van slag.

    Ik wil je bij deze nog heel veel sterkte toewensen voor de komende tijd en de verdere toekomst. Je zult altijd een leeg plekje voelen in je leven, dat kan niemand invullen. Nogmaals, veel sterkte en alle goeds.

    xxx
    Nikki F
     
  20. Kathy

    Kathy VIP lid

    22 mei 2005
    5.535
    0
    0
    Draagdoekconsulent
    Lichtervelde, België
    Ik heb ook een keizersnede gehad en die is mij goed bevallen. Heb weinig tot geen last gehad van de wonde.
    Ik las hier eerder dat kindjes die met een keizersnede geboren worden, vaak onrustig zijn. Bij mij was dit helemaal niet het geval. Al van bij de geboorte was Serjenka een rustig kindje.

    Hoe vlug je geneest, hangt ook van persoon tot persoon af. Ondanks het feit dat ik erg graag gewoon had kunnen bevallen, is de keizersnede toch een goede herinnering. Dus voor mij was het ook een goede ervaring en ik kan me bij Jolanda aansluiten dat het me voor 100% is meegevallen.
     

Deel Deze Pagina