bijna 5 maanden en ventolin

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door BrB, 17 jun 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BrB

    BrB Actief lid

    20 mei 2008
    368
    0
    0
    Leusden
    Even een vraag: kom net bij de ha vandaan. BB was al geruime tijd verkouden en erg aan het hoesten. Na onze vakantie is dit niet opgehouden, vandaar toch maar voor controle. Na 2x luisteren conclusie: astma. Ik heb zelf ook even geluisterd en idd hoorde ik haar ademhaling piepen. Bij een fikse verkoudheid of bronchitis zou je dit niet horen zei de ha? In ieder geval zit ze vooralsnog alleen aan de ventolin. Kijken of dit werkt en anders kwam er nog iets bij.
    Het dringt nu pas tot me door en schrik er eigenlijk ook van (was daarvoor een beetje overdonderd) :( . Kan ventolin geen kwaad? Zal ik toch een 2nd opinion vragen?

    Ik vind het zo zielig voor haar. Zelf is ze nog steeds erg vrolijk en lijkt ze weinig last te hebben van haar snot en slijm, maar ja, goed is het natuurlijk niet. Nu dus naast haar koemelkallergie ook astma. Dacht overigens dat dit niet zo genoemd werd als ze nog zo klein zijn.

    In ieder geval, hoop dat er meer mamma's met ervaring zijn.
     
  2. Roba77

    Roba77 Fanatiek lid

    11 jul 2006
    1.079
    0
    0
    Mijn zoontje heeft precies hetzelfde, maar hier zeiden ze juist, je moet voorlopig nog niet van astma uitgaan. Het kan een allergie zijn, gewoon een beetje vernauwde luchtwegen, een infectie, etc etc.

    Wij zijn op een gegeven moment doorgestuurd naar de kinderarts door de ha, voor een second opinion. Long- hartfoto's gemaakt, bloed geprikt etc, maar niks kunnen vinden, die zei vernauwde luchtwegen. Moeten stoppen met de puffers (ventolin en flixotide) en nu begint hij weer te hoesten. Dus vd week maar weer even overleg met de ha. Kijken of het nog een uitwerking vd medicijnen is .

    Mocht het echt astma zijn, kunnen ze daar volgens mij nog overheen groeien.
     
  3. jara

    jara Bekend lid

    4 sep 2006
    878
    4
    18
    Hier ook Ventolin en Flixotide gehad toen ze ongeveer zeven maanden was. Er werd gezegd dat je nog niets kunt zeggen over astma of niet, dat kunnen ze pas onderzoeken als ze een jaar of drie/vier is (?) omdat ze zelf moeten blazen in een apparaat (dacht ik). Bij ons gooiden ze het op een luchtweginfectie. Ik hoop voor je dat het meevalt, niets aan als je kindje ergens last van heeft.
     
  4. BrB

    BrB Actief lid

    20 mei 2008
    368
    0
    0
    Leusden
    Dacht dus ook dat het nu nog geen astma genoemd kon worden, maar blijkbaar toch. 1 op de 5 kindjes heeft het zei hij. Grootste gedeelte groeit er idd overheen. Hoop er nog steeds op dat het een "gewone, stevige" infectie is wat weer overgaat.
    Ventolin is toch een zgn luchtwegopener en Flixotide een preventief middel? Ben me inmiddels maar een beetje aan het inlezen. Wil namelijk zeker weten dat Ventolin gebruikt mag worden als ze nog zo klein is.
     
  5. Mamamarin

    Mamamarin VIP lid

    5 mrt 2006
    5.590
    0
    0
    Hier ook Ventolin omdat marin tijdens een zware verkoudheid een beetje piepte. Vond het wel erg vlot gegeven hoor.
    Ze krijgt het nu alleen 's avonds als ze echt heel rochelig verkouden is en ze moet slapen. Geeft toch wel evrlichting op zo'n moment. maar ik ga er dus verder niet van uit dat ze astma heeft.
     
  6. Babs1977

    Babs1977 Bekend lid

    14 mei 2007
    646
    0
    0
    Heerlen
    Sofie heeft ook vreselijk gehoest en kreeg ook Ventolin. 4 keer per dag toedienen. Het gaat nu al een stuk beter en geef het haar nu 2 tot 3 keer per dag. Hier zeiden ze infectie aan de luchtwegen en vernauwde luchtwegen.
    Astma kan je op deze leeftijd nog helemaal niet vaststellen. Dus wel beetje vreemd dat je HA dat zegt want dat maakt je onnodig ongerust.
     
  7. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    HIer ook een ventolin mannetje, en nog eentje war ik iedere keer de naam van vergeet.

    Wij merken nou niet echt verschil ermee :(
    Binnen welke tijd zou er een verschil merkbaar moeten zijn?
     
  8. BrB

    BrB Actief lid

    20 mei 2008
    368
    0
    0
    Leusden
    @ Babs1977: idd maak(te) ik me ongerust. Het is nogal wat. Vandaag ben ik gebeld door het Astmafonds voor meer info. Zij gaf aan dat het van de arts afhangt wat voor "naam" eraan gegeven wordt. De een noemt het astma, de ander infectie aan de luchtwegen, weer een ander vernauwing van de luchtwegen etc. De klachten zijn idd als ze zo klein zijn allemaal gelijk. Ze heeft meer info en tips gegeven. Ik heb er heel veel aan gehad. Zeker omdat wij een grote hond hebben wilde ik graag weten hoe of wat.

    Vandaag weer geprobeerd om haar een puf te geven. Ze deed het heel goed, bleef rustig doorademen en keek gefascineerd naar de toeter, alleen....kreeg ik de indruk dat die ventielen helemaal niet bewogen. Aangezien ik zelf verkouden ben heb ik het met mijn hand geprobeerd en de ventielen bewogen minimaal. Volgens mij moet je behoorlijk hard ademen wil je deze laten bewegen. De middelste ventiel zat dicht, dus deze heb ik vervangen, maar dan nog. Vraag me nu een beetje af of het wel goed is gegaan en of ze wel voldoende binnenkrijgt.
    Afwachten maar :( !
     
  9. Mamamarin

    Mamamarin VIP lid

    5 mrt 2006
    5.590
    0
    0
    hier gaan de ventielen heel gemakkelijk. gewoon zelf proberen ook al ben je verkouden. het verkoudheisvirus kan je toch niet bij je kleine weghouden.
     
  10. BrB

    BrB Actief lid

    20 mei 2008
    368
    0
    0
    Leusden
    Ff geprobeerd en het gaat idd heel anders dan met je hand. Alleen het binnenste ventiel gaat minder soepel. Deze kunnen we ook niet draaien zoals het bovenste, buitenste ventiel. Bij jullie wel? Deze gaat dan ook veel minder op en neer dan de bovenste, maar doet het dus wel.
     
  11. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.806
    32.714
    113
    Hier ook ventolin, maar ook hier hetzelfde verhaal: nog geen astma, dat kunnen ze nog niet vaststellen voor dat ze 1 jaar oud zijn.

    Alleen heb ik zelf ook last van astma, dus het zou me niet verbazen.

    Ventolin hoort volgens mij bijna direct te werken. Hier trouwens vloeibare ventolin, erg makkelijk.
     
  12. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Ik heb net maar weer een afspraak gemaakt bij de ha, het zit me niet lekker.
    Lees ook overal dat ventolin vrijwel direct verlichting moet geven. Ja is een keer gebeurd bij de allereerste puf, dat was echt een wauw effect.
    Maar nu, nee, klein hijgent hondje
     
  13. taatje

    taatje Fanatiek lid

    14 okt 2005
    2.136
    0
    0
    Roosendaal
    Niet bij alle kindjes geeft het direct verlichting. Sommige kindjes hebben gewoon iets meer pufjes nodig op een dag.

    Mijn oudste heeft ook al vanaf 5 maanden pufjes ventolin, flixotide en met 1 jaar ook nog de flixonase erbij ( flixonase geven ze normaal pas vanaf een jaar of 4 aan kindjes).

    Maar hij mocht wel tot 8 pufjes per dag.

    Ventolin kan geen kwaad voor die kleintjes want dat is het eerste middel wat die kleintjes voorgeschreven krijgen.

    En echte Astma kunnen ze pas bepalen vanaf een jaar of 4. Alles wat ze voor die tijd hebben gaan kinderartsen vanuit dat ze er overheen groeien.

    Mijn oudste blijft er alleen heel ziek bij en die wordt nu extra onderzocht. Maar nog steeds willen ze het geen astma noemen.
     

Deel Deze Pagina