dat stomme consultatiebureau

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door stella, 24 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. stella

    stella Lid

    4 okt 2005
    57
    0
    0
    groepsleidster
    :x ff m'n gal spuien hoor. Ik kom net terug van het cb waar mijn kleine meid haar twee prikken heef gehad. Alles zag er verder keurig uit. Ze was alleen niet zo hard in lengte gegroeid, maar dat ligt er ook een beetje aan wie er meet. Nou is het meten bij die kleintjes lastig dat weet ik best. Maar haar hoofdje was iets te hard gegroeid. Okee wat betekent dat? dat kan zijn dat er vocht in zit! en dan? dan maken ze een echo en in het ergste geval een drain in haar hoofd om het af te voeren!!! Maar misschien is er vorige keer ook wel verkeerd gemeten, grrrrrrrrr.
    :confused: wat zijn dat toch voor rare lui. Ga ik weer bezorgder de deur uit dan dat ik erin ging. bah. Nu weer 4 weken wachten. Ik neem zelf de centimeter maar bij de hand dan kan ik ze controleren :D
     
  2. monique71

    monique71 Fanatiek lid

    18 mei 2006
    1.108
    0
    0
    Vreselijk het CB.....ik sta er ook telkens weer versteld van. Isa word elke maand gewogen en gemeten in het ziekenhuis en ook haar hoofdomtrek wordt in de gaten gehouden. Ze is inmiddels ruim 72 cm en weegt 6600 gram. Bij het cb was ze 3 weken terug net aan 65 cm !!!!!!!! Ik vind het knap en de hoofdomtrek is ook zeer afwijkend. Net wat jezelf aangeeft kijk er zelf na en meet telkens op dezelfde manier....
     
  3. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Jeetje, Monique71, dat is maar geen klein verschil ook, 72 of 65 cm. Ik heb er nog geen ervaring mee, met het cb, maar het klinkt allemaal niet echt veelbelovend :(
     
  4. Niet meer actief

    Ach bij het cb moeten ze volgens mij altijd wat te zeuren hebben. Ik heb voor dat Yanouck kwam al gezegd dat ik max maar een maand bv voeding wou geven. Nou heeft ze uiteindelijk langer gekregen. Maar toen ik bij hun kwam om te zeggen dat ik wou gaan afbouwen kreeg ik ook een hele preek. Want ze groeit enorm goed op jou voeding enz enz. Nou ben toch door gegaan met het aandringen van flesvoeding. En ze doet het geweldig. Ja en dat meten het is ook een beetje afhankelijk waar je die centimeter band om heen legt. Dan of hij wel recht gaat. Nou als ze het goed doet is er toch niks aan de hand. Tenminste zo denk ik er over.
     
  5. KeeJBie

    KeeJBie Fanatiek lid

    25 jan 2006
    2.322
    0
    0
    Apeldoorn
    Ach hehe de mijne is ook aan het zeiken.

    Mijn kleine jongetje wilde in het begin niet drinken. Heel veel gedoe meegehad nu eet die EINDELIJK.

    Hij zit nu op de 5 voedingen en ik geef hem dan 150 (dan gaatie niet meer huilen na zijn flesje)

    Nu vinden ze dat ik hem teveel geef, anders word hij te dik zeggen ze :p

    Het is mijn kindje en ik geef hem wat hij nodig heeft. Dik zal die niet worden aangezien hij nu al 10 weken is en maar 3995 weegt.

    Vind ik nog een skinny poppetje heur :p
     
  6. mama aes

    mama aes Bekend lid

    10 dec 2005
    682
    16
    18
    ik had precies het zelfde ook het hoofdje van anne was te hard gegroeit maar ik maak me er niet zo zorgen over. Het meten was helemaal wat in het ziekenhuis was ze51 cm en 4 weken later op het cb 49 ra ra hoe kan dat
     
  7. stella

    stella Lid

    4 okt 2005
    57
    0
    0
    groepsleidster
    :) ben b lij dat andere ook vervelende ervaringen hebben. Eigenlijk ben ik al geiriteerd al ik er binnen ben, altijd heeeeeel lang wachten en dan ook nog eens gezeik, maar ja ben wel blij dat het er is
     
  8. Lieltje

    Lieltje Lid

    6 aug 2006
    63
    0
    0
    Ik heb er ook een hekel aan om er heen te gaan.
    Ik kom er alleen om mijn zoon te wegen.
    En de rest van de info gata het ene oor in en het andere uit. Ze proberen altijd de boel aan het schijten te brengen. Of als je ooit een keer een vraag stelt kijg je geen of een raar antw. en als je dan een maand later hem nog een keer stelt dan krijg je weer een tegenover gesteld antw.
    Ik snap niet dat die mensen betaalt krijgen.
    grrrr.......

    Ze kunnen voor mij de pot op!!!!

    Groetjes Lilian
     
  9. Maryloes

    Maryloes Niet meer actief

    Ik heb het met Milan ook gehad. Ze vonden de groei van z'n hoofdje ook iets om in de gaten te houden. En als je dan vraagt wat het zou kunnen zijn krijg je een of ander vaag antwoord dat ze dat ook niet precies kan zeggen, maar dat ik me in ieder geval geen zorgen hoef te maken.

    Vorige maand had ik een extra afspraak bij de ka, speciaal om het hoofdje op te laten meten. Het was natuurlijk prima, dus daar hoeven we niet meer voor terug te komen.

    En dan spreek je je zorgen uit omdat je kind een afgeplat hoofd heeft en dat wuiven ze dan weg met: het valt allemaal wel mee hoor, kijk het maar even aan. Nou niet dus, uiteindelijk hebben we zelf actie ondernomen en zowel van de ha als de fysio horen we dat we daar heel goed aan hebben gedaan.

    Als ze zich daar nu druk over maken........... :x
     
  10. malou

    malou Actief lid

    9 nov 2005
    241
    0
    0
    moeder!
    eindhoven
    Als ik al die verhalen lees ben ik zoooooooo blij dat wij naar een antroposofisch(mm schrijf ik het goed) bureua gaan. Nooit klachten altijd 100% tijd voor je. consult duurt 20 min tot half uur.
    Kost wat maar dan heb je ook wat ( wij krijgen wel alles vergoed)
     
  11. suusje

    suusje VIP lid

    7 okt 2005
    5.368
    0
    0
    Almere
    Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad bij het cb... leuke mensen en erg lief ook...en mijn 1e zat met hoofdomtrek iets boven het gemiddelde, maar deden ze niet raar over en mijn jongste is wat gewicht betreft boven het gemiddelde iets... ze zei alleen: zooo wat een flinkerd en ging toen tegen hem brabbelen over zijn onderkinnetje ;) maar verder geen probleem...en ach ik zie het als een adviesburo...je kunt de adviezen aannemen, maar je kunt als je het anders wilt ook je eigen weg volgen....ik neem van de afspraken alles in me op en wat ik niet nodig vind gaat mijn andere oor er weer uit en de rest daar doe ik evt. wat mee.... heb ook nooit zwaar getild aan wat ze zeiden hoor...ga erheen voor de prikjes en het wegen en meten, en het nakijken wat de dokter om de zoveel tijd doet.
     
  12. minni

    minni Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.607
    0
    0
    verweggiestan
    grrrr! (hihi)
    Ik heb er ook nooit problemen mee gehad, totdat de inval artsen en verpleegkundigen werden geintroduceert. Ik ben nu al n paar keer met de meest vreselijke dingen naar huis gestuurd en dan weer n vervolg afspraak, gelukkig weer bij de gewone arts die zegt dat er niks aan de hand is. Als ik nu n invaller heb, dan verzet ik de afspraak, want ik heb helemaal geen zin in die drama's.

    En ik weet wat voor Janboel het is bij Monique71. Daar ben ik ook wel es geweest en ik werd er opstandig van hoe er met moeders werd omgegaan. Ze zijn een soort van adviesburo,mar ze zien zichzelf als veel meer dan dat en dragen dat uit ook. Ik kan me de onzekerheid die opgewekt wordt bij sommige cb's heel goed voorstellen.
     
  13. Niet meer actief

    Ik heb eigenlijk niet zulke problemen met het CB, ik kom er om te wegen en meten, de prikken worden gedaan. Ze volgen hun eigen richtlijnen en kijken daarbij redelijk goed naar As. Ik heb tot nog toe steeds de arts gehad en niet de verpleegkundige (ow ja, 1 keer) en dat is eigenlijk wel fijn, want die arts weet het prima.

    Maar de mensen zijn aardig, dringen geen BV op toen ik wilde stoppen was dat ok. Misschien keek ik er een beetje moordlustig bij ofzo haha..
     
  14. suusje

    suusje VIP lid

    7 okt 2005
    5.368
    0
    0
    Almere
    hahaha dat zel het wel zijn haha....waarschijnlijk denken ze bij ons: laat maar gaat toch niet lukken om over te halen haha.... nee zonder gekheid: heb het gewoon getroffen dan waarschijnlijk
     
  15. Elena64

    Elena64 Bekend lid

    22 mei 2006
    524
    0
    0
    thuismoeder
    Delft
    heb hier ook niet echt dramatische dingen meegemaakt met eva op het cb ..ook niet toen ik stopte met bv..inderdaad prikken wegen meten..maar als je een cb hebt dat keer op keer blundert zoals bij monique71 ja dan zou ik er ook gauw genoeg van hebben..waarom kunnen niet alle cb's op een golflengte zitten???
     
  16. monique71

    monique71 Fanatiek lid

    18 mei 2006
    1.108
    0
    0
    Bij Kim heb ik eigenlijk nooit echt problemen gehad met het CB en volgde ik mijn eigen gevoel. Net als Astrid liep Kim met veel dingen ook op voor. Ook het eetpatroon van Kim was totaal tegenstrijdig met de voedingslijst die ik van het CB kreeg. Kim zat meestal 2 maanden op voor wat het eten betrof.En daar hielden zij wel rekening mee omdat ieder kind anders is!
    Wel vind ik dat ze bij Kim flink hebben geblunderd! Bij de oogtest zeiden ze dat ze goede ogen had en toen ze 5 was belde de schoolarts ons persoonlijk op om een oogarts te gaan raadplegen. Kim had achteraf zeer slechte ogen en het was een wonder dat haar ontwikkeling nooit op achter heeft gelopen.Kim kon ook slecht praten en uiteindelijk heb ik zelf een logopediste geraadpleegd omdat het CB me weigerde door te sturen. Kim had een spraak achtersatd van ruim 2 en een half jaar. Kim heeft vanaf 3 jaar en 9 maanden tot aan 7 jaar logopedie gehad en het uiteindelijk recht getrokken. Hierdoor heeft zij toen groep 2 overgedaan en is zij ook getest voor speciaal onderwijs. Gelukkig was dit niet nodig. Kim doet het goed op school maar moet er echt heel erg veel voor doen. Kim had volgens het CB een adhs geval...........de mensen die Kim kennen weten wel beter als er iemand adhd heeft zijn ze hetzelf wel.

    Isa is echt een verhaal appart. Ze was 42 cm en woog 2275 bij de geboorte. Op het CB altijd gezeur. Ik moet het zus doen en zo doen en nu nog behandelen ze Isa als een kind van 6 maanden. In overleg met het VU hebben we besloten om het CB te laten voor wat het is en hoef ik daar niet meer heen. Ook vond ik dat het CB net deed of Isa de enigste baby was die zo klein en teer was terwijl ik weet dat er nog veel meer kids zijn zoals Isa........Isa doet het prima en doet echt niet onder voor een dreumes van 14 maanden. Wel kost het erg veel energie en ook tijd maar die hebben we graagvoor haar over. Natuurlijk kan ik haar ook wel eens achter het behang plakken.........hahahahaha.......
     

Deel Deze Pagina