Tweede kindje.. wanneer en wat verandert er?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Ma2Be, 2 jun 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ma2Be

    Ma2Be Bekend lid

    13 okt 2006
    994
    0
    0
    Alkievalkie: gefeliciteerd! Zo zie je maar dat een kindje toch ook echt een kadootje is, je neemt ze niet, je krijgt ze :)

    Wat ik ook wel zie om me een is, dat eerste kindjes juist veel meer aandacht gewend zijn, en dus opeisen, terwijl het voor een tweede normaal is om te moeten delen en zich dus al eerder veel meer zelf bezig kan houden...

    Ik heb een makkelijke zwangerschap gehad, maar moeilijke eerste weken. Wat dat betreft denk ik dat het met een tweede wel makkelijker gaat, omdat je niet meerzo vreselijk onzeker bent en enigszins weet hoe een baby werkt. Daarnaast is het natuurlijk dubbel vermoeiend en nog meer aanpassen met 2 dan met eentje..

    Nou ja, net als jullie, ik wil eigenlijk er nog wel eentje, maar dan wel over een jaar of 2. Heb de namen al klaar hoor :) Nu man nog overtuigen.. maar dat lukt wel een keer denk ik, die is er zo vreselijk gek mee! Dat valt me super mee, hij doet echt de helft, alle ochtendvoedingen enzo, terwijl hij nog meer werkt als ik.. heb daar niks over te klagen!
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Dit is een onderwerp dat me ook heel erg bezighoudt.... wij zijn meteen voor nog een kindje gegaan, maar de kans is erg klein dat het snel gaat lukken. Ik ga er dan ook niet van uit.
    Zal wel even schrikken zijn als ik toch opeens zwanger ben. Aan de ene kant een heel mooi geschenk, aan de andere kant voel ik me nu al schuldig tegenover Eva en kan ik me niet voorstellen hoe het is om nog een kindje te hebben, en dan heb ik het niet over de praktische zaken, maar over mijn gevoel.
    Wat leeftijdsverschil betreft, er valt voor alles wel wat te zeggen denk ik. Mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit.
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    En Alkievalkie, gefeliciteerd! Ik kan me je gevoelens heel goed voorstellen en die hormonen maken het er niet makkelijker op ;).
     
  4. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Ik herken je twijfels heel erg Ma2B.
    Ik vraag me dus ook af in hoeverre ons leven nog weer verandert als we voor een tweede kindje kiezen. Die twijfel is er alleen niet bij ons, wij willen echt nog een kindje en liefst nog 2.
    De twijfel is meer; wanneer... Nu Ymke langzamerhand best veeleisend begint te worden (leuk hoor!) merk ik toch wel aan mezelf dat moeder zijn ook "werken" is. Tot nu toe was ze zo makkelijk dat ik haast geen werk aan haar had ;)
    Zwanger zijn met een dreumes lijkt me echt heel zwaar.

    Ik weet het echt niet, elke dag denk ik er weer anders over!
     
  5. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Mja, ik ga ook meelezen, ik heb er nog geen ervaring mee, maar sta nu wel op het punt; Ben ik zwanger of niet? Mocht het bij mij zo zijn dan schelen de twee ook maar weinig, en dat terwijl wij het liefste ook zo'n 2 à 2,5 jaar leeftijdsverschil tussen de kindjes wilden (maarja, dit klinkt gelijk zo ondankbaar he...en ik bedoel het echt niet zo), dus ja, ik ben ook wel benieuwd naar de ervaringen van de mama's hier met 2 kindjes (kort) op elkaar...... :)
     
  6. Esli

    Esli Bekend lid

    23 apr 2008
    830
    0
    0
    Groningen
    Herkenbare situatie, ook wij lopen hier over te denken. Aan de ene kant snel na mekaar willen, aan de andere kant is wat meer leeftijdverschil ook handig. Wat onze situatie nog wat ingewikkelder maakt, is dat we gaan emigreren. Ivm wachttijden bij de ambassade hebben we geen idee hoelang het nog duurt, kan een half jaar zijn, kan 2 jaar zijn. En tja, emigreren met een 8maanden buik lijkt me ook niet handig, maarja, je weet het niet. M'n gevoel zegt..we gaan er gewoon voor en hopen dat snel lukt, m'n verstand zegt..wacht nou maar even tot je helemaal gesettled bent enzo. Dilemma dus ;)
     
  7. Eef79

    Eef79 Actief lid

    4 jun 2008
    216
    0
    0
    Begeleider VG / GGZ
    Flevoland
    Ook wij willen graag een tweede kindje en gebruiken sinds een maand geen voorbehoedsmiddelen meer. Best snel na Jelte misschien maar het heeft toen 3 1/2 jaar geduurd voor ik zwanger was dus tja. We hopen eigenlijk dat het nu veel sneller zal zijn maar dat weet je van tevoren natuurlijk niet. Vanwege de keizersnede hebben we wel de 1/2 jaar grens aangehouden en dat was voor mijn lijf ook wel nodig. Ik ben wel een beetje bang voor evt. misselijkheid bij een evt. 2e zwangerschap (ik heb 8 weken op bed gelegen) maar het is geen reden om er niet voor te gaan. Al vraag ik me wel af hoe dat dan zou moeten met een hummel van ca. 1 jaar om me heen... We zien wel, we doen ons best!
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Dat is de reden dat wij ook meteen voor een 2e kindje gaan, bij Eva hebben we er anderhalf over gedaan om zwanger te worden (ik had geen eisprong). Daarbij geef ik ook borstvoeding, dus de kans dat het nu spontaan gebeurt is gewoon heel klein. En als het wel gebeurt, is het een groot wonder! (maar ik ken ook iemand die een tweeling heeft gekregen met ivf en binnen een jaar spontaan zwanger was)
     
  9. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Wij zijn toen Emme 1 jaar was voor een tweede gegaan. Dat vond ik erg op tijd, maar we zijn nu 7 maanden verder en ik ben nog niet zwanger. Ik ben dus blij dat we op tijd zijn begonnen!

    Zelf lijkt mij een leeftijdsverschil van 2,5 - 3jaar ideaal, maar dat is heel persoonlijk. Emme is dan al wat zelfstandiger, dat lijkt me prettig.

    Pim
     
  10. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    @Alkie : fijn om te lezen dat het zo goed gaat met Fenja :D
    Ja, Erik huilde ook heeel veel.
    En zelfs nu doet ie dat nog best vaak en is hij een echte mama's kindje. Wil de hele tijd bij me zijn!
    Dus dat is soms best vermoeiend.
    Ook 1 van de redenen dat we nog ff willen wachten met een tweede ;)
    Want als de tweede ook zo zou zijn als Erik was toen ie kleiner was. Pffffff dat zou ik nu niet aankunnen. Vooral niet nu Erik ook nog ssteeds zo claimerig is.
     
  11. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Hier ziet het er naar uit dat ik straks ook twee kindjes heb met weinig leeftijdsverschil.
    Tuurlijk ben ik er ontzettend blij mee, maar ik had het niet zo snel verwacht, in een keer raak!
    Momenteel voel ik me niet echt optimaal, maar daar heeft mijn zoontje totaal geen idee van. Ik lig lekker bij hem op de grond uit te rusten en hij vindt dat heel leuk en gezellig.
    Ik ben wel blij dat ik straks snel uit de luiers ben.
     
  12. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    23 jul 2006
    1.705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland
    Mamazie: Dat snap ik helemaal. wel vermoeiend lijkt me dat hoor, als je kindje nog zo claimerig is en nog redelijk veel huilt. Trek jij het nog wel een beetje? Kan me voorstellen dat je soms helemaal doorheen zit dan. Zou ik wel hebben iig.

    Gelukkig is Fenja nu heel makkelijk, maar toch ben ik nu weleens bang dat een tweede net zo'n huilbaby word als Fenja toendertijd. Vond het zoooo zwaar. Maar die angst zou altijd wel. gebleven zijn denk ik, ook als Fenja 3 was geweest. Vond het gewoon een vreselijke zware tijd. Maar ach misschien word dit kindje wel heel makkelijk. Laten we het hopen.

    Ik lees hier nu dat er ook best wel veel mama's zijn die al snel voor een tweede willen gaan. Dus wat betreft komt het vast wel goed. 2 jaar leeftijdsverschil is nu ook weer heel weinig. Komt vast helemaal goed.
    Moest gister nog even flink huilen, zag het even niet meet zitten allemaal, is gewoon koudwatervrees denk ik. Nu zie ik het weer een beetje zitten. Zal z'n ups en downs hebben denk ik.
     
  13. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    23 jul 2006
    1.705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland
    Kiki: inderdaad een voordeel dat je straks snel uit de luiers bent!
     
  14. susan28

    susan28 Bekend lid

    17 jan 2008
    933
    0
    0
    ziekenverzorgende
    alkievalkie; ik herken je verhaal helemaal. ik wil heel graag een tweede, het kriebelt weer behoorlijk, maar mijn dochtertje is ook een huilbaby geweest, het waren zulke zware maanden dat ik er zo ontzettend bang voor ben dat de tweede ook een huilbaby is! ik weet niet of ik nog zon baby aan zou kunnen. maar ja of dat een reden is om het maar bij 1 te laten.. moeilijk soms he
     
  15. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    Hier zit er ruim 16 mnd tussen Anique en Marthijn. We waren bang dat de start van nummer twee weer zo zou verlopen als nummer een. En ja, helaas was Marthijn ook weer een huilbaby. Dat is idd zwaar en gelukkig is hij nu al een stuk rustiger. Het is wel heel erg leuk om te zien hoe zus en broer met mekaar omgaan, nou ja, hoe Anique dus dingen wil doen met Marthijn, hihi. Het gaat soms wat onbeholpen maar de bedoeling is goed.
    Het is wel druk en we moeten alles goed plannen. Maar uiteindelijk is het het dubbel en dwars waard, zoveel krijg je ervoor terug, liefde dan.......
    En wie weet komt er ook nog wel een nummer drie. Alleen niet direct, dat zal sowieso nog twee jaar duren......

    gr.
    wup
     
  16. susan28

    susan28 Bekend lid

    17 jan 2008
    933
    0
    0
    ziekenverzorgende
    dus je heb 2 huilbabys gehad? vraag me af of het genetisch bepaald is ofzo haha. mijn moede?r heeft 4 kinderen waarvan 3 als baby huilbaby. zou dat nou toeval zijn?
     
  17. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    23 jul 2006
    1.705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland
    Nou ik hoop niet dat het genetisch bepaald is. Pffft dat word ik gek!
     
  18. Mey

    Mey Actief lid

    9 jun 2007
    142
    0
    0
    Maatschappelijk werkster
    Eindhoven
    Verandert er ook veel op financiëel gebied in jullie huishouden? Ik ben bang dat we met een tweede erbij zoveel meer kwijt zijn dan nu we één kindje hebben. Of valt dat reuze mee?
     
  19. Bloem

    Bloem Actief lid

    21 dec 2005
    417
    0
    0
    Ede
    tot nu toe valt het finaciele plaatje mee.. het zijn nu de luiers en fles voeding...
    Kleding hadden we allemaal nog maar als ze straks meer gaat eten enzo..... Ik maak me er in iedergeval geen zorgen over..
     
  20. Mirella28

    Mirella28 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    1.143
    0
    0
    Administratief
    Rotterdam
    Kdv opvang wordt wel wat duurder heb ik zo zitten berekenen.

    Wij hebben nu voor 1 kind 2 dagen per week kdv en minus subsidie is dat netto iets van 160 euro per maand.

    En dan willen ze in de regering minder subsidie gaan toekennen volgend jaar...

    Als we het niet trekken -want hou nu al weinig over terwijl ik toch 4 dagen werk - dan gaan we goedkoper wonen en misschien stop ik dan ook wel met werken. Vind werk toch steeds minder leuk sinds ik een kind heb gekregen. Zal werken wel helemaal vervelend en storend gaan vinden als we er straks 2 hebben. Het is niet zozeer het werk op zich hoor, het is meer het gedoe met brengen, halen, pendelen naar je werk en de late werktijden die me zo ontzettend tegen gaan staan.
     

Deel Deze Pagina